Şimdi Ara

Roaccutane , Zoretanin ve Kısırlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Roaccutane sivilce ilacı hakkında önemli bir bilgilendirmedir. Öncelikle bu ilacı piyasada tutanların ve gencecik insanlara bile bile reçete edenlerin Allah belasını versin. Ne yazık ki Türkiye'de yanlış duyulmuş bir yan etkisini açıklamak için yazıyorum. Hayatım boyunca doktorlara güvendim, geleneksel tıp karşıtı batı tıbbına güveni tam bir insan oldum. Halk arasında bu ilaç kısır ediyor diye bir haber dolaşıyor ve doktorlar buna hurafe diyorlar. Evet doktorlar yine biliyorlar çünkü bu ilaç kısır etmiyor. İngilizce araştırırsanız dahi kısırlıkla ilgili bir bağlantısını bulamıyorsunuz. Bu entry ' yi Allah'ını seven duysun, duyursun. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Cahil halkımız kısırlık ile cinsel işlev bozukluklarının farkını bilmedikleri için kısırlık olarak yayılmış. Bu ilaç dozdan bağımsız olarak kalıcı ereksiyon problemi, libido kaybı, uyarılma ve orgazm bozuklukları gibi kalıcı sorunlara yol açıyor. Sebebi bilinmiyor, tedavisi yok ve hiç bir doktor buna inanmıyor. Cinsel fonksiyonların psikoloji ile olan bağlantısı sebebiyle kendine başvuran genç insanları psikiyatriye yönlendiriyor doktorlar. İlacın sahibi Roche durumun farkında, ama prospektüste bahsetmiyor. Prospektüste sadece depresyon yazıyor. Bu sorunu yaşayan insanlar depresyona giriyorlar, Roche de bu insanların hastalığı olan cinsel bozuklukları değil sadece bir semptom olan depresyonu prospektüse yazarak işten kurtuluyor. Sadece 5 hap alıp bu duruma yakalanan var, sadece 1 hap alıp bu duruma yakalananlar var. 3 ay alıp yakalanan var. Dozdan bağımsızdır. Bu sorunu yaşayıp duyurmayan çok sayıda insan olduğu gibi, bu sorunu yaşayıp farkında olmayan insanlar da var. 14 yaşındaki çocuk bu ilacı kullanıp cinsel fonksiyonlarını kısmi kaybederse bunun farkına varmayacaktır. Her şeyin normal olduğunu düşünecektir. Herneyse, bu entry ' yi okuyup kullanmaktan vazgeçen insanlar şükür namazı kılsınlar. İnanmayanlar istediği gibi kullanmaya devam edebilirler. Bana yanlış bilgi veriyorsun diye kesinlikle çıkışmasınlar. Bu türk halkına bıraktığım, bedelini hayatımla ödediğim bir tecrübemdir. Bu duruma sebep olabilen 3 çeşit ilaç var. Birincisi SSRI antidepresanlar, bir diğeri finasteride(saç dökülmesine karşı bir ilaç), ve biri de Isotretinoin(Roaccutane). Dermataloglar cellattır. Prospektüste yazan intiharların sebebi de bu yan etkidir. Bu durumla mücadele eden bir çok insan olduğu gibi, mücadeleyi başaramayıp intihar eden bir çok genç var. Bu yan etki dozdan ve yaştan bağımsızdır. 35 yaşında yakalanan da var, 15 yaşında yakalanan da var. Son olarak şunu belirtmek isterim ki bu yan etkiler herkeste görülmez. Bu ilacı kullanmaya başlamak isteyenler bu uyarıyı kabullenmeden başlamasınlar. Benim önerim kesinlikle vazgeçsinler. Zaten kullanmış veya şuan kullanmakta olan arkadaşlar korkmasınlar. Bunu okuyana kadar bir sorun farketmedilerse zaten kendilerinde bu yan etkiler oluşmamış demektir. Ama her ihtimale karşı dozu yavaş yavaş azaltarak acilen ilacı bıraksınlar. Aniden bırakmasınlar. Bu hastalık sizi bulduğunda ölmeden gömülmüş olacaksınız. Hem gencecik yaşta cinselliğinizi kaybedeceksiniz, hem bu durumu hiç kimse anlamayacak, doktorlar inanmayacak psikiyatriye yönlendirecekler. Deli muamelesi göreceksiniz. Kan tahlillerinde bir sorun çıkmayacak. Hayatınız kararacak. Sorunun ne olduğu bilinmiyor. Sadece teoriler vardır. Androjen reseptör hasarı, nörolojik hasar, epigenetik değişiklikler vb. gibi. Sivilcelerinize doğal çözümler arayınız. Doğal çözümlere inanmıyor olabilirsiniz ancak bu hastalığa yakalanırsanız inandığınız/inanmadığınız her şeyi deneyecek duruma düşeceksiniz. Hiç biri de sizi tedavi etmeyecektir. Çok fazla para kaybedeceksiniz, işinizi kaybedeceksiniz, hayatınızı kaybedeceksiniz. Bana birşey olmaz demeyiniz. Hayatı boyunca hiç bir ilaçtan etkilenmeyen sapa sağlam çok sağlıklı bünyeler, cinsel gücü çok yüksek bireyler bu hastalığa yakalandılar. Aşağıda paylaştığım forumlarda türk de çok var. İngilizce konuşuyorlar. Bir tanesi bile bu durumu duyurmak için çabalasaydı belki bir hayat kurtaracaklardı. Tekrar hatırlatmak istiyorum bu yan etkiler herkeste görülmez. Kullanan arkadaşlar korkup da psikolojik sorun yaşamasınlar. Ama kullanmayan, kullanmayı düşünen arkadaşlar ne olur etmeyin. Ben belki yakın zaman sonra ölmüş olacağım ama bu entry yi sizlere emanet ediyorum. Allah' ını seven yaysın, duyursun. İntihar affedilmez bir günah ama bir gün engel olamazsam bu entry yi okuyup kurtulan arkadaşlar affedilmem için, eğer ölmediysem iyileşmem için dua ederlerse çok sevinirim. Henüz 18 yaşında hayalleri olan son derece mutlu, başarılı, çok fazla seveni olan bir gençtim. Sadece 5 adet 20mg hap aldım. Şimdi 80 yaşında hissediyorum ve doğal bir ölüm için dua ediyorum. İntihar dışarıdan hiç hoş görünmeyecek çünkü. Roaccutane depresyona sebep olmaz. Zaten depresyon ile bir bağlantısı da bulunamamıştır. Roaccutane intihara sebep olmaz. Bunlar prospektüsteki yanıltıcı ifadelerdir. Roaccutane erkek ve kadınlarda cinsel fonksiyonları kalıcı olarak bozar. Bu durum depresyona ve intihara sebep olur.

Kaynaklar:

Bu linki yorumlar ile beraber sonuna kadar okuyun(Hayatınız kurtulacak):

Hayattan koparılan gencecik bir insan:

Bu soruna yıllardır çözüm arayan insanlardan oluşan 700 sayfalık bir başlık:https://www.acne.org/forums/topic/295030-repairing-the-long-term-damage-from-accutane/

Bir hayırsever vatandaşın kurbanlara yardım çabası:

Bu ilaçların kurbanı olan insanların toplanmış olduğu bir forum:https://www.propeciahelp.com/

Bir başka link:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6004900/

• Yapay Zekanın Yanıtı

Roaccutane, Zoretanin ve Kısırlık

Giriş:

Roaccutane ve Zoretanin (aknetrent), şiddetli akne tedavisinde kullanılan güçlü retinoid ilaçlardır. Bu ilaçların kısırlıkla ilgili yan etkileri olup olmadığı konusunda bazı endişeler mevcuttur.

Roaccutane ve Zoretanin'in Erkeklerde Kısırlık Üzerindeki Etkileri:

Çalışmalar, erkeklerde Roaccutane ve Zoretanin kullanımı ile geçici sperm sayısında azalma arasında bir ilişki olduğunu göstermiştir. Ancak bu etkilerin genellikle ilaç kullanımı kesildikten sonra düzeldiği düşünülmektedir.

Kadınlarda Kısırlık:

Roaccutane ve Zoretanin'in kadınlarda kısırlık yaptığına dair kesin bir kanıt bulunmamaktadır. Bununla birlikte, ilaçları hamilelik sırasında kullanmak ciddi doğum kusurlarına neden olabilir.

Önemli Uyarılar:

• Roaccutane ve Zoretanin tedavisine başlamadan önce hamilelik testi yapılması zorunludur.
    • Bu ilaçları kullanan kadınlar hamilelikten korunmak için etkili doğum kontrol yöntemleri kullanmalıdır.
    • İlaçlar hamilelik sırasında kullanılırsa derhal kesilmelidir.

Cinsel Yan Etkiler:

• Zoretanin cinsel yan etkilere neden olabilir, bunlara şunlar dahildir:
      • Ereksiyon problemleri
      • Azalmış cinsel dürtü
      • Vajinal kuruluk

Sonuç:

Roaccutane ve Zoretanin tedavisi gören hastalar, ilaçların kısırlık üzerindeki potansiyel etkileri hakkında doktorlarıyla konuşmalıdır. Çoğu durumda, bu ilaçların geçici sperm sayısında azalmaya neden olduğu düşünülmekte olup, ilaç kullanımı kesildikten sonra bu durum düzelmektedir. Kadınlar hamilelik sırasında bu ilaçları kullanmaktan kaçınmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Herkes uzman olmuş bilim adamı kaynıyor ortalık forumlardan yan etki üretiyorlar...içme kardeşim sivilceli sivilceli çocuk yap
  • "İnanmayanlar istediği gibi kullanmaya devam edebilirler. Bana yanlış bilgi veriyorsun diye kesinlikle çıkışmasınlar." Peşinen yazmıştım oysa ki. Okuma yazman olduğunu görüyorum. Dikkatini çekerim. Konuyu 2 yıldır araştırıyorum, 1 göz attın diye bilip bilmeden forumlardan yan etki üretmek olarak nitelendirmişsin. İnsanların hayatlarıyla ödediği bedellere sırf araştırmaktan aciz olduğun için ön yargılarına bağlı olduğun için muhahaha diye gülmüşsün. Konuya yorum yapmak zorunda değilsin.

" "

İyi inceledin mi ? Foruma mı benziyor ? Prf Dr David Healy kimmiş bir araştır. Konu seni alakadar etmiyorsa yorumsuz kal da yok olması muhtemel bazı hayatlar kurtulsun. İnanmayan kullansın, benim tartışmaya girecek dermanım yok. İnanan kullanmaz, inanmayan kullanır. 2 yıldan fazla süredir bu konuyu araştırmıyorsanız yorum yapmayın. Bir hayata mâl olursunuz da vebal altında kalırsınız. Sadece vicdanen bu uyarıyı yaptım. Anlamak veya anlamamak, kullanmak veya kullanmamak size kalmış. Keyfiniz bilir. Allah yaşatmasın.

• yedekhesap466 Y kullanıcısına yanıt
    Ben 10 yıldır roaccutane kullanıyorum yan etkilerini de senden daha iyi biliyorum merak etme! gelmişsin buraya 5 adet kullanıp yok intiharmış yok kısırlıkmış diye ağlamışsın ona gülüyorum kardeşim

Senin mantığına göre bıçak da yasaklansın insanları öldürebiliyor sonuçta

"Sadece 5 adet 20mg hap aldım. Şimdi 80 yaşında hissediyorum ve doğal bir ölüm için dua ediyorum." Şunu yazan biri zaten sıkıntılıdır hadi başka kapıya ilacı bilmesek kullanmasak inanıcaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renegade Havoc -- 6 Nisan 2020; 3:27:33 >

• Kısır ediyor gibi birşey söylediğimi mi sandın ? Daha okuduğunu anlamıyorsun. Diyecek sözüm yok sana bi on yıl daha kullan
    Yazdığın başlığı oku ergenus, bi halt bildiğin yok iftira dolu konu açmışsın!
  • Sen yazdığım içeriği oku asıl. Hurafe kısırlık olarak yayılmış. İnsanlar kısırlık olarak araştırıp birşey bulamıyorlar ve kullanıyorlar. O yüzden araştıran burayı bulabilsin diye öyle yazdım. Okuduğunu anlayamayanlar boş boş yorumlar atsın diye değil. Kimse roaccutane ve cinsellik diye araştırma yapmıyor kullanmadan önce. İngilizce olarak "Roaccutane and erectile dysfunction" araştırması yapsalar zaten kullanmayacaklar. Bu bilgisiz yorumların yüzünden kullanmaya karar verip de hayatı kararan olursa vebali de senin boynunadır. Benim vicdani çabamı suistimal etmeye hakkın yok, ihtiyaç da yok zaten senin yorumuna burada.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sana şimdi sokağa çıkma yasağı var, bittikten sonra psikoloğa git durumun kötü ergenus.
  • Aradan 1 yıl geçmiş durumunuz nasıl

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Osman Sami O kullanıcısına yanıt

Durumum aynı. Bir gelişme yok malesef. Sizin durumunuz nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben daha iyiyim çok şükür sende ereksiyon hiçbir şekilde olmuyor mu yoksa sadece sabahları mı olmuyor yoksa libido da hiçbir şekilde artma yok mu

Bu İşte psikolojik etkenin olduğuna kesinlikle inanıyorum burdaki yorumları okuduğumda aceba bende mı öyleyim diye stres içine girmiştim ve başarısızlık duygusu ereksiyon da çok etkilliyo bence mental açıdan rahat ve stresten uzak olduğumuzda sorun ortadan kalkabilir burdaki okuyan diğer arkadaşlar için de söyliyorum psikoloji önemli yüksek tutun ve zaman içinde düzeldiğini söyleyen çok kişi olmuş

• Osman Sami O kullanıcısına yanıt

libidoyu düzenleyen bölge kapanmış gibi hissediyorum. Cinsel uyarıları yorumlayamıyor gibi beynim. Psikolojinin etkisi elbette var ancak bu genç sağlıklı insanlar için tek etken olmadığını da biliyoruz. Daha iyi olmanıza sebep olan bir şey var mıydı ? Ne kadar zaman önce kullandınız ilacı ? İyileşmenizi neye bağlıyorsunuz ?

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osman Sami -- 25 Haziran 2021; 23:9:33 >
  • Konuya katılıyorum ben de 18 yaşındayım 6 ay boyunca roaccutane kullandım ilacın kullanımı bittikten 3 ay sonra midemde bir sorun var sürekli geğiriyorum şişkinlik var kabızlık var yorgunluk var mide ağrısı var yani sindirim sistemim mahvoldu sanırım 4 gün sonra 2. endoskopim var onun dışında gözde kronik kuruluk bıraktı bende bu ilaç yani kısacası ilaçtan önce gayet sağlıklı hissediyordum şimdi ise her gün bir yerim ağrıyor bu ilacı kimse kullanmasın lütfen

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba geçmiş olsun ürün önerim olacak 5321610279

• Kardeşim aynı sorun bendede var çözüm buldun mu sen

• Kardeş sertleşme sorunu bendede oldu ilaç kullandıktan sonra sen buldunmu sorunu

• Şurada başlık açılırken adam bütün makaleleri koymuş, yazmış, davarın biri altına gelip doktor musunuz bilmem ne cevap yazmış. İlacın kendi prospektüsünde bile kalıcı erektil disfonksiyon yapar yazıyor ama bizim davar çok biliyor. Yazık yemin ederim yazık

• Roaccutane onlarca gencin intiharına neden oldu: Türkiye'de de kullanılan ilaç için kritik uyarı
    www.ntv.com.tr
    Roaccutane onlarca gencin intiharına neden oldu: Türkiye'de de kullanılan ilaç için kritik uyarı
    https://www.ntv.com.tr/galeri/saglik/roaccutane-onlarca-gencin-intiharina-neden-oldu-turkiyede-de-kullanilan-ilac-icin-kritik-uyari,KXuV0wVwTU2trUaVK06EVg

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.