Şimdi Ara

... Aşil Tendonum Koptu (Rüptür) .... ve tedavisi aşaması..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaşadığım bu talihsiz olayı hem sizlerle paylaşmak hemde daha sonra yaşayacak arkadaşlara tavsiye olması amacı ile kaleme almak istedim..

kilo :90

Tarih : 21 mayıs 2016
    Yıllardır halı sahada boy göstermeyen ben,yoğun ısrarlara dayanamayarak bir akşam üstü stres atmak için arkadaşlarla buluştum. maçın takriben 20.dakikası topa hareketlenirken,kulağımla da duyduğum bir PAt sesi geldi,sonrasında bir uyuşma hissettim.Arkamdaki arkadaşıma dönüp çok sert vurduğunu söyledim, ama arkadaşım bana vuramayacak kadar uzağımda idi.. Ama duyulacak kadar bir ses de gelmişti, herkes kendi ayağıma vurduğumu ve düştüğümü söyledi. Ama buna imkan yoku.. Topuğumun üstündeki yerde bir çöküntü hissetim.İçime bi sızı düştü,hemen buz uyguladım.Doğru acile gittim. Doktora anlatma çabalarım neticesiz kaldı ,bir röntgen çektirdim,adam göz ucuyla baktı röntgene,kırık çıkık yok.Bi merhem verdi kas gevşetici sanırım,birde bandaj..incinme olduğunu söyledi gönderdi.. Ben ertesi gün KPSS sınavına gittim,Pazartesi gün işe gittim, bu arada arabada kullanabiliyordum.. Hareket etmediğim zaman hiç bir ağrı sızı yoktu,hatta yürürken bileğimi oynatmadığım zaman bile sıkıntı yoktu..Sonra internetten yaptığım araştırmalarda , tendonumun kopmuş olma riski beni ürküttü ve hemen bi ortopediste gittim.. MR çektirdim ve acı gerçekle karşlaştım.. AŞİL TENDON RÜPTÜRÜ.. Tedavi CERRAHİ ,

Buraya ayrıca bir parantez açmak istiyorum bu olay başına yeni gelen arkadaşlar için. Arkadaşlar Tanı rüptür olarak kondu ise ve tedavi ameliyat ise , artık kendinizi kasmayın ve metanetle karşılayın olayı..tüh vah demenin zamanının geçtiğini düşünüp rahatlayın... yaklaşık üç aylık bir serüvene adım attınız demektir.Biraz meşakkatli bir süreci , tüh vahlar ile kendinize iyiden iyiye eziyet haline getirmenin manası yok..neticede bunun başka çözümü yok..

olaydan 4 gün sonra
    Tarih : 25 mayıs 2016

Ameliyat için geç kalmamak hayati önem taşıyo tedavide.Nekadar çabuk okadar iyi.. unutmayın bunu..
    Ameliyat masasına oturuyorsunuz,belinizden bi iğne yapılıyo , acısını ben hiç hissetmedim bile...tüm zorluk buraya kadar..bundan sonrası doktorunuzun maharetli ellerine kalmış..siz bildiğiniz uyku moduna geçiyosunuz..yüz üstü bi vaziyette ameliyat başlıyor.. ben baya tedirgindim ameliyat öncesi.ama ameliyata başlanınca herşey bitti..

Ameliyattan sonra odamda uyandım,kalçama kadar bi alçı.Şok..şok şok.. belden altımı hissetmiyorum..anestezinin etkisi halen devam ediyor..
    Burda dikkat edilmesi gereken iki şey var.. Bol bol kafeinli içecekler içmelisiniz..kafein anestezinin etkisini vücuttan hızla atmaya yarıyor.. ama çişinizin geldiğini hissetmiyorsunuz..daha sonra çişinizi hissediyorsunuz ama ıkına ıkına zorla yapıyorsunuz..bu aşamada zorlayıpta yapamayanlar oluyormuş..çünkü kaslarınıza hükmedemiyorsunuz..bide tabi ilk tuvalete gidiş problemi var..
    Yaş alçı çok ağır oluyo ve ayağınızı aşağı doğru çektiriyo..bunun etkisi ile ayağınızda morarma ve şişlik oluyo.. işinizi hemen halledip doğru yatağınıza..ayanızın altını bir yastıkla yükseltip yatıyorsunuz... ERTESİ GÜN TABURCUUUU...

Tarih : 26 Mayıs 2016

Koltuk değneklerim ile tanıştığım ilk gün..

Evim zemin katta olduğu için pek zorluk çekmeyecektim..Ancak insan kayıp düşme korkusu yaşıyo.. koltuk değneklerinin acemiliği var tabi..
    gündüz hiç bişey anlamadım ama akşam hava kararınca bi bunaltı çöktü bana,alçı sanki nefes aldırmıyo bana gibi geldi..sanki bacağımın bir yeri kaşınacakta,kaşıyamayacağım hissi o gece mahvetti beni..ama siz böyle yersiz hislere kapılmayın...bunun tek çaresi terlememek. devamlı serin tutun kendinizi..cam pencere açık olsun..gece gündüz farketmez.. hatta evde hem salona hem yatak odanıza iki ayrı yatak kurun.. sıkıldıkça yer değiştirin..

Tarih : 30 mayıs 2016
    Ameliyattan 4 gün sonra pansuman için hastaneye gittim.. alçımın topuk kısmından bir delik açıp pansuman yapıldı..ilk ozaman gördüm ameliyat yerimi ..fotoğrafını çektirip baktım..20 adet dikiş vardı..doktorum gayet güzel kesmişti..Dümdüz , cetvelle çizilmiş gibi.
    Bu esnada hiç bir acı sızı hissetmedim..alçı kesilirken sakın korkmayın , gayet basit hallediliyor.

ikinci haftanın ortalarına doğru alçı iyice bollaştı,sakın korkmayın , bacağınız inceliyor..bollaşan alçı değil, incelen sizin bacağınız..ama dert edilecek bişey yok..herşey kontrol altında. doktorum bana devamlı üst baldırımı kasıp gevşetmemi ve parmaklarımı hareket ettirmemi söledi.

üç hafta boyunca tam alçı ile yaşadım, haftada bir kez pansumana gidip gelmek dışında hiç dışarı çıkmadım..her yataktan kalkışımda , alçı aşağı doğru bacağımı çekip morarmasına neden oldu.birkaç kezde kayıp düşme tehlikesi atlattım basit br şekilde .. aman dikkat..

Tarih : 15 Haziran 2016

Alçıdan kurtulduğum gün..

Normalde Tam alçı , kesilerek diz altına indirilecekti..ama doktorum ROOMWALKER bot alırsam , tamamen çıkartıp alçıyı bu botu giydireceğini söyledi..Ben hemen aldım botu..Alçıyla yaşamak beni zorladı biraz..
    Alçı yine ağrısız ve sancısız bir şekilde çıkarıldı...Dikişlerim o gün alındı.. Dikiş alma işlemide acısız ve sancısız oldu..korkacak bişey yokmuş..
    Botu giydikten sonra , alçıdan kaynaklı dizimde bir uyuşukluk vardı.güç kaybı yaşadım..üç gün kadar devam etti ama sonra hiç birşey kalmadı dizimde.
    Botun açısı 30 derece olarak ayarlandı..topuğum gerilmeyecek şekilde yani..
    botu giydikten iki gün sonra , botu çıkararak banyo yapabildim..çok keyifliydi..ama yine yaranın üstüne çok su temas ettirmemeye çalışarak..
    TABİ BU ARADA BOTLA BİLE OLSA AYAĞIMIZIN ÜSTÜNE BASMAK KESİNLİKLE YOK...

Tarih : 24 Haziran 2016
    Artık tuvalet ihtiyacımı çok daha rahat karşılayabiliyorum..doktora kontrole gittim ve botumun açısı 20dereceye düşürüldü..İlk iki gün bir gerginlik hissi oluyo bileğimde , ama iki gün sonra normalleşiyo..saf zeytinyağı ile bileğime masaj yapmamı istedi doktorum..botu mümkün mertebe çıkartmamaya dikkat ediyorum.. ve bol bol ayağımı balkonda havalandırmaya çalışıyordum ki , bot terleyip koku yapmasın diye.

Tarih :1 temmuz 2016
    Botun açısı 10 dereceye düşürüldü..Ramazan bayram tatili girdi araya . ve hep evde geçirdim bayramı..
    Hiç basmadan koltuk değnekleri ile evin içinde daha rahat hareket ediyordum..ve zeytinyağı ile masajlara devam.

Tarih : 11 temmuz 2016
    Artık bot 0(sıfır) derece.. Ve koltuk değneklerine kısmen veda günüm...
    Artık doktor ayağımın üstüne botu çıkarmadan basabileceğimi söyledi..Botla beraber basıyorum.. ilk iki gün enteresan batmalar ve acımalar hissetim ayağımın taban kısmında.ama büyütülecek çapta değillerdi bu acılar..
    Aynı gün 26 temmuzda başlayacak fizik tedavim için randevu aldım.. ve neredeyse üç aylık tedavi maratonum un fizik tedavi kısmına geçiyorum inşallah..

Şimdi evde koltuk değneksiz yürüyorum,uzak olmayan yerlere , markete bakkala değneksiz gidiyorum.ama merdiven çıkacağım yada uzak biyere giderken değneklerimi yanımda götürüyorum..Tabi bu yürümelerin hepsi ciddi şekilde aksayarak..

Fizik tedavimle ilgili kısmıda daha sonra buradan paylaşmayı düşünüyorum arkadaşlar.. sorusu olan varsa fırsat buldukça buradan yardımcı olmaya çalışırım..
    İnşallah böyle bir süreci hiç birimiz birdaha yaşamayız..

14 günlük bir fizik tedavi ve rehabilitasyon sürecimi başarılı bir şekilde atlattım ve bu gün işe başladığım ikinci iş günüm... Biraz aksayarak olsada rahat bir şekilde yürüyorum..
    .
    .
    .
    .

Bu gün 24.10.2016 Hala Tam iyileştim sayılmaz.. SAbahları kalktığımda ciddi derecede aksayarak yürüyorum..Ama biraz ısınınca geçiyo.. Sanırım bu his hep var olacak bileğimde..Parmak ucunda yükselme denemelerim hep başarısız oluyodu,ancak bu sıralar biraz yükselmeye başladım..ama tam performans yok... Ameliyatın üzerinden 5Ay geçmiş olmasında ramen Hala kendimi düzelmiş gibi hissetmiyorum..Üzerinde çok durunca ağrı hissediyorum...Daha iyi olacakmı ayağım bekleyip görecez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtihsan83 -- 24 Ekim 2016; 10:19:14 >

• Üstadım geçmiş olsun. 2 yış geçmiş. Yeni gördüm bende. İnşallah görürsün de cevap yazarsın. Şimdiki durumun nasıl?

Benim de koptu da. Dün alçı çıktı doktor fizik tedavi ve bot önermedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam.Şu an normal yaşamıma devam ediyorum. Eskisi gibi hiçbirzaman olmayacak sanırım.Biraz ani hareketlerde,herhangi bir yerden atladığımda kuvvetli ağrı sızı hissediyorum.soğuk havalarda ağrı oluyor.Normal hayatın seyri esnasında herhangi bir problem yaşamıyorum,aksiyonlu herhangibir aktiviteye malesef izin vermiyor. Fizik tedaviye gitmiş olmama rağmen eski esnekleğine kavuşmadı benim tendonum.düşük hızda koşularda problem yok hocam. aklınıza takılan biyer varsa siz sorum ben yanıtlayayım.
  • Hocam benim de aşil tendonum koptu 4. Haftadayım. Yürüme anlamında nasılsınız? Afedersiniz ama topallama vs oluyor mu ?

• Hocam ilk sene topallama problemim oldu biraz.. ilk seneyi geçirdikten sonra yürüme anlamında sıkıntım kalmadı ancak 2.sene boyunca ani hareketlerde ciddi acı hissettim. bu sene 3.senem çok şükür çok daha iyiyim.. biraz hareket kısıtlaması ve sertlik hissi dışında herhangi birşey kalmadı..
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamerkzlrmk -- 4 Aralık 2020; 18:8:39 >
  • Mesut145r M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bot ve fizik tedavi olmadan mı iyileştiniz acaba

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.