Şimdi Ara

seboreik dermatit (tedavi içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
4
Favori
39.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu hastalığın ne olduğunu bilen bilir ama ben şöyle ozet geçeyim bi mantar türü olan malassezia

normalde hayvanlarda bulunur ama insanlarda da % 1 -3 arası değişen aralıklarda bulunan deride kaşıntı çatlama pullanma yağlanmaya neden olan saç dökme eğilimi olan (1.dereceden değil ama 2. dereceden döküyor) bir mantar turudur
    bu illet hastalıklığı yenmeyi basaran yoktur sadece bazı dönemlerde azar ve bu donemlerde hayat yaşanmaz bir hale gelir ben size arastırmalarım sonucunda elde ettiğim sonuçları burda söyleyeceğim umarım bu hastalıktan muzdarip kişiler için bi yardımım dokununrr

ŞAMPUAN = bu hastalık suresinde kullanılacak iki sampuan vardır ama sadece NORMAL ZAMANLAR için
    1.

2.

bu iki şampuanı 2 birini 2 ay birini kullanmak üzere allerjjik olmayan dönemlerde kullanabilirsiniz

ALERJİK DÖNEM
    1.

SABUN=ARDIÇ KATRANI SABUNU her zaman kulllanma taraftarı değilim saçı fazla yıpratır o yuzden az kulllanmaya bakın

ORAL İLAÇ= kaşıntı çatlama vs alerjik reaksyonlar için antihistamik kulllanmak şartttır bunlar normal zamanlarda gece yatmadan önce 1 tane alerjik dönemlerde ise sabah akşam olamk üzere 2 farklı antihistamik kulllanmak gerekir (hitrizin,cetryn,allerset...)

LOCAL YONTEM=bu hastalık doğrultusunda en buyuk etkimiz bu yönde oluyor hastalığın görüldüğü bölgeye sadece alerjik dönemlerde topikal kortizon lu krem uygulayıp sabah akşam 1 ertesi gunu bu tedaviyi sabah akşam kortikosteroid losyon tedavisi uygulamanazı gerekiyor

bu tedaviler ile hastalığı baskı altına almak mumkun eğer sorularınız olursa gerekli bilgiyi veririm yanlışlarım olduysada düzeltirseniz sevinirim sonuçta sağlık söz konusu ...

• Enteresan gelecek ama kişisel deneyimim, ben kabak çekirdeği içi yiyorum ve şikayetlerim çok çok azaldı. Kavrulmamış olacak, sade, yeşil olanlardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cro

Enteresan gelecek ama kişisel deneyimim, ben kabak çekirdeği içi yiyorum ve şikayetlerim çok çok azaldı. Kavrulmamış olacak, sade, yeşil olanlardan.

kabak çekirdeğinde yuksek oranda çinko bulunur bu hastalığın ilaçlarından biridir ilginç değil tedavi aşamaasında güzel bi yan ürün
  • quote:

Orijinalden alıntı: mariphosa

quote:

Enteresan gelecek ama kişisel deneyimim, ben kabak çekirdeği içi yiyorum ve şikayetlerim çok çok azaldı. Kavrulmamış olacak, sade, yeşil olanlardan.

kabak çekirdeğinde yuksek oranda çinko bulunur bu hastalığın ilaçlarından biridir ilginç değil tedavi aşamaasında güzel bi yan ürün

Alıntıları Göster
    Uzun bir yazı yazmıştım fakat sildim, sadece şunu söyleyebilirim uğraşmayın.. geçmiyor.

• quote:

kardeş ben de uzun zamandır bu dertten muzdaribim. uzman tv de dinledim, kafa derisindeki kaşıntının bir çok nedeni var diyor. basit kepek, sedef hastalığı, egzama, hijyen eksikliği ve mantar gibi nedenler olabilir diyor. Bu yüzden her gittiğimiz doktorun tek elden çıkmış gibi aynı receteyi yazıp göndermesi ne kadar doğru. Ayrıca hiç bir tahlil araştırma yok sadece yüzüne bakıp ilaç yazıyorlar. Bu konuda sormak istediğim gerçek manada bu konuda tahlil yapıp gerektiği gibi tedavi edebilecek bir doktor tanıyorsanız lütfen PM atın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webhaluk

quote:

kardeş ben de uzun zamandır bu dertten muzdaribim. uzman tv de dinledim, kafa derisindeki kaşıntının bir çok nedeni var diyor. basit kepek, sedef hastalığı, egzama, hijyen eksikliği ve mantar gibi nedenler olabilir diyor. Bu yüzden her gittiğimiz doktorun tek elden çıkmış gibi aynı receteyi yazıp göndermesi ne kadar doğru. Ayrıca hiç bir tahlil araştırma yok sadece yüzüne bakıp ilaç yazıyorlar. Bu konuda sormak istediğim gerçek manada bu konuda tahlil yapıp gerektiği gibi tedavi edebilecek bir doktor tanıyorsanız lütfen PM atın.

Alıntıları Göster
    Evet geçmiyor, ama eczanelerden aldığım Ducray marka şampuanlar inanılmaz rahatlatıyor. Kaşıntı falan kalmıyor. Fiyatları biraz tuzlu, 30TL civarında ama değiyor inanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: robomatt

Evet geçmiyor, ama eczanelerden aldığım Ducray marka şampuanlar inanılmaz rahatlatıyor. Kaşıntı falan kalmıyor. Fiyatları biraz tuzlu, 30TL civarında ama değiyor inanın.

Alıntıları Göster
    boşa ilaç kullanıp bünyenizi yormayın yok bunun tedavisi zaten doktorlarda baştan savma ilgilenip standart ilaçlar yazıp yolluyolar bn bunu kullandım işe yaramadı dediysemde inandıramıyorum tekrar tekrar yazıyolar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Varikosel agrisi bitki tedavisi
    6 yıl önce açıldı
    sinüzit (papatya tedavisi)
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

LOCAL YONTEM=bu hastalık doğrultusunda en buyuk etkimiz bu yönde oluyor hastalığın görüldüğü bölgeye sadece alerjik dönemlerde topikal kortizon lu krem uygulayıp sabah akşam 1 ertesi gunu bu tedaviyi sabah akşam kortikosteroid losyon tedavisi uygulamanazı gerekiyor

bilgiler için teşekkürler.

benim elimde, zaman zaman kulağımda çıkıyor.
    travacort kullanınca azalıyor, sonra tekrar çıkıyor,

yazınızdaki "kortikosteroid losyon"u merak ettim,
    kortizonlu kremle beraber mi kullanmak gerekiyor?
    tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı?

kabak çekirdeğinden bahsedilmiş,
    bir arkadaşım da bol sumak tüket diye önermişti,
    henüz denemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laider -- 11 Ekim 2012; 7:40:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: laider

quote:

bilgiler için teşekkürler.

benim elimde, zaman zaman kulağımda çıkıyor.
    travacort kullanınca azalıyor, sonra tekrar çıkıyor,

yazınızdaki "kortikosteroid losyon"u merak ettim,
    kortizonlu kremle beraber mi kullanmak gerekiyor?
    tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı?

kabak çekirdeğinden bahsedilmiş,
    bir arkadaşım da bol sumak tüket diye önermişti,
    henüz denemedim.
    MOMECON LOSYON VEYA ADVANTAN KREM İYİ GELİYOR

• quote:

Alıntıları Göster
    Ben tavsiye üzerine vichy şampuana başladım. İlk günler biraz kaşıntı oldu ama şu an için memnunum. Üçüncü günün sonunda parmaklarımı saçıma götürdüğüm zamanki yağlı olan küçük kepekler yavaş yavaş yok oluyor. Ama yine de bir ayın sonunda daha sağlıklı yorum yaparım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: destannn

Ben tavsiye üzerine vichy şampuana başladım. İlk günler biraz kaşıntı oldu ama şu an için memnunum. Üçüncü günün sonunda parmaklarımı saçıma götürdüğüm zamanki yağlı olan küçük kepekler yavaş yavaş yok oluyor. Ama yine de bir ayın sonunda daha sağlıklı yorum yaparım.

Alıntıları Göster
    Bu hastalığı geçiriyor olanar lütfen Allerji dönemlerinde dilinize bir bakın sarımsı, yeşilimsi, yada beyazımsı veya herhangi bir renkte bir tabaka (dilinizin üzerinde herhangi bir tabaka yoksa zaten anlarsınız dil yüzeyi pembe yada çok koyu olmayan kırmızı bir renk halindedir) görüyorsanız. Bu hastalığın bir çeşit bağırsak mantarlarının yediğiniz yiyeceklere bağlı verdikleri tepkimeler olduğunu düşünüyorum. Ne zaman acı yesem bu hastalık çoğaldı, ne zaman acıdan asitli içeceklerden, kahveden, soğandan, çiğ köfteden, çikolatadan uzak dursam hastalık kayboldu. Özellikle çikolata ve acı yediğimde dilimin üzeri sarımsı bir tabakayla kaplanıyor ve enzim yapan bağırsak cildimize tepkimesi de bu şekilde oluyor (biraz bilgim olmadan fikir sahibi olmuş gibi oldu ama) hastalığı takip ettim ve bir kere bile bu yaptıklarım dışında şaşmadı yani yememem gereken yiyecekleri yediğimde oluştular ama bu yiyecekleri tüketmeyince yok denecek kadar az oluştular.

Şampuan olarak vichy'nin yeşil şampuanını öneririm. Saçımda artık bu hastalık şükürler olsun ki yok.
    Yüzüme çaresini bulamadım. açıkçası ilaçları deneyerek yüzümü deneme tahtası yapmak istemedim.
    Hastalığın bir deri hastalığı değil iç organlarımızdan kaynaklanan artık hangisi yüzümüzde bulunan yağ bezlerine salgı gönderiyorsa bu nokta üzerinde araştırma yapılması gerektiğini düşünüyorum.
    Not: Öğrencilik yıllarımda her sabah saçımı yıkar sonra dışarı çıkardım ve zamanla burun kenarlarım ve çevresi pul pul olmaya başlamıştı pek önemsemedim aradan yıllar geçtikten sonra bu zaman içinde pul pul dökülen yerlerin artık kırmızı kırmızı olup daha sonra sarımsı bir tabaka oluşturarak dökülmeye başladığını farkettim. ve şimdilerde tahmin ediyorum bana göre hastalık ilk işaretlerini o yıllarda vermeye başlamıştı ama hastalığı tanımadan nerden bilebilirdim ki böyle bir illetle karşılaşacağımı.
    Bu hastalıkla ilgili o kadar çok şey yazabilirim ki kitap olur .

• quote:

yüz için advantan krem kullandım kullanmaz olaydım, advantan krem orta güçlü etkili bir topikaldir, cildimi inceltti, ardından perioral dermatit oldum sonra cildimi incelttiğinden rozasea oldum ve baya ilerledi

yüzümde 3 rahatsızlık birden seboroik dermatit, rozasea , perioral dermatit 8 ay boyunca çektim doktor doktor gezdim farklı ilaçlar tedaviler verdiler, perioral dermatiti geçirmek için 2 ay boyunca tetra antibiyotik kullandım, streroidin yol açtığı rozaseayı yok etmek için protopic kullandım bir ölçüde geçti ama iritasyonlar ve kızarıklıklar geçmedi hatta günden güne arttı yüzümü yıkayamaz hala geldi yazın güneşte çekmediğim ızdırap kalmadı doktor güneç kremi reçete etti kullandım yüzüm yağlı sulu boyalı tablo gibi yaz boyunca gezdim

en son çare lazer tedavilerine başladım şu ana kadar 3 seans gittim büyük ölçüde düzelme var ama cildim asla eskisi gibi olmayacak yüzüme kortizonlu steroid kullanmaya başladığım güne lanet olsun, şu anda seboroik dermatit için la roche posay kerium ds kullanıyorum , cildime etkisi advantan elecondan daha iyi , siz siz oldun yüzünüze steroid kullanmadan önce iki defa düşünün, ayrıca seboraik dermatit sadece yüzümde ve kaşlarımda var, saçımda veya vücudumda yok, kaşlarım için mecburen elecon kullanıyorum, bir iki sefer sürünce etkisini 20 gün kadar koruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MyDrama

quote:

yüz için advantan krem kullandım kullanmaz olaydım, advantan krem orta güçlü etkili bir topikaldir, cildimi inceltti, ardından perioral dermatit oldum sonra cildimi incelttiğinden rozasea oldum ve baya ilerledi

yüzümde 3 rahatsızlık birden seboroik dermatit, rozasea , perioral dermatit 8 ay boyunca çektim doktor doktor gezdim farklı ilaçlar tedaviler verdiler, perioral dermatiti geçirmek için 2 ay boyunca tetra antibiyotik kullandım, streroidin yol açtığı rozaseayı yok etmek için protopic kullandım bir ölçüde geçti ama iritasyonlar ve kızarıklıklar geçmedi hatta günden güne arttı yüzümü yıkayamaz hala geldi yazın güneşte çekmediğim ızdırap kalmadı doktor güneç kremi reçete etti kullandım yüzüm yağlı sulu boyalı tablo gibi yaz boyunca gezdim

en son çare lazer tedavilerine başladım şu ana kadar 3 seans gittim büyük ölçüde düzelme var ama cildim asla eskisi gibi olmayacak yüzüme kortizonlu steroid kullanmaya başladığım güne lanet olsun, şu anda seboroik dermatit için la roche posay kerium ds kullanıyorum , cildime etkisi advantan elecondan daha iyi , siz siz oldun yüzünüze steroid kullanmadan önce iki defa düşünün, ayrıca seboraik dermatit sadece yüzümde ve kaşlarımda var, saçımda veya vücudumda yok, kaşlarım için mecburen elecon kullanıyorum, bir iki sefer sürünce etkisini 20 gün kadar koruyor.

Alıntıları Göster
    bu 2. dediğiniz fructis dry scalp şampuanı siz nerden buluyosnuz türkiyede var mı?

• Bu hastalığın dünya yüzünde sadece bende olmadığını bilmek açıkçası içimi rahatlattı.
    2007 yılında başlayan aşırı yağlanma kepek saç döküntüsü için bir çok defa cildiyeciye
    gittim, kan tahlili yapıldı ve internetten araştırmalar vs. Çare bulamadım erkek tipi saç
    dökülmesi denilip gönderdiler hep. Ama içimde hep bunun normal bir saç dökülmesi
    olmadığı şüphesi vardı saçı dökülen arkadaşlara bu şekilde bu normal değil bir hastalık
    var galiba dediğimdede hep bunlar züğür avuntusu caren yok gibi cümleler duydum.
    2 ay önce anlımda oluşan ve geçmeyen kızarıklık için gittiğim bi cildiyeci söyledi
    hastalığın adını. Şimdi Ducray şampuan kullanmaya başladım nerdeyse hiç dökülmüyor
    saçlar ama aşırtı yağlanma hala devam ediyor. Gerçi saç dökülmesi yoğun olarak yaz
    aylarında oluyordu. Bende bu hastalık stresten başladı ve stresli dönemlerdede arttı.
    Önemli olan olabildiğince sakin kalabilmek heralde düzeltemeyeceğimiz şeyler için üzülmeye
    gerek yok.

Kullanıpta faydasını görmediğim yöntemler.

Clear men : Sadece saç derisini rahatlatıyor.
    Sedef Sabunu : Faydası olmadı. özellikle antakyadan almama rağmen. Hakiki olmayabilir.
    Kükürt Sabunu : İlk zamanlar yağlanmayı azalttı.
    Zeytinyağı sabunu : Hakiki olmasına rağmen faydası olmadı.
    Çam Terebenti : Faydası olmadı.
    Tresan Şampuan : Faydası olmadı.
    Ketoral şampuan : Sadece kepeklenmeyi gideriyor.
    Sabahları Elma sirkesi içmek : Faydası olmadı.

• quote:

hocam şuan ne durumda saçınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: ofsevim

quote:

4 aydır hiçbir şey yok rahatım.Sadece vichy kullanmıyorum dönüşümlü olarak prozinc (mor kutulu) de kullanıyorum. Yüzüm için de kükürtlü sabun(kızarıklık olursa) ve garnierin killi bir bakım tüpünü(yağlı deri için)kullanıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ofsevim

quote:

4 aydır hiçbir şey yok rahatım.Sadece vichy kullanmıyorum dönüşümlü olarak prozinc (mor kutulu) de kullanıyorum. Yüzüm için de kükürtlü sabun(kızarıklık olursa) ve garnierin killi bir bakım tüpünü(yağlı deri için)kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar blue capin şampuan ve kremini aldım. 1 haftadır yüzümde ve saçımda birşey yok. Ve yüz yıkamak için de seba med in cleansing sabununu kullanıyorum çok faydalı oluyor. Tavsiye edilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hurco

Arkadaşlar blue capin şampuan ve kremini aldım. 1 haftadır yüzümde ve saçımda birşey yok. Ve yüz yıkamak için de seba med in cleansing sabununu kullanıyorum çok faydalı oluyor. Tavsiye edilir.

Alıntıları Göster
    ben de aynı illetten muzdaribim arkadaşlar.2 sene önce cildiye doktoruna gittim elocon krem+nizoral şampuan verdi.kullanmaya başladım gerçekten çok etkili oldu kökünü kazıdı resmen ama ne zaman ki kullanmayı bıraktım yeniden hortladı ve en başa döndüm.göğsümün tam ortasında bir yara çıktı ve bu yara da seboreik dermatitin bir sonucu küçük bir daire şeklinde ne büyüyor ne küçülüyor çapı aynı krem kullanırsam yara geçiyor ama ne yazık ki yara tamamen geçse de izi gitmiyor.yemin ederim bıktım şu hastalıktan ne yapacağımı bilmiyorum :(

• Arkadaşlar bende bu hastalıktan muzdariptim ama kendi doktorum kendim oldum.
    Buyrun bu da benim recetem , ben bunlarla iyileştim.
    Linkten tedaviye ulaşabilirsiniz.
    dogalrecetem.blogspot.com
    Seboreik Dermatit'e Kendi Çözümüm
    http://dogalrecetem.blogspot.com/2013/08/seboreik-dermatite-kendi-cozumum.html

• quote:

Orijinalden alıntı: b.elm

Arkadaşlar bende bu hastalıktan muzdariptim ama kendi doktorum kendim oldum.
    Buyrun bu da benim recetem , ben bunlarla iyileştim.
    Linkten tedaviye ulaşabilirsiniz.
    dogalrecetem.blogspot.com
    Seboreik Dermatit'e Kendi Çözümüm
    http://dogalrecetem.blogspot.com/2013/08/seboreik-dermatite-kendi-cozumum.html
    benim bu lanet hastalık gögüs bölgemde kalıcı izler bıraktı resmen haritaya döndü göğüs bölgem ..yokmudur o izleri azaltma yolu hani lazerle de olabilir ..keza o izler rahat 5-6 yıldır var ve artıyor ..ketoral şampuan kullandım ama bir etkisi olmadı ...

Bu arada hastalığı isimleri şöle

Seborrheic Dermatitis

https://www.google.com/search?site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=811&q=Seborrheic+Dermatitis&oq=Seborrheic+Dermatitis&gs_l=img.12..0l10.1696.8634.0.9094.2.2.0.0.0.0.319.431.0j1j0j1.2.0....0...1ac.1.24.img..0.2.430.7NE3tLQeZ-Q#imgdii=_

Psoriasis

https://www.google.com/search?site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=811&q=Psoriasis&oq=Psoriasis&gs_l=img.12...555.5295.0.5709.2.2.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1ac.1.24.img..2.0.0.BBLDg1tCp3g

Bendeki aynen bu resimdekine benziyor

birbirmize yardımcı olalım arkadaşlar ...şampuan, hap ,jel, sabun artık ne varsa denemeyi düşünüyorum tabi kalıcı iz kalıcıdır adı üstünde ama ne bileyim belki seyrelir ,küçülür ..vb umudundayim :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 13 Ağustos 2013; 11:34:20 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.