2007 model aracımı 2012 yılında aldığımda değiştirmiştim. Yıl olarak bence yeterliydi. Kilometresi 100bin civarındaydı. 2017 model aracımınki ise 2021 yılında değişti çünkü kilometre 140bini bulmuştu. Devirdaim değişimi de gerçekleşti bence onun değişimi şart değildi ama tamirci ne derse o oluyor pek söz sahibi olamıyoruz.. |
Gördüğünüz En Uzun Km.de Triger Değişimi? (2. sayfa)
-
-
1.6 e-hdi motorlu citroen c4 aracımı da 154.000'de satmıştım, triger, baskı balata volan vs. değişmemişti hiç, 180.000'de hepsini değiştirmeyi planlıyordum.
-
allah allah ilginç . onu ne etkiliyor acaba
-
benim aveo araçta triger değişim süresi 7 yıl ya da 105 bin km hangisi evvel biterse, 10 sene boyunca yıllık bakım için satın aldığım bayiye gitmiştim (peugeot opel'i alana kadar) iş emri girdiklerinde değişecek parçalar otomatik çıkıyordu 7.bakımda triger değişti
-
Eşimin kullandığı, sonradan şirketime devrettiğim ve yeni sattığımız 2015 model hyundai i20 araç 142 bin kilometredeydi. Bırak triger değitirmeyi yıllık bakım dışında sadece lastik değişti. Akü bile değişmeden devam ediyordu 7 yıllık araçta.
Ben hiç bu kadar masrafsız, sorunsuz araç görmemiştim.
-
Bende de e hdi 308 var. 2013. 88.000 km de. Karar veremedim. -
Mercedes 350cdi 570bin km oldu üzerinde orijinal zincir var.
-
Pejoyu takdir etmek gerek.
Demek ki isteseler olabiliyormuş.
-
corsa 1.2 aracımızın 12 yıl 160 000 km de değişmişti. usta bu hiç açılmadı mı diyordu babam da gülerek evet cvbı veriyordu. arabadaki debimetre trigerden daha önce vefat etti :D
-
Babamdaki doblo 1.3 2005 190.000kmde henüz değişmedi, gerçi zincirli ama değişmesi lazım sanırım, emin de değilim -
Fiesta 2012 dizel ilk 90 binde degişti. Ikincisi 165 binde degisti. Ama eminim bi 10 bin km daha sorun cikarmazdi belki daha fazla. Ama triger bu ihmale gelmez kafa rahat olmasi lazim
-
Benim 2 yıl önce Alfa Romeo Guilietta aracımın 162.000 km de trigeri koptu. Usta bu fabrikasyon triger, daha önce değiştiren olmamış dedi. Bana satan adam da bir önceki sahibi değiştirdim dediği için ben değiştirmedim dedi. Bende aracı yeni almıştım, değiştirmeyi düşünüyordum aslında ama salladım. Sallamam ciddi bir külfete soktu beni. Siz siz olun sallamayın. Size arabayı satan adama da çok güvenmeyin. Ciğeri beş para etmez çok adam var memlekette malesef.
-
Merhaba.
Satıcıların ciğeri beş para etmezliklerine bir örnek de ben vereyim.
Kullanmakta olduğum Honda CRV ve Toyota Yaris araçlarımda triger zinciri mevcut.
Her iki araçta da rutin bakımlar aksatılmadığı sürece triger zincir değişimi için belli bir süre ya da km öngörülmemekte.
Normal şartlarda motor ömrü kadar gideceği söylenir.
Kendi ustamda bakıma gelen kilometresi 500 bin üstü birkaç Honda ve Toyotanın henüz triger zincirinin değişmediğini bilirim.
Neyse, memnun olduğum araçlardan eşe dosta da aldırdığım olmuştur zaman içinde.
Ve gerek CRV, gerekse de Yaris ilanlarını takip etmişliğim oluyor dönem dönem.
Kilometresi 80-200 bin arasındaki bazı araçlarda ilan açıklamasında "Aracın bakımları düzenli yapılmıştır. Son bakımda trigeri değişmiştir" bile yazıyor bu şe.efsizler.
Ve sizin örneğinizdeki gibi bu tür yanlış bilgilendirmelerin kurbanı olan vatandaşlar var.
Bunun kadar önemli olmasa da, donanım paketlerinden bihaber olup da aracı satılsın diye alakasız versiyonları seçenler de var ilanı verirken.
2006-2008 Yarislerde mesela, sadece anahtarsız giriş çalıştırma (ve dijital klima) olan versiyonları Sol Special olurken, onun bir altındaki Sol bile olmayan, en baz donanım olan Terra modellerine bile Sol Special yazanlar çıkıyor ilanlarda.
Herhalde vaktim de varmış demek ki bir ara şikayet bile ediyordum bu tür yanlış kategoride açılmış ilanları.
Ne ara böyle olduk bilmiyorum ama millet birbirini silkme derdine düşmüş.
-
Sayın Hocam, Triger zincirli olduğu zaman belirli bir değişim km si yoktur, bu Japon araçlarına mahsus bir şey değildir, örneğin Dacia Duster 1.0 TCe Motorları da zincirli ve değişim km si yok. Triger zincirli olduğu zaman zincir ömrünü tamamlarsa, gevşemeye başlar ve ses yapar o zaman değişim zamanı geldiği anlaşılır, bunun dışında kayış gibi belirli km lerde değişmez.
-
Alfa kaç modeldi, dizel mıydı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 29 Kasım 2022; 11:14:26 > -
5 yıl - 60bin km de değiştirildi... -
2011 model 1.6 jtd motordu.
-
benim 1.5 dci euro 4 motor için 75bin km/4 yıl yazıyor yetkili servis çizelgesinde
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X