Şimdi Ara

Görev yöneticisinde çalışan win...exe?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir haftadır görev yöneticisinde winsdh, winknb, wingdb.exe gibi programlar çalışıyor
    hepside \Local Settings\Temp altında bulunyor görev yöneticisinden sonlandırdığım zaman silebiliyorum bisüre sonra farklı adlarla yeniden çalışıyorlar
    virüs düşüncesiyle tarattım bişey çıkmadı

sizce ne olabilir ve nasıl çözebilirm bu olayı ?

• hangi virüs programıyla tarattın virüs programıda bulamamış olabilir kaspersky veya nod32 ile taratmayı dene
  • nod 32 ile tarattım ve hiç bişey bulamadı.
    güncellemeleride tamdı ama virus olduğunu sanmıyorum sanki windows yada başka bir program sürekli benzer uygulamaları çalıştırıyor gibi
  • Temizlemek için : PC'nizi kapatıp açın, Windows logosu çıkmadan önce yani daha yeni yeni pc açılırken (bios ekranından sonra) F8'e basın (birkaç kez basmak gerekebilir). Ağ desteği ile Güvenli kipde açmayı seçin. Virüsü bu şekilde silin.
    Online olarak bilgisayarını tarattırarak problemi çözebilirsin. Ücretsiz PC güvenlik taraması Windows Live OneCare güvenlik tarayıcısı, bilgisayarınızın sağlığını güvence altına almaya yardımcı olacak şekilde tasarlanmış ücretsiz bir hizmettir. Virüsleri tarayın ve silin. Sabit diskinizdeki çöplerden kurtulun. Bilgisayarınızın performansını artırın. "Windows Live OneCare güvenlik tarayıcısı" burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat35nihat -- 28 Aralık 2008; 22:41:28 >

• teşekkürler hocam Windows Live OneCare in sorunumu çözeceğini iç ummuyodum
    dün gece tarattıkdan sonra kurtuldum lanetlerden şu ana kadar ortaya çıkmadılar
    format atmaktan kurtardın beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5minute -- 1 Kasım 2008; 13:58:41 >
  • aynı sorun tekrar ortaya çıktı one care ile tarattıktan sonra sorun ortadan kalkmış gibi göründü ama
    yeniden çalışmaya başladılar
    one care ile tekrar tarattım ama yine aybnı
    antivir ilede tarattım :(
  • aynı hata bendede var görev yöneticisinden sonlandırıyorum 5 dk içinde yine çalışıyorlar winasd.exe winqok.exe diye sürekli isimleri degişiyor bunun için avast ile not 32 kaspetsky antivir aklınıza gelen her programla denedim sonuç nafile ad aware bile

bide interneti kullanıyor galiba modam pc boştayken o programlar calışırken ppp ve usp işikları yanıyor (pc usp modem)

temp klasörumde görev yöneticisinden sonlandırdıgım dosyalar(win...exe olanlar) duruyor pasif olarak yardımlarınızı bekliyorum

birde bu win ...exe 2 şer 2 şer çalışıo yanı sonlandırsam bile 2 tane açılıyo farklı isimli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: denge92

aynı hata bendede var görev yöneticisinden sonlandırıyorum 5 dk içinde yine çalışıyorlar winasd.exe winqok.exe diye sürekli isimleri degişiyor bunun için avast ile not 32 kaspetsky antivir aklınıza gelen her programla denedim sonuç nafile ad aware bile

bide interneti kullanıyor galiba modam pc boştayken o programlar calışırken ppp ve usp işikları yanıyor (pc usp modem)

temp klasörumde görev yöneticisinden sonlandırdıgım dosyalar(win...exe olanlar) duruyor pasif olarak yardımlarınızı bekliyorum

birde bu win ...exe 2 şer 2 şer çalışıo yanı sonlandırsam bile 2 tane açılıyo farklı isimli

Hijackthis ile taratınız
    http://forum.donanimhaber.com/m_9478084/tm.htm

• Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
    Scan saved at 14:46, on 2008-12-30
    Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.20861)
    Boot mode: Normal

Running processes:
    D:\WINDOWS\System32\smss.exe
    D:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    D:\WINDOWS\system32\services.exe
    D:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    D:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    D:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    D:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    D:\WINDOWS\Explorer.EXE
    D:\Program Files\CyberLink\Shared files\RichVideo.exe
    D:\DOCUME~1\Admin\LOCALS~1\Temp\winiclvhb.exe
    D:\DOCUME~1\Admin\LOCALS~1\Temp\winmrxpf.exe

D:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
    D:\WINDOWS\system32\taskmgr.exe
    D:\Documents and Settings\Admin\Desktop\HiJackThis.exe

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Bağlantılar
    O2 - BHO: Adobe PDF Reader Bağı Yardımı - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - D:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
    O2 - BHO: flashget urlcatch - {2F364306-AA45-47B5-9F9D-39A8B94E7EF7} - D:\Program Files\FlashGet\jccatch.dll
    O2 - BHO: IEVkbdBHO - {59273AB4-E7D3-40F9-A1A8-6FA9CCA1862C} - D:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 2009\ievkbd.dll
    O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - D:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\ssv.dll
    O2 - BHO: (no name) - {7E853D72-626A-48EC-A868-BA8D5E23E045} - (no file)
    O2 - BHO: FlashGet GetFlash Class - {F156768E-81EF-470C-9057-481BA8380DBA} - D:\Program Files\FlashGet\getflash.dll
    O3 - Toolbar: FlashGet - {E0E899AB-F487-11D5-8D29-0050BA6940E3} - D:\Program Files\FlashGet\fgiebar.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
    O4 - HKCU\..\Run: [RocketDock] "D:\Program Files\RocketDock\RocketDock.exe"
    O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] D:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] D:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
    O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [LClock] D:\Program Files\LClock\LClock.exe (User 'SYSTEM')
    O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [RocketDock] "D:\Program Files\RocketDock\RocketDock.exe" (User 'SYSTEM')
    O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [Sidebar] D:\Program Files\Windows Sidebar\sidebar.exe /autoRun (User 'SYSTEM')
    O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [SuperCopier2.exe] D:\Program Files\SuperCopier2\SuperCopier2.exe (User 'SYSTEM')
    O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [_nltide_3] rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx nLite.inf,C,,4,N (User 'SYSTEM')
    O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] D:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
    O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [_nltide_3] rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx nLite.inf,C,,4,N (User 'Default user')
    O8 - Extra context menu item: &Download All with FlashGet - D:\Program Files\FlashGet\jc_all.htm
    O8 - Extra context menu item: &Download with FlashGet - D:\Program Files\FlashGet\jc_link.htm
    O8 - Extra context menu item: Microsoft Excel'e Gö&nder - res://D:\PROGRA~1\MICROS~1\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
    O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - D:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\ssv.dll
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - D:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\ssv.dll
    O9 - Extra button: Ağ trafiği koruma istatistikleri - {1F460357-8A94-4D71-9CA3-AA4ACF32ED8E} - D:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 2009\SCIEPlgn.dll
    O9 - Extra button: Araştır - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - D:\PROGRA~1\MICROS~1\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
    O9 - Extra button: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - D:\Program Files\FlashGet\FlashGet.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - D:\Program Files\FlashGet\FlashGet.exe
    O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{F67E9340-730B-49E0-B6A7-FDF10425BAC3}: NameServer = 195.175.39.39,195.175.39.40
    O23 - Service: Ad-Aware 2007 Service (aawservice) - Lavasoft AB - D:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\aawservice.exe
    O23 - Service: CiSvc - Unknown owner - D:\WINDOWS\system32\cisvc.exe (file missing)
    O23 - Service: hpdj - Unknown owner - D:\DOCUME~1\Admin\LOCALS~1\Temp\hpdj.exe (file missing)
    O23 - Service: Cyberlink RichVideo Service(CRVS) (RichVideo) - Unknown owner - D:\Program Files\CyberLink\Shared files\RichVideo.exe

--
    End of file - 4696 bytes

• İlk başlarda baya uğraştım bu sorunu çözmek için ama nafile temizliyorum bir süre sonra tekrar hortluyo
    internete bağlı olmadığım zamanlarda ortaya çıkmıyolar bu da bana sorunun modem kaynaklı olup olmadığı konusunda kuşkuya düşürdü.
    bide hijacki denyelim bakalım
  • Aşağıdaki linkten ComboFix'i indirerek masaüstünde çalıştır...

http://subs.geekstogo.com/ComboFix.exe

Çalıştırmadan önce msconfig yardımıyla başlangıçta çalışan tüm programları pasif hale getirmeyi unutma...

Bahsettiğin zararlılardan kurtulursun...
  • hocam bahsettiğin işlemi bikaç gün önce yaptım.
    sen yazınca tekrar yaptım ama nafile :(
    hijackthis işlemlerini devam ettiriyorum bakalım ne olcak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 5minute

teşekkürler hocam Windows Live OneCare in sorunumu çözeceğini iç ummuyodum
    dün gece tarattıkdan sonra kurtuldum lanetlerden şu ana kadar ortaya çıkmadılar
    format atmaktan kurtardın beni

sen öyle san onuda denedim bunu silmek için xpyi cd den bile açtım bu servislerde kullanılan xp xdleri var ram üstünden açıyor xpyi onlardaki antivürüslerle bile tarattırdım gene aynı gene aynı o şekilde dosyayı winrardan sildim gene geliyor gene geliyor her yolu denedim ama edison gibi yılmadım aradan 1 sene geçmesene rahmen hala arıyorum
    denediğim anti virüsler
    not32
    kasper
    avast
    combofix
    one clear(microsoftun)
    spydoctor
    avira
    norton
    ad aware
    ve isimlerini hatırlamadıgım birsürü antivirüs tek çözüm hard diske fabrika ayarı format a atmak ve bunu yapmadan önce flash bellekleri biçimlendirmek hepsini ayrıca cdye cektiginiz exe dosyalarının hiç birini kullanmamak (o bilgisayarda çektiginiz cdlerin içindekileri)
    tüm exelere buşlaşşıyor çünkü pcyi bu şekilde kurtardım ama şimdi babamın makinada aynı soruın var ve içinde veresiye programları ürün takip telefon defteri gibi çok önemli bilgiler olan programlar var

• bu sorunu şu aralar bende yaşıyorum ve virüsün çalışma prensibini tamamen çözdüm ama çaresini bulamıyorum

virüs bir autorun virüsü yerel diskler üzerinde kendini çoğaltıyor çalıştığın dsadkl gjhkhj temp de ise genelde win le başlaayan ama bazı zaman gelişigüzel afkfldkldf gibi rastgele garip uygulamalar oluştuyor çalıstığında ve bu uygulamalar mesela o anda bilgisayarda çalısan msn,winamp,wmp gibi dosyalar üzerinden çalısıyor ve çalıstığı programı cpu dan % 100 kullanıcak şekilde etkiliyor buda işlemciye zarar veriyor işlemcim %90 ların altına zorla düşüyor msn e bulaştığında msn i kapatıyorum sonra firefox a bulaşıyor çalısmadan önce c d ve f de yakalıyorum autorun ları ve oluşturduğu uygulamaları silip programları çalıstıyorum ama bu en fazla yarım saaatlik bi çözüm oluyor killamvo avast kaypersky combofix malware akla gelen hiçbir virüs programı da bunu bulamıyor herseferinde silmek ten yoruldum artık ve harddisk i fabrika ayarlarına kadar geri döndürdüm yaklaşık on saat bekledim ama sonra çıkabilir diskimden geri bulaştı 1.5 tb li bilgim var o diski de silemiyorum bu işin bi formülünü bilen ve ya bu işi yapabilecek birilerinden yardım istiyorum elimden geleni yaptım yakında ya yedek diskimden vazgeçcem ya da işlemcim böyle çalısmaktan çöpe gidecek daha önce yaşayıp sorunu çözen birileri varsa yardım bekliyorum bilgilerimi kaybetmeden bu işten nasıl kurtulabilirim şimdiden teşekkürler

• hımss.. üzerinden yıllar geçmiş bu virüs'ün tarih olması gerekiyordu ama ne oldu geldi bana'da bulaştı arkadaşlar yokmu bu mssskkdm temizlemenin 1 formül yöntemi ¿ bahsettiğiniz tüm şeyler i yaşadım iflas ettim beynim durdu denenmedik yöntem kalmadı ama hala duruyor Hll olsujn bu virüs'ü kodlayan dallamaya.. temizlemenin 1 yöntemini bulmak mümkün değil gibi ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.