Şimdi Ara

görme engelli ve az görenler için. Ekran okuyucu yada metin okuyucu. Hem internet hem tüm windowslar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar. Çok aradım ama, bir türlü bulamadım. Bana ve bir sürü görme sıkıntısı çekenlere özel bir ekran okuyucu yada metin okuyu lazım. Lütfen birileri yardımcı olsun. Mutlaka bir bileniniz vardır.

Bİr çok metini okumakta gözlerim zorlanmakta. Bu yüzden, gözlerimin rahatlaması ve daha çok bilgi edinebilmem ve bir sürü görme engellinin faydalanıp onların da bir şeyleri okuyabilmesi için. Bİlen varsa paylaşsın lütfen.

Windows 7 64 bit x64
    Windows 7 32 bit x86
    Windows xp
    Windows vista 32 & 64 bit için.

Anlaşıldığı gibi, tek kendim için istemiyorum. Herkes faydalasın. Zira bu yazılımları bulmak çok zor. Ayrıca bu yazılımlarıjn kullandığınız işletim sistemini destekleyenini bulmak ayrı bir der. Zaten çoğunun adını dahi bilmem.

Windows 7 64 bit kullanan birisiyim. Gvz dediler indirdim. Uyumsuz ve hatalı çıktı.

Her neyse, Lütfen bir bilen yada bilenler destek versin.

• @wise @ kullanıcısına yanıt
    Mesaj oldukça eski ancak yinede cevap verelim, bilmeyen arkadaşların işlerine yarıyor olabilir.
    Ekran okuyucu olarak en çok Jaws (Paralı) ve NVDA (Bedava) programları kullanılıyor.

http://www.engelsizapple.com/makale/ekran-okuyucular-raporu
    adresinden ekran okuyucuların tarihi ve kullanımları hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz. Yazı oldukça uzun ancak sadece bilgisayar'dan değil, iOS'tan, Linux'tan ve Android'ten de bahsediyor.
  • Jaws Programı var gayet güzel tavsiye ederim (Görme Engelliler için Ekran okuma Programı)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.