Şimdi Ara

GÖRÜNTÜ İYİLEŞTİRME TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR ÜNİVERSİTE YILLARIMDA BİRİKTİRDİĞİM DVD ARŞİVİM VAR. ŞİMDİ LED TV ALINCA MALUM BU DVDLER TÜPLÜ TELEVİZYON GİBİ KALİTELİ GÖRÜNTÜ VERMİYOR. YİNE DE GÖRÜNTÜ İYİLEŞTİRME YAPARAK DVDLER İÇİN EN İYİ GÖRÜNTÜ ALABİLECEĞİM DVD YA DA BLU-RAY PLAYER TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM.

• rastik R kullanıcısına yanıt
    Bence dvd'leri hiç ellemeden bluray veya bluray rip izlemeye başlayın. Çok büyük fark var arada. Filme yazık etmeyin bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alın bir tane Blu-ray oynatıcı. HDMI kablosundan bağlantı kurun. Mümkünse 5 TL'lik değil de, en az 30 TL'lik HDMI kablo kullanın. Altın kaplamalı olsun. DVD'ler Blu-ray gibi görüntülü olmasa bile oynatıcının yapacağı 1080p upscale sayesinde normal DVD'den daha net olacaktır. Farkı açıkça görebilirsiniz.
  • Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar peki özellikle tavsiye ettiğiniz bir oynatıcı var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: rastik

Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar peki özellikle tavsiye ettiğiniz bir oynatıcı var mı

Ben LG ve Samsung marka Blu-ray oynatıcılar kullanıyorum. Sadece DVD oynatan bir oynatıcım var. O da LG. Allah'a şükür bir sıkıntı yaşamadım. Sadece şu var. Samsung VCD disklerini oynatmıyor. Hata değil. Samsung galiba VCD'lerden desteğini kaldırmış. LG'nin menüleri çok daha kullanışlı.

Bendeki cihazlar. Samsung BD-ES5000 ve LG BP325

İkisinden de memnunum.
  • Abi dvd topladığım için biraz eski de kaldım da vcd yi falan geçtim yani benim için önemli olan dvdlerin görüntüsünü upscale yaparak iyileştirmesi. Kimi aletlerde buna yönelik özel programlar ya da özellikler olduğu için soruyorum yani her aletin upscale özelliği yok bildiğim kadarıyla ya da aynı değil mutlaka bazıları daha iyi ama senin modelleri araştırayım çok teşekkür ederim @topaz42

• Merhaba
    Benimde 98de başladığım DVD arşivciliğimden bu yana 2000 küsür orijinal DVD filmim oldu,
    senin düştüğün duruma zamanında 2007 gibi bende düşmüştüm,o yıllarda plazma aldım,
    evet,bluray disklerde çok çok başarılı olan plazmam maalesef DVD filmlerde beni hayal kırıklığına uğratmıştı..
    ..daha sonra aldığım LCD-led küçük büyük bir kaç ekran ve değişik DVD oynatıcılardada bu durum değişmedi.
    ..................maalesef 82 tüplü tv ekranında aldığım DVD film görüntülerini bir türlü yakalayamadım,ki
    duydunuzmu bilemiyorum ama upscale konusunda çok çok başarılı olan toshiba ep30 hddvd playerde buna dahil...
    .......
    nemi yaptım,
    baktım ki çözüm yok(bu iddialı olacak ama maalesef bence böyle)
    hiç upscale,değişik hdmı kablolar ile uğraşmayıp DVD filmlerimi geniş ekran bi tüplü tv aldım,ve onda izliyorum,
    bence hiçbir LCD led hatta sd görüntülerde çok başarılı olan plazmalar bile,
    DVD disklerde tüplü tvnin verdiği görüntüyü veremiyor
    ,malesef başarılı değiller.........
    ...bence arayışa girmeyin,alın kendinize ikinci el bir 82 geniş tüplü tv,dvd filmlerin keyfini çıkartın.....

• quote:

Orijinalden alıntı: dmrbrn

Merhaba
    Benimde 98de başladığım DVD arşivciliğimden bu yana 2000 küsür orijinal DVD filmim oldu,
    senin düştüğün duruma zamanında 2007 gibi bende düşmüştüm,o yıllarda plazma aldım,
    evet,bluray disklerde çok çok başarılı olan plazmam maalesef DVD filmlerde beni hayal kırıklığına uğratmıştı..
    ..daha sonra aldığım LCD-led küçük büyük bir kaç ekran ve değişik DVD oynatıcılardada bu durum değişmedi.
    ..................maalesef 82 tüplü tv ekranında aldığım DVD film görüntülerini bir türlü yakalayamadım,ki
    duydunuzmu bilemiyorum ama upscale konusunda çok çok başarılı olan toshiba ep30 hddvd playerde buna dahil...
    .......
    nemi yaptım,
    baktım ki çözüm yok(bu iddialı olacak ama maalesef bence böyle)
    hiç upscale,değişik hdmı kablolar ile uğraşmayıp DVD filmlerimi geniş ekran bi tüplü tv aldım,ve onda izliyorum,
    bence hiçbir LCD led hatta sd görüntülerde çok başarılı olan plazmalar bile,
    DVD disklerde tüplü tvnin verdiği görüntüyü veremiyor
    ,malesef başarılı değiller.........
    ...bence arayışa girmeyin,alın kendinize ikinci el bir 82 geniş tüplü tv,dvd filmlerin keyfini çıkartın.....

Doğru söylüyorsunuz. Hiç bir LCD veya plazma TV tüplü bir CRT TV gibi net göstermez. Aslında bugün Full HD Led Tv yerine Full HD Tüplü tv yapılsaydı inanın hiç kimse LED TV'lerin yanına yaklaşmazdı. Tüplü TV'den vazgeçilmesinin sebebi hantal oluşu ve yüksek elektrik sarfiyatı.

Tüplü Tv yakından seyredilirken bile net görüntü verirken Led TV leri net seyredebilmek için uzaktan seyredilmesi gerekir.

Ben de şu iddiada bulunacağım. Alın bir ucuz yollu masaüstü bilgisayar. 19 inc CRT ekran koyun. Tüplü TV'den çok daha net seyredersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 27 Mart 2015; 18:05:55 >

• Arkadaşlar teşekkür ederim plazma için bluray Player zaten alacağım o zaman dvdleri deneyeceğim eğer tatmin edici bir sonuç alamazsam dediğiniz yollara başvuracağım. Tekrar teşekkür ederim

• Beler selamlar

1-Hala bir şekil de "DVD" hastalığı olanlar varsa o zaman en doğru player adresi "Tosh EP-30 HD-DVD" dir sanırım hala çok az da olsa 50/100 kağıda bulabilirsiniz
    alın bunu DVD leri bitirin!

2-CRT ler OK dir ama bu saat den sonra kimse CRT alıp da kullanmaz,ancak elin de "son nesil" ki bunlar en baba CRT lerdir(Tosh ilk sırada geliyor,sonra Sharp,Phil/Sony/Pany)
    olan varsa ve DVD hastalığı da varsa bu TV ler den alacağı keyfi>>> hiç bir panel tip "VERMEZ"! hatta HD-DVD bile tam vermez ama HD-DVD ile CRT uçar!

3-DVD için en doğru>>> tek adres CRT dir! ancak HD-DVDPlayer ile de panel tip TV ler de oldukça iyi sonuç alırsınız,ama süper olsun,uçsun-kaçsın filan derseniz bu da olmaz

4-Bakınız bugün USA/Canada ve bazı Avrupa ülkelerin de hala çok ciddi bir DVD hastaları vardır,Tosh HD-DVD ler de oldukça öndedir ama bu lişilerin ellerin de genelde
    o son neslin CRT leri vardır ki bunun keyfini inanın hiç bir panel tip vermez/veremiyor da teknik olarak ama tek istisna Pio PDP ler dir tabiki
    Biz de DVD olayı pek kalmadı gibi ama el,in yabancıları için hala oldukça geniş bir kesimin ciddi ilgi/kullanım alanındadır!

Not;Tosh-EP30 bende de var hala arada takar izlerim bazı DVD leri ki hepsi de çakma-DVD ler tabiki ama resim kalitesi iyi den öte çok iyi ben de Oppo DVDPlayer da var
    bir zamanlar acaip uçurulan ki oldukça sıkıdır ama Tosh ondan epeyi daha iyi!

5-topaz42 nick li arkadaş full HD tüplü TV .... gibi bir şey demiş;ama böyle bir panel var tabiki ve adı da "SED" dir(beni bilenler bilir,bu panel için yıllar önce TF/DH de çok bahsetmiştim)
    bu SED denen meret>> bildiğiniz "CRT tabanlı" TV nin panel tip hale gelmiş evrim geçirmiş halidir! ve bugüna kadar üretilen "yeni nesil" tüm paneller içinde en iyisidir
    Yeni nesil derken sizler şimdilik Amoled ve Oled leri görüyorsunuz ama bunlar en ucuz ve basit üretimli olanlarıdır! SED ise en maliyetli ve en zorudur!

Sonuç da herifler CRT yi geçen bir sistem bulamadıkları için aldılar CRT yi buradan yola çıkarak(aynı tabanlı) SED i buldular ve bulan da bu işlerin en iyisi olan teknoloji devi Nano Prop./USA
    firmasıdır

6-"Upscale" ise hikayedir veya psikolojik dir bu cihazların hiç birisi ne scaler cihazları ne de video-processing cihazlarıdır ve takılmayın böyle ayrıntılara,zaten böyle cihazların
    fiyatları da "onbinler" ce dolardan başlıyor,milyon doları geçiyor(TV yayıncılarının da sadece bazıları kullanıyor bunları! çok pahalı olduğu için)

Ancak meraklısı için pratik kullanım da daha hesaplı olan tek cihaz DVDO dur(www.dvdo.com) ayrıca Lumagen de vardır(www.lumagen.com)

Tosh lar da ise(paneller olarak) ilk günden veri özellikle SD ler hep çok iyidir ki halen de SD resim kalitesin de en iyi panel Tosh lardır! processor-chipset olarak bu konuda Tosh
    çok iyidir(özellikle SD ler de) ben örneğin HD-DVD ile aldığım bendeki iki panel deki görüntüyü diğer çoğu paneller den alamıyorum,açıkçası beni bu konuda bir tek Pio kesiyor

ama "vividçi" iseniz+sature/canlı-parlak v.s resim seviyorsanız PDP ler size göre değildir! LCD ler de zaten bu konuda SD ler de su koyverip resmi sapıtıyor!

Dolayısıyla sakın upscale/grading v.s piyasa işi tuzaklara düşmeyin

7-Bluray alacak arkadaşlara tavsiye edeceğim bazı cihazlar(bunlar ekonomik veya biraz pahalıca olanlar)

>Pany nin en alt serileri bile BD olarak çok çok iyidir ama nedense TR de pek bilinmiyor! ciddi tavsiyemdir! ama 500 serisi süperdir(biraz pahalıdır,inceleyin)

>Phil de oldukça iyidir 9600 en üst serisidir ama ilk önce araştırın bu mereti çok olumlu yorumları vardı dışarıda

>Tosh artık pek bulunmuyor gibi ama benim de kullandığım 5400 ve en son çıkan 6400 iyiden öte mükemmel BD lerdir(özellikle SD ler de çok iyi HD-DVD gibi diyebilirim
    ama HD-DVD bir iki tık daha iyi) Pany gibi Tosh BD ler de neredeyse TR de hiç bilinmiyor!
    örneğin ben Tosh BD yi aynı zaman da MediaPlayer olarak da kullanıyorum(daha önce 5 tane MediaPlayer kullandım hepsini şutladım)
    Ben de hem HD hem de SD izleme vardır film ve klipler v.s olarak ve SD ler de önemlidir benim için,Tosh bu konuda en iyisi

>Samy/LGE de fena değil ama yukarıda yazdıklarım sınıfında değildir,ama MediaPlayer desteği+ıvır-zıvır özellikleri filan isterseniz LGE en iyisidir sonra da Samy

>Sony ler de oldukça iyidir(Samy ve LGE den daha iyidir)

ancak tekrar yazıyorum en ucuz yollu ve özellikle "DVD izlemek" için;panel tip TV ler den o zaman direk "Tosh EP-30 HD-DVD" alıyorsunuz,ancak tabiki 2.elden
    bulmanız gerekiyor aksi hal de panel tip TV lerden hangi DVD/BD cihazını alsanız da çok iyi netice alamazsınız ya CRT+DVDplayer kullanacaksınız ya da bahsettiğim
    alternatifleri kullanacaksınız!

++

• albani kullanıcısına yanıt
    Yazınız bilgilendirici. Elinize sağlık. Fakat mükemmel kalitede film seyretmek için bu kadar büyük araştırmalara girmeye gerek yok. Arkadaş Scart girişli TV alacak. Yine scart çıkışlı bir DVD player ile bunu çözer. Tv özelliklerinden veya DVD Playerden de görüntü seçeneğini CVBS değil de, RGB yapacak. Renkler daha doygun, görüntü daha tatlı olacak.

İkinci seçenek (aslında birinci seçenek olması gerekir) Masaüstü bilgisayar+CRT monitör bileşkesi. Hatta DVI girişli bir CRT olursa (var mı, bilmiyorum) tadından bile yenmez. Ama VGA girişi de çok iyidir. TV'den çok daha iyidir. Hatta 20 inc mon.tör olursa insanların yüzündeki tüyleri sayarsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.