Şimdi Ara

Görüntü kalitesi bozuldu.Neden olabilir? Çanaktan mı, lnb den mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda evimi taşıdım.Oturduğum yerde merkezi anten sistemi vardı.Yeni taşındığım evime kendim çanak ve lnb aldım.İkisi de goldmaster marka.Eski evdekiler ne markaydı bilmiyorum.Sirius ve turksat diseq ile bağlı.Uydu cihazım Next 2000 cıs super plus.Önce ki evimde lcd tv deki görüntü çok net ve berrak iken şimdi aynı kaliteyi yakalayamadım.Sorun hangisinde olabilir? Çanakta mı,lnb de mi,diseq demi ? Bir türlü işin içinden çıkamıyorum.
    Yardımcı olursanız çok mutlu olurum......

• quote:

Orijinalden alıntı: entelbamya

Arkadaşlar yakın zamanda evimi taşıdım.Oturduğum yerde merkezi anten sistemi vardı.Yeni taşındığım evime kendim çanak ve lnb aldım.İkisi de goldmaster marka.Eski evdekiler ne markaydı bilmiyorum.Sirius ve turksat diseq ile bağlı.Uydu cihazım Next 2000 cıs super plus.Önce ki evimde lcd tv deki görüntü çok net ve berrak iken şimdi aynı kaliteyi yakalayamadım.Sorun hangisinde olabilir? Çanakta mı,lnb de mi,diseq demi ? Bir türlü işin içinden çıkamıyorum.

yazınızdan anlaşıldığı üzere çanak anteni kendiniz kurmuşsunuz,çanak+LNB birbirine uyumlu olarak istenilen kalitde yayın aktarabilirler,sizin çanak anteni kurduktan sonra uydu sinyalini el yordamı ile bulup ayar yapmanız pek faydalı olmamış anlaşılan,çanak+LNB hassas dengeler üzerinde işlevlerini yerine getirebilirler,diseq bağlantısındada hata olabilirmi,disep S 1 ucu türksat S 2 ucu yabancı çanak ,S 3 boş, S 4 boş ,S 1 ve S 4 arasındaki orta uçta receivere giden uçtur,uydu sinyalinide en düşük sinyale göre ayarlarsanız isabetli olur,

• quote:

Orijinalden alıntı: entelbamya

Arkadaşlar yakın zamanda evimi taşıdım.Oturduğum yerde merkezi anten sistemi vardı.Yeni taşındığım evime kendim çanak ve lnb aldım.İkisi de goldmaster marka.Eski evdekiler ne markaydı bilmiyorum.Sirius ve turksat diseq ile bağlı.Uydu cihazım Next 2000 cıs super plus.Önce ki evimde lcd tv deki görüntü çok net ve berrak iken şimdi aynı kaliteyi yakalayamadım.Sorun hangisinde olabilir? Çanakta mı,lnb de mi,diseq demi ? Bir türlü işin içinden çıkamıyorum.

uydu sinyali iiçin böğle ucuz bir aparatınız olmalı 25.00 veya 30.oo tl kullanım klavuzu içindedir,kolay gelsin

• Çanak, LNB, Diseqc bunlar sinyal kalitesini belirler... sanırım sizin sorununuz TV ile alıcı arasında ki bağlantıda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: return

Çanak, LNB, Diseqc bunlar sinyal kalitesini belirler... sanırım sizin sorununuz TV ile alıcı arasında ki bağlantıda.

olmayan sinyalin kalitesi nasıl belirlenecekki, çanak,LBN,diseqc sadece sinyalin iletimini sağlarlar ,ilk yapılacak iş uydu sinylini tesbittir,ondan sonra diepc ve bağlantılardan söz edilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 22 Mart 2010; 18:03:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: THE SUBTİTLE

yazınızdan anlaşıldığı üzere çanak anteni kendiniz kurmuşsunuz,çanak+LNB birbirine uyumlu olarak istenilen kalitde yayın aktarabilirler,sizin çanak anteni kurduktan sonra uydu sinyalini el yordamı ile bulup ayar yapmanız pek faydalı olmamış anlaşılan,çanak+LNB hassas dengeler üzerinde işlevlerini yerine getirebilirler,diseq bağlantısındada hata olabilirmi,disep S 1 ucu türksat S 2 ucu yabancı çanak ,S 3 boş, S 4 boş ,S 1 ve S 4 arasındaki orta uçta receivere giden uçtur,uydu sinyalinide en düşük sinyale göre ayarlarsanız isabetli olur,

THE SUBTİTLE arkadaşımızın uyarılarını dikkate alıp yeniden kontrol edeceğim.Aslında çanak ve lnb kurulumunu kendim yapmadım.Malzemeliri satın aldığım esnaf geldi ve kurdu.Sanırım tekrar kontrol ettireceğim.Benim kuşkum; goldmaster marka lnb ve çanağın performansı konusunda aslında.

• Çift antenli sistemde Goldmaster marka çoklu LNB(4 çıkışlı) takıp denemiştim, iyi netice alamamıştım.. NEXT' le değiştirdim sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi return -- 23 Mart 2010; 20:25:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tv ve uydudan anlayan var mı
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sorun yoksa güzel ,teferruatın olduğu yerde sorunlarda arka arkaya geliyor,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.