Yapmayın beyler görüntü kalitesi iyi player nedir yav. Az önce acaba cidden fark olabilir mi diye baktım 4 tane farklı player, önerdiğiniz Neuview, GOM (Kendi kullandığım.), BS Player (win7 ile sorunlu nedense uzun zamandır kullanmıyordum.) ve KMPLAYER ı açtım aynı 720p lik Breaking Bad bölümünü. Aynı dakika ve saniyede durdurdum. Görüntü ayarlarını hepsinde orjinale döndüm. Parlaklık, renk filan. Karşılaştırarak baktım hepsi aynı işte.
İndirdiğiniz filmin, dizinin kalitesi neyse odur. Playerlar etki etmez. En fonksiyonelleri BS player ve GOM player. İkisinide deneyin. Bir de kendinize göre parlaklık, kontrast ayarı filan yapın.
bsp candır. her izlediğim film-dizi alt yazılı olduğu için alt yazıyı kendi bulması benim için önemli.
vlc
Media Player Classic Home Cinema
mpc home cinema
Bende Gom player kullanıyorum ve memnunum açıkcası.
Görüntü kalitesi olarak kmplayer'ı ve splash'ı beğeniyorum. fakat ne kmplayer nede gom player 1080p filmler çalışmıyor artık. media classic player'da çalışıpta bunlarda çalışmaması enterasan. k-lite mega codec paketi güncellemek mi gerekiyor?
yaw benım pc gom player calıstırmıyor.
Sidik yarışı başlamış da haberimiz yok!..
Ne yapmaya çalışıyorsunuz siz. Şu forumları doğru düzgün kullanan kaç kişi kaldı. Herkes o iyi diyor, ama herkesinki birbirinden farklı. Ne olacak şimdi, hangisi en iyi?
HelmsDeep_ deneyip kendin bulmaktan başka çaren yok. Bilgisayarı aldığından beri aynı formatla devam ettiğini düşünmüyorum. Bilgisayarını formatlamadan önce denersin hepsini, senin makinende hangisi iyi sonuç veriyorsa onu kullanırsın. İyi görüntü istiyorsan bu uğraşa gireceksin.. Yolu yok. Kimsede senin makinenin aynısı yok değil mi? Öyleyse diğerlerini boşver. Sadece hangi program hangi kodeklerle çalışır, arayüzü kullanışlı mı, kullanımı kolay mı, vb.. Sen bunları araştır önce sonra deneyerek bul kullanacağın programı.
Kendimden örnek vereyim. Ben bu iyi diye anlatmayacağım şimdi yazacağımı. Masaüstü bir bilgisayarım var. O bilgisayarda en iyi görüntüyü VLC ile alıyorum. Diğerlerini de denedim ama VLC gibi görüntü veremediler. Yaklaşık bir senedir de dizüstü bilgisayarım var. Dizüstünde ise iki hafta öncesine kadar Media Player Classic Home Cinema ve KL Kodek paketini kullanıyordum. En iyi görüntüyü onda bulmuştum. VLC karanlık görüntü veriyordu ve sürekli ayarlamak için uğraşmak istemiyordum. Çok övülen KM player da iyi görüntü vermiyordu. Ama şimdi KM playerı geliştiren adam Potplayer diye bir program yapmış. Onu kullanıyorum. Görüntü harika benim için. Örnek vermek gerekirse Bilgisayarımda çok sevdiğim bir film var The Dark Knight. Meğer önceden sanki filmi makyajlı izliyormuşum haberim yok. Pürüzsüz ve dümdüz. Pot kullanmaya başladıktan sonra ne kadar detaylı bir görüntüyle karşı karşıya olduğumu gördüm.
Demek istediğim onu bunu salla ve kendin test ederek bul. Her bilgisayar birbirinden farklıdır. O adamın programı seninkinde iyi gösterecek diye bir kural yok. Olsaydı her kafadan farklı bir ses çıkmazdı. Biri diğerine uymaz. Kafana da fazla takma. Yoksa bilgisayarın kullanılış amacını unutur, zorluklar içinde uğraşır durursun. O program iyimiş onu bulayım diye diye zamanını boşa harcar durursun. Yüzdeki küçük noktayı görsen ne olur görmesen ne. Filmin anlattığını aldıysan ne mutlu sana.
Hadi kolay gelsin..
bende splayer kullanıyorum.çok memnunum
ayrıca splash de baya başarılı bir program onuda deneyebilirsin.
Splash PRO kullanıyorum.Süper gerçekten bir dene derim.
Player arasında görütü farkı yoktur diye birşey söz konusu değil çünkü her playerın default ayarları aynı değildir biri default olarak EVR kullnırken diğeri WMR9 kullanır bunun dışında brightness, contrast, saturation, sharpen vs. ayarları aynı değildir kısacası playerlar arası fark olmaması söz konusu değildir. Konuyu açan arkadaş bu tarz başlıklar defalarca açıldı ama bu konularla bi sonucu varamazsın çünkü herkes hangi player'ı kullnıyorsa onun için en iyisi odur ve onu önerir sana tavsiyem kendin deneyip karar vermem yardımcı olması açısından şu linkteki "1080P ve 720P MKV (x.264) Filmlerin Sorunsuz İzlenmesi Hakkında" konunun son 7-8 sayfasını incelemeni öneririm
Sanırım sonradan yazdığım yorumları okumadınız.Zaten çoğu oynatıcıyı denedim ben aralarındaki farkı göremedim dedim.İnsanlar kendi kullandıklarını beyendikleri için öneriyorlar dedim. Konuyu açarken eğer benim bilmediğim oynatıcılar da varsa öğreniyim, onlarıda denerim belki çoğunluğun kullanıp benim bilmediğim oynatıcılarda olabilir diye açtım.
quote:
Orijinalden alıntı: radyasyo_N
Media Player Classic Home Cinema, memnunum.
.
GÖRÜNTÜ KALİTESİNİBİLMİYORUMFAKATSESKALİTESİ EN İYİ MEDİA PLAYER VLC
PotPlayer'dan memnunum.
WMR9 Renderless , DXVA açık , Pixel Shader'da sharpen açık.
GomPlayer kullanıyorum. Hiçbir şeyimi eksik etmedi.
Jetaudio programını da bayılarak kullandığım Cowon firması bu sene Jetvideo diye bir program çıkardı. Önce VLC, sonra KM, daha sonra da Splash kullanmış biri olarak diyorum, Jetvideo diğerlerinden çok daha rahat ve kaliteli bir program. Üstelik ücretsiz. İnce ayar çekmeden mkv filmlerin tadına varabilirsiniz.
Km player kullanıyorum ben,siyahlar çok daha iyi gibi geliyor bana bs de izleyince sanki gri gibi oluyor.