SLM.PC AÇILIRKEN KASA ÇALIŞIYOR.AMA GÖRÜNTÜ GELMİYOR.MONİTOR BAŞKA KASAYLA ÇALIŞIYOR.BAŞKA EKRAN KARTI TAKTIM GENE GÖRÜNTÜ GELMEDİ.N OLABİLİR.FİKRİ OLAN VAR MI ?TEŞEKKÜRLER.
Öncelikle ramlerini kontrol et, yuvasından oynamış veya bozulmuş vs olabilir.. Kontrol et, gerekirse çıkar yeniden yuvasına iyice oturt; eğer dual ram se birini çıkarıp dene, olmazsa takılı olan çıkartıp ilk olarak çıkardığın rami takarak dene.. Bunları dene sonuç alamazsan belirt tekrar buraya..
512 MB 400 RAM VAR YERİNİ DEĞİŞTİRDİM GENE FARK ETMEDİ
buna benzer bir sorun benim başımada gelmişti sistem tek bip ile açılıyordu fakat görüntü yok teknik servis monitör ile uyuşmadığını söyledi sanırım analog vga için kullanılan 15 pin konnektör ile ilgili bir sorun bazı monitörlerde yok ekran kartları o pin ile haberleşmek istediklerinde bu şekilde bir sorun çıkıyor
dostum ekran kartında ve monitorde sorun yoksa ki deneyerek öğrenmişsin zaten,geriye 3 parça kalıyor ram,anakart,işlemci..sorun ramdeyse zaten uzun uzun hata sinyali verir ve anlarsın ki ondada değilmiş yazmışsın..geriye iki seçenek kaldı anakart , işlemci anakarta elektrik gelip fanların döndüğünü düşünürsek psu da sorun yok , büyük ihtimal anakarttada yoktur geriye ne kaldı İŞLEMCİ sistemi son kullandığında ekran don du mu ? sonrada kapattın ya da resetledin mi ? gerçi bunlar o kadar önemli değil neyse muhtemelen voltaj düşmesi sonucu işlemcin yanmış..geçmiş olsun ;)
F8 ile güvenli kip te açıp enable vga mod seçeneği ile pc yi başlatmayı deneyin.
Görüntü yine gelmiyorsa kolay gelsin.
Baya bi aradan sonra forumları ziyaret edim dedim oyun oynamak artık hardware zaman ayıramıorum :) Çok komik gelebilir ama kısa olucak anakartın üzerinde 4 pinlik bi güç girişi var genelde cpu a yakın yerlerde oluyor onun yerinden cıkma ihtimale düşük ama onu kontrol et :) Bazen böle akla gelmicek şeyleri kontrol etmek faydalı olabiliyor :)
ramler ıcıkart bakalım hata sınyalı verecekmı oncelıkle?
vermıyorsa ve ekran kartı ıle goruntu yoksa anakart gıdıktır...(tecrube ile onaylanmıştır)
ayrıca anakartın i865 filanmı gigabyte?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme