İyi akşamlar beyler. Üniversiteden memlekete gelirken masaüstü pc mi de getirdim yaz tatili icin. Yalnız gelirken monitor kablosunu unutmusum bu yüzden yeni bi kablo aldık ama pc acilmaya basladiğindan itibaren renkler sarımtırak kabloyla oynayınca kırmızı falanda oluyor. Yalnız önemli kısıma geliyorum bu olay pc yi getirmeden öncede oluyordu fakat ekrankartı çıkışından biraz oynayınca düzeliyordu öyle idare ediyordum. Şimdi hiç düzelmiyor. Bir başka not daha : ekran kartının 2 çıkısının sadece 1'i calısıyor oda bu şekilde sorunlu. Görünürde ekran kartı çıkışlarında bir problem yok. Gayet sağlıklı görünüyorlar. Lütfen driver güncelle falan gibi seyler söylemeyin bunların hepsini coktan denedim. Ayrıca eski bi crt monitorlede denedim görüntü yine sarı. Yardımlarınızı bekliyorum.
Başka monitörde de denediğinize göre sorun ekran kartında. Ekran kartının yuvasına tam oturduğundan emin olun. Çıkış kısmında temassızlık da olabilir.
Deep_xxx
kullanıcısına yanıt
sorun galiba ekran kartında DVI-VGA dönüştürücü bunu al derim belki işe yarar.
@slypent Ekran kartını 2-3 sefer cıkarıp taktım ancak bir değişiklik olmadı. Çıkış kısmında temassızlık olup olmadığınından emin değilim.
@ask_olcer Zaten dvi-vga dönüstürücü ile kullanıyorum monitor vga ekran kartında sadece dvi girisi var. Dönüştürücüyü de bi arkadasımdan aldım onun pc de gayet düzgün görüntü vardı.
Sonuc olarak ekran karında bi sıkıntı var ama nedir bilmiyorum.
Ekran kartının çıkış kısmının karta bağlandığı yerleri bir kontrol edin büyük ihtimalle orada bir temassızlık var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme