Merhaba arkadaşlar, Vodafone hattım ile bu aakşam iki arkadaşı aradım ikisi de Turkcell numarası. Karşı taraf tam telefonu açtığında bir uyarı geldi ve ekranda şöyle birşeyler yazdı: "Şifreleme yapılamadı güvenli olmayan arama". Telefon W810 ve ilk defa böyle birşey başıma geldi. Sorun nedir acaba bilgisi olan var mı ?
kardeş nereyi aradın sen ?
telefonun dakika uyarısı diyecem, değil. operatörün hatta bekleyen biri var uyarısı diyecem, ilk saniyeden o da değil.
Aradıklarımın ikisi de işyerinden arkadaşlar. Hala anlayamadım :)
Hükümet yine iş başında olabilir
Telekulak
quote:
Orijinalden alıntı: bungee20
Gsm sisteminde her arama şifrelenerek yapılır. Zaten 2G'nin, 1G'den bence en önemli farkı budur. Geçici bir sorun oluşup, aramanız şifrelenememiştir, telefonunuz da bunu size bildirmiştir.
Teşekkürler olayın bu kısmını bilmiyordum. Bizim iş yerine haziran ayında bir operasyon yapılmıştı 12 kişi tutuklanmıştı ben de yine öyle bir durumda korktum açıkçası
quote:
Orijinalden alıntı: scan
quote:
Orijinalden alıntı: bungee20
Gsm sisteminde her arama şifrelenerek yapılır. Zaten 2G'nin, 1G'den bence en önemli farkı budur. Geçici bir sorun oluşup, aramanız şifrelenememiştir, telefonunuz da bunu size bildirmiştir.
Teşekkürler olayın bu kısmını bilmiyordum. Bizim iş yerine haziran ayında bir operasyon yapılmıştı 12 kişi tutuklanmıştı ben de yine öyle bir durumda korktum açıkçası