Şimdi Ara

Gövde mi lens mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Direk konuya gidiyorum. Elimde hali hazırda bir nx3000 var. Yeni aldım ve ilk izlenimlerin olarak; yavaş focuslama, düsük ekran çözünürlüğü ve dokunmatik ekran olmayışının eksikliğini hissettim.

Soruma gelicek olursak bu kameraya bir lens alıp kaliteki çekim olanaklarını arttırmak mı daha mantıklı yoksa nx300 alıp en azından bir kaç sene kit lens ile takılmak mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence elindekiyle idare et fotoğraf tutkun warsa DSLR ye geçersin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makinanın sunabildiği renk kapasitesi, çözünürlük, dinamik aralık ve ıso performansı fotoğrafın kalitesini belirler. Objektifin bu değerlere olumlu etkisi olmayacağından daha kaliteli fotoğraflar elde edebilmek için gövdeye yatırım yapılmalıdır.

Örnek olarak: 7d Mk II + Canon 100-400 yerine Tamron 16-300 + D7200 daha iyi tercih olur. Sebep: Dinamik aralık,renk,çözünürlük ve ıso performansı.
     Gövde mi lens mi?

Fotoğraf karşılaştırmaları için bu adrese bakabilirsiniz.
    http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

• yeni aldıysanız ve imkan varsa başka bir makine ile değiştirin...
    yoksa,
    üzerindeki kit lensle gittiği yere kadar devam edin, olmuyor/yetmiyor noktasına gelince lens seçenekleri daha bol bir dslr'ye (canon-nikon) geçiş yaparsınız...bence en mantıklısı bu...
  • Lens.
    Ama yatırım yapılacak gövde iyi seçilmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız için çok Sağolun arkadaşlar yalnız geri iade süresi dolduğundan geri vermek gibi bir ihtimalim yok. Gittiği yere kadar bu makineyi kullanacağım. Artık makine veya lens yetmemeye başladığında yeni bir kameramı alırım yoksa lens ile makinemi mi geliştirtiririm zaman gösterecek.

Bu arada dslr al falan diyenler olmuş zaten makine dslr ayarında bir aynanız makine neden öyle yazdınız anlamadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.