Şimdi Ara

göz içine mercek yerleştirme (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
680
Cevap
29
Favori
278.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nnry

Rabbim başka dert vermesin ins hafta içi bir aksilik olmazsa ins covit testi yaptırıp ardından ameliyat olacağım ins doğru kararı vermisimdir bende hakkımızda hayırlısı olsun benim sol göz monofokal mercek 0.75 astimat kaldı sağ gözümde de 0.50-0.75 arası oldu söylenmişti daha önce bana takılacak mercek ponoptix TFNT00 20.5 trifokal mercek sağ gözüme ins gerek duymam ve müdahale gerekmezse ins sol gözüme dokunulmayacak adaptasyon sorunu oluşursa sol gözüme add-on mercek takılacak monofokal mercek üstüne takılan bir mercek oda merceği trifokal e çeviriyormus hakkımda hayırlisi olur benimde ins sizlerede Rabbim başka dert keder vermesin ins bende gelişmeleri paylaşırım buradan çok teşekkür ederim dönüş yaptığıniz için halelenme yada TV telefon bakarrken parlak ekran olduğu için sorun oluyormu hayırlı geceler diliyorum

ışık halkaları özellikle akşam gün battıktan sonra rahatsız edici oluyor . sokak lambaları, araba farları, evlerden süzülen lamba ışıklarında bile oluyor. gece araç sürecekler için riskli olabilir . göze belli bi mesafeden yoğun ışık gelirse örneğin telefon flaşı gibi , bu ışık halkaları düzelip normale dönüyor ama başımızda ışık , elimizde ışık yüzümüze tutup gezemiyoruz tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: musfan

Katarak gelişmesi sonucu, doktorum göz içi lens tedavisi önerdi, ancak araştırmalarım sonucu kararsızlığım daha da arttı, sebepleri

1-Trifokal lens takıldığında uzak,orta,yakın sıfır olmasa da sıfıra yakın olması,

2-Gece ışık kaybı, yüzde 10 civarı olacağı,

3-Gece ışıkların çevresinde halo ( hale ) olması,

4-Gece ışık hüzmelerinin ( glare ) oluşması

5-Şeker hastası olunmaması ( şimdi yok ama ilerleyen zamanda şeker çıkarsa, ne olacak )

Bu sorunların yaşanacağı konusunda ifadelerin trifokal ( akıllı lens ) değilde monofokal lense doğru kaymasına sebep oluyor.

Ben bu ameliyatı geçirmiş arkadaşlardan vereceğim adresten HALO @ GLARE SİMULATÖR aracılığı ile, ameliyat sonrası nasıl gördüklerini gösterir durumları burda resim olarak gönderirse ve daha sonraki aylarda görüntüdeki değişme varsa yayınlarlarsa bizlere ve ameliyat olacak arkadaşlara çok yardımcı olacağına inanıyorum.

http://www.mediawebtool.com/practicetools/drkramer_roosendaal/halo--glare-simulatie/index.html

simülatör adresi

ben ICL ameliyat oldum yüksek miyoptan ötürü. göz merceğinin önüne lens koyuyorlar. 1 yıl oldu diyebilirim.

Karanlık ortamlarda eskisi gibi net göremiyorum.

Halolar gün batınca hava tam karanlıkta oluyor. Gün batarken bir taraf aydınlık bir taraf karanlıksa halo gene olmuyor. Tam karanlık olacak. Sokaktaki ışık lambaları, araba farları, evlerden gözüken lamba ışıkları, tv-pc-telefondan yansıyan ışıklarda görülüyor. Halolar özellikle sokak lambalarındaki görüntüsü dev portakal kesiti gibi düşünün içi çizgili dışı yuvarlak dev halkalar. Bunlar görüş alanındaysa rahatsız edici dikkat çekici oluyor. Görüşünüzü düşürüyor. Sokak lambalarına yaklaşıp uzaklaştıkça boyutları değişiyor ve kaybolabiliyor da. Arkadaşın bahsettiği glare-ışık hüzmesi de oluyor tabi hepsi karışık bakış açına göre değişiyor. Bunları önlemenin yolu geceleri gözüne bi yerden yoğun ışık gelmesi. Göz yoğun ışığı alınca tüm bunlar geçici olarak düzeliyor ama başımızda ışıkla etrafta dolanamayız. Sadece gece araç sürecek olan varsa denemedim ama faydalı olabilir. Arabanın içinde telefonun flaşını açarsın biraz gözüne gelir ve o rahatsız edici halkaları engeller. Ben ameliyat olmadan önce gece görüşünün böyle sıkıntılı olacağı aklıma gelmedi.Evet halo falan olacağını biliyordum ama gerçekten berbat ya temiz bi gece görüşü yok .

• Merhaba bu operasyon ile ilgili sormak istediğim iki soru var
    İlki gece körlüğü olup da bu operasyonu olan varsa gece görüşünüz nasıl oldu düzelme ya da gerileme var mı?
    İkinci sorum ise gözünde dışa doğru kayma olup da yine bu operasyonu olan var mı varsa gözünüzün kaymasında herhangi bir düzelme oldu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasat662011 H kullanıcısına yanıt

Merhaba oğlunuzun gözleri nasıl oldu

Ben doğal mercegimi çıkarmadan ayrica mercek yerleştirme yapılacak cok korkuyorum

• a.dzc A kullanıcısına yanıt

Merhaba, gözleriniz nasıl memnun musunuz

Ben 17 miyop 2 numara astigmat var doğal mercegime dokunmadan mercek yerleştirilmesini önerdiler yaşım 40 ve cok tedirginim ne yapmalıyım sonuc nasil olur acaba

• Ortalama 2 göz için kaç bin TL tutuyor. 30.000 TL yeter mi

• Keremkasikci1907 kullanıcısına yanıt

Kaç TL ye mal oldu. Dünya göz ne kadar dedi veni vedi ne kadar söylemişti acaba

• Alkan1905 A kullanıcısına yanıt

2018 de Etiler dünyagöz 21 bin istedi 2019 da venividi bakırköy 18 bin istedi .Doktora göre değişebiliyor fiyatlar.Dünya gözde olan doktor ünlülerin doktoru

• Merhaba,

Ben 50 yaşındayım,sol gözde katarakt tespit edildi,%80 şuan,ama sağ gözde yok temiz %100.Dünya göz de muayane oldum,GözNuru hast.de ayrıca, ve doktorlar 1 hafta ara ile iki göze de amelyat önerdi(Ticari gibi tavsiye),Tri focal mercek olarak.Acaba sadece katarakt olan göze amelyat yapılıp,sağ gözüme de amelyatsız devam etsem randıman alınamaz mı,adaptasyon süreci nedir,doktor sol gözü zorlayıp deneyebiliriz de dedi,ama garantisi yokmuş,pratikte nedir genel sonuç bu tür vakalarda? 1,75 yakın gözlük kullaniyorum şuan,onu kullanmadan sadece sol göze yüklensem adapte olmazmı?Olmadı Monofocal mi daha mantıklı sadece katarakt olan göze..sağ göze de gözlukle devam..

gece Trifocal eksikleri de kafamı karıştıriyor,araç kullanmak vs.

Tek gözde TriFocal olup,diğer gözde orjinal gözle devam eden çok kişi var galiba forumda,genel olarak memnunmusunuz,2gözde adaptasyon nasıl acaba?

bende katarakt sol göze monofocal-Trifocal arasında gidip geliyorum da..

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyforest -- 22 Ekim 2021; 12:33:56 >

• crazyforest C kullanıcısına yanıt

2021 yılında hala katarakt ameliyatı var bi çözümünü bulamadılar.

• oak57658800 O kullanıcısına yanıt

merhaba,

Bende de ayni durum var,sol göz katarakt,ama sağ gözde katarakt yok..sizde tek sol göze yapıp hala öyle mi devam ediyorsunuz acaba,sağ amelyatsız göz adapte oldu mu,güncel bilgi nedir?

Teşekkürler.

Ben Dunya göz ve Göznuru vakıf hastanelerde muayane oldum,her iki yerde..diğer gözü de yapalım 1 hafta ara ile dedi..

Sağlam gözümü neden amelyat edeyim ki..ticari yaklaşım gibi..

• crazyforest C kullanıcısına yanıt
    Sağlam göze mercek takmakta nedir hocam uzaklaşın o doktordan hiç bir mercek doğal mercek gibi olurmu, ben sol gözümden katarakt ameliyatı oldum adaptasyonda sıkıntı yok alıştım fakat monofokal taktırdım bin pişman oldum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gren kullanıcısına yanıt
    Ne çok biliyosunuz. 3 yıl önce bu ameliyatı oldum. İyiki de olmuşum. Ayna gibi de görüyorum. Sanki yeni teknoloji. Yıllardır olan ameliyat.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler.bende sol göze trifocal olmaya karar verdim,monofocal-trifocal arasında gidip geldim ama..şu anda tek göze olup,artık zaman gösterecek..sağ göz de katarakt olunca onu da yaparız kısmetse..kişiden kişiye değişiyormuş aslında,bazıları çabuk adapte olup,bazıları daha fazla zamana ihtiyaç duyularmış..Tri focal de eksik tarafları önemli,gece halo vs..araç kullanmak ta..Dün Dünyagöz farklı dr a muayane oldum,onun görüşü de almak adına.drHaluk Halu..fiyat ta Alcon mercek 14bin dendi.blg

Normalde 21bın,özel sig. indirimle oraya düştü..)

• midezolam M kullanıcısına yanıt

merhaba,

nasıl amelyat,katarakt mı oldunuz,nasıl bir lens takıldı ve olumlu-olumsuz süreç nasıl oldu sizde acaba?

• 2018 yılında Alcon marka trifokal ve astigmat özellikli lens takıldı. Ameliyattan önce gözlük ile nasıl görüyorsam şu an öyle görüyorum. Gece gündüz güneşli yağmurlu hiç bir sorun yok. Ayrıca 12 saaten fazla pc başında kod yazıyorum. Çok fazla forumda yazan biri değilim ama "kör olursun şöyle böyle olur " diye yazılınca dayanamayıp yazıyorum. Sonuçta bu bir ameliyat. Her ameliyatta olduğu gibi riskler var. Kaliteli lens ve tecrübeli hekim ile bu riskler minimal seviyeye indirilebilir.

• midezolam M kullanıcısına yanıt

herksin durumu farklı belkide ama .pek memnun olana rastlamadım

sadece youtube videolarında genelde olumlu yorumlar var

burdada birkaç tane dışında tam memnun sayısı çok az

tabi yinede başka çaresi olmayanlar için son tedevi şansı

gözlük çıkarmak için yapılacak girmeye değecek bir risk degil

• Öncelikle tedavi olanlara geçmiş olsun, tedavi olacaklara da Allah şifa versin inşallah. Eşimin de gözlerinde problem olduğunu öğrendik, ilk önce nromal göz polikliniğine gittik daha sonra bir başka hastanenin göz polikliniğine gittik ikisi de katarak var dediler bu arada eşim 27 yaşında, bir gözü 3 diğeri 2.75 , miyop astigmat. Özel hastanelere danışmanız söylendi, veni vidi göz(İzmir) hastanesi ile bir telefon görüşmesi yaptık, ilk bata pek bu yaşlarda görmüyoruz katarakt olaylarını fakat nadir de olsa olabiliyor dediler, en son 3d akıllı lens diye adlandırdiklari trifokal torik mercegin uygun olacağını söylediler fiyatta 11 binden 30 bine kadar yükseleceğini söylediler, şimdi sudan çıkmış balık gibiyiz ne gibi bir yol izlemeliyiz, şuan doğu hizmetinden dolayı Şırnak'ta ikamet ediyoruz fakat İzmir'e döneceğiz nasipse yaz aylarında. Ben ilk önce Beyoğlu'ndaki göz eğitim ve araştırma hastanesinde de tahlil, teşhis edilmesi gerektiği daha sonra yine de bu şekilde olması gerektiğini kanaat getirirlerse o şekilde yapmaktan yanayım, sizlerin görüşü ne olur ?

• muhammet2403 M kullanıcısına yanıt

FAKO lazer ile yapılmaz. Lazer sistemin adı Femtosaniye'dir

• Öncelikle sağlık sorunu yaşayan herkese acil şifalar dileyerek başlayayım. Başlığı tesadüfen gördüm ve katarakt ameliyatı/mercek değişimi konusunda çok sayıda soru olduğunu görünce yazmak istedim.

2018 yılında annem her iki gözünden de 15 gün arayla katarakt ameliyatı geçirdi. Ameliyatı yapan doktor ismi bilinen bir doktor ve o tarihlerde kendisi bizim 15 yıllık göz doktorumuzdu. O nedenle kendisine çok güveniyorduk ve ameliyatla ilgili bazı detayları fazla kurcalamadık. Sonradan bu konuda büyük bir hata yaptığımızı fark ettik fakat bizim için iş işten geçmiş oldu. Doktorumuz bize takılabilecek merceklerle (tek odaklı, çok odaklı mercek) ilgili detaylı bilgi vermedi. Örneğin, çok odaklı merceklerin özellikle karanlıkta hastalarda harelere ve ışık yansımalarına sebep olacağını ve bu merceklerin her hastaya uygun olmadığından hiç bahsetmedi. Eğer tek odaklı mercek takılacak olursa, yakın için ayrıca gözlük vermek zorunda kalacağından ve bunun da 2,5 numara olacağından bahsetti. Başka bir deyişle, çok odaklı mercekleri sanki bu mercek daha cazipmiş gibi sundu. Üstelik, mercek tercihini doktorun yapması gerekirken, bu tercihi de bize bıraktı. Biz de bilmeden "çok odaklı mercek" tercihi yapmış olduk. Sonrasında annem ameliyat oldu ve yukarıda saydığım şikayetleri başladı. Bu süreçte bu şikayetlerden (hareler, ışık çatlamaları) ameliyatı yapan 15 yıllık doktorumuza bahsettiğimizde sanki bu durum bizim şımarıklığımızdan kaynaklanıyormuş gibi, saçma ve bir doktora yakışmayacak bir tavırla karşılaştık. Bu tavırdan sonra kendisini bıraktık. 2019 yılından beri başka bir doktora gidiyoruz. Hatta şu anda gittiğimiz doktorumuza katarakt ameliyatı yaptırmadan önce gitmediğimize de çok pişman olduk.

Tüm bu süreç boyunca yaşadıklarımız:

Ameliyattan 2 ay sonra annemin tek gözünde "makula ödemi" oldu. Bu ameliyatı olanlar bilir, ameliyattan sonra net görmeye başlamanız için ameliyatın üzerinden birkaç ay geçmesi gerekir. Annemin gözü iyileşme sürecindeyken, makula ödemi nedeniyle tekrar 2 ay kadar ilaçla tedavi olmak zorunda kaldı. Bu süreçte yaşadığımız makula ödeminin de katarakt ameliyatının bir komplikasyonu olduğunu öğrendik.

Kendisine sorduğumuz sorulara doğru dürüst cevap vermeyen ve annemin katarakt ameliyatını yapan 15 yıllık doktorumuzu da bıraktık. Bu doktorun yerine, her sorduğumuz soruya gayet net ve açıklayıcı cevaplar veren yeni bir doktor bulduk. 3 yıldır yeni doktorumuza devam ediyoruz.

Anneme takılan mercekler çok odaklı olduğu için, annemin karanlıktaki ışık yansımaları ve hare sorunları aynen devam ediyor. Ne yazık ki, bu sorun çok odaklı merceklere ait bir sorun ve çözümü de yok. Sadece şu andaki doktorumuz yaşlanma sonucunda belirli bir yaştan sonra (muhtemelen 75 gibi) göz bebeklerinin doğal olarak küçüleceğini ve bu sorunun ortadan kalkabileceğini söyledi.

KATARAKT AMELİYATI ÖNCESİNDE MUTLAKA BİLİNMESİ GEREKENLER - ÖNEMLİ GERÇEKLER

1- Kendi göz merceğiniz tamamen bozulana kadar hiçbir şekilde göz merceğinizi kurcalatmayın. Kurcalama fikrini size empoze etmeye çalışan doktorlardan da uzak durun.

Zaten günün birinde sizde de katarakt gelişecek ve o merceğin yenilenmesi gerekecek.

2-Çok odaklı mercekler her hastaya uygun değildir. Hangi merceğin hangi hastaya uygun olduğunu size ancak bir "retina uzmanı" söyleyebilir. Katarakt ameliyatı olmadan önce mutlaka detaylı bir retina muayenesinden geçin. Size göz tomografisi ve gerekli başka testler uygulanır. Ona göre hangi merceğin size uygun olduğuna doktor karar verir.

3- Eğer diyabet hastası iseniz veya diyabete yatkınlığınız varsa, "çok odaklı mercek" size göre değildir.

4-Eğer sizde sarı nokta hastalığı veya retina bölgesinde başka bir sağlık sorunu varsa veya bu bölgede sağlık sorunu gelişebilme riskiniz varsa, "çok odaklı mercek" size göre değildir. Zira bu mercekler başka bir sağlık sorunu olduğunda, gözün arka tarafının görüntülenmesini zorlaştırır.

5- Eğer zamanında gözlerinize lazer uygulaması yapılarak, gözlükten tamamen kurtulduysanız, lazer operasyonu öncesindeki reçetelerinizi mutlaka saklayın, atmayın çünkü katarakt ameliyatı için eski göz reçeteniz gereklidir.

6- Katarakt ameliyatında takılan merceklerin sonradan çıkartılmaları mümkün değil. Hiçbir doktor da bu durum hastanın gözünü geri dönüşsüz hırpalamaya neden olacağı için, mercekleri çıkartmaya yanaşmaz. O yüzden doğru mercek tercihi çok önemlidir.

7- Çok odaklı merceklerdeki geceleri ışık yansımaları ve ışıkların etrafında hare sorunları kalıcıdır. Geçici değil. Ancak belirli bir yaştan sonra, yaşlanma sonucu ortadan kalkma ihtimali var. O yüzden, bu mercekler herkese uygun değildir.

8- Ameliyat olacağınız doktoru da iyi seçin. Size bilgi vermeyen ve hatta bizim başımıza geldiği gibi, "Ben mercek çeşidine karışmam. Merceği siz seçin" diyen doktordan da uzak durun.

9- Ayrıca 50-55 yaşından sonra artık sıradan bir göz doktoruna değil, mutlaka "uzmanlığı retina olan göz doktoruna" gidin. Retina doktorları çok detaylı muayene ettikleri için, sizin farkında olmadığınız fakat aslında sağlığınızı tehdit etme ihtimali olacak durumları göz muayenesinde tespit edip, sizi uyarıyorlar.

Örneğin, annem kendisindeki yüksek kolesterol ve diyabete eğilim" den böyle bir muayenede haberdar oldu. Eğer haberi olmasaydı, belki de annemde tedavisi olmayan "sarı nokta hastalığı" ortaya çıkmış olacaktı ve biz de geçmiş kalmış olacaktık.

Ayrıca buradan annemin ameliyatını yapan ve bırakmak zorunda kaldığımız eski doktor ile şu anda gittiğimiz ve memnun olduğumuz doktorun ismini yazmıyorum. Başka soruları olanlar varsa, bilgi verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 10 Aralık 2021; 21:41:19 >

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.