< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
göz içine mercek yerleştirme (34. sayfa)
-
-
Göz için sülük tedavisi duyduğum bir uygulama değil. Bu konuyu keşke bir göz doktoruna danışsaydınız. İnternette farklı ortamlarda aslında gerçeği yansıtmayan birçok video var.
Ben internet videolarına ve içeriklerine temkinli yaklaşmayı tercih ediyorum. Zira internetteki bazı yorumlar reklam amaçlı yazdırılabiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba 24 yaşındayım. göz numaram -14.5 miyop ve 3 numara astigmat var. Göz içi mercek ameliyatı olmak istiyorum. İstanbulda önerebileceğiniz doktor var mı ? Bir de numarası benim kadar yüksek olup da bu ameliyatı olmuş kişiler bu ameliyat hakkında tavsiyeleriniz nelerdir
-
Öncelikle bu konu altında yazılan mesajları iyice okuyunuz. Size faydası olacaktır. Mercek seçiminde dikkatli olun. Bazı mercekler gece ışıklar etrafında harelenme , halo etkileri yapmakta. Gece araç süremezsiniz. Yine gözlüğe göre görüş keskinliğiniz alacak. Loş ortamlarda cisimlerde parlamalar olacak. Bu etkileri sanırım multifokal dedikleri 3 odaklı mercekler yapmaktadır.
Merceklerden memnun kalmazsanız çıkartması da riskli. Doktorlar çıkarır diyorlar ama büyük bi sağlık sorunu olmadan bunu yapmak kendimiz için risklidir. Size iyisini de kötüsünü de anlatan doktorlar bulun. İçinize sinmiyorsa yaptırmayın.
Gözlüğün verdiği konforsuzluktan kurtulmuş oluyoruz. Güzelliği bu :)
-
Ameliyatınız nasıl geçti oldunuz mu ? Olduysanız durumdan memnunsunuz galiba :) Bir daha uğramamışsınız buraya :)
-
Bildiğim kadarıyla, takılan lensler istenirse değiştirilebiliyor. (arkadaşım geçenlerde Alcon marksının yeni çıkan modeliyle eskisini değiştirtdi) yani bir takıldımı bir daha çıkarılamaz diye birşey yok.
-
Yanlış biliyor olabilirsiniz. Lensler yerine sabitlendikten sonra, bir daha çıkartılamazlar. Sabitlenmiş bir lensi çıkarmaya çalışmak lensleri yerinde tutan bağlara hasar vermek demek. Hiçbir ehil doktor böyle bir işleme girişmez.
Anneme katarakt ameliyatında trifokal mercek takıldı. Ameliyattan sonra şikayetleri başladı. Annem ameliyatı yapan doktordan sonradan memnun kalmadığı için, şimdiki doktorumuza gitmeye başladık. Yeni doktorumuzun bize söylediği ilk şey "Bu lenslere alışmanız gerekiyor. Bunlara kesinlikle dokunamayız" oldu.
-
Merhaba birbucuk ay önce akıllı mercek ameliyatı oldum. İlk bir ay herşey iyiydi.20 gündür özellikle gündüz güneş gözlüğü bile fayda etmeyecek derecede ışık hassasiyetim var. Doktorum kuruluruk çokça öneride bulundu.hicbiri fayda etmedi. Özellikle günün ilk 3-4 saati ev içinde bile güneş gözlüğü takıyorum. Dışarı hiç çıkamıyorum. Benzer durum yaşayan var mı?
Geçiyor mu zamanla?
Şuan hayatım felç malesef
Merhaba arkadaşlar, anneme katarakt ameliyatı yaptırdım. Multi fokal lens kullanılmasına rağmen yakın gözlük numarası 3 çıktı. Sizce normal midir ?
multifokal lens ler sanırım -3 numara düşürüyor numarası kaç dı normalde annem de oldu alcon marka akıllı lens taktırdı şu an numaraları sıfırlandı çok memnun sadece geceleri köşelerde ışık parlamaları oluyor diyor o da çok gözüne gelmediği için şikayetçi değil iş yaparken gözlük kullanmadığı için çok memnun halinden.
-
Merhaba,
gözlük kullanıyorum . Göz numaralarım değişti diye devlet hastanesine gittim.
---Gözlük numaranız değişmemiş katarakt var ameliyat olmalısınız hemen..dedi.
--fakat burada yapmıyoruz daha büyük bir hastaneye gitmelisin , mercek takılacak
--Daha önce üveyit geçirdim olurmu ? benim gözlerime ?
--Evet olur mercek takılacak,
--Ankilozan spondolit hastasıyım yinede mercek takılırmı?
--evet takılır.
Daha büyük bir hastaneye gittim devlet ..
doktor.
-- katatarağınız dahada ilerlemeli dendi.
Burada konu şöyle oluyor görmeniz yüzde ellinin altında olmalı ki lens takalım. Yaşım 50 mikronlar ile ilğili bir işle uğraşıyorum , arkadaş ben göremiyorum.
bir mezro düşünün bir birine en yakın çizgizin 10 a bölümünü en azından ölçmeliyim işimin hassasiyeti bu, fakat ben çıkacağım merdiveni bile göremez oldum..
bu sefer özellere döndük ,, yabancı sitelerden baktıgım kadarı ile LUCİDİS marka lens iyi,, herşeyi çok iyi araştırıyoruz ya,, özelerin hepsi trifokal öneriyor ticari kazanç ,, 120 binden 80 bine kadar gidiyor. Bloma ,Passero arkadaşların yazılarını okuyun.
Tekrar devlete gittim bu işi iyibilen bir doktor ve tanıdık vasıtası ile ticari amaç yok sıra alarak gittim,, Ankilozan spondolit ve üveyit geçirdiğin için kesinlikle monofakal hidrofobik lensler takılabilir dedi..
Bloma ,Passero arkadaşların yazılarını okumasaydım işler sarpa sarmıştı,,Devlet yüzde 50 görüş kaybı olmadan monofakal lens takmıyor kör ol gel diyor ,tam o sırada sizi özellere atıyor ,,Ohhhh hoşgeldin oluyor.. kimse kimsenin umrun da değil .. kazanacağı parada akıl, bizlerde tamamen ticari araçlarız.
Neyse haftaya sanırım olacağım ameliyat görüşlerimi yazarım , nasıl yazdığımı da bilmiyorum bu yazıyı imla falan Gözüm görmüyor kusura bakmayın , umarım katkısı olur sizlere..
selamlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 5 Eylül 2024; 10:2:20 >
-
Slm hocam geçmiş olsun göz durumunuz şuan nedir mercek taktırdınızmı
Slm hocam geçmiş olsun göz durumunuz şuan nedir mercek taktırdınızmı taktırdıysanız biraz bilgilendirirseniz sevinirim
selam mercek taktırdım iyi ki taktırmışım çok rahatladım GiB 18,19 larda tek damlaya düştüm cosopt kullanıyorum eskiden 3 damla kullanıyordum merceğide Johnson&Johnson taktılar
-
Slm hocam geçmiş olsun akıllı mercek taktırmayı düşünüyorum sizin durumunuz nedir şuan biraz bilgilendirirseniz sevinirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X