Şimdi Ara

göz içine mercek yerleştirme (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
675
Cevap
28
Favori
278.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Selamlar, 4 sene oldu çok memnunum parlaklık akşamları için tamamen gitse de artık önemsenmeyecek seviyelerde.

• Elensar77 kullanıcısına yanıt

Slm hocam siz ne gibi tedavi gördünüz lazer çizdirmemi yoksa akıllı mercek mi akıllı mercekise hangi marka ve model kullanıldı bilgilendirirseniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlaö S kullanıcısına yanıt

Akıllı mercek takıldı, 2019 Mart ayında yaptırmıştım. Dünya Göz hastanesinde yapıldı operasyon, gelen ürünler Amerika'dan alınmıştı marka bilmiyorum.

• Teşekkürler sakıncası yoksa doktorunuzun ismini alabilirmiyim

• muhammet2403 M kullanıcısına yanıt

Merhaba, ben mercek temizligi yaptirdim. Oldukca kolay bir islem ve gercektende görüsümde fark yaratti.

• insanin orjinal mercegi temizlenebiliyormu? onada bakim yapiliyor oylemi? Benim halbuki tek carem akilli mercek yakin orta uzak mesafe duzeltmesi. Lakin sorunum suanda yakinda ama uzakta bozulacak yas 48 oldu. olmusken hepsini duzelttireyim istiyorum. 1 sene once gittim kontrole izmir dunya goz tavsiye etmediler gozum uygun degilmis. ondan 2 sene oncede gitmistim. seneye tekrar gitcem belki yeni bisey cikar diye. Ama ben memnuniyet garantisi istiyorum

• Blomma B kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun.

• kalafatx K kullanıcısına yanıt

Gözünüzün orijinal merceğinin temizlenmesi mümkün değil. Burada pek çok kişinin bahsettiği mercek temizletme bu kişilerin katarakt ameliyatı sonucunda veya daha katarakt oluşmadan kendi göz merceklerinin çıkartılması, bunların yerine yeni, yapay mercekler takılması ve ameliyatı takip eden birkaç ay içinde yeni takılan yapay merceklerin arka yüzeyinde yeniden hücrelerin birikmeye başlamasıdır. Ki, buna ikincil katarakt denir.

Eğer ikincil katarakt gelişirse, o zaman mercek temizleme işlemi yapılır yani sadece yapay mercekler temizlenebilir.

Sanıyorum bu başlıkta yenisiniz ve daha önce başka hastalar tarafından akıllı mercekler hakkında yazılan olumsuz yorumları okumamışsınız. Yerinizde olsam, sadece yakın görmemi düzelttirmek için kendi doğal göz merceklerime kesinlikle dokundurtmazdım. Gözlerimde katarakt gelişene kadar kendi merceklerimi kullanmaya devam ederdim. Katarakt geliştikten sonra, çok odaklı (akıllı mercek) değil, monofokal mercek (tek odaklı mercek) tercih ederdim.

Akıllı mercekler birçok kişiye uygun değil. Fakat neredeyse, her önüne gelen hastaya akıllı mercek takar olmuşlar.

• passero P kullanıcısına yanıt

Cok tesekkür ederim 

• Bende miyop ve astigmat var(-5.50 purevision 2 hd lens kullanıyorum). Kornea inceliği sebebiyle lazer yapılamıyor. Dün kontrol için gittiğimde göz içi lensten bahsetti doktorum fakat forumda incelediğim kadarıyla lens ve gözlüğe devam etmem daha mantıklı sanırım  Yine de fikirlerinizi almak istiyorum.

Fakik göz içi lens memnun kalmadığımız vakitte geri çıkarılabilir mi ? Eğer çıkartılabilirse riskli bir işlem midir?

28 yaşındayım ve çocukluğumdan beri gözlük takıyorum,10 küsür senedir dışarıda lens evde gözlük şeklinde devam ediyorum.

Son olarak macera aramadan lens ve gözlük kullanmaya devam mı etmeliyim ?

• glodnit kullanıcısına yanıt

Aynı sizin durumunuzda olduğu gibi ben de 12 yaşından beri gözlük takıyorum. İlk gözlük takmaya başladığım yıllardan göz numaramın oturduğu 18 yaşıma kadar göz numaralarım sürekli olarak ve hızlı bir şekilde artmıştı.

O dönem kontakt lensler yeni bir teknoloji olduğu için, 18 yaşıma kadar hep gözlükle idare ettim. Üniversiteye başlayınca daha rahat olduğu ve benim için daha net bir görüş sağladığı için, kontakt lens kullanmaya başladım.

2017 yılında o dönem gittiğim göz doktorunun kullandığım lensleri değiştirmesi üzerine, düzelmesi tam 4 ay süren ağır bir göz alerjisi geçirdim. O tarihten beri gözlerim çok hassas hale geldiği için, lens kullanımını azalttım, daha çok gözlük kullanıyorum. Ben de sizin gibi dışarıya çıkarken lens, evde ise gözlük kullanmaktayım. Hatta artık sadece günlük kullan-at lensleri kullanabiliyorum, aylık lens kullanmam mümkün değil. Bu lensler ise, oldukça pahalı ama solüsyon masrafları yok.

2018 yılında doktor değişikliği yaptığımda yeni doktoruma lazer ameliyatını sormuştum. O da yaşım ve uzun süreli lens kullanımına bağlı olarak bende ortaya çıkan göz kuruluğu nedeniyle, lazer ameliyatını bana tavsiye etmemişti. Gözlük ve lens ile devam etmemin daha doğru olacağını söylemişti. Ben de konuyu kendi adıma kapatmıştım.

Bu arada, 38 yaşımdan beri miyop numaralarım gerilemeye başladı. 38'den önce -3,5 ve -5,50 şeklinde miyopken, şu anda numaralarım -3 ve - 4,50'ye inmiş durumda. Ayrıca tek gözümde 0,25 lik bir astigmat da var. Numaralar azalmasına rağmen, görüşüm hem gözlükle, hem de lensle gayet net. Bu numaraların daha da gerilemiş olmasını umut ediyorum.

Sizin durumunuza gelince;

1. Miyop olmanız aslında büyük avantaj. Zira 30'lu yaşların sonlarına doğru sizin göz numaralarınız da diğer tüm miyoplarda olduğu gibi, kendiliğinden azalmaya başlayacak.
    2. 43 yaş gibi sizde de yine herkeste olduğu gibi presbiyopi denilen durum başlayacak yani yakını iyi görmek için yakın gözlüğü kullanmanız gerekecek. Gene bu noktada miyop olmanın avantajını yaşayacaksınız. Sizde mevcut olan miyop nedeniyle yakını belki de yakın gözlüğüne ihtiyaç duymadan, okuyabileceksiniz.
    3. Miyop etkisi nedeniyle sizde presbiyopinin ortaya çıkması belki 45'i bulabilecek.
    4. Tabii yukarıda yazdığım ilk 3 durum ameliyat olmadığınız takdirde geçerli olacak.
    5. Sizde benim gibi lens kullandığınız için, lensleri dikkatli kullanmanız gerektiğini ayrıca hatırlatmak isterim. Gözlerinizde lenslere bağlı bir alerji gelişmemesi için lensleri günde maksimum 8 saatten fazla kullanmayın. Zaten korneanızda incelme meydana gelmiş ki, bu bildiğim kadarıyla uzun süreli lens kullanmanın bir yan etkisi. O yüzden lensleri ne kadar az kullanırsanız, o kadar iyi olur derim.
    6. Ayrıca gene de aklınızda soru işaretleri kalırsa, uzmanlığı retina olan bir göz uzmanına gidip, bilgi almanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 22 Şubat 2023; 21:38:4 >

Cevabınız için teşekkür ederim.

Ben lens takmaya başladığımdan beri purevision 2 kullanıyorum. Belki o yüzden herhangi bir yan etki görmedim. Sadece ara sıra batma ve bulanıklık oluyor. Bunun sebebini hala çözemedim  

Lensi ortalama 12 saat takıyorum. Süreyi azaltmaya çalışıyorum fakat gözlükle dışarıya çıktığımda üzerimde bir ağırlık hissediyorum. Bu yüzden lens takmak zorunda kalıyorum  

Tek kullanımlık lensi ilk defa duydum bu arada. Daha mı sağlıklı ? Artıları veya eksileri nedir ?

Tekrar merhaba,

Piyasada birçok lens markası var. Ben ağır göz alerjisini geçirene kadar, 19 yıl boyunca aylık lens kullandım. En son Alcon markasının Air Optix Aqua'sını kullanırken, o dönem gittiğim doktor bana Air Optix HydraGlide'ı reçete etti ve beni perişan etti. Air Optix Hydra Glide alerjik bünyeli hastaların asla tercih etmemesi gereken bir ürün ve bu lens hakkında yurt dışı da dahil olmak üzere, birçok şikayet var. Bu lens yüzünden 2 ay boyunca ilaç tedavisi görmek zorunda kaldım. Gözlerim 4 ayda ancak düzeldi fakat aşırı hassas durumdalar. O yüzden, artık aylık lensleri kullanamıyorum.

Sizin durumunuzu anlıyorum. Gözlükte buğulanma, kayma, güneşte güneş gözlüğü kullanmaya engel olma, burnun üzerinde ağırlık yapma gibi sıkıntılar var. O nedenle, lens kesinlikle daha rahat.

Lensleri taktığınızda, zaman zaman batma ve bulanıklık olduğunu yazmışsınız. Bunun 2 nedeni olabilir.

1. Yüksek ihtimalle sizde göz kuruluğu başlamıştır. Lensler gözde uzun süreli takılı kalınca, göz yüzeyinin oksijenlenmesini engelliyorlar. Gözünüze daha az oksijen gidince, gözlerinizde batma ve kuruluk hissetmeye başlıyorsunuz. Yine kuruluk ile beraber, bulanık görmeye de başlayabilirsiniz.
    2. Eğer bulanıklık günün ilerleyen saatlerinde oluyorsa, gözleriniz yorulmuş da olabilir. Daha önce gittiğim bir göz doktoru gözler yorulduğu zaman, lensler ile göz yüzeyi arasında uyumsuzluk oluştuğunu ve bunun da bulanık görmeye neden olabileceğini söylemişti.

Bana 2019'da yapılan göz kuruluğu testinde her iki gözümde farklı oranlarda göz kuruluğu ortaya çıktı ve tedavi görmeye başladım. Her gün gözlerime damla damlatmak zorundayım. Sizde de uzun süreli lens kullanımına bağlı olarak göz kuruluğu gelişmiş olabilir. Eğer göz kuruluğu geliştiyse, rahat edebilmeniz açısından göz kuruluğu testi yaptırmanız ve kuruluk çıkarsa, bu durumun tedavi edilmesi gerekiyor. Doktorun reçete edeceği bir göz damlası ile gözlerinizdeki batma ve bulanıklıktan kurtulabilirsiniz.

Tek kullanımlık lenslerin artılarını ve eksilerini sormuşsunuz. Tek kullanımlık lenslerin en önemli artısı, çok ince olmaları ve oksijen geçirgenliklerinin çok yüksek olması. Bu nedenle, günlük lenslerde kuruluk ve batma gibi sorunlar aylık lenslere göre çok daha az ortaya çıkıyor. İkinci en önemli farkları, günlük lensleri günün istediğiniz saatinde takıp, aynı günün gecesinde çöpe atmanız. Bu lensleri aylık lenslerde olduğu gibi solüsyona konmuyor.

En önemli dezavantajları ise, fiyatları. Ben uzun zamandır aylık lens kullanmıyorum, o yüzden son fiyatları bilemiyorum. Fakat şöyle bir örnek verebilirim. 4 yıl önce bir senelik (12 aylık) lenslere ödediğim para ile en fazla 4 kutu yani 2 aylık günlük lens satın alabiliyordum. Sanıyorum size bir fikir vermiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 19 Şubat 2023; 15:12:8 >

En kısa sürede göz kuruluk testini yaptırayım o halde. Dediğiniz gibi ilerleyen saatlerde bulanıklık oluyor ama 1-2 saat sonra kendiliğinden düzeliyor tekrar netleşiyor her şey. Yorulma ile alakalı olabilir.

Banada doktor astigmat lensi vermişti fakat gözüme büyük olmuştu.Hemen iade edip purevision 2 ye geri dönmüştüm. O günden beri hala aynı markayı kullanıyorum.

Evet, göz yaşı ölçüm testini mutlaka yaptırın. Eğer kuruluk çıkarsa, size doktorunuz damla verecektir. Kullanınca şikayetleriniz biter. Göz yaşı ölçüm testi zaten basit bir test. 4-5 dakika içinde sonuç alınıyor. 

Kullandığınız lenslerden memnun iseniz, onlarla devam edebilirsiniz. Size reçete edilse dahi, bazen her lens her hastaya uygun olmayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 19 Şubat 2023; 17:41:30 >
  • Merhaba,

Ben bir seyi cok merak ediyorum, bir doktor bana eger ameliyat olmasaydiniz seksen yasinada gelsenizde yakini gözlüksüz görecektiniz demisti. Kendi doktorum ise bunun böyle olmadigini 45 yasindan sonra presbiyopinin bendede baslayacak oldugunu israrla söylüyor. Eger ömrümüz yeterde ve sizde bu siteye yazmaya devam ederseniz lüfen ilerleyen yaslarda yakini gözlüksüz görüp göremediginizi buraya yazin. Mesala elli yasina geldiginizde. Bende yakinda numara kalmis ve o numaranin lazerle sifirlanmasi hedefleniyor ama artik ne dogru ne yanlis bilemiyorum. Her gittigim doktor kafami biraz daha karistiriyor.

• Blomma B kullanıcısına yanıt

Tekrar merhaba,

Tabii ki siz de normal koşullarda 40 lı yaşların ortaları gibi presbiyopinin varlığını hissedecektiniz. Biliyorsunuz, miyopluk eksi numaralarla ifade edilir. Yakın görmeniz zayıfladığında, sizdeki mevcut eksi numaralara artı numara eklenmiş etkisi yaratır.

Bunu matematikteki artı ve eksi sayıları toplamak gibi düşünebilirsiniz.Örneğin, 2 derece miyopsunuz.( eksi 2) 50 li yaşlar gibi buna 2 derece artı numara (yakın görmenin bozulması) eklendiğinde, +2-2=0 gibi hissedersiniz yani 2 derece miyopluk 2 derece olan yakın görme bozukluğunu ortadan kaldırmış gibi bir etki yaratır. Bu takdirde, size yakın gözlüğü gerekmez.

Zaten miyopluk sizde yakındaki tüm cisimleri sanki büyüteçle okuyormuşsunuz etkisi yaratıyor. Bu sayede yakını gözlüksüz olarak rahat okursunuz. Bu yazdığım bilgiyi bir göz doktorunun sayfasında okumuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 20 Şubat 2023; 19:32:12 >

Tesekkür ederim, ne güzel aciklamissiniz, yani aslinda olacakmis ama bendeki miyop bunu bana hissettirmeyecekmis. Böyle aciklamak cokmu zor anlamiyorum. Tabi doktorum böyle aciklarsa zararli cikacagini biliyor.

• Bu ameliyatın fiyatı ne kadar bilen varmı acaba???

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet bende merak ediyorum fiyat ı yakın sorunum var gözlük 2.65 numaram

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.