Şimdi Ara

göz içine mercek yerleştirme (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
675
Cevap
29
Favori
278.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sanirim bu durum herkeste farkli sekilde yasaniyor, bendede isik sacilmasi oluyor ama ameliyattan hemen sonrasi kadar kuvvetli degil ve ben ameliyat olali dört bucuk ay oldu, umarim zamanla dahada iyi olur. Internette arastirdigimda karsima cikan resimlerden yola cikarak söylüyorum. Eger bazilari bu durumu internetteki kadar ileri seviyede yasiyorsa gercekten cok büyük problem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blomma -- 6 Aralık 2022; 13:4:24 >
  • Yazdığınız şikayetlere tamamen katılıyorum. Katarakt ameliyatı olup da, kendisine trifokal mercek takılan kişi annem ve kendisi yazdığınız tüm şikayetleri geceleri yaşıyor. Bu şikayetler bu merceklerin en önemli dezavantajı zaten.

Problem şu ki, bazen çok iyi bir doktora dahi gitseniz, size eksik bilgi verilebiliyor. Ki, annemi ameliyat eden doktor da aslında tanınan bir doktordu fakat bize hiçbir bilgi vermedi. Ameliyattan sonra da dalga geçer gibi "Bu merceklerin en önemli dezavantajı geceleri ışıkları parlatması, dağıtması ve yansıtmasıdır" demez mi?

O yüzden, ben de buraları okuyan herkesin kendisinin çok iyi araştırma yapıp, retina uzmanı doktora gitmesini tavsiye ediyorum.

Zira retina uzmanları çok detaylı bir göz muayenesi yapar. Burada kastettiğim muayene standart göz muayenesi değildir. Retina uzmanı gerekli görürse - ki çoğu zaman gerekli görür- size standart muayenenin dışında göz tomografisi, göz anjiyosu ve gözyaşı kuruluk testini de uygular. Gözünüzün arka tarafının çok detaylı analizini yapar. Ancak ondan sonra size hangi merceğin uygun olduğunu söyler.

Ayrıca retina uzmanına gittiğinizde, sizden yüksek ihtimalle şeker ve kolesterol tahlil sonuçlarınızı da isteyecektir. Eğer sizde diyabet veya diyabete yatkınlık varsa veya kolesterol seviyeniz yüksekse, siz trifokal mercekler için uygun aday olmayabilirsiniz.

Bunu şunun için vurgulamak isterim. Bu forumda okuduğum kadarıyla, birçok genç insana da bu tip merceklerden takılıyor. Eğer sizde belirli rahatsızlıklar varsa veya bu rahatsızlıklara yakalanma ihtimaliniz yüksekse, "Aman şu anda yaşım genç. Şimdi trifokal mercek taktırayım da, ileride başıma bir sağlık sorunu çıkarsa, onu o zaman düşünürüm" hatasına düşmeyin. Bu mercekler bir kere takıldıktan sonra, çıkartılmaları çok risklidir.

Keşke annem de ameliyat olmadan önce, şu andaki doktorumuza gidip kendisinden görüş almış olsaydı. (Şu andaki doktorumuz retina uzmanı, ameliyatı yapan doktor retina uzmanı değildi). O zaman bu mercekleri hiç taktırmamış olacaktı. Sonradan çok pişman oldu ama iş işten geçti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 6 Aralık 2022; 14:12:21 >

• muhammet2403 M kullanıcısına yanıt

Tabi, yaptirinca sonucu paylasirim, sizde yazin lütfen.

• alcon vivity mercek taktıran oldumu acaba

• Merhaba. Ben de 1 yıl içinde akıllı mercek taktırmaya karar verdim. Ama fiyatlar çok değişken. 46 yaşındayım. Uzak görme problemim yok. 1 yıldır yakın gözlük kullanıyorum. Günde 10 saat bilgisayar ve telefon kullanıyorum.

Bana uygun olur mu? Tavsiye hastane ve fiyat var mı?

• midezolam M kullanıcısına yanıt

Merhaba. Nerede takdırdınız? Fiyat ne kadardı? Hangi tarihte?

Ayrıca 12 saaten fazla pc başında kod yazıyorum: Benim durumda çok benzer.

• Blomma B kullanıcısına yanıt

Ben 20 yıl önce lazer geçirdim. Işık dağılması sadece ilk ay vardı. şimdi ışık dağılması hiç yok.

• oturkmen kullanıcısına yanıt

Öncelikle geçmiş olsun. Ben doktor değilim ama anneme katarakt ameliyatından sonra akıllı merceklerden takıldı. Daha doğrusu, katarakt olduğu için mercekleri zorunlu olarak değiştirildi.

Annemin ameliyattan sonra mercek kaynaklı birçok şikayeti oldu. Sonrasında bu merceklerden taktırdığına pişman oldu ama iş işten geçmiş oldu.

Bu süreçte annemin şikayetleri nedeniyle yabancı tıp literatürünü ve yabancı hasta forumlarının birçoğunu okumak zorunda kaldım. Okuduğum tüm hasta forumlarında bu merceklerin herkese uygun olmadığından çok defa bahsedilmişti. Zaten şu anda gittiğimiz doktorumuz da ısrarla aynı durumu vurguluyor.

Siz 46 yaşında olduğunuzu ve sadece yakın görmenizin bozuk olduğunu yazmışsınız. Size tavsiyem, kendi göz merceklerinizi kesinlikle çıkarttırmamanız ve akıllı mercek taktırmamanız yönünde.

Zaten bir gün sizde de katarakt gelişecek. Bırakın ileride gözünüzde katarakt oluştuğu zaman, o mercekler değiştirilsin. O mercekler değişeceği zaman da, akıllı değil, tek odaklı mercekler tercih edilsin.

Okuduğum yabancı forumlardan birinde bir hasta sizin tam da burada sorduğunuz sorunun yanıtını yaşıyor. Kendisi de sizin yaşlarınızda iken ve sadece yakın görüşü bozukken, daha iyi görsün diye kendi merceklerini çıkarttırıp, akıllı merceklerden taktırmış. Ameliyatının üzerinden 2 sene geçmesine rağmen, ameliyat sonucundan çok pişman. Mercek değişiminden sonra gözlerinde hem yakında, hem de uzakta bariz bir netlik bozukluğu olduğunu yazmıştı.

Ayrıca forumdaki geriye dönük mesajları okursanız, Blomma isimli kullanıcının yorumları da size fikir verecektir.

Isik dagilmasini lazerden sonra ben hic farketmedim bile, taki trifokal lens taktirana kadar ama bu lens lazer gecirmis bir göze uygun degilmis. Kaldiki sizde katarak falanda yok (bendede yoktu) aman deyim benim düstügüm hataya düsmeyin, göz bu sakaya gelmiyor. Cok arastirin, benim ameliyatim cok ani oldu ve simdi dövünmek ise yaramiyor. Benim merceklerim kirlenmis, daha bes ay oldu ameliyat olali ve alti aydan önce mercek temizligi yapilmamali. Lazer gecirmis gözlerde numara hesaplamasi daha zor oldugu icin iki gözümdede numaralar birer derece sapmis. Simdi birde lazerle bu numaralari sifirlamaktan bahsediyor doktorlar. Inanin ne yapacagimi bende bilmiyorum. Düstük bir alamete oldum ben...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blomma -- 3 Ocak 2023; 16:7:27 >
  • passero P kullanıcısına yanıt

Açıkçası ben akıllı mercek taktıran bir kişiyle gerçek hayatta görüştüm. Dünya göz takmış. Gece ışık harelenmesi haricinde hiçbir sorun yok dedi. Bu foruma da hep sorunu olanlar girmiş gibi görünüyor. Gerçi sorunu olmayanlar niye bu foruma göz atsın ki. Lasik ameliyatı olacağım sırada da bana riskli ameliyat, bir daha düşün diyenler oldu. Ama Allah'a şükür bir sorunla karşılaşmadım. İyi ki yaptırmışım. Akıllı mercek için de doktor ve kurum iyi olduktan sonra bir sorun olmayacağını düşünüyorum.

Bence konuyu yanlış açıdan algılıyorsunuz. Daha önce bu tip mercek taktırmayı düşünen kişileri bilgilendirmek adına birçok mesaj yazdım çünkü ben de bu forumda birçok hatalı hasta uygulaması okudum.

1. Sizin durumunuz daha önce Lasik geçirdiğiniz için farklı. Daha önce gözüne lasik vb işlem yapılan hastalar için bu mercekler uygun olmuyor çünkü yukarıda Blomma kullanıcısının yazdığı gibi, numaralarda mutlaka sapma oluyor.
    2. Siz bu ameliyatı temelli gözlükten kurtulmak için yaptırmak istiyor gibisiniz. Fakat şöyle bir durum var. Bu merceklere rağmen, gene de gözlük takmanız gerekebilir. Örneğin, anneme de doktor gözlükten kurtulacağını söylemişti fakat gerçekte böyle olmadı. Annemin hala arada gözlük takması gerekiyor.
    3. Şu anda 46 yaşındasınız. Muhtemelen şu anda genel sağlığınızda bir sorun yoktur fakat 60 yaşından sonra diyabet vb. birtakım sağlık sorunları yaşamaya başlayabilirsiniz. Bu tip sağlık sorunları yaşayan veya yaşamaya eğilimi olan hastalara akıllı merceklerin takılması doğru değildir.
    4. Gene 60 yaşından sonra bazı kişilerde gözle ilgili bazı hastalıklar da ortaya çıkabiliyor. (sarı nokta hastalığı gibi) Yine bu tip durumlara eğilimi olan hastalara bu merceklerin asla takılmaması gerekiyor.
    5. Bize bir göz doktorunun dediği gibi "Bu mercekler asla kendi merceklerinizin yerini tutmaz. Aynı anda hem yakına, hem de uzağa odaklanacak şekilde üretildikleri için, bu merceklerin görme keskinliği düşüktür."
    6. Gece ışıklardaki her türlü yansıma ve parlamalar ömür boyu sizinle kalacak. Asla yok olmayacaklar. Öyle ki, geceleri karanlıkta göreceğiniz her türlü ışık gözünüzü fena halde rahatsız edecek. Eğer gece araba vs. kullanıyorsanız, kullanamaz hale gelebilirsiniz.
    7. Akıllı mercek olayı düşündüğünüz gibi iyi bir doktor ve hastane seçimiyle halledilecek kadar basit değil. Evet, annemin eski doktoru da iyiydi ama bize bu merceklerin hiçbir dezavantajından bahsetmedi. Üstelik her şey iyi geçmesine rağmen, ameliyattan 2 ay sonra annemde bir ameliyat komplikasyonu ortaya çıktı ve 2 ay süren bir tedavi daha olmak zorunda kaldı.
    8. Bence siz sıradan bir göz doktoruna değil, bir retina uzmanına gidip, bu konuyu detaylı olarak anlattırın. Lasik ameliyatı ile mercek değiştirme ameliyatını bir tutma hatasına düşmeyin. Sonra çok pişman olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 3 Ocak 2023; 21:27:10 >

Zaten bu isik harelenmeside basli basina ayri bir sorun.

• Liveboy34 kullanıcısına yanıt

Slm akıllı akıllı göz içi mercek ameliyatı olduysanız olumlu olumsuz yönlerini paylaşırsanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Slm hocam araştırmalarınıza dayanarak sizin görüşünüzüde almak istiyorum

2008 de yüksek miyop ve astikmat yüzünden her iki gözden lazer oldum sağ iyi sol ikinci kez lazer olmasına rağmen tutmadı doktorun ozaman bana söylediği göz kumaşın iyi deyil tutmuyor en son 2017 de kontrol amaçlı gittim deyişen bişey yok bana dediği 40 yaşından sonra akıllı mercek takılabilir şuan sol 15 derece sağ 3 derece sizin gözlük kullanmıyorum ama sol neredeyse görmüyor herşey çok bulanık tavsiye ve önerileriniz açığım bide geçen hafta Harran eğitim ve araştırma hastanesinde muayene oldum oradaki hocamızda topografi ve ölçumlerden sonra akıllı mercek ancak olur başka Bi çözümü yok bu saatten sonra

Bilgilerinize dayanaraktan bu film ve ölçüler için fikrinizi paylaşırsanız sevinirim

Sizin için mahsuru yoksa tlf no alabilirmiyim yada ararmızınız 5442510689

• Geçmiş olsun dilerim. Sanırım dikkatinizden kaçmış. Ben göz doktoru değilim.O yüzden, paylaştığınız ölçüm sonuçlarını yorumlayamam. Ancak size uzmanlığı retina olan bir göz doktorunun kontrolünden geçmenizi tavsiye edebilirim.

• Sağlaö S kullanıcısına yanıt

Abim sağ tek gözde ileri seviye karatakt oluşumu sonucunda göz içi mercek taktırdı.45 yaşında idi.Alcon vivity torik lens takıldı.Bu lens alcon firmasının en son teknoloji ile 2021 de çıkarttığı en profosyonel lenstir.Aslında tek odaklı monofocal bir lenstir.Ancak sahip olduğu x-vave teknoloji nedeniyle 3 odaklı lensler gibi çalışır. 3 odaklı mesela alcon panoptikten de fiyat olarak çok daha pahalıdır.Bu lens kesinlikle parlama halo ışık saçılması yapmaz.Çünkü mantıken tek odaklı bir lenstir.Gözden 40 cm ye kadar yakında bir netlik olmuyor malesef.ama yinede görüyorsunuz elbette.Yani çok küçük puntuda yazıları 40 cm ye kadar göremiyorsunuz.Onun sonrası her mesafe de iyi diyebiliriz..Şu an gördüğümüz kadarıyla piyasadaki en sorunsuz lens bu.Abim memnun ama asla hiçbir lens kendi orjinal lensiniz gibi olmuyor bu kesin birşey.Kendisi gözlük kullananlara bu tip amaliyatları önermiyor ancak katarakt sonucu tamamen kör olmuş bir göz için bulunmaz bir nimet diyebiliriz.Yani şikayetleri okuduğumda alcon vivitiy bu şikayetlerin büyük bölümüne son verebilir diye düşünüyorum.Yine de herkesin sağlık durumu farklı,gözde hastalığı yada şeker tansiyon gibi kronik hastalığı olanlarda aynı sonuçlar alınamıyor.Abimin gözünde engel yada sağlığında bir sorun yoktu.Eğer 30-40 cm yakını keskin görmek sizin için çok önemli değilse ne bileyim boncuk felan düzmüyorsanız bu lensi araştırabilirsiniz.Fiyatı malesef multi 3 odaklılara göre baya bir pahalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liveboy34 -- 7 Ocak 2023; 18:27:30 >

• Dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim bende alcon vinty araştıracam bakalım artık hayırlısı

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.