Anladigim kadariyla iki gözüne ayni hastanede mercek takilmamis. Gelismeleri yazmaniz beni sevindirir, tesekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blomma -- 1 Kasım 2022; 10:57:15 > |
göz içine mercek yerleştirme (28. sayfa)
-
-
Merceklerin yerine yerleşmesi fikrine kendi kendinize mi vardınız, yoksa bunu size bir doktor mu söyledi? Eğer böyle bir bilgiyi size bir doktor verdiyse, tamamen hatalı bilgi vermiş ve sizi yanıltmış demektir.
Size yapılan tipteki ameliyatlarda (katarakt ameliyatı da dahil olmak üzere) merceğin yerine oturması, yerleşmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Hepimizin gözünün içinde kendi merceklerimizi yerinde tutan bir bölge var. Size yapılan tipteki ameliyatlarda ve katarakt ameliyatlarında gözünüzün içindeki mercek dışarı alınıp, kendi merceğinizin yerine yapay mercek yerleştirilir ve bu yapay mercekler kendi göz merceğinizin bulunduğu bölgeye tekrar sabitlenir. Bu sabitleme işlemi yapıldıktan sonra bir daha merceklerin yerinden çıkartılması da mümkün değildir çünkü merceklerin sabitlendiği bölge tekrar kurcalanacak olursa, göz sağlığınız ciddi anlamda riske girer. Dolayısıyla aklı başında hiçbir doktor takılan mercekleri çıkarmaya yanaşmayacaktır.
Ayrıca siz ameliyat olalı zaten 3 ay olmuş. O mercekler çoktan yerinde sabit hale gelmiş durumdadır.
-
Bu ayin yirmi ikisinde dört ay olacak ben ameliyat olali. Benim öncesindeki sorunum miyop astgmatti ama bundan ondört sene önce lasik yöntemiyle lazer olmustum ve göz numaralarim eskisi kadar yüksek degildi. Uzak sadece araba sürerken tabelalari görmekte zorluyordu ve gözlük bile kullanmadan idare ediyordum. Simdi ise ne uzagim iyi ne yakinim. Onun disinda gözlerimde sürekli bir isik dalgalanmasimi desem titremesimi desem öyle bir görüntü var. Ben araba farlarindan ve sokak lambalarindan bahsetmiyorum tabi onlarda sorun ama mesela is yerinde suni isiklarda günes isiginda aldigim net görüntü yok tavandaki isiklar gözümün icine vuruyor gibi. Ben gecen hafta baska bir profösöre göründüm, zaten oraya gitmeden kendim haylice arastirmistim.
1. Lazer gegirmis bir göze trifokal mercek takmalari cok yanlismis cünkü lazerli gözlerde ben cok farketmesemde isik dagilmasi zaten varmis ve birde bu lensin isik dagilmasi eklenince sonrasini siz düsünün.
2. Ben 42 yasina yeni girdim yas olarakta bu ameliyat bana uygun degilmis bu ameliyat yastan dolayi yakini ve uzagi bozuk olan gözlük takmak istemeyen insanlara en az elli yasindan sonra takilmaliymis.
3.Ben miyop oldugum icin eger gözüme dokunmasalarmis seksen yasinada gelsem yakini görebilecekmisim ve lazerli gözlerde numara hesaplamak daha zor oldugu icin her iki gözümdede numara birer derece sapmis. Aslinda benim gözüme dokunmak büyük bir hataymis.
Artik olan oldu ama ne cözüm olabilir diye arastirdim. Bu gittigim doktor lensin iki ay icinde kolayca degisebilecegini söyledi ve edolf denilen uzakta iyi ama yakinda trifokal kadar iyi olmayan ve parlama yapmayan bir lensten bahsetti. Ama benim üc bucuk ay oldu ve lens degistirmek riskli cünkü lens icine koyduklari keseye baglanmaya baslamis ve cikarma esnasinda kese yirtilabilir ve yeni lens koyulamayabilir en kötü ihtimalle tek odakli bir mercegi oraya dikmek zorunda kaliriz dedi. Ben bu riski almadan önce bana bir gözlük verdi ve bu gözlügü dene dedi. Eger gözlükle görüsünden menmun kalirsan önce mercegin arkasini temizleriz( puslu görmeme sebep mercek arkasi kirlenmeye baslamis, bu ameliyata göre genc oldugum icin genclerde kirlenme daha cabuk olurmus)sonra aradan bir kac ay gecincede lazerle bu gözlük numarasini gözüne isleriz dedi. Beyinde parlamalara biraz alisirsa belki rahatlarsin dedi. Bu arada eger mercegi temizletirsem mercek degistirmek olmuyormus ve mercek arkasi temizligi alti aydan önce yapilmamaliymis yoksa retinada yirtiga sebep olurmus.
Gözlügü siparis verdim ama henüz elime gecmedi. gözlügü denedikten sonra kararimi verecegim ama mercek degistirme riskini alabilirmiyim emin degilim.
-
Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. Zira bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var. Ne gerçekten doğru, ne gerçekten yanlış, tam anlamıyla birbirine karışıyor. Üstelik sizin durumunuzda birçok hasta var. O yüzden, gittiğiniz doktorun açıkladığı tıbbi bilgileri buradan paylaşmanız yerinde bir karar olmuş.
3 numaralı şıkta paylaştığınız bilgi benim için de geçerli. Ben de 42 yaşındayım, miyobum ve yıllardır gözlük - lens kullanıyorum. 40 yaşında göz doktorumu değiştirince, yeni gittiğim doktor beye ilk olarak benim için lazer ameliyatını tavsiye edip etmediğini sormuştum. Doktor bey de bana "Bence sizin gözlük ve lensle devam etmeniz daha doğru olur" cevabını verdikten sonra, kendi adıma konuyu tamamen kapatmıştım. Eğer o zaman ameliyat olmuş olsaydım, gözümdeki miyop düzeltileceği için yüksek ihtimalle yakın gözlüğe ihtiyaç duyacaktım. Oysa, şu anda ameliyat olmadığım için, yakını gözlüksüz de rahat okuyabiliyorum.
Ayrıca bu süreçte şöyle bir bilgiyi de öğrenmiştim. 40 yaşına gelen veya bu yaşı geçen miyoplu hastalarda lazer ameliyatı ile göz numaraları tamamen sıfırlanmazmış. 0,25 veya 0,50 gibi çok düşük bir numara mutlaka bırakılırmış. Bu numarayı bırakmanın amacı hastanın yakını gözlüksüz okumasını sağlamakmış.
Yine bu süreçte öğrendiğim bir başka bilgi ise, lazer uygulamasının her göz yapısına uygun olmayabileceği şeklindeydi. Bazı insanların göz bebeklerinin doğuştan daha büyük olduğu ve bu kişilere lazer uygulaması yapıldığında, bu kişilerin geceleri aynı trifokal mercek takılan hastalarda olduğu gibi ışık dağılmaları görebilecekleri şeklindeydi.
Sözün özü, kendi tıbbi araştırmanızı kendinizin yapmasında, doktorlara soru sormaktan çekinmeyen, bilinçli hasta olmakta ve doğru doktorları seçmekte yarar var. Ayrıca gittiğiniz veya ameliyatınızı yapan doktordan sorduğunuz sorulara detaylı cevap alamıyorsanız veya size geçiştirme şeklinde cevaplar veriliyorsa, o doktoru hiç çekinmeden değiştirmek de buna dahildir.
Sizin durumunuzda lensin kirlenmeye başlaması denilen durum aslında gözlerinizin takılan mercekleri kabul ettiği anlamına geliyor. Zaten ameliyatın üzerinden 4 aya yakın zaman geçtiği için bu durum normal. Fakat bu durum görüşünüzü biraz bozacaktır. Eğer lensiniz temizlenirse, (buna YAG lazer işlemi deniyor), bu işlemden sonra doktorunuzun size de söylediği gibi takılan merceklere bir daha asla dokunulamaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 14 Kasım 2022; 17:56:17 >
-
Rica ederim, sizinde ameliyat olmamaniza karsin burda insanlara yardim etmeye calismaniz gercekten cok iyi bir tutum. Dogru söylüyorsunuz miyoplarda göz bebegi diger insanlara göre daha büyük olurmus ve bu yüzden isik sacilmasini daha cok hissediyorum, gündüz bile bende isiklarda sacilma oluyor. Daha sonra nasil bir yol izleyecegimi ve edindigim tercrübeleri yine yazarim, belki birilerine faydam olur. Ben bu yazilari önceden okusaydim hic bu duruma düsmezdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blomma -- 15 Kasım 2022; 10:58:10 > -
Aranizda mercek temizligi (yag lazer) yaptiran varmi? Mercek temizlendikten ne kadar sonra görüs iyilesilyor aceba?
-
Bursa'da tavsiye ettiğiniz doktor var mı? Monofokal göz içi lens ameliyatı olmayı düşünüyorum miyop için. Fiyatlar ne durumda?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ano23 -- 18 Kasım 2022; 22:31:29 > -
Bursa'da tavsiye ettiğiniz doktor var mı? Monofokal göz içi lens ameliyatı olmayı düşünüyorum miyop için. Fiyatlar ne durumda bir de? Monofokal ile monovizyon aynı şey mi?
-
Yakın zamanda bende yaptıracam sizde yaptırırsanız sonucu öğrenmek isterim -
Monofokal ile monovizyon aynı şey değildir. Monofokal bir göz içi mercek çeşididir, monovizyon ise bir tekniğin adıdır.
Katarakt ameliyatı olacak hastalarda gözün kendi merceği bozulduğu için, bu mercek çıkartılır ve bu merceğin yerine monofokal veya trifokal mercek takılabilir. Daha önce defalarca yazdım ama gene tekrar yazayım. Trifokal mercekler her hastaya uygun değildir.
Monovizyonun ne olduğunu internette monovizyon diye aratarak öğrenebilirsiniz. Monovizyon tekniği de zaten her hastaya uygun değildir.
Bu arada, siz kaç yaşındasınız ve kataraktınız mı var? Eğer yaşınız gençse ( 50 yaş altı) ve sizde katarakt yoksa, sırf sizdeki miyop düzelsin diye kendi merceğinizi kurcalatmanız doğru bir tercih olmaz.
Ameliyat ciddi bir durumdur ve tüm ameliyatların kendine ait riskleri vardır. Neyin ne olduğunu bilmeden ameliyat olma fikri bana doğru gelmiyor. Öncelikle hasta bilinçli olmak durumundadır ki, sonrasında yapılacak işlemlerden pişman olmasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 19 Kasım 2022; 21:58:22 >
-
Anneme YAG uygulaması yapılmıştı. Şu anda tam olarak hatırlayamadı ama YAG'dan çıktıktan sonra gözünde herhangi bir görüş bozukluğu hissetmediğini söyledi.
Bu arada, YAG uygulaması çok kısa süren bir işlem. Diğer ameliyat gibi uzanmanız da gerekmiyor.
Yalnız bu işlem yapıldıktan sonra bir daha mercekleriniz çıkartılamaz. Bu detayı da unutmayın.
-
Bilgi için teşekkürler. Katarakt değilim -9.00 derece miyopum sadece. Olursam monofokal göz içi lens ameliyatı olacağım, fiyat bilgisi öğrenebilsem keşke. Bursa'da bir yer bana 75.000 tl fiyat çekti, çok pahalı, uygun fiyata başka yer bulmaya çalışıyorum. Bursa'da hiçbir devlet hastanesine göz için randevu alamıyorum. Randevusuz üniversite hastanesine gitsem, muayene edip ameliyati için gün verirler mi? SGK'lıyım bu arada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ano23 -- 20 Kasım 2022; 17:58:33 > -
Sizin durumunuz biraz karmaşık ve kişiye özel. Bence göz sağlığı konusunda devlet hastanesine veya özel göz hastanesine gitmek yerine, bu konuda uzman, konunun artı ve eksilerini çok iyi bilen, özel bir doktora görünün derim. Zira iyi bir doktordan konuyla ilgili çok detaylı bilgi alabilirsiniz ve Bursa'da da mutlaka iyi göz doktorları vardır.
-
Karmaşık bir şey yok. Düz ICL ameliyatı işte, katarakt ameliyatının aksine gözün doğal lensini almayacaklar sadece. Ama 75.000 TL çok kazık.
-
Siz beni yanlış anladınız. Sizin durumunuz farklı anlamında "karmaşık" kelimesini kullandım. Gözünüzün doğal mercekleri yerinde kalıp, gözünüzün içine bir mercek daha yerleştirilebilir. Fakat bu da bir ameliyat ve bu ameliyatın da kendine ait riskleri var. Bazı riskler de kısa vadede değil, uzun dönemde de ortaya çıkabiliyor.
Siz sadece ameliyatın fiyatına odaklanmış gibisiniz. Bence ameliyatın fiyatına değil, risklerine odaklanın.
-
Evet mercek temizligi yaptiktan sonra mercekler cikartilamazmiz, sonradan görüstügüm doktorda ayni seyi söylemisti. Peki anneniz yag lazerden sonra görüsünde iyilesme hissettimi aceba?
-
Evet, görüşünün iyileştiğini söylemişti.
-
benim bilgi aldığım doktor alanında uzman saygı değer bilinen biriydi. yurtiçi yurtdışı bir çok operasyonları olan biriydi. Ama o bile doğru düzgün bilgilendirmedi. Ben hatta dedim bak ışık saçılmaları oluyormuş diye. Yok olmaz dedi bunda. zor bile randevu alıyorduk hep yurtdışında. Özel bir ameliyat yaptı ve vefat etti 1.5 yıl sonra . Sağlık sorunu yaşamadım ona şükrediyorum. Dediniz gibi çıkartmak riskli deniliyor. Beni memnun edecek şey gece görüşümü kısmen de iyileştirecek bir ilaç yada teknolojik bir aparat. Ne günlere kaldık diyorum ya :) Gözlükle böyle bir sorunum yoktu . Yabancı kaynakları bile araştırdım. İnsanlar bu akıllı mercek işinde dünyada denek olarak kullanıyor.
-
kesinlikle işe yaramıyor.
-
geceleri ışıkların etrafında halka ve garip şekilde lambalardan uzantılar. halo ve light starburst yazarsanız googleda şekil açısından anlaşılır. Artı loş ortamlarda cisimlerin parlamalarından ötürü zaman zaman buğulu sisli bir görüntüye de maruz kalıyorsunuz. Gece araba sürerken hem sisli görüntü, hem ışık saçılmaları hem de lensin gece görüş keskinliğini düşürmesi sebebiyle en bildiğim en boş sakin ve aydınlatmalı yollarda düşük hızda sürebiliyorum. hadi arabayı geçtim akşam sokağa çıkınca da rezil bir görüntü var. düz asfalt yolda etrafta aydınlatma da yoksa karanlık yerler uzay boşluğu gibi adım atmaya çekiniyorsun.
ben burada ameliyat olacaklar için yazıyorum yazılarımı okuyan varsa hepsi yaşadığım olumsuz şeyler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X