Şimdi Ara

göz içine mercek yerleştirme (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
679
Cevap
29
Favori
278.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aslında vereceğiniz cevabı kısmen tahmin edebildiğim için sormak istedim. Zira konu akıllı merceklere geldiğinde; anlaşılmaz bir şekilde kendisi doktor olmayan bazı insanlar (doktorun asistanı vb) bu merceklerle ilgili hastaları yanlış yönlendirebiliyorlar. Bazen de sizin örneğinizde de olabildiği gibi bazı doktorlar bu merceklerin dezavantajlarını hastaya anlatmaktan kaçınabiliyor. Ne yazık ki, her ikisi de çok yanlış ve olan hastalara oluyor.

Bildiğim kadarıyla, mercekler gözünüze takıldıktan ve özellikle de yerlerinde sabitleştikten sonra, çıkartılmaları oldukça riskli. Bu nedenle, konusuna hakim hiçbir doktor bu mercekleri çıkartmaya yanaşmayacaktır.

• Siz yinede sansli saiylirsiniz en azindan kendi merceginizi almamislar ama cikarttirmanin riskli oldugunu bende okumustum, kendi merceginiz duruyorsa belki durum farkli olabilir. Umarim hersey gönlülüzce olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blomma -- 5 Ekim 2022; 12:23:52 >
  • passero P kullanıcısına yanıt

Ben yurt disindan üye oldugum icin GSM ayarlamalarini yapip özel mesaji acamadim malesef.

• erasta E kullanıcısına yanıt

Siz tam olarak neden memnun degilsiniz? (geceleri olan isik sacilmalarimi) Görüsle ilgili bir sikintiniz varmi?

• Haftaya sarı gözlüklerden alarak araç sürmeyi deneyeceğim. Çünkü gece şehir dışından gelecek şekilde araç sürmeye korkuyorum, ne yaşayacağımı bilemiyorum. İstanbul içinde bile geceleri hızımı gündüze göre yarı yarıya düşürüyorum. Hoca altı aya geçee, gözdeki boşluk kapanacak falan demişti. En son gittiğimde ise 12 numaradan 0 a düşürdük daha ne istiyorsun, olur o kadar deyip geçiştirdi. Gözlüğe göre hayat kalitem çok arttı yalan yok ama gece ışıklar can sıkıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bu trifocal ameliyati olacaktim testler yapildi falan gozler uygun degilmis. dunya goze gittim izmirdeki. orda erkan bey var tavsiye etmedi bu sekilde gozlukle devam dedi. uzakta cok buyuk sorunum yok ama yakin berbat oldu yasim 46 ve goz numaralari git gide artiyor heralde. Doktor en iyisi ilerde bi ameliyat uzagi duzeltiriz ama yakin icin benim gibi gozluk kullanirsin dedi. insallah yakinda daha iyi bi teknoloji cikarda onu yapitirip kurtulurum. insani inanilmaz etkiliyor yasliyim ama daha da yasli hissediyorum.

• Captainseko C kullanıcısına yanıt

Daha 46 yasindasiniz hicde yasli degilsiniz. En azindan size dogruyu söyleyen bir doktora denk gelmissiniz ne mutlu size. Yakininiz kac derece aceba, sanki biraz erken gibi.

• young_rock Y kullanıcısına yanıt

Lütfen denerseniz bizide bilgilendirin.

• valla baska bisey olsa denerdim ama gozle alakali deneme yapamiyorum. goremeyince insan yasasa nolur? Bence en degerli seyimiz gormek. garanti olmadiktan sonucu yada bicare kalmadiktan sonra yaptirmam heralde.

• Bunu denemekte sakınca yok, sadece gözlük takıp bakacaksınız görüyor muyum diye :) şuan siparişi veriyorum

• young_rock Y kullanıcısına yanıt

Siz bu sarı gözlükleri çok odaklı merceklerdeki gece ışık yansıması sorunu için mi almak istediniz? Bu gözlükleri alıp deneyip, işe yarayıp yaramadığını buradan mutlaka yazar mısınız? Annemde de aynı sorun var. (Sadece araç sürerken değil, geceleri oluşan tüm ışık dağılmalarından şikayetçi) Bu gözlükler işe yarıyorsa, süper olur.

• Captainseko C kullanıcısına yanıt

Trifocal mercek taktırmadığınız daha iyi olmuş olabilir. Bu mercekler gerçekten her hastaya uygun değil. En azından siz size bu mercekleri artıları ve eksileri ile anlatan bir doktora denk gelmişsiniz. Aslında bu konuda şanslısınız.

Yaşınız 46 olduğu için, yakın görmenizin bozulması gayet doğal. Bu duruma presbiyopi deniyor. Bu gözdeki yaşlanmanın ilk belirtisi ve 40 lı yaşların başlarında herkeste ortaya çıkan doğal bir süreç. O yüzden, yakına gözlük takmak daha doğru bir tercih olabilir.

Ben de 42 yaşındayım ve miyobum. Son göz kontrolümde doktorum bende de presbiyopinin başladığını söyledi ve yakın gözlüğü vermek istedi. Fakat ben henüz gözlük istemedim çünkü yakını okumakta bir sorun hissetmiyorum. Kendi adıma yakın gözlüğü kullanmaya gerek olmadan, gidebildiği yere kadar gitsin düşüncesindeyim. Gidemediği noktada ben de yakın gözlüğü kullanacağım.

Bu arada, presbiyopi çok berbat bir durum değil. Hatta eğer miyopsanız, miyop düzeltilmediği sürece presbiyopi başladıktan sonra yine presbiyopi sayesinde yakını gözlüksüz de rahat okuyabilirsiniz.

Henüz teknoloji gözde aynı anda hem uzağı, hem de en yakını eşit oranda düzeltebilen seviyeye ulaşmış değil. Her ikisini de aynı anda düzeltmeye kalktıklarında, ya yakında, ya da uzakta kalite kaybı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 14 Ekim 2022; 19:28:22 >

Evet beni de çok rahatsız ediyor. Daha önce klipsli takılan sarı gözlükten almıştım, pek işe yaramadı. Ama beni kandırmış gözlükçü atasunun dediğine göre, sürüş gözlüğü değil, sarı kaplamalı uv koruma gözlüğü imiş. Normal sürüş gözlüğü için ödemeyi yaptım, on gün sonra hazır olur dediler. İnşallah işe yarar da sıkıntı çeken herkese bir kurtarıcı olur.

• Aşağıdaki videolardaki gibi göz içi mercek sallanması yada mercek titremesi olan var mı?

Topdogyoutube
    How a lens wobbles in the eye after a cataract operation!
    https://www.youtube.com/watch?v=jhyzq5gBvLQ

Laura Dunmoreyoutube
    Jiggle after Cataract Surgery
    https://www.youtube.com/watch?v=FojrDAJMu_Y

Brad Willisyoutube
    Movement of my IOL causes a flickering effect most notable in the presence of bright light.
    https://www.youtube.com/watch?v=Dhe82cpTiig

Ewa Ingramyoutube
    In September 2018 I had a cataract surgery. I've got implanted trifocal lenses Alcon Acrysof IQ Panoptix IOL in both eyes. My long distance vision is almost perfectly sharp and clean (when focusing on non-moving objects more than 100cm far from me). About short distance vision: I am able to focus fairly well on objects that are around 40cm far from me (focusing still takes time and I often lose the focus though...). I am noticing several post-surgery symptoms like worse vision in the darkness, halos and negative dysphotopsia (and more). The symptom shown in this video is about the IMAGE SHAKING. Each time when I move my eyes from one point to another (when I move the focus from one object to another) I notice an image vibration. This is highly noticeable in short distance, for example when I try to read or work with computer. E.g. while reading: when I focus on one word and then I move my eyes to the next word - this movement provokes a vision vibration. Is like if the whole image was shacking for few milliseconds. Then it stops shaking and when I move my eyes again the shaking happens again. See the video - it shows how the reflection in my eyes vibrates when I move my eyes. Technical Data: Right eye surgery: 19 September 2018 Left eye surgery: 26 September 2018 Lens type (both eyes): ALCON AcrySof IQ PanOptix Presyopia-Correcting IOL Right lens data: power 22.5, length 13.0mm, optic 6.0mm Left lens data: power 23.0, length 13.0mm, optic 6.0mm Lens type: trifocal with point of focus on 40cm, 60cm and far distance (more than 100cm) Eye drops first 5 weeks after surgery: Tobra Dex by Alcon, Nevanac 1mg/ml by Alcon Technically both operations were successful. The wounds are healed but the image shaking does not let me read, cook, work with computer or camera.
    https://www.youtube.com/watch?v=tirerFg7uMY

• tr5454 T kullanıcısına yanıt

Videolarınıza baktım. Katarakt ameliyatı geçiren ve gözlerine çok odaklı mercek takılan kişi annem. Eğer annemin gözlerine karşıdan gelen bir parlak ışık varsa ve ben de ışığın geldiği tarafta (annemin karşısında) duruyorsam, annemin göz merceklerindeki hareketi dışarıdan fark ediyorum. Bu tip mercek takılan insanlarda bu durum var maalesef.

Tüm videolarınızı seyrettim fakat annemdeki durum 4 no lu videodakine benziyor. Annemde sadece mercek hareketi fark ediliyor.

Benim de annemde benzer şekilde sallanma var, videolarını koyduğum 4 vakada da sonradan takılan mercek sabit değil ve sallanıyor, bu en iyi brad willis'in koyduğu 3. videoda gözüküyor, ancak onda alcon monofocal lens kullanılmış.

Doğru açı yakalandığında göz üstünde 2 parlak nokta görülüyor, bu parlak noktalardan birisi mercekten yansıyan ışık. Bir cep telefonu alıp, doğru açıyı yakalayıp 2 parlak nokta gözüktüğünde ağır çekim yaparsanız mercekteki sallanma çok net gözükecektir. 4. videonun sonunda ağır çekim hali var, mercek bir yerlerden sabitlenmemiş gibi yalpalıyor.

Mercek sallanmasına bir örnek daha koyuyorum videonun 53. saniyesinden itibaren çok daha net gözüküyor:

Ewa Ingramyoutube
    Alcon AcrySof IQ PanOptix IOL - Eye lens flickering 6 months after cataract surgery
    https://www.youtube.com/watch?v=sm9ysqFs2xE

• tr5454 T kullanıcısına yanıt

Videonuza tekrar baktım. Bu videolardaki merceğin sallanması değil, merceğin gözün içindeki hareketi. Kişi gözlerini farklı yerlere hareket ettirdiğinde, gözün içindeki mercek de buna göre odaklanıyor ve biz aslında mercekteki hareketi dışarıdan görebiliyoruz. Tabii ki, bu durum genellikle kişinin gözüne yukarıdan veya karşıdan çok parlak ışık vurduğunda fark edilen bir durum. Onun dışında, ışığı karşıdan veya yukarıdan almıyorsa, belli olmuyor.

Hatta tekrar koyduğunuz 4. videoda karşıdan ışık yansıyınca, gözün içinde üst üste daireler olduğunu göreceksiniz. Bu üst üste daireler göze takılan merceğin üzerinde bulunan halkalar. Bunu iç içe daireler olarak düşünebilirsiniz. Bu dairelerin her biri yan yana konmuş birçok noktacıktan oluşuyor. Bu noktacıklar gözünüzün hem uzağa, hem orta yakına, hem de en yakına odaklandığında, net görmesini sağlamak için. Zaten bu merceklerin en önemli dezavantajı olan gece ışık yansımaları, hale etkisi ve ışık parlamaları da bu noktacıklardan kaynaklı yansımalar. Bu durum da net bir şekilde paylaştığınız videoda görülüyor.

Önemli Not: Göz doktoru değilim. Annemin ameliyattan sonra birtakım şikayetleri olmuştu ve birkaç doktor gezmek zorunda kalmıştık. Bu merceğin nasıl bir şey olduğunu gittiğimiz bir retina doktoru göstermişti. Oradan biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 16 Ekim 2022; 22:35:29 >

• Merhabalar bende yarın 12:30 da fakik (kendi lrnsim kalacak)icl operasyona gireceğim ve vazgeçmek üzereyim gözlerim 4 numara astigmat forumda yazılanları görünce bayağı korktum . Doktor anlatırken menun kalmazsan çıkarırız sıkıntı yok diyor ama bilemedim. Gözlük kullanmaya devam edeceğim sanırım kaporo yanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anic -- 16 Ekim 2022; 22:40:33 >
  • Kendi sürecimizde o kadar çok şey yaşadık ki, artık bir kişi akıllı mercek dediği zaman "Emin misiniz? Size hikayenin eksileri de anlatılmış mıydı?" diyesim geliyor. Lütfen bu tip ameliyatlara karar vermeden önce, daha önce yazdığım gibi "retina doktoru"na gidin. Eğer retina doktoru onay verirse, bu tip ameliyatları düşünün.

Annenizle ilgili oluşan olumsuzlukları okudum. Geçmiş olsun.

Bence ağır çekim ile bir video çekip lensin göz içinde oynamasına muhakkak bakın.

Kappa açısı trifocal lenslerin başarısı için ÇOK önemli. Ayrıca cerrahın, merceği kapsül torbasının içine hatasız yerleştirmesi de ÇOK ÇOK önemli.

"ÖLÇÜM AÇISI KAPPA, IOL YERLEŞTİRME

Kappa açısının tanımlanması zordur ve ölçülmesi daha da zordur. Daha modern ve işlevsel bir eşdeğer, akor mu olarak da bilinen Chang-Waring akorudur (CWC). Gözbebeğinin merkezinden koaksiyel olarak görülen, özneye sabitlenmiş kornea ışık refleksine kadar kornea yüzeyi boyunca ölçülen iki boyutlu bir vektördür. Bu ölçüm IOLMaster 700 (Carl Zeiss Meditec) ile mümkündür. Bu cihaz ayrıca, alfa açısı ve bir IOL'nin büyük olasılıkla yerleşeceği kapsüler torbanın merkezi ile ilgili olan iris merkezinin koordinatlarını da sağlayacaktır."

Yazının tamamı için:

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.