Size tekrar geçmiş olsun dilerim. Mesajınızı okuyunca, retina uzmanına gitmenize memnun oldum. Ayrıca doktorunuzun söylediği durum doğru. Katarakt ameliyatından sonra hastaların göz tansiyonlarında düşme oluyor, hatta bazı hastalarda göz tansiyonu tamamen ortadan kalkabiliyor. Annemde de sizinki gibi göz tansiyonu vardı. 5 yıl boyunca göz tansiyonu tedavisi gördü. Katarakt ameliyatından sonra, göz tansiyonu ortadan kalktı. İlaç tedavisinden kurtuldu. Umarım sizde de aynısı olur. Glokomdan tamamen kurtulursunuz. |
göz içine mercek yerleştirme (24. sayfa)
-
-
iyi dilekleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim anneniz adına çok sevindim dilerim bende kurtulurum.
-
4 yıl önce uzmanlık alanı retina olan doktoruma tek gözden vitrektomi ameliyatı oldum geçen sene nisan ayında ise aynı doktora aynı gözden katarakt ameliyatı oldum çok odaklı merceği önermediğinden tek odaklı alcon marka mercek taktı orta mesafe biraz puslu yakın mesafede ise hiç yazı okuyamıyorum 2.5 numara yakın 1 numara uzak gözlüğü var fakat ben hiç kullanmadım sizede tavsiyem mutlaka uzmanlık alanı retina olan doktora muayene olup mercek seçimi yapmanız acizane tavsiyem özelede boşuna o kadar para kaptırmanıza gerek yok kendim devlet hastanesinde ameliyat olmama rağmen alcon marka mercek taktılar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
cevabınız için teşekkürler zaten ameliyathaneden geri çıktım detaylı açıklama yapmadığı için mercek hakkında alcon merceğinde 3,4 çeşiti var hangisi dedim batı gözün elinde olan mercekler dedi bende ameliyat olmadan çıktım ve paramı geri aldım şimdi ege üniversite hastanesine gideceğim bakalım inşallah sizinde benimde tüm forumdaşlar için hayırlısı neyse o olsun saygılar
-
Merhabalar fakik ıol ameliyatını tavsiye eden varmı ?
Batı göz ile Kaşkaloğlu arasında kaldım yaş 24
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel kardeşim yaşın genç sakın bu söylemlere kanma arkadaşlar hiç bir lens Allah vergisi gibi olmuyor katarakt olunca mecbur ameliyat olunuyor ama kataraktiniz yoksa ameliyat olmayın asla gözlük kalitesi vermiyor ve ilerde kronik bir hastalığınız olursa lens göze zarar verebilirmis bu akıllı merceklerin 20 yıl ötesi tahmin edilemiyor ben mecbur katarakt olduğum için ameliyat oldum birçok profesör doktor ile görüştüm bana asla gözlüğün verdiği kaliteyi vermeyeceğini söyledi tek odaklı lensler uzağı keskin ama yakını bulanık gosteriyor çok odaklı lensler tek odaklı lensin verdiği keskinliği vermiyor eğer titiz takıntılı biri iseniz çok odaklidan uzak durun araç kullanamazsınız geceleri halelenme oluyor birde her ameliyat riskli benim sol gözünü ameliyat eden doktor kendisi eşi ve kizl gözlüklü madem o kadar ovuluyor neden kendilerini yapmıyorlar bende katarakt çok kötü bir zamanda gelişti manevi yonden yıkık olduğum bir dönemdi ve hızlı gelişti psikolojim altüst oldu danistigim birçok profesör yakın gözlüğü kullanıyordu hatta şunu söyleyeyim size ben alcon firmasına ulaşıp merceği satın almaya gittiğimde firma yönetici yakın gözlüğü kullanıyordu iyi birşey olsa önce alıp kendine taktirmaz mi bir düşünün sağ gözüme trifokal mercek taktırdım daha önce hiç gözlük kullanmadığım ve sürekli unuttuğum psikolojik olarak sorunlu bir zamandi benim için Rabbim in verdiği nimetlere şükürler olsun şimdi benim sol gözümde tek odaklı sağ gözümde çok odaklı mercek var görüşüm şu şekilde yazılar karışıyor bazen sürekli gözümü aç kapa yapıyorum göz kurulugum var biraz bu ameliyata bağlı gelişiyor çoğu kişide ve enfeksiyona daha açık oluyor göz damla damlatimca herşey daha net telefonumdaki klavyede harfler biraz gölgeli görüyorum kusura bakmayın aklıma geldikce yazıyorum gündüz müsait olamıyorum çok bozuk bir anlatım oldu ise affola tek odaklı ya göre çok odaklı uzak mesafeyi yüzde 30 daha az netlikte götürmüş doktor öyle söylemişti hatta gözlükten kurtulan arkadaşlarin çok memnun olduğunu söylemiştim ama bir süreye kadar gözlüklerini tekrar kullanmak ve daha net görmek isteyenlerin olduğunu söylemişti bana sağlık bu asla oynamaya gelmez bu arada dünya göz hastanesi de göz vakfı hastanesi yada hiç bilinmedik bir hastanede aynı mercekleri kullanıyor biri 50 bin derken biri 15 bin diyebiliyor ben merceği satın alıp tanıdığım bir uzman doktora taktırdım size tavsiyem de budur eğer illa bu ameliyati olmak isterseniz eğer 2021 de merceği 4000 TL ye aldım 1 adet eğer iki gözümdende çok odaklı mercek ameliyati olsa imisim hakketen memnun kalmazdim uzak görüşü tek odaklı ya göre düşük bazen bende test ediyorum kendimi birde odaklanamiyorsunuz o gözle bakınca puslaniyor diğerinde olmuyor ama oda yakını görmüyor yakın dediğim okuma mesafesi Rabbim tercihlerinizde yardımcınız olsun inşallah pişman olacak kararlar
aldırmasin aydınlık dünyamızı karartmasin inşallah 3 günlük dünyada yasiyoruz dün bitti bugun varım yarına kim öle kim kala sağlıcakla kalın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hastanelere firmalar geliyor onlardan öğrenebilirsiniz bakım ben eğer kaybetmedi isem iletişim numarası verim size
Evet bana da yapıldı yağ lazer deniliyor ona merceği gözünüz kabullenmiş demek oluyormuş bu iyi birşey demişti doktor 3-4 dk sürüyor en fazla üniversite hastaneleride yapıyor bu işi
Çok teşekkürler ederim sağolun sayfa sonunda yazdım neden böyle bir tercih yaptığımı uzun uzun zor bir dönemden geçiyordum ani bir fikir değişikliği oldu bende inşallah ilerde pisman olmam teşekkür ederim sağolun
Aynı merceği devlet hastanesi ücretsiz yapıyor
Kabullenme kardeşim beyniniz zamanla o görüşü kabullencek ama odaklandığınız zaman devam edicek tıpkı yolda yürüyen bir tanıdığınız bakıyordun gormedinmi beni dediğinde kusura bakma dalmışım dediğiniz gibi onaklaninca devam ediyor malesef geçmiş olsun
Zamanında annem katarakt ameliyatı geçirdikten sonra, uzunca bir süre bu konudaki yabancı literatürü okumak durumunda kaldım. O zaman sorduğunuz duruma benzer bir durumu okuduğumu hatırlıyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam, 40 lı yaşlardaki bir hasta kendisinde katarakt gelişmeden önce, gözlük numaraları yüksek olduğu için göz içi mercek değiştirme ameliyatı yaptırmış. Fakat sonradan ameliyat olduğuna pişman olmuş durumdaydı. Şöyle genel bir uyarı yazmıştı. "Gözünüzde katarakt gelişmediği sürece, kendi merceğinizle idare edin. Kendi göz merceğiniz sağlamken, göz içi mercek değiştirme ameliyatına bulaşmayın. Bu ameliyatın sonrası sizin düşündüğünüz gibi olmayabilir" şeklindeydi.
Bunun dışında, pek çok kişinin göz ardı edilebildiği iki gerçek daha var. Birincisi, her ameliyatın kendine ait riskleri vardır. Örneğin, bazı hastalarda göz içi mercek değişimlerinden sonra gelişebilen bazı komplikasyonlar olabilir. Bunlar da ayrıca tedavi gerektirir.
İkincisi, çok odaklı mercekler her hastaya uygun değildir. Zira eğer bir hastada diyabet varsa veya hastada ileride diyabet gelişebilmesi ihtimali mevcutsa / yüksekse veya ileride o hastada gözün arka bölgesinde başka hastalıkların gelişmesine yatkınlık varsa (sarı nokta hastalığı gibi), bu tip hastalara çok odaklı mercek takmak doğru bir seçim olmaz.
Siz 24 yaşında olduğunuzu yazmışsınız. Fakat bu ileride sizde de başka sağlık sorunlarının ortaya çıkmayacağı anlamına gelmiyor.
Ayrıca çok odaklı merceklerle ilgili olarak geceleri ışıklarda hale etkisi, ışık parlamaları, yansıma şikayetleri sık yaşanmaktadır. Eğer siz gece çalışmayı gerektiren bir işle meşgulseniz, örneğin işiniz gece araba kullanmayı gerektiriyorsa, çok odaklı mercekler size uygun olmayacaktır.
O nedenle, bir kere daha tekrar etmek isterim. Merceklerle ilgili buradan bilgi almaya çalışmak yerine, lütfen bir retina doktoruna gidip, detaylı bir muayeneden geçin ve o doktorun tavsiyesi doğrultusunda hareket edin. Size en doğru bilgiyi o verecektir. (Uzmanlığı katarakt vs olan değil, retina cerrahisi olan göz doktoru)
Burada ısrarla retina doktoru diye yazmama gelince... Retina doktorları size standart göz muayenesinin dışında, gözün arka tarafını oldukça detaylı inceleyen bir muayene yapacaktır. (göz tomografisi, gerekli ise göz anjiyosu ve gözyaşı kuruluk testi gibi). Bunlardan sadece göz tomografisini çektiği zaman bile, göz sağlığınızın ne durumda olduğu detaylı bir şekilde ortaya çıkar. Eğer ileride sizde birtakım başka hastalıkların ortaya çıkabilme ihtimali varsa, bunların bazı belirtilerini bu kontrollerde yakalamak mümkündür. O yüzden, retina doktoruna gidiniz.
-
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Her ameliyatta bazı riskler mevcuttur ve gözle ilgili ameliyatlardan sonra, eğer önceden de gözünüzde kuruluk varsa, ameliyat göz kuruluğunu arttıracaktır. Göz kuruluğu nasıl bir şeydir diye soranlar için şöyle açıklamak mümkündür. Gözünüzün net görmesini sağlayan en önemli unsurlardan biri de gözyaşıdır. Eğer göz yaşı miktarınız yetersiz ise, bu netlik bozukluğuna neden olur yani uzağa bakarken okumakta, cisimlerin detaylarını düzgün algılamakta sorun yaşayacaksınız anlamına gelir. Bu durum tedavi gerektirmektedir. Eğer göz kuruluğunuz varsa, suni gözyaşı damlaları ile göz kuruluğu tedavisi görürsünüz.
Ayrıca çok odaklı mercek sizi her türlü gözlükten kurtaracak anlamına gelmiyor. Zira bu tip mercek takılan bazı hastalarda gene de yakın ve bazen uzak için gözlük gerekebiliyor. Dolayısıyla çok odaklı merceklerin reklamının bu kadar çok yapılmasının da tamamen ticari olduğunu düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 4 Mayıs 2022; 16:2:5 >
-
Cok teşekkürler cevaplar icin
Merhaba gözünüzde hala problem devam ediyor mu? Bende yaklaşık bir ay olacak ameliyat oldum. aynı şekilde sağ gözümde ışığa bakınca çevresinde yansıması kamasma oluyor sanki gözüme krem sürülmüş gibi lütfen yazarsanız sevinirim
Geçti mi bulaniklik
Duzeldi mi
Bulanıklık kaç hafta kaldı benim 1 ay oldu sağ gözüm hala biraz bulanık ışığı kamaşık goruyorum
Durum nedir parlaklık var mi
( 1. resim gerçek görüntü 2. resim akıllı lens ile gece araç kullandığınızdaki görüntü )
7 ay önce sağ gözümden akıllı lens ameliyatı oldum,tecrubelerimi paylaşma gereği duydum,en önemli sıkıntıyı gece görüşünde yaşıyorum,gözümde astigmat varmış 1.00 derece,ancak doktorum az olduğundan dolayı önemsemedi,keşke önemseseymiş,göz bozukluğunuz varsa ,sakın önemsememe hatasına düşmeyin pişmanlık yaşıyorsunuz,astigmat gündüz net görmeme engel oluyor detayları farkedemiyorum,yüzler 10 metreden uzak ise tanınmıyor,gece görüşü büyük facia:şayet gece araç kullanacaksanız sakın akıllıya yanaşmayın,resimleri verdim bu şekilde ışıklar görünüyor,huzursuz oluyorsunuz,ayrıca karanlıkta ,görüş keskinliği azalıyor karanlık yolda yürürseniz tedirgin oluyorsunuz ,karanlık asfaltta yürüseniz bile boşlukta adım atıyormuşunuz gibi hissediyorsunuz,eski karanlıkta toprak yolda hafifte olsa gördüğünüz şeyleri göremiyorsunuz toprak veya tümseklere takılabiliyorsunuz.ben gece araba kullanmam diyorsanız,gece dışarılara çıkmam diyorsanız akıllı lens taktırın,başka bir merkezde kontrole gittiğimde,Gözlük kullanmam gerektiği belirtildi,görmekte zorluk yasadıgımı belirtince,hem yakın hemde uzak gözlük yazıldı,neden dedim akıllı lensle gderilmeyen astigmat için,birde yakın görüş için dendi,bacanağımda katarak ameliyatı oldu aynısını onada denilmiş ( yakın ve uzak gözlüğü kullanacaksınız ),akıllı lens taktıracaksınız,yakın ve uzak gözlük verilecek,gece görüşünüz berbat olacak,netlik azalmış olacak,şükür diğer gözümü doktorun tüm cabasına rağmen akıllı lens yaptırmadım,normal tek odaklı yaptırmayı düşünüyorum ,nasılsa yakın için gözlük verecekler,bali daha kararlı,halo ve saçılma olmayan bir görüş olması için tek odaklı düşünüyorum,akıllı ile yakını okuyabilirim ,akıllı olmayanlada uzak mesafeleri daha güzel görebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musfan -- 29 Haziran 2022; 3:31:57 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X