Geçmiş olsun. Umarım ameliyatınız başarılı olur ve sonuçtan da memnun kalırsınız. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
göz içine mercek yerleştirme (33. sayfa)
-
-
Merhaba arkadaşlar, umuyorum herkes iyidir? 40bin ağır bakımına girdim. Saçlarımın tepe kısımlarında açılmalar vardı ve 2 ay önce ekim yaptırdım, diş plağı taktırdım, lazer epilasyon ve şimdi de akıllı lens/mercek de dahil edeyim diyerek araştırmaya koyuldum. 2 numara astigmat ve 1.5 miyop mevcut. Derslerimde genelde gözlük takarım, dışarda takmıyorum. Ama araç kullanırken bilhassa hava karanlığında astigmattan ötürü sıkıntı yaşıyorum. Geçen hafta nette araştırma yaparken dünya göz hastanesine baktım, form doldurdum ve beni aradılar. İzmir'deki hastanelerine gittim 4 gün önce, muayene oldum. Doktor 2 seçenek sundu;
1- 40 yaşına kadar lazer yapılıyor ve siz tam aradasınız. Yapılır ama ileride yakın görme sorunu yaşarsınız ve o zaman gözlük kullanmanız gerekir.
2- Akıllı mercek eğer bu kullanılırsa yakın veya uzak olmaksızın bir daha gözlük ihtiyacınız olmayacak. Ve bir ihtimal görüşünüzde hale şeklinde halkalanma olabilir ama eğer buna karar verirseniz onun da muayenesini yaparak ve ona göre lens seçebiliriz. Önerdiği mercekte; alcon panoptix toric.
Ardından asistanla görüştüm fiyat lazer için 30bin tl ve %10 indirim yapılabiliyor.
Akıllı mercek fiyatı Ağustos itibari ile 91bin tl olmuş ama bu ay sonuna kadar 71bin tl yapılabilirmiş.
Düşüneyim diyerekten hastaneden ayrıldım ve 2 gün sonra 2 gün kadar sonra hastaneden fiyat görüştüğüm kişi aradı karar verdiniz mi diye. Hale olayı kafama takıldı dedim. Tekrar gelin ücretsiz olarak doktorla görüşün dedi ve dün tekrar gittim. İlk görüştüğüm doktorla görüştüm ve mercek uygunluğu ile ilgili 4-5 farklı makinede filmler çekildi ve bunlar içinde 1020 tl ödedim (%40 indirimliymiş). Doktora durumumu izah ettim, ben hale istemiyorum ve bu işlere sadece yaşam konforum artsın diye kalkışıyorum. Aynı doktor çekilen filmlerden birine bakınca kafasında soru işareti oluştu ve Türkiye'de bu işin ilklerinden biri olduğunu söylediği ve aynı hastanede bulunan başka bir doktora yönlendirdi.
Ona gittim ve durumumu izah ettim ama şunu belirteyim, bu doktor kendinden çok daha emin ve özgüvenli gördüm. Bu doktorumuz diğer doktorun aksine farklı bir mercek önerdi; alcon vivity toric. Elinde de tüm modellere ait mercek örnekleri vardı. Önceki önerilerini gösterdi ve halkalı idi. Ama onun önerdiği halkasız ve kesinlikle hale olayı olmaz diyor ve bu mercekler kişinin gözüne özel olarak üretiliyormuş. Fakat önceki merceke göre 2 eksi durum mevcut; 1- Dominant olan gözüm (baskın, daha aktif kullandığım) göz numaramı miyopta 0'a düşürüyormuş, diğer gözümü ise miyopta 0,75 bırakılıyormuş. Dominant gözüm 0 olduğundan görme sorunum olmuyormuş. Sadece göz numarası testlerine girdiğimde 0,75 çıkar diyor. Bu bir sorun değil gibi. Bunun yanında ömür boyu yakın, uzak ve astigmat sorunum olmayacakmış.
2- ise diğeri 71bin tl iken, bu mercek fiyatı Ağustos'ta 140bin oluyormuş ama Pazartesi günü son olmak üzere 115bin tl yapılabilirmiş.
Şimdi bu alanda bilgi veya tecrübesi olan var mıdır ? Nihayetinde geri dönüşü olmayan bir operasyon. Teşekkürler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar bir üstte soru sormuştum. Bugün Dünya Göz dışında farklı bir yer ile daha görüştüm, orası biz Zeiss marka kullanıyoruz dedi ve ardından tekrar Dünya Göz ile görüştüm ve oradaki hekim bizde de Zeiss var, istersen ondan takalım ama ÖNERMİYORUM dedi. Ss attığım soruları kendisine bu sabah wp üzerinden ilettim ve ardından beni aradı ve bu soruların Trifokal ile alakalı olduğunu. Ve eğer ok dersem bana takılacak olanın Trifokal özellikli olmayacağını, Edof marka ve göz yapına uygun olarak bana özel üretileceğini. Yukarıda sorduğum sorulardan biri hariç hiçbirinin ASLA yaşanmayacağını, sadece dışarıdan göz merceğime bakıldığında hafif bir farklılık olabileceğini söyledi ki bu beni rahatsız etmez. Zaten bir bilişimci olarak android oldum derim.
Şaka bir yana, ilaveten şunu da ekledi; bizde yaptırman mühim değil, şahsi olarak eğer yaptıracaksan her nerede yaptırırsan yaptır ama Edof marka ve halkasız yaptır diye üzerine bastı. Yani ben burada hekimi tanımam veya savunmuyorum. Üst açıklamada da belirttiğim üzere mesela ilk görüştüğüm hekim bana kendinden çok emin gelmemişti. Ama bu o kadar emin konuşuyor ki, nihayetinde bu geri dönüşü olmayan bir operasyon. Neye güvenerek bu denli emin olabiliyor ? Ve başka yerde de yaptırsan Edof diyor, Zeiss iyi marka da olsa bununla ilgili daha fazla sorunla karşılaştık ama istersen onu da tercih edebilirsin demek emin olmak değil midir ?
Bilemedim…
-
Mesajınızı okudum. Bizde trifokal mercek yani hem en yakını, hem orta yakını, hem de uzağı gören mercek anneme takıldı. Anneme takılma nedeni annemin her iki gözündeki katarakt oluşumu idi ve annemin bir gözünde katarakt oluşumu nedeniyle göz tansiyonu da oluşmuştu. Annem katarakt ve dolayısıyla mercek değişimi ameliyatını 63 yaşında iken yaptırdı. Şu anda 68 yaşında.
Ben ise, 43 yaşındayım. 12 yaşından beri gözlük, 18 yaşından beri de lens kullanıyorum. Üstelik bir gözümün numarası şu anda eksi 4,5, diğer gözüm ise eksi 3. Ayrıca tek gözümde ufak bir astigmat da var. Bu arada, numaralarım 4 yıl kadar önce eksi 5,5 ve eksi 3,5' tan buralara indi. Ki, 40 yaş civarı tüm miyopların numaraları azalıyor. Bu doğal bir süreç. Şu koşullarda ben kendi adıma lazer ameliyatı dahi olmak istemedim çünkü ileriki yıllarda katarakt oluştuğunda, önceden lazer ameliyatlı hastaların göz numaralarında sapma yaşanıyor. Bu forumda bu durumu yaşayan ve bununla ilgili şikayet yazanlar arkadaşlar olmuştu. Önceki yorumlardan bulup, okuyabilirsiniz.
Bu detayları şunun için yazdım. Yaşınızın 40 olduğunu anlıyorum. Ayrıca göz numaralarınız oldukça az. Gözlerinizde katarakt vs yok. İleride bir gün sizde de mutlaka katarakt gelişecek.
En doğrusu, her zaman katarakt geliştikten sonra mercek değiştirme ameliyatının yapılmasıdır. Kendi mercekleriniz sağlam ve sağlıklı olduğu sürece, asla kendi merceklerinizi kurcalatmayın. Bu ameliyat hayatınızda bir defa yapılacak ve bir daha asla geri dönüşü olmayacak.
Ayrıca trifokal değil, monofokal merceklerin tercih edilmesi her zaman daha doğrudur. Zira, 60 yaşından sonra birçok kişide gözün retina bölgesinde sarı nokta hastalığı vs gelişme riski artar. Eğer trifokal tercih edilirse ve hastada retina bölgesinde herhangi bir hastalık ortaya çıkarsa, bu merceklerle gözün arka tarafının görüntülenmesi zorlaşmaktadır.
Merceklerle veya sorduğunuz ameliyatla ilgili en doğru bilgiler için uzmanlığı retina olan bir göz doktoruna gidin. Birçok özel hastane ismi yazmışsınız fakat bu ameliyatlarda muazzam paralar döndüğünden, gittiğiniz doktorlar ticari bir yaklaşıma sahip olabilir. Siz de doktor olmadığınız sürece, bunu anlayamazsınız.
Zaten yazdığınız kadarıyla, size bilgi veren doktorların hiçbiri retina uzmanı değil. Çok genel geçer bir yaklaşımla size merceklerle ilgili genel bilgi vermişler. Fakat belirli bir yaştan sonra retina bölgesinde gelişebilen, diğer potansiyel hastalıklarla ilgili bilgi vermemişler. Daha önce defalarca yazdım. Kime bu tip bir ameliyatın yapılabileceğine ve hangi hastaya hangi merceğin takılabileceğine ancak retina uzmanı karar verebilir.
Bence kararınızı tekrar gözden geçirin.Bu kadar düşük göz numaraları ile sağlam merceklerinizi kurcalatmak mantıklı değil. Eğer bu ameliyatı yaptırıp, sonradan pişman olursanız, bunun geri dönüşü olmayacak. Sizin için iş işten geçmiş olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 3 Ağustos 2023; 18:22:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba, ben tekrar uzun uzadiya anlatmak istemiyorum, ben taktirdim ve cok pismanim. Gecmis yazilarimi okumanizi öneririm.
-
Doktor iyi açıklama yapmış. Hayırlısı olsun gönlünüze göre çıkar umarım. Başarılı bir ameliyat geçirmenizi dilerim.
-
Merhaba arkadaslar benim durumumda olan kisilere pek rastlamadim bu yüzden belki bu durumda kalip bilgi arayan vardir diye yazmak istedim. Ben gecen sene ekimin yirmiikisinde alcon marka toric trifokal mercek taktirdim. Ama bundan 15 sene önce lasik yöntemiyle lazer göz ameliyatida olmustum ve numaralarim sifirlanmamisti ama cok yüksek bir numaramda yoktu ve hayatimi gözlüksüz gayet iyi idare ediyordum, neden taktirdim ve nasilini önceden yazdim bunlara tekrar deginmeyecegim. Ben daha önceden lazer oldugum icin numaralarimi tam hesaplayamadilar ( lazer kagitlarimi götürmeme ragmen) ve gözümde numara kaldi, bu merceklerde azda olsa numara kalinca büyük rahatsizlik veriyor. Ilk üc dört ay hic net görüntüm olmadi her sey sallaniyordu (buludugum ülkedeki kaynaklardan edindigim bilgiye göre eger sansininz yoksa böyle bir durum yasama riskiniz varmis), gözümün disa bakan yanlarinda lensin siyah gölgelerini gördüm yine üc dört ay kadar. Doktorum bu sikayetleri göz kuruliguna bagladi ve beni bir damlayla savusturdu. Ama sikayetlerim devam edince mercek kirlenmistir dedi ve mercek temizligi yapildi. Mercek temizliginden sonra görüsüm azda olsa düzeldi ve kalan numara icin bana No Touch yöntemiyle lazer yapmayi önerdi. Ben bu yaz gittigimde olacaktim bu lazeri ama öncesinde iki ayri profösöre gittim ve onlar bana bu lazerin bana yapilamayacagini ve eger bu lazer bana yapilirsa isiklarda zaten olan dagilmamin üc dört kat artacagini söyledi. Eski lazer oldugun yöntemle lazer olabilirsin ama su andaki göz kurulugun buna izin vermez dedi. Lazerden sonra ancak gözlükle görebildigin kadar görürsün dedi. Aslinda ameliyata pek sicak bakmayip gözlükle devam et demek istedi.
Ben bu mercekleri taktirmadan önce uzagimi gözlüksüz %80 görüyordum ve yakinda hic sorunum yoktu. Simdi ise uzagi ancak gözlükle %80 görebiliyorum, yakinim bozuldu, isiklarda dagilma, aksamlari kabus gibi, los isiklarda net görememe, cisimleri gölgeli görme ve daha bir cok handikap. Iyiki lazerden önce baska doktorlarinda fikrini aldim yoksa beni ikinci kez deney tahtasi gibi kullanacaklardi. Umarim yazdiklarim birilerine yardimci olur...
-
Arkadaşlar 2018 de retina 2021 de katarakt ameliyatı oldum şimdi ise spor olarak fitness e başlamak istiyorum sorum şu daha önceden bu 2 operasyonu geçiripte fitness veya buna benzer ağırlık çalışan spor yapan oldumu göze bir zararı olurmu bilgi dahilinde cevap verirseniz çok memnun olurum herkese geçmiş olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
merhaba, retina dekolmanı ameliyatı geçirenlerin ağır kilolar kaldırması tavsiye edilmiyor.
-
Retina dekolmanının tekrar etme riskinden dolayımıdır
Sanırım bundan dolayı. Siz yine de bir retina uzmanından görüş alın.
-
Az önce bir prof ile görüştüm kendiliğinden oluşan dekolman var ise o göz dekolmana yatkın demektir. dekolmana yatkınlık olan göze zarar verebilir dedi. Bende olma sebebi göz arkasında kanama olmuştu lazer yapıldı ve yapılan lazer eksik yapıldığı için retina çekme yaptı ve retina ameliyatı olmak zorunda kalmıştım fakat retinada yırtık oluşmamıştı sık kontrol ile spora devam edebilirim diye düşünüyorum ama genede emin değilim hocam
Ben de tek gözümden dekolman ameliyatı geçirdim ve ayrıca iki gözüme de argon lazer yapıldı. Kontrollere gittiğimde ağrılık kaldırma işini sorduğumda çok ağır kaldırmamamı söylemişti doktor.
Ayrıca bir doktorun instagram hikayesinde şöyle bir paylaşım görmüştüm retinayla ilgili.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlantic -- 16 Ağustos 2023; 20:40:26 > -
Herkes bişey söylüyor hocam nasıl iştir anlamadım bugün bulunduğum şehirdeki doktora gidecem muayene için birde bu doktora sorayım , aksilik dekolman ameliyatı olduğum gözüme dün ağaç dikeni girdi görmüyorum umarım geçici bişeydir.
Geçmiş olsun hocam.
-
Geçmiş olsun. Ağaç dikeninin girdiği gözü hemen bir doktora gösterin. İleride sorun çıkmasın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim
Korneayı hafif çizmiş pomat krem verdi 2 gün gözüme sürüp kapama yaptım şu an bir sorun yok gibi
Arkadaşlar belki konu dışıdır kusura bakmayın ama hem retina hemde katarakt ameliyatı geçiripte sülük tedavisi deneyen oldumu veya bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir merak ediyorum. Önümüzdeki hafta sülük tedavisi uygulatmayı düşünüyorum
Göz için sülük tedavisi mi? Göz için sülük tedavisini hiç duymadım fakat başka alanlarda sülük uygulamasını duymuştum.
Bu arada, sülük tedavisinde kullanılacak sülüklerin " tıbbi sülük" olması gerekiyor. Doğadan toplama sülükle tedavi doğru değil. Enfeksiyon riski var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X