Şimdi Ara

Göz sağlığı için?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç yıl önce bir gözümden rahatsızlandım.

Şimdi ise bilgisayar başına geçince kanlanıyor. Bilgisayarı kurcalarken

monitörün yenileme hızını arttırdım ve iyi geldi.

Kaliteli bi monitör almaya karar verdim(benimki 15 vestel)

Göz sağlığı için Crt veya Lcd hangi marka ve model bana ne tavsiye edersiniz.

500 ytl ye kadar çıkabilirim.

aman gözünüze iyi bakın :)
    İyi günler...

• sony hs75b 480 ytl civarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yattara 61

sony hs75b 480 ytl civarı
    öncelikle geçmiş olsun,

crt alacaksan en az 85 hz veya 100hz tazeleme hızı sunmalı. sen allah bilir 60 hz de falan kullanıyorsundur.o yüzden kanlanma vs olur. crt alacaksan samsung öneririm. bende 17 inch samsung 757 mb var.
    1024*768 çözünürlükte 100 hz olarak kullanıyorum hiç bir şikayetim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi

öncelikle geçmiş olsun,

crt alacaksan en az 85 hz veya 100hz tazeleme hızı sunmalı. sen allah bilir 60 hz de falan kullanıyorsundur.o yüzden kanlanma vs olur. crt alacaksan samsung öneririm. bende 17 inch samsung 757 mb var.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi

öncelikle geçmiş olsun,

+1 Q910 var 1280x1024@100hz hem büyük ekran hem tazeleme mükemmel daha ne istiyim. Gözünü çok rahatsız ediyorsa KESİNLİKLE LCD AL

• quote:

Orijinalden alıntı: xpress

quote:

Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi

öncelikle geçmiş olsun,

+1 Q910 var 1280x1024@100hz hem büyük ekran hem tazeleme mükemmel daha ne istiyim. Gözünü çok rahatsız ediyorsa KESİNLİKLE LCD AL

Alıntıları Göster
    bunlara + saate bir defa odanın en uzak noktasına gözlerinizle odaklanın bi 30 saniye veya bir dakika kadar

Yukarıdaki açıklama doktor tavsiyesidir

• quote:

Orijinalden alıntı: firaz

bunlara + saate bir defa odanın en uzak noktasına gözlerinizle odaklanın bi 30 saniye veya bir dakika kadar

Yukarıdaki açıklama doktor tavsiyesidir

Alıntıları Göster
    Ben ise 10 yıldan beri crt kullanıyorum 60hz halen gözlerimde birşey yok. 4 saat de hergün counter strike source oynuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yuppi

Ben ise 10 yıldan beri crt kullanıyorum 60hz halen gözlerimde birşey yok. 4 saat de hergün counter strike source oynuyorum.

Alıntıları Göster
    yakında kör olacaksın demek ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir de aklıma şu takıldı.

Lcd monitörlerde 100 hz falan oluyor değilmi.

mesela 1024.768 çözünürlükte örneğin.

LCD 17 SONY HS75DS kullanan arkadaş varmı memnun musunuz??
  • quote:

Orijinalden alıntı: compart

Bir de aklıma şu takıldı.

quote:

Orjinalden alıntı: compart

lcdler 75 hz de çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yattara 61

quote:

lcdler 75 hz de çalışır.

Alıntıları Göster
    benim de gözlerim çok hassas. o yüzden 17inch philips 107p brilliance modelini aldım. 1024*728 ve 1152*864 çözünürlüklerde 100hz destekliyor. artık 100hz den düşük monitölere bakamıyorum. ama philips in bu modelini kesinlikle tavsiye etmem. degaus denilen olayda problemli bir monitör. ayrıca yüksek cereyan hattından çok etkileniyor. bazen acaip titremeler yapıyor. aynı paraya hyundai nin güzel modelleri olması lazım.

• Vay be sen git lcd ye 500 ytl bayıl sonra 75 hz de çalışsın :)

75 hz az değil mi arkadaşlar. Yoksa teknolojisinin farklılığından

kaynaklanan bişeymi bu. Yani 75 hz ama gözün farketmesi

imkansız gibi bişeymi bu?
  • quote:

Vay be sen git lcd ye 500 ytl bayıl sonra 75 hz de çalışsın :)

75 hz az değil mi arkadaşlar. Yoksa teknolojisinin farklılığından

kaynaklanan bişeymi bu. Yani 75 hz ama gözün farketmesi

imkansız gibi bişeymi bu?
    bende lcd yi 75 hz de kulanıyorum(zaten daha üstünü desteklemiyor). önceden pc başında bir saatden fazla duramıyordum artık sabaha kadar kalkmıyorum. şu anda staj yaptığım yereki philips 17" monitöre bakınca evdeki lcd min kıymetini daha iyş anlıyorum. bu makinede 75hz dee çalışıyor ama bence çok fark yaratıyor. tabi fark sadece frekansından değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: salagil

bende lcd yi 75 hz de kulanıyorum(zaten daha üstünü desteklemiyor). önceden pc başında bir saatden fazla duramıyordum artık sabaha kadar kalkmıyorum. şu anda staj yaptığım yereki philips 17" monitöre bakınca evdeki lcd min kıymetini daha iyş anlıyorum. bu makinede 75hz dee çalışıyor ama bence çok fark yaratıyor. tabi fark sadece frekansından değil...

Alıntıları Göster
    lcd monitörlerde teknolojisi gereği ekran tazeleme olayı yoktur,görüntü ekranda hep vardır,oysaki crt lerde saniyede kac hz ise o kadar süre ile görüntü ekrana verilir. yani hz olayı lcd için geçerli değil,içiniz rahat olsun, göz için en sağlıklısı ya lcd monitördür yada 100 hz ve üstü crt monitörlerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi

lcd monitörlerde teknolojisi gereği ekran tazeleme olayı yoktur,görüntü ekranda hep vardır,oysaki crt lerde saniyede kac hz ise o kadar süre ile görüntü ekrana verilir. yani hz olayı lcd için geçerli değil,içiniz rahat olsun, göz için en sağlıklısı ya lcd monitördür yada 100 hz ve üstü crt monitörlerdir.

Alıntıları Göster
    hocam bence lcd al.. AG NEOVO 417 var yada AG NEOVO 419 (DVI çıkışlı) ....üstelik yeni neovolarda tepki süresi 4 ms ya kadar düştü.... bende almayı düşünüyorum monitörden uzun uzn yazılar okumak zorundayım ve daha ii olcağını düşündüğüm için LCD ekran düşünyrm

• Geçmiş olsun usta walla goz cok onemli bi organ aman dikkat edin
    quote:

Arkadaşlar birkaç yıl önce bir gözümden rahatsızlandım.

İyi günler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LostNdumb

Geçmiş olsun usta walla goz cok onemli bi organ aman dikkat edin
    quote:

Arkadaşlar birkaç yıl önce bir gözümden rahatsızlandım.

İyi günler...
    Bendede crt monitör var...75 hz yi destekliyor en fazla önceden.60 daydı bugun 75 e aldım bakalım bir farklılık olacakmı.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmRSrL

Bendede crt monitör var...75 hz yi destekliyor en fazla önceden.60 daydı bugun 75 e aldım bakalım bir farklılık olacakmı.

Alıntıları Göster
    Tazeleme önemli ama bence crt değil de lcd kullanmalı göz sağlığı açısından
    bir ikincisi kaliteli camlı anti-refle camlı bir gözlük kullan camı maeka olsun ama
    Vision Art gibi. Ben kullnıyorum çok rahat
  • samsung 997mb aldım arkadaşlar.

120 hz de çalıştırıyorum, şimdilik herhangi bir problem yok.

Başlatın üzerinde hafif bi yamukluk var sadece ama
    pek karışmadım dursun orda
  • quote:

samsung 997mb aldım arkadaşlar.

120 hz de çalıştırıyorum, şimdilik herhangi bir problem yok.

Başlatın üzerinde hafif bi yamukluk var sadece ama
    pek karışmadım dursun orda
    100 hertz den yukarı olması şart...

ben 150 hertz de kullanıyorum 24 saat başındayım en ufak bir sorunum yok nazar değmesin eskiden 17" liklerde bayağı sorun oluyordu...

sen 100 den aşağısına sakın bakma varsın lcd olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: FAZLIKAZAK

100 hertz den yukarı olması şart...

ben 150 hertz de kullanıyorum 24 saat başındayım en ufak bir sorunum yok nazar değmesin eskiden 17" liklerde bayağı sorun oluyordu...

sen 100 den aşağısına sakın bakma varsın lcd olmasın

Alıntıları Göster
    Örneğin çoğu bankada sürekli ekran başında çalışan personelin ekranlarının küçük olduğu dikkatimi çekmiştir. Bu ekranların siyah beyaz veya yeşil yazılardan oluşan bir mön. olduğu dikkatimi çekmiştir.

Renkli ve büyük boy ekranlar yaygınlaştı ancak bunlarda genelde göz sağlığı için tek renkden oluşan programlar kullanıyorlar. Genelde mavi renk ağırlıklı oluyor.

Renkli ekranlar mutlaka gözü yoruyor. En az ve zararı en düşük olanlar ebatları büyük ve lcd olanlar. Bunlarıda alırken şu ayrıntılara dikkat etmelisin.

Ekran tazeleme oranları yüksek olanlar.
    Parlaklık- kontrans oranı en yüksek olanlar.
    ekran boyutu büyük olması daha iyidir.

Hepsinden önemlisi dikkat etmen gereken noktalar var.

Sürekli ekrana bakmak veya gözlerini hiç ayırmadan saatlerce ekrana yoğunlaşmak.
    Bunun çözümü belli aralıklarla gözünü ekrandan ayırmak, yukarıda değinildiği gibi odanın uzak köşesine bakmak. Gözünü daha sık kırpmak.

Odada gece ışıkları kapatmak süreti ile mönitör başında olmak sakıncalıdır. Oda aydınlatması yeterli seviyede olmalı. Aynı şekilde gündüz durumunda odada pencere varsa sırtını pencereye doğru dönecek şekilde oturmak. Yani pencereden giren gün ışığının direk ekrana gelmesi. Bu durumdaki mön. kullanımını kesinlikle pencereye ne yüzünüz dönük olacak nede sırtınız pencereye dönük olacak. Doğru konum pencereden gelen gün ışığı solunuzdan yada sağınızdan gelecek şekilde çalışma konumunuzu ayarlamanız gerekir.

Mön kontras ve çöz. ( 800 x 600 ) gibi gözünüze uygun ayarlarda rahat okuyacak şekilde ayarlamalısınız. Bu ayarlar gündüz ve geceye göre farklı durumlarda oluşturmalısınız.

sürekli ekran üzerinden yazı okunması durumunda doktor tavsiyesiyle dinlendirici bir gözlük kullanılmalıdır.

sürekli oyun oynayanlar özellikle ekran kartlarına göre oyunlarda yaptıkları grafik kalite ayarından dolayı (mön. tazeleme ayarı ne olursa olsun) düşen FPS den dolayı, oyunlarda çok dikkat kesilmeninde verdiği etkiden gözlerde yorgunluk artar. Bu sebeple göz kaslarında ağrımalar oluşur. Kızarır ve sulanır. kesinlikle göz dinlendirilmeli,düzenli uyku uyumalı. gece geç saatlere kadar pc başında kalınmamalı. Özel zevk ise ( bir işte çalışma durumunda değilse) Bir kaç gün pc den uzak durmalı ve gözünüzü dinlendirmelisiniz.

Gözünüzü çok soğuk olmayan temiz su içerisinde açıp kapayarak dinlendire bilirsiniz iyi gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumanda -- 31 Temmuz 2006; 22:36:33 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.