Şimdi Ara

Göz sağlığı için hangi 23' monitör?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir bilgisayar topluyorum. Eski laptopumda proje çiziyordum ama artık işkence haline geldi.
    İş yerinde tüm gün bilgisayar başında çalıştıktan sonra eve gelip, autocad'de gece 12 - 1 'e kadar proje çiziyorum.
    Gözlerim mahvoldu gerçekten. 3D falan olmasına hiç gerek yok. Gözlerim her halükarda bozulacak ama en azından
    daha az zarar yoran bir monitör almak istiyorum. Önerilerinize ve kullanan arkadaşların izlenimlerine ihtiyacım var.
    Aşağıdaki bir kaç model baktım ama özelliklerinden pek anlamıyorum. Önereceğiniz başka bir marka da alabilirim.
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johndamer -- 15 Mart 2012; 21:21:27 >

• Senin seçtiklerini mesaja koymayı unutmuşsun koyarsan daha kolay yardım alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemal çamlıca

Senin seçtiklerini mesaja koymayı unutmuşsun koyarsan daha kolay yardım alabilirsin

acemilikten resmi koyamamışım 2ms ve 5ms tepki hızları ne kadar önemlidir sizce?
    bir de IPS gerçekten de gözleri de yormaması açısından sağlık mı?
  • Bende bu konuda cok bilgili sayılmam ama 2ms daha cok onların kullandığını biliyorum (sanırım daha hızlı ani yasamak :D) IPS monitörlerin olayı parlaklıkları ya da gözü yormaları değildir. IPS monitörlerin en büyük özelliği çok geniş açıdan görüntü sağlamalarıdır. Yani monitöre yandan da baksanız görüntü alırsınız.
    Benim secimim olsa Asus 1. Olanı alırdım özelliklerinden cok yorumlarını okumanızı tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemal çamlıca -- 15 Mart 2012; 21:39:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemal çamlıca

Bende bu konuda cok bilgili sayılmam ama 2ms daha cok onların kullandığını biliyorum (sanırım daha hızlı ani yasamak :D) IPS monitörlerin olayı parlaklıkları ya da gözü yormaları değildir. IPS monitörlerin en büyük özelliği çok geniş açıdan görüntü sağlamalarıdır. Yani monitöre yandan da baksanız görüntü alırsınız.
    Benim secimim olsa Asus 1. Olanı alırdım özelliklerinden cok yorumlarını okumanızı tavsiye ederim

yorumları okudum şimdi, kullananlar çok memnun. herhalde daha iyi bir önerisi olan yok bu konuda.
  • sanırım
  • LG'ni bu özellikte monitörleri var. Ben de zamanında buna dikkat ederek almıştım. Araştır istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BertaX

LG'ni bu özellikte monitörleri var. Ben de zamanında buna dikkat ederek almıştım. Araştır istersen.

sizin aldığınız model hangisi? memnunmusunuz kullanımından?
  • Kullandığım LCD LG W1954S-PF. Göz yorgunluğu için eklenen özelliği; sanırım ortam ışığına göre ekran parlaklığını otomatik ayarlaması. Başka bir artısı var mı bilmiyorum. Gerçi ben o özelliği kullanmıyorum ama daha önce kullandığım 20'' Samsung LCD ve 19'' Viewsonic LED ekrana göre LG daha iyi.
  • http://www8.hp.com/tr/tr/products/monitors/product-detail.html?oid=4133493
    İşyerinde yukarıdaki LCD monitörü (ZR24w) kullanıyorum... Bunun bir de yeni çıkan modeli var; ZR2440w diye BlackLED, 50 dolar civarı fark var aralarında...
    http://www8.hp.com/tr/tr/products/monitors/product-detail.html?oid=5164373

Evde de daha önce aldığım TN panelli led Samsung XL2370 kullanıyorum...

Evdeki monitörümde ekrana yaklaştığınızda vs. görüş açınız değiştiğinde -nasıl desem- yansıma oluyor. (Küçük siyah kutular açın yüzde 10 tram verin, buna farklı açılardan bakın veya bu kutucukları ekranın farklı yerlerine konumlandırın aynı tonda gözükmüyor... Tonu boşverin bakış açınızın uzağında kalan neredeyse gözükmüyor.)
    Bu paragrafta anlattığım panel farkıydı zannedersem...

Öte yandan evdeki monitörümün parlaklığının işyerindekinden çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Film ve oyun konusunda gayet başarılı, işyerindekini ise bu konuda test etme imkanım henüz olmadı

Ancak göz yorgunluğu konusunda işyerindeki monitörüm açık ara önde diyebilirim. İşyerinde günde ortalama 8 saat çalışıyorum, 14 saat civarı çalıştığım da oluyor, göz yorgunluğu konusunda pek şikayetçi değilim. Evdekinde 5 saat çalışınca gözlerim pörtlüyor.
    Bu panel farkından mıdır, LED-LCD farkından mıdır bu konuda pek bilgim yok...

Hatta evdeki monitörümü değiştirip; işyerindeki modelden almayı planlıyordum. Fakat HP'nin yeni modelinin çıkması bunun da IPS panel olmasına karşın BlackLED denilen teknolojiyi kullanması kafamı karıştırdı. BlackLED'i de kullanmadım daha önce; evdeki monitörüm gibi bu da göz yorgunluğu yapar mı bilgim yok...

Nihayetinde sorunu cevaplayamayıp; kafanı daha çok karıştırmış olabilirim
    Bu konudaki tecrübelerimi paylaşmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evet, İsyan! -- 17 Mart 2012; 1:03:15 >

• http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/lg-ips236v-23-ips236v-genis-ekran-led-ips-monitor/productdetails.aspx?I_ID=56515
    ben bundan kullanıyorum. alırken vatana gittim orda görüntü kalitelerini karşılaştırdım. diğerlerinden çok daha iyi geldi bana. tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.