Şimdi Ara

Göz yaşartıcı sprey mi? Elektro şok cihazı mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Muşta nın cezası daha ağır. Ayrıca vurdu mu çeneyi komple dağıtır. Hatta beyni bile etkiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4007

Muşta nın cezası daha ağır. Ayrıca vurdu mu çeneyi komple dağıtır. Hatta beyni bile etkiler.

Cezasını biliyorum da hocam hem dediginiz gibi etkisi hemde saklanabilirliği atılabilirliği inkar edilebilirliği mümkün olduğu için önerdim

• Elektrosok cihazi yanlislikla adamin kalbinin oralara gelse kalbi durdurabilir diye tahmin ediyorum.

• Göz yaşartıcı
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    Bir daha ver kalp çalışır

• http://www.hepsiburada.com/delta-ozel-tasima-cantali-beyzbol-sopasi-61-cm-disbudak-p-SPORDELTA562

Buyur kardeşim. Koltuk arasına muhteşem sığıyor. Üstünede haydar yaz mutlaka.
  • enjektör atıcı tabanca alın bitane kurtulun. bende enjektör atıcı tüfek var iş için kullanıyorum küçükleride var. koskoca hayvanı saniyeler içinde yere seriyor. av malzemesi satan dükkanlarda yada veterinerlerde bulabilirsiniz.
  • algülümvergülüm kullanıcısına yanıt

Valla öyle bir durumda nefsi müdafaa da olsa elimde silah yada biber gazı yoksa geri çekilirim. Plakasını alır gerekeni yaparım sonra
  • Arkadaşlar bu tip malzemeleri sivil şahısların bulundurup kullanması çok sıkıntılı hukuki sonuçlara sebep olabilir. Nihayetinde silah kapsamına alınabilecek malzemeler bunlar.

Polislerde, güvenlikçilerde falan var elbet ama onların konumları ve yetkileri sivil vatandaştan farklı.

Göz yaşartıcı sprey hem etkili hem de risk olarak şok cihazına göre daha uygun görünüyor. Bir insana elektrik şoku vermek ciddi risk. Ani kalp durması, ritm bozukluğu, kalp şoku riski büyük. Göz yaşartıcı sprey de allerjik ve astımlı kişilerde ciddi soruna sebep olabilir ama nispeten daha az riskli.

Yine de herkese ulu orta kullanılabilecek malzemeler değil. Elbette kendi canınızı tehlikede görüyorsanız son çare olarak kullanmak zorunda kalabilirsiniz. İş mahkemeye intikal ederse sonraki süreç çok karışık ve öyle mantıkla kavranabilecek, öngörülebilecek şeyler değil. Acayip acayip yerlerden suçlamalara maruz kalmak, mağdur iken suçlu duruma düşmek var işin sonunda.

Tehlike anında çok korktuğunuz için kendinizi savunmak amacıyla karşıdakine zarar verdiğinizi söyleyip kendinizi savunabilirsiniz. Ama elinizde bu amaçla bulundurduğunuz silah cinsinden malzemeler var sa ki sopa bile yeri geldiğinde silah olarak kabul ediliyor işin rengi o zaman çok değişiyor ona göre.

Öncelikli amaç kesinlikle kavgadan dövüşten uzak durmak olmalı. Artık en son noktadaysanız da zaten yapacak bir şey kalmadıysa elbette insan kendi hayatını korumak için elinden gelen her şeyi yapar ve bunun muhasebesi o anda yapılmaz. Ama caydırıcı olayım, bana posta koyanın canına okuyayım derseniz iş çok farklı yerlere uzayıp gidebilir. Aman diyeyim dikkat edin.

• ak 47
  • Tartışmaya girmeyin, araçtan asla inmeyin.
    Kaybedecek şeyi olmayan çok insanımsı dolaşıyor trafikte.
  • Haydar

• Arabayla ezin geçin. Cezası daha az.
  • kesinlikle silah.. 4 kişi araçtan inipte dövmeye geldiler, tabancanın ucunu gösterdim adamlar geri geri koşarak araçlarına bindiler Atar yapıyorsan da sağlam atar yapacaksın, haydarı çıkarıpta karşındaki silahı çıkartırsa daha büyük sorun.
  • Silah ortaya çıktı ateşlenmeli ..
    Silahı gösterip belki 3 kişiyi korkutursun, 4. sü ise cebinden kendi silahını çıkarıp saniyesinde ateşler..
    Birde silahların gereksiz bir özgüven yaratma durumu var, belanın içine çeker adamı..Ben her türlü önermiyorum..

Ayrıca trafikte kaybedecek bir şeyi olmayan çok serseri var, muhatap olmadan basıp gitmek gerek..
  • Sprey biz de etkileyebilir, şoklamak için de heriflere sokulmak lazım.
    Elektrikli iğne atan şok cihazları satılmıyor mu?
  • İkiside korkak işi. Beyzbol sopası veya bilek ...
  • kamu görevlisiyim (polis, asker değil) ve görevim nedeniyle silah taşıma ruhsatı alma yetkisine sahibim mesleğe ilk girdiğim zamanlarda heveslisiydim de. Birgün eski bir meslektaşıma sordum sizin silahınız yok mu niye almayı tercih etmediniz diye. Kendisi sizin yukarıda başınıza gelmiş örneklediğiniz olayı anlattı eğer böyle bir olayla karşılaşırsan silahın yoksa karşı taraftan en fazla birkaç yumruk yer kalırsın dedi. Ama eğer silahın varsa ya kızgınlıkla çeker vurursun yada korkutmak amacıyla silahını gösterdiğinde karşı tarafta da silah varsa karşı taraf tereddütsüz ateş edip seni vurabilir dedi. Bu durumda karar senin 3-5 yumruk yemek mi, karşındakini vurmak mı(sonrasındaki yargı, vicdan süreci v.b. göz önünde bulundurarak) yoksa karşı tarafın seni vurması mı sen karar ver dedi. o günden sonra her silah alma dürtüsü aklıma geldiğinde bu hikaye ile kendimi frenliyorum zira o günden bu güne silah kullanmak için tahrik edici çok kişi ve olayla karşılaştım ama aklı selim davranarak ne dayak yedim ne adam vurdum ve doğru yaptığımı düşünüyorum Allah pişman etmesin.
    Silah ile korkutmak/korkutmaya çalışmak çok tehlikelidir. Yakın zamanda emniyet müdürünün kuru sıkı doğrultan genci vurması buna en bariz örnektir. Eğer kişi o silah yada kuru sıkı ile korkutma eğilimine girmeseydi olay en fazla dayak yemekle sonuçlanacaktı

• Arkadaş en iyi savunma, gerginlikten uzak durmak ve alttan alıp sakince yolunuza bakmak...Sevdiklerinizi ve sizi sevenleri düşünün beyler

Ben tanıdığım birisinin torpidosunda silah taşıdığını gördükten sonra, açıkçası her türlü atışmadan tartışmadan uzak duruyorum.

Karşınızdaki ufak tefek olabilir, tartışmada haklı olabilirsiniz hiç bir şeye güvenmeyin her şey bir kurşuna bakar orada her şey biter. Burada saydığınız silahların birini adam kullanıyor olabilir, size abuk subuk bir şey yapabilir.

Dediğim gibi en iyi savunma, olaya bulaşmamaktır.
  • aslında hiç birine gerek yok umursamamak daha fazla fayda sağlayacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.