Şimdi Ara

Göz yormayan monitör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar başında çok çalışıyorum. Hangisini tavsiye edersiniz?

• Bulabilirsen 120hz üzeri Profesyonel bir CRT al. Dua edersin bana Denediğim 3 farklı (CCFL TN lcd, led TN lcd, led ips lcd)lcd den sonra 150 hz CRT ye döndüm, 6 saat kafamı kaldırmadan catia,excell ve döküman işlerimi halledebilir oldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msserin

Bulabilirsen 120hz üzeri Profesyonel bir CRT al. Dua edersin bana Denediğim 3 farklı (CCFL TN lcd, led TN lcd, led ips lcd)lcd den sonra 150 hz CRT ye döndüm, 6 saat kafamı kaldırmadan catia,excell ve döküman işlerimi halledebilir oldum.

CRT tarihin derinliklerine gömüldü
    Hz değerlerine bakarak monitör alınmaz (Hz değeri yüksek olursa göz yorulmazmış ... milleti kandırıyorlar)

gerçek 8 bit AMVA veya IPS monitör alın sinema ve siyah kalitesine önem veriyorsanız AMVA alın renk kalitesine önem veriyorsanız 10bit IPS LED monitör alın her ikisi de kaliteli fiyatına en iyi monitör AMVA panelli monitörlerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 11 Mayıs 2013; 22:05:50 >

• crt mi şakamı
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonsuzBalık

crt mi şakamı

bence şaka değil, benim gözlerim inanılmaz hassaslar.

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_CRT,_LCD,_Plasma,_and_OLED

Kullandığım notebook lcd lerini saymazsak 3 farklı lcd tipi geçti elimden, hepsinde de gözlerim rahatsız oldu. 50 tl ye profesyonel bir crt aldım, 80 tl de tamir masrafı oldu (odak ayarı ve neredeyse tüm kapasitörleri değişti lehimleri yenilendi). İşe yaramaz lcd teknolojisi ve onun işe yaramaz kırpışma teknolojisi adı altındaki arka aydınlatma teknolojisi yüzünden bilgisayarımın başına oturup 1 saat catia da çizim olsun stress analizi olsun yada döküman hazırlamak olsun işkence gibiydi. Şimdi 6 saatin üzerinde hiç gözlük bile kullanmadan işlerimi halledebiliyorum. " Depends; as of 2013, most LCDs use PWM (strobing) to dim the backlight[8] which can cause severe eyestrain for some people[9][10][11] although the flicker isn't visible"

Tamam bu rahatlığı yaşıyabileceğimiz hatta titreşim konusunda şu an kullandığım CRT den dahi daha iyi olan lcd ler mevcuttur, ama eminim ki bunların fiyatları 1500 tl nin üzerine çıkıyordur. Yoksa ciddi firmalarda tasarım yapan arkadaşların, şu an mevcut satışta bulunan lcd teknolojisine sahip ekranlarla kör olmamaları kaçınılmazdır.

İşin kontrast kısmına gelirsek, her ne kadarki benim öyle fotograf yada video tabanlı çalışmalarım olmadığı için kontrast beni alakadar etmesede, ips lcd ler 1000:1 amva lcdler 3000:1 ~4000:1 gerçek kontrast verirken , CRT lerde bu 15000:1.

Ciddi bir şekilde bu lcd ekran mevzusu yüzünden işlerimi yapamaz hale gelmiştim. Ve CRT ye dönüş yaparkende herhangi bir araştırma yapmamıştım. Sadece aklımda " olm bundan 15 yıl önce sen 10 saatin üzerinde bilgisayarda oyun oynardın, gözlerin hiç rahatsız olmazdı ne oldu da şimdi 1 saatin üzerinde bilgisayarda bir iş yapamıyorsun" düşüncesi ile yola çıkıp, 400 tl nin üzerinde para harcamama rağmen hala istediğim tadı alamayınca , 50 tl bişi değil bişi kaybetmezsin içinde kalmasın git bir CRT al dene düşüncesi ile aldım bu monitörü bir reklam firmasından. Ve cidden çok dürüst bir şekilde söylüyorum , benim için CRT ye dönmek bir mucize oldu. Yukarıda verdiğim linki bir incelerseniz nekadar haklı olduğumu görürsünüz arkadaşlar.

• sen memnunsan işini son derece görüyosa yapılan yorumlar önemsizdir ama crt gerek görüntü kalitesi gerek parlaklık gerek harcadığı enerji gerek rahatlık açısından en iyisi her zman led bana göre crt de 1 saat film izledim sonra uyudum lcd de arka arkaya 4 film izledim bu da benim görüşüm mesela
  • quote:

sen memnunsan işini son derece görüyosa yapılan yorumlar önemsizdir ama crt gerek görüntü kalitesi gerek parlaklık gerek harcadığı enerji gerek rahatlık açısından en iyisi her zman led bana göre crt de 1 saat film izledim sonra uyudum lcd de arka arkaya 4 film izledim bu da benim görüşüm mesela

Üstat standart yada ev seviyesi kullanıcı için piyasaya çıkarılmış 60~85 hz arası çalışan CRT de dediğin durum elbette doğrudur. Ama 150 hz de 15.000:1 kontrastta bir hd film izlesen Pro seri bir CRT de , emin ol bilgisayarın başından kalkamazsın :) Şöyle söyleyeyim 10 seneyi aşkın süredir kendi kendime verdiğim bir söz yüzünden bilgisayarda oyun oynamıyordum. Bu PRO seri CRT ye döndüm döneli tekrar oyun manyağı oldum. Bilgisayarın başından kalkamaz oldum. Hala sahibinden Pro seri CRT monitör arıyorum, evde stok yapıcam birgün olurda elimdekinin tüpü ölür ortada kalırım bulamam başka Pro seri CRT korkusu ile.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Multimedya Önerisi ve Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

sen memnunsan işini son derece görüyosa yapılan yorumlar önemsizdir ama crt gerek görüntü kalitesi gerek parlaklık gerek harcadığı enerji gerek rahatlık açısından en iyisi her zman led bana göre crt de 1 saat film izledim sonra uyudum lcd de arka arkaya 4 film izledim bu da benim görüşüm mesela

Üstat standart yada ev seviyesi kullanıcı için piyasaya çıkarılmış 60~85 hz arası çalışan CRT de dediğin durum elbette doğrudur. Ama 150 hz de 15.000:1 kontrastta bir hd film izlesen Pro seri bir CRT de , emin ol bilgisayarın başından kalkamazsın :) Şöyle söyleyeyim 10 seneyi aşkın süredir kendi kendime verdiğim bir söz yüzünden bilgisayarda oyun oynamıyordum. Bu PRO seri CRT ye döndüm döneli tekrar oyun manyağı oldum. Bilgisayarın başından kalkamaz oldum. Hala sahibinden Pro seri CRT monitör arıyorum, evde stok yapıcam birgün olurda elimdekinin tüpü ölür ortada kalırım bulamam başka Pro seri CRT korkusu ile.

iyi güzel peki aradın 120 tl dediler verirmisin crt ye

• quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-monitor-lacie-electron-blue-iv-22-crt-monitor-103746073/detay

şu alet ankarada olsa 250 tl bile veririm

bende maltepedeyim alsammı

• quote:

Orijinalden alıntı: Honolululum

Bilgisayar başında çok çalışıyorum. Hangisini tavsiye edersiniz?

asus mx239h ıps mat ekran .......kullanıyorum tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: TİTAN-X

quote:

Orijinalden alıntı: Honolululum

Bilgisayar başında çok çalışıyorum. Hangisini tavsiye edersiniz?

asus mx239h ıps mat ekran .......kullanıyorum tavsiye ederim

Teşekkürler
  • Kardesim ben bu monitoru alicam :) Yanliz bi sorum olacak ben fps oyunlari oynuyorum bu monitorde input lag ve ms si dusukmudur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CRT monitörde "input lag" gibi bi durum söz konusu değildir ki :)
  • yenerbalcı kullanıcısına yanıt
    crt'nin en büyük dezavantajı yüksek radyasyon yayması onun dışında çoğu konuda lcd'den önde şimdi oled çıktı crt'nin radyasyon bakımından iyi hali ama onlarda baya tuzlu
  • bende bilgisayar başında uzun kalanlardanım. oled monitörlerden bahsedilmiş kullanıp memnun kalan arkadaş var mı ?
  • Şimdiye kadar göz yormayan monitöre rastlamadım. Up.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ToKuGaWa-

bende bilgisayar başında uzun kalanlardanım. oled monitörlerden bahsedilmiş kullanıp memnun kalan arkadaş var mı ?

quote:

Orijinalden alıntı: Efendi Baykuş

Şimdiye kadar göz yormayan monitöre rastlamadım. Up.

AOC 2461Fwh göz koruma filtresi var. kullanıyorum memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 15 Ekim 2013; 13:09:37 >
  • cevap için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.