Şimdi Ara

Gözler için en iyi monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Monitör almayı düşünüyorum ama bende göz kuruluğu var.bilgisayar başında biraz fazla durunca gözlerim kuruyor ve yanıyor.Gözlerim için lcd mi yoksa normal tüplü daha iyi?Monitörün Yenileme Sıklığı çok önemli sanırım gözler için.Bu durumda monitör alırken nelere dikkat etmeliyim ve önerdiğiniz marka ve (veya) model var mı?Birde photoshop'ta çalıştığım için filitre (filitre kaldı mı bilmiyorum) kullanamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanmhz -- 26 Eylül 2008; 13:17:08 >

• bu konuda bilgisi olan yok mu?
  • Göz sağlığı için kesinlikle LCD kullanmalısın.
  • Pek bilgim yok ama sanırım LCD daha iyi olur.
  • teşekkürler arkadaşlar.Daha fazla bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
  • Ben LCD kullanırken miyop eğilimi çıktı. LCD yi salondaki pcye bağlayıp kendime yeni CRT Flat monitör aldım. 2 yıldır gözümde sorun çıkmıyor. Tabîî istisnalar olabilir.
  • O şekilde özel monitör falan yok.Lakin LCD alıpta yenileme hızı yükseklere çıkabilen bir monitörü alman gözler için sağlıklı olur.
    Yenileme hızı 60hz 70hz denir ya o işte.Min 75hz al.Oda 19" lerde falan var en fazla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu göz kurulugu bende de oluyor imzamdaki kullandigim monitorde degil sadece , butun ekranlarda crt + lcd + tv lerde doktora danisacagim boyle gitmiyor...tedavisi vardir heralde ilac vs..
  • quote:

Orjinalden alıntı: burakkcbyk

O şekilde özel monitör falan yok.Lakin LCD alıpta yenileme hızı yükseklere çıkabilen bir monitörü alman gözler için sağlıklı olur.
    Yenileme hızı 60hz 70hz denir ya o işte.Min 75hz al.Oda 19" lerde falan var en fazla.

saçma sapan yorumlarla arkadaşın kafasını karıştırmasak derim...

yenileme hızı mantığı lcd monitörlerde geçerli değilir..refresh-tazeleme hızı sadece crt monitörlerde geçerli bi kavramdır..

konuyu açan arkadaşın yapacağı en mantıklı şey,kaliteli bi lcd monitör almaktır,oda piyasadaki çoğu tn model lcd değilde s-ips yada mva panel bi lcd almanızı öneririm..
  • 120hz destekli bir monutor alin crt veya lcd farketmez ama herzaman 120hz de kullanin en kotu ihtimalle 100hz in altina dusmeyin.
  • 100 hz mi??ben bir monitör'ün desteklediği en fazla 85 hz gördüm açıkcası.Yenileme hızı lcd'lerde de var ve değişiklik gösteriyor.Heralde bu konuda herkes farklı görüşte ve tam bir bilgisi olanda yok.
  • LCD lerde 85 ama artik 120hz lik lcd lerde cikacak bir tane forumda konusu vardi cikti bile crt lerde zaten 240 a kadar destekliyor tabikide cozunurluk yukseldikce hz oranida dusuyor ama goz icin 100hz nin altina dusmemek lazim bence ben en azindan oyle kullaniyorum.
  • Geçirdiğim ameliyat sonrası bende de kurugöz hastalığı var.O halde öneriniz nelerdir.

Ben bunu düşünüyorum

SAMSUNG 932GW 19" 2ms WIDE SCREEN LCD MONİTÖR (PARLAK EKRAN)
    Ürün Özellikleri :
    Ekran Büyüklüğü (İnç) 19"
    Çözünürlük (max) 1440x900
    Tepki Süresi 2 mS
    Çalışma Frekansı (Hz) 75 Hz
    Nokta Aralığı 0.28 Doth Pitch
    Bağlantı Analog + Dvi
    Parlaklık (cd/m) 300 cd
    Kontrast Oranı (mnt) 3000 : 1
    Ekran Tipi 16 : 10 ( Geniş Ekran )

ViewSonic VX2265wm 120hz miş piyasada varmı bilimez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeur -- 27 Eylül 2008; 20:27:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: righteous@

quote:

Orjinalden alıntı: burakkcbyk

O şekilde özel monitör falan yok.Lakin LCD alıpta yenileme hızı yükseklere çıkabilen bir monitörü alman gözler için sağlıklı olur.

saçma sapan yorumlarla arkadaşın kafasını karıştırmasak derim...

yenileme hızı mantığı lcd monitörlerde geçerli değilir..refresh-tazeleme hızı sadece crt monitörlerde geçerli bi kavramdır..

konuyu açan arkadaşın yapacağı en mantıklı şey,kaliteli bi lcd monitör almaktır,oda piyasadaki çoğu tn model lcd değilde s-ips yada mva panel bi lcd almanızı öneririm..

Yenileme hızı lcd monitörlerde yok mu?
    Ben var diye biliyordum ama.

• var yenileme hızı lcd'ler içinde.
  • Bence kesinlikle Apple Cinema Display serisini tercih etmelisin işyerinde bütün gün karşısındayım 20" hiç rahatsızlık duymuyorum S-Ips yada S-pva panel kullanıyorlar ama tam hangisi bilmiyorum....Akşam eve geliyorum TN Panel 22" Hp w2207h 30 dakkada gözlerimi oyuyor...
  • daha yeni bakabildim bayram dolasıyla kapalıydımda
    apple'ın o monitörleri inanılmaz pahalı resmen bir bilgisayar fiyatına dostum.w2207h öyleyse o zaman lcd almak pek mantıklı değil gözler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanmhz -- 7 Ekim 2008; 23:03:44 >
  • Bende de kuru göz var restasis kullanıyorum refresh tearsla beraber.1 hafta kadar önce lcd monitör aldım ama yeni sistem alana kadar kutusunda duruyor hala cıkarmadım.Öncelikle doktora da sordum herhangi bir tavsiyeniz var mı bilgisayar başına geçme filan diye.Yok dedi sadece oyun oynarken filan bir şeye çok odaklanırsan göz kırpmayı unutuyorsun dedi.Hala crt kullanmama ragmen eskisi kadar rahatsız etmiyor arada mola veriyorum ve ekranın parlaklıgını azaltmanın faydası oldu sanırım.Lcd kesinlikle saglık acısından daha iyi ama parlak ekran lcd veya mat ekran lcd arasında fark varmı bilmiyorum.Bence onu araştır ve bir lcd al.Ayrıca düsük parlaklıkta kullanman gözünü rahatlatıcaktır bir kac gün deneyebilirsin su anki crt monitöründe
  • Göz kuruluğu için suni göz damlaları gözün damla üretmemesine neden oluyormş. Onunun için doktor kolaya kaçma olarak değerlendirdi ve göz damlası kullanmamammı istedi. Anti refle gözlük gözler sıfır olsa bile ve iyi bir monitör ama hangi monitör bilmiyorum.aple cinema display gözü yormuyormu bunun yanında oyun ve diğer şeyler için iyimi bilen birisi cevap verebilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sys123 -- 26 Temmuz 2009; 17:12:56 >
  • göz sağlığı için öncelikle alacağın monitörün kontrasını ve parlaklığını azaltman gerek yani göze gelen ışık miktarı ne kadar düşerse gözlerin için o kadar iyi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.