18 yaşını doldurduktan sonra ameliyat olabilirsin.(Miyop-Hipermetrop)
Öyle yapcam ama ailem lazerin etkilerinin belli olmayabilceğini söylediği için aklımda soru işaretleride kalmıyo değil
benimde gözlerim 1.5 ye 1.75 lens kullanıyorum çok memnunum lens sağlıklı gayet tabi tiziz bakıcaksın biraz çıkarıp takmadan önce fln ellerini güzelce yıkayacaksın...
quote:
Orijinalden alıntı: ali277
quote:
Orijinalden alıntı: psykhee
quote:
Orijinalden alıntı: Sgt.Mactavish
lazer tedavisi işe yarıyor 0 a kadar indiriyorlar numarayı ama 0.5 1 sene düzenli kullansan iyileşir
İyileşir mii hönk.gif
Nasıl yani öyle bir iyileşme oluyor mu hiç duymadım hep gözlük taksak sıfıra incek yani saçma bence
İyileşiyor arkadaşım. Kuzenimin bir gözü 6.0 diğer 5.4 idi gözlük kullandı şuan gözleri 2 ye 2.5 sanırsam
Miyop kesinlikle iyileşmez sadece gözlük numaranın büyümesini engeller ve iyi görmeyi sağlar!
ya bu bilgisayar için gözlük takınca bilgisayarın gözüne bir zararı kalmıyormuş doğrumudur
Sonuçta gözlük takıyorsun 1 numara 6 numara ne farkı var
quote:
Orijinalden alıntı: RietveldX
ya bu bilgisayar için gözlük takınca bilgisayarın gözüne bir zararı kalmıyormuş doğrumudur
3,50 sol,4,50 sağ miyop
quote:
Orijinalden alıntı: DarkSidé
quote:
Orijinalden alıntı: Sgt.Mactavish
lazer tedavisi işe yarıyor 0 a kadar indiriyorlar numarayı ama 0.5 1 sene düzenli kullansan iyileşir
Lazer tedavisinden sonra ilerde bir sorun yaratırmı acaba
Saçmalamayın 0.50 için lazer tedavisi olmaz.En az 5-6 numara olması lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: DarkSidé
@psykhee
Hiç bir gözlük bana yakışmıyo malesef
Lazerle tedavi yöntemi hakkında herhangi bir bilgisi olan arkadaş varmı acaba bi faydası oluyomu ve ileriki yıllarda bi sorun yaratıyomu
0.5 numara için lazer tedavisi olma bence de saçma. 0.5 için dinlendirici gözlük veriliyor benim bildiğim yani sadece bilgisayara bakarken, kitap okurken vs. takarsın. Ya da lens kullan ama gereksiz yani 0.5 için
sağ sol 2.5 numara ve astimat benimkide fena oluyo gozlugu cıkarınca
Arkadaşlar o kadar karamsar olmayın. Benim gözlerim bozuldu ikiside miyop. Ama sol gözüm artık neredeyse gözlük gerektirmeyecek kadar iyileşti Allah'a şükür. Sağda ilerleme var az. Ama sonuçta sol gözlükten kurtuldu kurtulacak. Demek ki oluyor. Tabi miyop olan kişiye görede değişir. Benimki iyileştiğine göre genetik değil demektir. Ama karamsarlığa da gerek yok. Tavsiyem de şudur. Spor yap, bol bol su iç. Havuş ye.. Güneşe çık.. Sürekli gözlükle dolaşma gözlüğü göze zararı olan şeylerde kullan. Yani gözün bozulmadan önce ne yapıyordun ne yapmıyordun bir düşün. Oradan çıkartırsın neyin tetiklediğini ona görede davranırsın. Herşeyi devletten (gözlükten) beklemeyin. :) Bende düzelme var. Ama ona rağmen gözlüğe gıcık oluyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Abdullah4372
Arkadaşlar o kadar karamsar olmayın. Benim gözlerim bozuldu ikiside miyop. Ama sol gözüm artık neredeyse gözlük gerektirmeyecek kadar iyileşti Allah'a şükür. Sağda ilerleme var az. Ama sonuçta sol gözlükten kurtuldu kurtulacak. Demek ki oluyor. Tabi miyop olan kişiye görede değişir. Benimki iyileştiğine göre genetik değil demektir. Ama karamsarlığa da gerek yok. Tavsiyem de şudur. Spor yap, bol bol su iç. Havuş ye.. Güneşe çık.. Sürekli gözlükle dolaşma gözlüğü göze zararı olan şeylerde kullan. Yani gözün bozulmadan önce ne yapıyordun ne yapmıyordun bir düşün. Oradan çıkartırsın neyin tetiklediğini ona görede davranırsın. Herşeyi devletten (gözlükten) beklemeyin. :) Bende düzelme var. Ama ona rağmen gözlüğe gıcık oluyorum
3 yıl sonra mı cevap yazmak geldi aklına
Ha birde bilgisayarı hayatından BÜYÜK ÖLÇÜDE (tamamen çıkartamazsın :) ) çıkarırsan iyileşme sürecini hızlandırabilirsin..
quote:
Orijinalden alıntı: iamburak
quote:
Yeni kayıt oldum ne biliyim. Gördüm cevap verdim. Suç mu ?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: iamburak
quote:
Yeni kayıt oldum ne biliyim. Gördüm cevap verdim. Suç mu ?
Pardon suç değil tabiki
şükret kardeş
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme