İyi günler arkadaşlar. yaklaşık bir yıl önce doktora gittiğimde 0,25 astigmat olduğumu söyleyerek gözlük vermişti. Sürekli bilgisayar başında olduğumdan dolayı numaranın küçük olduğunu, sadece bilgisayar başında kullanmamın yeteceğini söyledi. Ben bir süre denedim sadece bilgisayar başında takmayı. Alışkanlık mı yoksa psikolojik mi bilmiyorum bir süre sonra dışarıda da önceden iyi gördüğüm bazı şeyleri net göremez oldum. Gözümde tembelliğe yol açacağını düşündüğümden bıraktım. geçen hafta doktora gittiğimde ise 0,50 - 0,75 olduğunu öğrendim. Sürekli kullan dedi bu kez.
Şimdi asıl sorum: Tabi doktor daha iyi bilir ama çevremde gözlük kullananlar hep gözlüğü takarsan daha çok büyür dendi. Şimdi takmasam zaten ilerlemiyor mu ? bilgisayar başında takıp normal hayatta kullanmasam nolur. Aramızda göz doktoru var mı ? İkinci sorum: ilk gittiğimde 0,25 astigmat denmişti ama şimdi 0,50 - 0,75 dedi. Yani bu numara astigmat mı bilmiyorum. Zaten tedavisi de yok diye biliyorum. Üçüncü sorum: Bu biraz garip olabilir ama bir arkadaşım daha önce astigmat olduğundan gözlük kullandığını, daha sonra doktora gittiğinde numarasının düştüğünü, bu haliyle camı da ona göre değiştirdiklerini söyledi. şimdi ben bu gözlüğü sürekli kullansam tedavi edici olur mu yada var olan durumu korur mu. Doktorlar sorularıma tatmin edici cevap vermediklerinden buraya sormak istedim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme