Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (613. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.326
Cevap
630
Favori
2.367.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
77. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 611612613614615
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

model clearwiew bluguard, clearwiew platinum uv (beyaz) olarak geciyor her alanda goruntuyu net gormenizi saglar.Clearwiew zeissin en iyi modeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulistan7 G kullanıcısına yanıt

clearwiew bluguard optikçime soracağım tavsiyeniz için çok teşekkürler

• Arkadaşlar selam, 3. kez gözlük alıyorum. İlkini normal optikçiden aldım, ikinciyi Atasun'dan aldım. Şimdi 3. gözlüğümü kaliteli olarak almak istiyorum.

İlk olarak Nikon tercih ettim, anti-refle, blue filtre cart curt bir sürü şey var ve bunu artık kafam kalmıyor.

Yaptırdığım cam cidden çok iyi ve baş ağrısı falan yapmadı fakat mavi filtre olayı inanılmaz canımı sıkıyor.

Gün boyu bilgisayardayım, sürekli online görüşmeler vs yapıyorum. Bunu yaparken gözlük bütün monitörümü gösteriyor ve kimse gözümü falan görmüyor çünkü gözlük masmavi yansıtıyor.

Ayrıca yaptırdığım camların ikisinin de ortasında dairesel çizikler var bir bölgesinde. Karanlıkta çalışırken parlama vurunca oralar sanki parmak değmiş ve leke yapmış gibi oluyor.

Bugün optikçiye gittim ve durumu anlattım. Onlar da direkt değiştirelim dediler. Mavi ışık ve yansıma şikayetimden bahsettim.

Onlar da Novax'ın PixarAquaFillter özelliği var, Nikon'da yok. Fiyatlar hemen hemen aynı ama biraz farkı var dilerseniz onu deneyin dedi.

İkisi arasında ne kadar fark olduğunu sordum o da karşılaştırılabilir dedi. Beni yanlış yönlendirdiğini çok zannetmiyorum ama piyasada "Nikon - Seiko" ıvır zıvır diye bir algı var.

Şu an gözlük camlarını Novax sipariş ettirdim. Sizce yaptığım şey doğru mu? Nikon da mı kalmalıydım yoksa Novax PixarAquaFilter mantıklı bir seçim mi?

• CGTürkiye kullanıcısına yanıt

Hocam arastirdigim kadariyla mavi isik korumasi yüksek camlar cok daha fazla yansima yapıyor. Ornegin zeisste blueprotect cam mevcut. Sarimtrak, %100 mavi isik korumali. Ekran camda cok fazla yansimaya sebep oluyor. Rahatsiz olanlara seffafa daha yakın renkte olan blueguard camlar öneriliyor. Cok daha az yansima yapiyor ama mavi isik korumasi %40.

Bu sadece zeisste degil tüm markalarda boyle. Tam mavi isik korumasi olan camlar sarimtrak ve fazla yansima yapiyor. Daha az oranda mavi isik korumasi olan camlar daha az yansima yapıyor. Neden derseniz, cam geçirmedigi mavi isigi ne yapacak? Mecbur yansitacak.

Pixar aqua kaplama tamamen seffaf. Mavi isik korumasi muhtemelen ya hic yok ya da cok cok az. Dogal olarak yansima da olmaz. Yani kaplamasiz veya mavi isik az gecirme/koruma özelliği olmayan bir cam aldığınızda yansima olmayacak veya az olacak. Bu novax icin de bu şekilde essilor icin de seiko icin de...

Düzenleme: Zeiss Blueprotect camlar (%100 uv ve %100 mavi isik) hammadde ile blueguard camlar(%100 uv ve %40 mavi isik) kaplama ile mavi isik korumasina sahip zannediyordum. Arastirdigim kadariyla blueprotect camlar da hammadde ile saglamis mavi isik engelleme özelliğini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustaac -- 7 Aralık 2024; 8:27:52 >

Selam , ikisi de farklı özellikte camlar. Nikon'un mavi ışık filtresi teknolojisi farklı mavi kaplama olarak oluyor. O yüzden dıştan bakınca mavi yansıma fazla oluyor. Şöyle bir şey yapabilirdi sadece UV filtresini yaptırabilirdi.

Camların ortasındaki dairesel çizikler camın montaj sırasında makinada çok sıkışması sonucu olabiliyor. Firma değişim yapıyor.

Novax'ta yerli bir firma , pixar kaplaması güzel. Aqua'nın özelliği daha az yansıma yapmama üzerine (Mavi ışık filtre yok) Yani Hawk Phantom , Crizal Sapphire cam gibi.

Camlar kişiye özel üretim mi ? Kişiye özel üretim ise Nikon maliyet olarak daha pahalı olacaktır. Novax'ın kötü olduğu anlamına getirmeyin.

• @mustaac @faith_388

Mesajı düzenliyorum ;

PixarAqua kişiye özel olarak ürettirecek optikcim bu yüzden haftaya teslim edilebilir dedi. Nikon'u şu an aktif olarak kullanıyorum yeni camlar gelene kadar.

Blue ve Yellow olan iki filtre modeline de baktım. Optikçi bunu dene, olmazsa ikisinin ortası yeşil kaplama var dedi.

Eğer Novax'ta çok fazla göz yorgunluğum olursa bilgisayarda, mecbur yeşil kaplamaya geçeceğim. Monitörde mavi ışık filtresi var. Biraz öyle deneyeceğim.

Merak ettiğim kısım, bunların hem şeffaf hem mavi filtreli olanları yok galiba di'mi?

Mavi / Yeşil ve şeffafları var sanırım. Gözlük camları nasıl sipariş edildi hatırlamıyorum.

3 adet şey seçti orada. UV dahil olabilir sanırım gözlüğe, bi' optikçime yazıp öğreneyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CGTürkiye -- 6 Aralık 2024; 12:41:35 >

Hocam hem yansıma belli etmeyen hem uv420 korumalı tek cam hawk plus phantom

• PehliOne- kullanıcısına yanıt

Hocam sizinki ekstra fazla yansımış gibi😂 Crizal Easy Pro Bct önerebilirim bu kadar yansımamaması için

• optisyen26 O kullanıcısına yanıt

Hocam yansıma benim için sıkıntı değil hatta cool duruyor ancak kullandığım camlar gp ultra yani yerli üretici ve aynen camda gördüğünüz yansıma da ki bükülme gibi bir görüşü var o yüzden clearview ile değiştirmeyi düşünüyorum.

Clearview saglam zam yedi hocam. 1,56 clearview blueguard stok cam tanesi 4500 liradan 8500 e cikti pazartesi. Sagolsun gozlukcum yardımcı oldu çiftini 4000 liradan sipariş geçtik. Yarın gelir tahminimce. Sferik camdan geçişte tecrübemi aktaririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustaac -- 6 Aralık 2024; 19:38:33 >
  • mustaac M kullanıcısına yanıt

Benim numaralar biraz büyük hocam, biri 4miyop 2 astigmat, diğeri 3miyop 0.75 astigmat ve şuanda 1.74 bluecut kullanıyorum. Ziess da bu özellikler de stok cam var mıdır bilmiyorum, sanırım özel üretim olcak Ziess a fena çarpılcaz gibi. Bu numaralarda 1.64 clearview blue protect ne kadar olur acaba?

Bu arada bizim camlar sferik oluyor sanırım ve görüntüde ki bükülmeler de bundan kaynaklı, clearview asiferik herhalde onlarda bu bükülmeler daha az sanırım bakalım bende deneyimlerinizi merak ediyorum yazmayı unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PehliOne- -- 6 Aralık 2024; 20:17:52 >

Hocam , bu derecelerde 1.74 yaptırmanıza gerek yok. 1.60 indeks bile yeterli. Farklı bir markada kaliteli bir cama geçince görüntü de çok fark edecek

• mustaac M kullanıcısına yanıt

Hocam , mavi ışık filtreli camlar farklı teknolojide üretilebiliyor. Hammaddesi mavi ışık koruması üretilen camlar var. Bur de mavi kaplama olanlar var.

Bluecut olanlar lazer ışığının %90 inin filtre ediyor ve hepsi sarımtrak görüntü oluyor. Mavi kaplama olanlar lazer ışığını kesmiyor. Sarımtırak görüntü bazılarında yok.

Örnek : Kodak Total blue (lazer geçirmeyen ) - CNC blue (mavi kaplama)

• faith_388 F kullanıcısına yanıt

Hocam zeiss markalı cam yaptıracam bilgisayar başında cok zaman geciriyorum blueguard + clearview mi alsam yoksa platinium + clearview mi alsam blueguard olanında çok fazla mı görüşü sarımtırak ve yansimasi çok fazla mavi yansıma yapıyor mu karşıdan bakılınca ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bymuto -- 6 Aralık 2024; 22:20:1 >
  • Anlayan birisi cevap yazarsa çok makbule geçecek zira her gittiğim optik firması farklı bir marka/fiyat çıkarıyor... Güvenecek bir yer bulamadım...

Progresif cam olacak ve şimdiye kadar Seiko Superior Xcel (1,6) model cam için tek cam 16000 TL fiyat aldım en ucuz... Daha önce Nikon Presio Power kullanmıştım memnunum ama Mayıs ayında yeni numara ile Optivision aldım CK optik tavsiyesi üzerine ve memnun değilim zira yakın görüş açısı istediğim kadar geniş değil...

Numaralar altta, mavi ışık filtresi vs istemiyorum zira sarımtrak değil doğal görüş istiyorum... En üst model olmasa da (pahalı oluyorlar) 5'te 4. genişlikteki bir cam tavsiyesi verebilirseniz sevinirim... Hatta İstanbul anadolu yakasında işini düzgün yapan optikçi tavsiyesi de alabilirim mümkünse...

SPH 1,25

CYL -1,50

AKS 110

ADD 1,50

PD 31,5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi java -- 6 Aralık 2024; 23:40:20 >
  • faith_388 F kullanıcısına yanıt

Hocam orda biraz gözlükçünün oyununa geldik, ben o zamanlar bilmiyorum bu işleri beni korkuttu çok kalın olur çerçeveden taşar falan diye bende en incesini aldım. Şimdi ki aklım olsa max 1.6 alır geçerdim paramda cebimde kalmış olurdu hemde daha yüksek abbe'li camlarım olurdu, ne yapalım cahillik işte.  

• bymuto kullanıcısına yanıt

Bilgisayar başında cok fazla vakit geçiriyorsanız ben clearview blueguard tercih ederdim ki ettim. Camda kaplama ile gelmiyor hammadde ile geliyor mavi isigi kesme özelliği. %40 civarinda da mavi isigi kesiyor. Bu yüzden camlar seffafa daha yakin. Yansima var ama minimal. Blueprotect olan cam mavi isigi %100 kesiyor, lazer geçirmiyor. Bu yüzden daha sarimtrak ve yansima daha fazla. Sarı tonlu cam sevmiyorsanız ve yansima az olsun istiyorsaniz bu camdan uzak durun.

Platium clearview de uv korumasi var mavi isik korumasi 0. Daha seffaf daha yansimasiz bir cam. Ofis kullanimi icin öneriliyor.

Aslinda en guzeli gittiğiniz yerde bu camlardan varsa ya da kesilmemisi varsa denemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustaac -- 7 Aralık 2024; 8:18:8 >

Hocam zeiss in listesinde camlar için -2 +2 dereceye kadar 1,56, -4 +4 dereceye kadar 1,60, -9 +9 dereceye kadar 1,67 sonrasinda da 1,74 gibi gördüm inceltme tavsiyesi.

Clearview lensler Stok olarak -2 +2 araliginda bulunuyor. Sonrasinda rx (kisiye ozel başlıyor) dediginiz gibi fiyatı da biraz tuzlu oluyor.

İncelik takintiniz var ise daha yuksek inceltme tercih edebilirsiniz ama o zaman da abbe degeri düşecek, görüntü kaliteniz yanlara doğru azalacak.

Fiyat olarak eski listede clearview blueguard stok için 1,56 4500 tl, 1,60 8500 tl idi. Yeni listede ise stok 1,56 inceltme 8500 e cikmisti 1,60 a bakmadım bile. Karsilastirmaniz icin söylüyorum clearview blueguard rx (kisiye özel) cam eski listede 1,56 si 9000 tl idi. Yeni listede kaca cikti bilmiyorum. Bunlarin hepsi tek cam fiyatı. Genelde tek cam fiyatına cift cam veriyor bayiler. Ayin 15 ine kadar ekstra bir kampanya varmis bu camlarda. Yeni liste tek cam fiyatı 8500 tl olan stok 1,56 için çiftine 6500 tl demişti Ankaradaki bir zeiss bayisi. Sormanızda fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustaac -- 7 Aralık 2024; 8:14:41 >

Hocam arastirdigim inceledigim kadariyla camlarda su sekilde oluyor cam renkleri:

Seffaf: hiçbir kaplama yok.

Seffaf/Yeşil: Antirefle. Yansima azaltmak icin en basit düzey kaplama. İsigi yeşil renkte yansitiyor.

Sarı/Yesil: Camin hammaddesinde mavi isigi engelleyen bir özellik var. Genelde bu camlarda yesil kaplama da (antirefle) oluyor yansima azaltmak icin. Bu camlar lazer geçirmiyor. Isigi Yeşil/mavi renkte yansitiyorlar. Bluecut adiyla biliniyorlar.

Sarımsı/Yeşil: Camin hammaddesinde mavi isigi azaltma ozelligi var. Ama tam sari camlar kadar fazla degil. Antirefle ozelligi de var yine. O yüzden mavi/yesil yansimalar var ama bir üstteki camlara gore daha az.

Seffaf/mavi. Kaplama ile seffaf cama mavi isigi azaltma ozelligi kazandırılıyor. Mavi yansimalar daha az duzeyde var. Bu camlarda antirefle özelliği de mevcut. O yuzden yesil yansimalar da var.

Seffaf/mavi/pembe: Gece surusunde farlardan dagilan isigi azaltma ozelligi var. Bazi markalarda mavi isigi azaltma/kesme ozelligi ile birlikte geliyor. Bazi markalarda sadece sürüş için kaplama oluyor.

Şeffaf/Şeffaf: Bu camlar hammadde ile veya ekstra kaplama ile daha net görüş için ve yansima azaltmak icin özel isleme tabiler. Cok az yansima yapiyorlar ve ofis ortamında kullanmak için cok uygunlar. Dışarıdan bakan biri gozlerinizi en rahat bu camlarda görüyor.

Her marka camlarindaki yansima azaltma/uv azaltmaya/uv geçirmeme/mavi isigi azaltma/mavi isigi engelleme/parlama azaltma gibi özellikleri kaplama ile mi hammadde ile mi sağladığını açıklamıyor. Benim mantigima göre bu özellikleri hammadde ile sagliyorsa çok daha iyi. Çünkü kaplama deforme oldugunda bu ozellikler gidiyor kaplama ile saglananlarda. Ama ne yazık ki hammadde ile olanlarda cam rengi farkli olabiliyor yani sizin cevrenizi gördüğünüz renkler dogal olmuyor. Bu yüzden pahalı bir cam taktiracaksanız alacaginiz cami önceden görmek çok önemli. Yoksa cam takildiktan sonrasinda bunda parlama var, renkler sarı, camim distan pembe duruyor, mavi yansimalar var fotograflarda gozum görünmüyor gibi farkli sikayetler edilebiliyor.

Cam üreticileri hala hem renk değişimi olmadan doğal tonlarda görüş saglayalim, hem mavi ışığı uv isigi engelleyelim, hem görüş ekstra net olsun diye ARGE islemlerine devam ediyorlar. Takip ettiğim kadarıyla birkaç optisyen arkadaş da bu gelişmelere göre ve fiyat performansa göre buradan cam tavsiyesinde bulunuyorlar. Ben forumdan ve internetten edindigim bilgilere göre tek odakli stok camlarda şu üç seçeneğe kadar indirdim seçimimi:

Essilor Crizal easy pro bct: Fiyat uygun (liste tek cam 2300) Uv %100, Mavi ışık %100 koruma. Hafif sarımsı, yeni bir cam.

Kodak City Lens Drive: Fiyat uygun (liste tek cam 2200 TL) Uv %100, mavi isik %90 koruma. Ekstra gece surusunde rahatlık saglayan drive kaplaması var. Camlar sarimtrak, drive kaplama yüzünden distan pembemsi görünümü var.

Zeiss clearview blueguard: Fiyat aşırı pahalı (Liste tek cam 8500 tl) Ustteki camlar siferik. Bu cam yapilan reklama göre cift yön asiferik camlardan daha üstün teknolojiye sahip. Freeform denilen 2800 civarinda odakli bir yapisi var. Ayni zamanda stok bir cam. Mavi ışığı az geciriyor, bunu da hammadde ile yapiyor. Hafif sarimtrak.

Deneyip farkini görmek istediğim için Zeiss tercih ettim. Ama ben eski fiyattan (çiftini 4000 tl ye) aldim. Yeni fiyattan alacak olsa idim almazdim. Kodak tercih ederdim fazladan özellikleri icin. Sorularima cevap verip yardımcı olan forumdaslarima tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustaac -- 7 Aralık 2024; 9:17:43 >

• bymuto kullanıcısına yanıt

Hocam , Zeiss satmadığım için çok hakim değilim. Clearview (UV filtreli) , Blueguard (mavi ışık filtreli) oluyor. Platinium (UV filtreli-yansıma kesiciliği daha iyi)

Ben , Kodak City lens ve Crizal BCT kullanıyorum. İlk taktığınızda beyaz alanları daha çok sarımtrak gözüküyor ama artık o ton farkını hissetmiyorum bile. Nikon'daki gibi yansıma olmaz. Çünkü Nikon da mavi kaplama olarak filtre var.

• 
Sayfa: önceki 611612613614615
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.