Hocam cevabınız silinmiş < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (618. sayfa)
-
-
MİNERAL GÖZLÜK CAMLARI HAKKINDA:
https://forum.donanimhaber.com/mineral-gozluk-cami--160354356#160354356
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 29 Aralık 2024; 11:40:54 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ekleme ve düzeltme yapacaktım baktım çok uzun olacak sildim. uygun bir vakitte referanslarla birlikte yazmaya çalışacağım.
konu hakkında bildiklerini optisyen arkadaşlarımız yazacaktır zaten. herkese yeni yılda sağlıklı gözler diliyorum:)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eyvallah hocam beklemedeyim 👋👋
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye çok pahalı Gürcistanı bilmiyom ama ucuz olacağı kesindir. Ben aliexpressden merrys ve fonexden almıştım onlar iyi camlarıda iyi ama gümrük mevzuatı geçti (gözlük+cam 30 doları geçer) başka ülkeye varıp ordan almak daha iyi olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
Atasun crizal prevencia camları satmaya devam ediyor mu?
Merhabalar, sorunumla ilgili yardımcı olabilecek birisi olursa çok sevinirim, psikolojik olarak bir gözlüğün beni bu kadar yıpratmasını beklemiyordum.
Göz numaralarım;
Sağ sphere -4.75 cyclinder +0.00 axis 0
Sol sphere -4.00 cyclinder -0.50 axis 100
Uzun yıllardır gözlük kullanan biriyim ama optik mevzularından yeterince anlamadığım için yönlendirilen cam hangisiyse onu almıştım hep, en son cam değiştirme ihtiyacını hissedeli ise 5 sene oluyor. Numaralarım o zamandan bu zamana 0.75 ve 0.50 artmış durumda. Sorun şu ki cahillik edip en ince cam gözü en az derecede dışarıdan küçük gösterir diye denilene inandım ve seiko 1.74 cam yaptırdım 15000 liraya.
Numaralarımın büyümüş olmasından mı yoksa 5 sene ardından komple yeni gözlük almamdan mı bilmiyorum ama nesnelerin kenarlara doğru aşırı basıklaşması beni huzursuz ediyor. Etrafa bakarken sanki bir fanusun içinden bakıyormuşum gibi hissediyorum. Eski gözlüğümün numaraları küçüktü ve camı essilor 1.60 dı yanılmıyorsam. Gözlüğüm yuvarlak modellerden, odak ölçüsü vb. alındı. Böylesine huzursuzluk hissi normal mi? Ne yapmalıyım? Odaktan kaynaklı bir hata ya da ilk kez 1.74 indeksli cam kullandığım için mi oluyor? 5 gündür aktif takıyorum gözlüğü. Olanca masrafa rağmen bir türlü rahat görememekten o kadar yıprandım ki. Lütfen biriniz beni yönlendirebilir mi? 😞
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jerserah -- 4 Ocak 2025; 0:23:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şurada tıpa tıp aynı sorundan bende şikayet ettim. https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159687496
Hocam yaşadığınız sorunun sebebi camlarınıza çok fazla inceltme uygulanması ve buna bağlı düşen abbe değeri. Ne kadar inceltme o kadar düşük abbe, benim camlarım çizildiği için gözlükcüyle konuşup yeni camlarla degistirebildik bu sefer 1.61 ve asiferik bir cam aldım ve dünya kadar fark etti. Sizinde muhtemelen çözüm yolunuz bu. Şuanda kullanmakta olduğum camın abbe değeri 41 1.67 de 31 e düşüyor 1.74 de direkt tuvalete gidiyor artık.
Abbe 41 bence sınır kenarlarda hafif bozulmalar hala var ama o eski bükülme etkisi yok, 41 den sonra camlar rahatsız etmeye başlıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PehliOne- -- 4 Ocak 2025; 5:20:2 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: PehliOne-Şurada tıpa tıp aynı sorundan bende şikayet ettim. https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159687496
Hocam yaşadığınız sorunun sebebi camlarınıza çok fazla inceltme uygulanması ve buna bağlı düşen abbe değeri. Ne kadar inceltme o kadar düşük abbe, benim camlarım çizildiği için gözlükcüyle konuşup yeni camlarla degistirebildik bu sefer 1.61 ve asiferik bir cam aldım ve dünya kadar fark etti. Sizinde muhtemelen çözüm yolunuz bu. Şuanda kullanmakta olduğum camın abbe değeri 41 1.67 de 31 e düşüyor 1.74 de direkt tuvalete gidiyor artık.
Abbe 41 bence sınır kenarlarda hafif bozulmalar hala var ama o eski bükülme etkisi yok, 41 den sonra camlar rahatsız etmeye başlıyor.
Teşekkür ederim hocam. Yine bir dünya masraf çıktı başıma desenize. Hata bende gerçi, bu ülkede kendi işini kendin bileceksin, yoksa bulan geçiriyor.
Hocam sizde de sağa sola bakarken o tuhaf göz yorgunluğu hissi oluyor muydu? Bir de camlardan çok anlamıyorum ama eski gözlük camım Essilor inceltmesi %60 demişlerdi. Yine aynısından mı yaptırsam acaba?
Numaralar büyüdü hocam maalesef, bu sefer de çok mu kalın olur acaba camlar? Gözleri sağlam insanlara bir özeniyorum ki of of.
-
Lazer ameliyatı neden düşünmüyorsunuz?quote:
Orijinalden alıntı: JerserahTeşekkür ederim hocam. Yine bir dünya masraf çıktı başıma desenize. Hata bende gerçi, bu ülkede kendi işini kendin bileceksin, yoksa bulan geçiriyor.
Hocam sizde de sağa sola bakarken o tuhaf göz yorgunluğu hissi oluyor muydu? Bir de camlardan çok anlamıyorum ama eski gözlük camım Essilor inceltmesi %60 demişlerdi. Yine aynısından mı yaptırsam acaba?
Numaralar büyüdü hocam maalesef, bu sefer de çok mu kalın olur acaba camlar? Gözleri sağlam insanlara bir özeniyorum ki of of.
Alıntıları Göster
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: JerserahTeşekkür ederim hocam. Yine bir dünya masraf çıktı başıma desenize. Hata bende gerçi, bu ülkede kendi işini kendin bileceksin, yoksa bulan geçiriyor.
Alıntıları GösterHocam dereceleriniz çokta yüksek değil. 1.60 (%40 inceltme) yeterli incelik sağlar. Yukarıda denildiği gibi abbe değeri de düşmemiş olur.
Birde genelde uzun süre aynı çerçeve ve camı kullananlarda dereceler yükselince ve çerçeve değişince adaptasyon sorunu olabiliyor. Tabi camın aşırı inceltmeden kaynaklı da olabiliyor.
-
Arkadaşlar bilmediğim için soruyorum. Lazer ameliyatı seçeneği varken insanlar neden gözlük veya lens kullanıyor.
Gözlerim lazere uygun değilmiş hocam, anca yaş ilerleyip katarakt vb. durumunda müdahale edilebilir dendi gittiğim 3 doktor tarafından da.
Hocam indekse göre inceltme yüzdesi de ayrıca değişebiliyor mu? Essilor 1.60 indeksli cama %60 inceltme demişlerdi 5 sene evvel yaptırdığımda. Acaba pazarlama taktiği mi inceltme oranları hep? 1.60 olunca hep %40 mı inceltilmiş oluyor? Hocam bir de çocukluktan beri gözlüklüyüm, adaptasyondan kaynaklanan bir his değil bu seferki. Dünyayı basık boğuk bir fanusun içinden görüyor gibiyim.
Sağolun hocam ayrıca, bugün gidip bir darlayacağım optikçiyi. Hayırlısı bakalım.
Herkesin gözü lazere uygun değil hocam. Ve sanıldığının aksine kalıcı göz kusurlarıyla pek çok kişinin başı dertte lazer sonrası. İnternetteki türk forumlarda herkes çok memnun, hayatlarının en iyi kararları vb. diyorlar ama yabancı forumlarda gezindiğinizde durum cidden içler acısı. Akla hayale gelmeyen komplikasyonlarla uğraşan o kadar çok insan var ki. Nasip ve şans işi biraz da. Doktor da cihaz da ne kadar iyi olursa olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jerserah -- 4 Ocak 2025; 11:53:0 >
Hocam camların indeksleri camın inceltme oranını belirler.
1.50 İnceltme yok
1.56 ( %30 ) inceltme
1.60 ( %40 ) inceltme
1.67 ( %55 ) inceltme
1.74 ( %65 ) inceltme
Optikçinize gidin şikayetlerinizi bildirin , odak ölçüsünü , aksları , çerçevenin yüzde duruş şeklini vs. kontrol etsin.
-
Merhaba,
Günde en az 7 saat bilgisayar ekranına sürekli bakmak durumunda kalıyorum işim gereği. Genel kontrol için göz doktoruna gittiğimde bu şekilde dinlendirici gözlük yazdı kontrol sonrası.Çok fazla cam konusunda bilgim ve tecrübem yok maalesef. Dijital cihaz kullanımınız çok olduğu için mavi ışık filtreli bir cam kullanmak istiyorum konu hakkında fikirlerinizi alabilir miyim. Önerileriniz nelerdir.
-
Peki hocam ben daha yeni gözlük kullanmaya başladım. Hem uzak hem yakın kullanıyorum. İki tane gözlük taşımak.... birini çıkart diğerini tak felan zor işler. Her iki mesafeyide aynı camda kullanmak nasıl oluyor kullanım açısından.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockwar -- 4 Ocak 2025; 12:55:52 >
Merhaba , sadece bilgisayar başındayken kullanacaksanız SHMC kaplamalı bluecut camları tercih edebilirsiniz. Bu camların hammaddesinden kaynaklı sarımtrak bir görüntü oluyor. Zamanla alışılıyor ama alışmayanlar da oluyor.
Bu sarımtraklık olsun istemiyorsanız mavi kaplamalı camları da tercih edebilirsiniz.Örnek olarak Hoya Maxxee BlueCoat olabilir.
İş yeri harici sürekli kullanırım diyorsanız daha kaliteli camlar tevsiye ederim. Dereceniz olmasa bile güneşin zararlı ışınları , ışıkların yansımaları görüşü etkiliyor. (Özellikle gece araç kullanırken)
Bunlarda da genelde tercih ettiğim camlar Essilor Crizal Easy Pro(BCT) , Kodak City Lens (Drive kaplamalı olduğu için gece yansımaları daha iyi kesiyor)
-
Hocam , uzak yakın ikisi bir arada gözlükler kullanım açısından memnun kalırsınız. Aslında uzak ve yakın olarak adlandırılıyor ama orta mesafede de görüş var. Uzaktan yakına kademeli bir şekilde geçiş oluyor.
Bunların dezavantajı yanal alanlardaki bulanık alanlar. Camın kalitesi arttıkça yanal alanlardaki bulanık alanlar azalıyor , net görüş alanı artıyor. Bundan dolayı adaptasyon süreci oluyor.
Bulanık alanların az olduğu camlarda adaptasyon daha kolay oluyor. Tabi cam harici çerçeve seçimi , doktorun yazdığı derecelerin doğru olması , optikçinin odak ölçüsünü ve koridor aralığı ve montajını düzgün şeklide yapması çok önemli.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X