Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (619. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bymuto Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.382
Cevap
631
Favori
2.377.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 616617618619620
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkür ederim cevap için

• faith_388 F kullanıcısına yanıt
    Üstadım selamlar; bir süredir sayfayı takip ediyorum pekçok kişiye yardımcı oluyorsunuz teşekkürler...

Uzun zamandır uzak için gözlük kullanıyorum. Numaram 1.75 ile 1.50. Astigmat yok. Işığa hassasiyetimden ötürü de sürekli kolormatik cam tercih ediyorum. İnceltilmiş, kaplama, kolormatik derken camlar oldukça pahalıya geliyor; bu pahalı cama uygun çerçeve derken fiyat toplamda iyice şişiyordu. 50 yaşındayım ve dört kişilik ailemde herkes gözlük kullanıyor. Bu da ayrı bir konu. Neyse ki göz numaram çok değişmediği ve gözlüklerimi dikkatli temiz kullandığım için bu masrafım çok sık olmuyor. Örneğin şu anki gözlüğüm 10 yıllık.

Bir süredir yaş ilerlediği için yakını görmede gözlüğü çıkarma ihtiyacı hissediyorum. Tak-çıkar, kaldır-indir yorucu oluyor. İkisi bir arada gözlük için sürekli alışveriş yaptığım mağazaya danıştım. Öncelikle kullandığım cam 10 yıllık olmasına nazaran kaplamasının hayli dayanıklı çıkmasından dolayı onu sordum. Cam aşağıda yazanın plus modeli imiş. Kararmayı biraz daha tutuyor, iç ortamda da koruyormuş. Dışarıdan içeri girişte camların geç berraklaşması çokda sevdiğim, istedğim bir özellik değil aslında. Bu camın ikisi bir arada (prograsif) için 48.600'den 33 bin'e; plus olmayanın ise 43.200'den 30 bin'e indirebileceğini söyledi:

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

Kendileri ise şu an kampanyalı 34.800'den 20 bin'e indirebileceği aşağıdaki camı önerdi ki numaralı güneş camı hediyeli imiş:
    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

Çerçevelere hızlıca bir göz gezdirdim titanyum Markus marka beğendiğim çerçeveler 13-15 bin arası...

Siz ne önerirsiniz, sizce fiyatlar nasıl? 35 bin liralık bir masraf çıkınca acaba ekleyip lazer ameliyatı ile kalıcı çözüm mü aramak mantıklı diye düşünmeye başladım, ne dersiniz?

Elinize sağlık hocam. Epey uğraştık ama sonunda ikna edebildim optikçiyi, inatla bir 10 gün daha tak alışırsın diyordu. Odak normalin aşağısında kalmış. Bir de bana gitmiyor hocam sanırım 1.74 indeks dedikleri. 10 küsür senedir Crizal SV Stylis 1.67 kullanıyormuşum ben hep. Abbeleri arasında kayda değer fark yok sanırım Seiko 1.74 ile. 1.67 lik 33-34 sanırım, Seiko 30-31 gibi. Yine de böyle bir sorun yaşamadım bugüne dek. Odakla falan tuzu biberi oldu. Aynı cam modelinden yeni numaralara göre yaptırıyorum. Eskisini iade ettim. Umarım sorun çıkmaz bu sefer. Eski camda 0.50 ve 0.75 lik fark sizce böylesine bir soruna neden olur mu yine hiç sorun yaşamayan biri için bugüne kadar? 😞 Öyle ahım şahım bir artış da yok gibi sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jerserah -- 4 Ocak 2025; 14:58:12 >
  • rockwar kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun hocam, keşke aramıza hiç katılmak zorunda kalmasaydınız. Benim annem dediğiniz gibi ikisi bir arada olarak kullanıyor. Pek bir şikayetini duymadım ama mutlaka bir başka bilene de sormak lazım. Ben tek numaralı gözlüğü bir rayına oturtamadım 20 gündür 😅

• quote:

Orijinalden alıntı: Jerserah

Elinize sağlık hocam. Epey uğraştık ama sonunda ikna edebildim optikçiyi, inatla bir 10 gün daha tak alışırsın diyordu. Odak normalin aşağısında kalmış. Bir de bana gitmiyor hocam sanırım 1.74 indeks dedikleri. 10 küsür senedir Crizal SV Stylis 1.67 kullanıyormuşum ben hep. Abbeleri arasında kayda değer fark yok sanırım Seiko 1.74 ile. 1.67 lik 33-34 sanırım, Seiko 30-31 gibi. Yine de böyle bir sorun yaşamadım bugüne dek. Odakla falan tuzu biberi oldu. Aynı cam modelinden yeni numaralara göre yaptırıyorum. Eskisini iade ettim. Umarım sorun çıkmaz bu sefer. Eski camda 0.50 ve 0.75 lik fark sizce böylesine bir soruna neden olur mu yine hiç sorun yaşamayan biri için bugüne kadar? 😞 Öyle ahım şahım bir artış da yok gibi sonuçta.

Şöyle bir durum da var. Çoğu optikçi odak noktasına dikkat bile etmiyor. Senelerce gözlük kullanan müşteriler odak noktası alacam dediğimde şaşırıyor. Yüksek derecelerde kalınlık belli olmasın diye camın ortasından odak ayarlanıyor. Bir de bazen odak noktasını tam olarak dikkate alamadığımız zamanlar olabiliyor. Özellikle yüksek hipermetroplarda kalınlıktan ötürü , büyük çerçevelerde cam çapı çerçeveyi sığmadığı durumlarda olabiliyor.

Hocam aynı derece farklı çerçevede bile bazen sorun olabiliyor. Küçük çerçeveden büyük çerçeveye geçenlerde de oluyor. Çok hassas gözler de odak noktası tutmayınca rahatsız olabiliyor.

Migrenim var hocam, ondan dolayı en ufak değişiklikten etkileniyorum sanırım. Ayrıca vakit ayırıp cevap verdiğiniz için tekrardan çok teşekkür ederim 🙏🏻

• Jerserah kullanıcısına yanıt

Bende göz yorulması falan yoktu ancak düz hariç baktığım heryerde kırılmalar bükülmeler beni çok rahatsız ediyordu. Eğer optikciyi ikna edemeseydim bir yil falan idare edip sonra camları değiştirmeyi düşünüyordum, ancak şans eseri askere gittim camları orada bir güzel çizdim sonra optikciye gidip ne yapabiliriz buna diye sordum oda üreticiyi arayıp daha yeni 1 aylık cam bu kadar hızlı çizilmez bunda bir sıkıntı var falan filan diye inceleme için üreticiye geri yolladık onay gelincede 1.61 asiferik istedik sorunum büyük ölçüde çözüldü.

Benim numaralar -4 miyop -2 de astigmat, yani benzeriz şuan 1.61 index ve metal çerçeve kullanıyorum ve kesinlikle aşırı kalınlık yok. Bence hiç gereksiz yere hem daha fazla verip hemde abbe yi düşürüp 1.67 almayın sizin ilacınız 1.61, eğer alabiliyorsanız asiferik cam tercih edin. Sizin camlarnız kaliteli camlar eğer memnunsaniz aynı markada kalın, tek değiştirmeniz gereken camın özelikleri.

Ne yazık ki araştırıp etmeden bir şey alınca hep biz zararlı çıkıyoruz, bende gözlükleri aldıktan sonra araştırmaya başladım ilk gittiğimde beni korkutmuşlardı yok kalın olur çerçeveden taşabilir falan diye hem en pahalı camı hemde kötü bir görüş aldım. 2. Gittiğimde ben bu cami ve bu indexi istiyorum dedim ve memnum kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PehliOne- -- 4 Ocak 2025; 19:47:48 >

• PehliOne- kullanıcısına yanıt
    Hocam yani aşırı inceltme görme kalitesini mi düşürüyor? Hiç bilmiyordum valla. Mümkünse hiç inceltme yapılmasa yani standart %35 mi ne onla kalsa daha mı iyi?
    Hocam selamünaleyküm merhabalar,
    Üstte yazdığınız shmc ile bluecoat farklı şeyler mi? Yani ikisinin de olayı mavi ışığı kesmek değil mi? Bir de geçenlerde bir arkadaşla konuştuk forumda hatta siz açıklama getirirsiniz sandık ama yoğunluktan karıştı sanırım. Benim şöyle bir kaygım var acaba tüm gün gözü mavi ışıktan mahrum etmek ne kadar doğru sirkadiyen ritim için ( doktorlar öyle diyorlar). O arkadaş da bir camdan bahsetti mavi ışığı belli dalga boylarına kadar kesip gerisini geçiriyor yani seçici geçirgen diye. Bu konuda tavsiyeniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mexalon

Hocam selamünaleyküm merhabalar,
    Üstte yazdığınız shmc ile bluecoat farklı şeyler mi? Yani ikisinin de olayı mavi ışığı kesmek değil mi? Bir de geçenlerde bir arkadaşla konuştuk forumda hatta siz açıklama getirirsiniz sandık ama yoğunluktan karıştı sanırım. Benim şöyle bir kaygım var acaba tüm gün gözü mavi ışıktan mahrum etmek ne kadar doğru sirkadiyen ritim için ( doktorlar öyle diyorlar). O arkadaş da bir camdan bahsetti mavi ışığı belli dalga boylarına kadar kesip gerisini geçiriyor yani seçici geçirgen diye. Bu konuda tavsiyeniz nedir?

Aleykümselam merhaba , hmc camların üzerinde yeşil , mavi ya da farklı renklerde de olabilen kaplamanın ismidir. Shmc (SupetHmc) yansıma , çizilme , buhar tutmama açısından daha iyi oluyor

Mesela , essilor elements , multifree momentum , hoya maxxee serisi (hmc+) örnek verebiliriz.

Bluecut ( mavı ışık filtreli camların hammaddesi) Lazer ışığının %90 ini keser.

Diğeri mavi ışık filtre denilen üzerindeki mavi kaplamadır.

Bunu genelde işi gereği renk tonlarını değişmesini istemeyen kişilere önerebiliriz. (Sarımsak görünüm istemeyenler)

• Alicanarslann A kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu neye göre yazdınız öğrenebilir miyim? Gözlük numaramdan düşük yazıldı benim de lensler ama gözlük kadar net ve rahat okuma yapamıyorum günlük kullanımda. Bir de hep 0.25 mi düşüktür miyop için yoksa parabolik olarak mı değişiyor bu lens numarası?
  • Üstadım şu mesajıma cevabınız nedir, görüşleriniz nelerdir? Cevap yazarsanız memnun olurum.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160395058
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

Merhaba , bugün itibariyle Novax fiyatları güncelledi. Trion 3D liste fiyatı 48 Bin oldu.

Aradaki fark 10bin ₺, nin üzerinde ve anateo seçerseniz ikinci bir progressive cam hediye ediyor.

Liste çift cam fiyatı 13.200₺ ye gelen bur cami hediye ediyor.

Cevap için teşekkürler...
    Hediye edilen camı hariç tuttarsak Anateo için optikçimin verdiği fiyat mâkulmudur sizce. İkinci cam için çerçeve masrafı falanda ekleneceği için alternatif öneriniz ne olabilir?

Camın özellikleri tekrar hatırlatmak gerekirse uzak (1,50-1,75) yakın (numarası daha belli değil) bir arada. Kolormatik ve antirefle kaplama. Makul düzeyde inceltilmiş vs...
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

Anateonun tek cam fiyatı 17.400₺ %40-45 arasi bir indirim yapmış.

Derecenize göre daha inceltmeye gerek yok. Kaliteli bir cam alıp fiyatları daha aşağı çekmeyi düşünüyorsanız transitions tan vazgeçmeniz lazım. O zaman size önereceğim cam Kodak Atlas Evosun (%30 inceltme standart bunda ). Bunun da güneş camı hediyesi var.

Tek cam fiyatı 14.700₺

İlginize teşekkür ederim 👍🏻...
  • vay arkadaş anca 2 yıl dayanabilmişim. Gözlük camında çizik oluştu mecbur gene cam bakacağım. son sayfadaki fiyatlar nedir öyle :( bu çiziği bi şekilde giderme ihtimali yok mu ? çizik dışında bir görme sıkıntım yok tam odağa denk gelmiş engelliyor. İnternetten supersonic temizleyici makinelerden aldım yalan tabi. Çok pahallı olanlar işe yarıyordur belki ama benim aldığım ne camın sararmasını düzeltti ne çiziği. Gerçi ilk deneyince parladı gibi geldi ama muhtemelen ben öyle görmek istedim.

en son 6.5 uzak 2 astigmat demişim 3 aşağı 5 yukarı aynıdır çerçeve hariç bütçe ne olmalı? pc başında olduğum için mavi ışık filtreli olması lazım.

• jagatai J kullanıcısına yanıt

Essilor 1.67 elemets liste tek cam fiyatı 3600₺

Kodak City lens 1.67 tek cam liste fiyatı 4500₺

• Guncel asiferik seiko 1.57 1.6, essilor as 1.6 sapphire fiatlarini bilen var mi acaba

• gulistan7 G kullanıcısına yanıt

Crizal Sapphire 1.6 olarak stok yok özel üretim var. Liste tek cam fiyatı 8600₺

• 
Sayfa: önceki 616617618619620
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.