Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (623. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: CattishTurtle Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.477
Cevap
633
Favori
2.390.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 620621622623624
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eski mesajlara baya bir göz gezdirdim.Sanırım bu mavi ışık filtreli camlarda olan bir durum gibi de geldi

Yanlış bir seçim yaptım galiba :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CattishTurtle

Hocam Hoya nın hangi serisini aldınız acaba

Serisini bilmiyorum bir kart vermişlerdi belki onda yazıyordur.

Lacoste çerçeve ile ciddi para ödemiştim.

Optik konusunda bilgim kısıtlı

Ama gözüme takar takmaz böyle pırıl pırıl daha önce görmediğim bir görüş sağladı. Uzağı net göremiyorum yakın görüştü sıkıntı yok ama gözlüğü çıkarınca yakın görüş bile o netliği kayboluyor

Hani anlatsalar yok artık derim bambaşka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mexalon

Hocam estetik açıdan bizi rahatsız etmiyorsa hiç inceltme almasak çok daha kaliteli görüş sağlar mı bu bize?

Şöyle bir durum söz konusu olabilir. Cam daha bombeli çıkacağından yanal alanlarda bozulma oluyor.

• man utd kullanıcısına yanıt

Hocam sana zahmet kartı bulabilirsen çok makbule geçer ya bana ve birçok insana faydan dokunur

• Arkadaşlar merhabalar. Gözlük numaralarının artması sebebiyle yeni bir tek odak gözlük arayışındayım. Şimdiye dek küçükken kullandığım gözlüklerin yanısıra iki yıl kadar (R U S-7.25 C-0.5, L U S-7.5 C-0.5) Seiko AS RX 1.67 SRC ve iki yıl kadar da (R U S-7.5 C-0.25; L U S-7.75 C-0.25) Nikon 1.74 AS RX Drive kullandım. Nikon'dan son derece memnun kaldım; fakat bir yenilik de yapmak istiyorum. Yeni numaralarım ise R U S-8.0 C-0.25, L U S-8.5 C-0.5.

İnce ve geniş mercekli çerçeve kullandığım için estetik kaygısı ile 1.74 cam kullanmakta ve aramaktayım. Şimdiye kadar Kodak, Nikon ve Hoya'dan ulaşılabilir fiyatlar alabildim (16.000-20.000 arası), Zeiss ise dudak uçaklatan seviyelerde (44.000 civarı). Ana amacım lens boyunca yüksek seviyede netlik sağlayacak bir cam almak; göz konforu vesaire bir sıkıntı yaşamıyorum, mavi kaplamalar da genel olarak rahatsız etmekte. Bu noktada hangi cam/model/kaplama kombinasyonu bana yüksek berraklık sunacaktır? Hoya denemek istiyorum fakat nasıl bir kaplama/lens modeli almalıyım malesef bilmiyorum.

Ayrıca ilginç bir şekilde bir optik bana şu anda kullandığım Nikon camların stok camlar olduğunu ve kişiselleştirilmemiş olduğunu söyledi; bunu kendim nasıl doğrulayabilirim? Aynı optik kişiye özel Hoya camların (model veya kaplama belirtmedi) yaklaşık 36.000 liraya geleceğini ifade etti. Aradaki fiyat uçurumu neden olabilir?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koffiato -- 29 Ocak 2025; 1:41:38 >

• Koffiato K kullanıcısına yanıt

Merhaba , güzel camlar kullanmışsınız zaten. Nikon-Hoya-Zeiss markaları zaten en üst seğment camlar. Zeiss'e f/p olarak iyi durmuyor. Mantıklı bakınca diğer markalardan 2 adet cam alınır. Mavi kaplama istemediğinizde Drive ya da UV tercih edebilirisniz.

Son söylediğinize gelince (RX) yazan her cam kişiye özel üretimdir. Nikon'da 1.74 AS stok cam yok.

Eskiden DAS olarak vardı. Doğru olmayan sizi yanıltacak bir bilgi vermiş.

• faith_388 F kullanıcısına yanıt

Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Görünüşe göre Nikon ve Drive kaplama ile devam edeceğim. Bir sorum daha var, Asiferik yerine Bi-Asiferik camları tercih etmek bariz bir avantaj sağlar mı görüş netliği veya incelik açısından?

Önceki yorum eski hesabımdan yapıldığı için sildim.

• Hoya da Sync III isimli bir cam var, ekrana çok bakanlar için özel geliştirilmiş özelliklerinde diyor, bunda + olarak sarımtırak yapan mavi ışık filtresi var mı yoksa ihtiyaç duyulmuyor mu bilen var mı?

• Merhabalar,

Gözlük numaram uzak 3,25 ayrıca 0,50 astigmat var.

Doktora gittim, akşamları araba ışıkları çok göz alıyor, rahatsız oluyorum dedim.

Mavi ışık filtreli değil, polarize cam kullan dedi.

Güneş gözlügu dışında normal camlarda polarize nasıl oluyor ?

• GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

Merhabalar; güncel numaralarım görseldeki gibi.

Bu numaralar için tek odaklı ve progresive olarak hangi camları önerirsiniz ve yaklaşık fiyatları ne olur acaba?

Bir de tabi ideal inceltme miktarı ne olmalı ? Ben normalde yakın ve uzak gözlüğü olarak ayrı kullanmayı tercih ediyorum.

Saygılarımla

• iztech kullanıcısına yanıt

Merhaba , hocam bu numaralar için inceltme yapmanıza gerek yok. Çerçevesiz bir model seçmediğiniz müddetçe 1.50 indeksli camları tercih edebilirsiniz.

• Merhaba,ilk defa tek gözlük kullanmak için progresive gözlük kullanmak istiyorum,işim gereği bilgisayar ve 4 mt kadar uzaklığımda bulunanan büyük ekranları sorunsuz görmek istiyorum.Bu gözlükleri kullananların çoğunda sıkıntı yaşadığını görüyorum.Benim önceliğim orta mesafeyi sorunsuz görebileceğim bir cam.Bir gözlükçüden sorunsuzluk garantili olarak sadece cam hoya 28bin,visionart 20bin fiyat aldım.Bu fiyatlar benim bütçeme yüksek ama sorun yaşamayacağım daha uygun önerileriniz varsa çok makbule geçecek,şimdiden önerileriniz için teşekkürler GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• faith_388 F kullanıcısına yanıt

Yanıtınız için teşekkür ederim , çerçevelerim kenarsız , sanırım o durumda index değerini büyütmek gerekecek . 1.6 yeterli olur mu acaba ?

• iztech kullanıcısına yanıt

Kırılmazlik direnci yüksek olduğundan 1.6 tercih edilebilir.

• GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!.
    Atasunda %30 indirim varmış . Geçen cam için 4000+900 fiyat verdiler %30 olursa 3500 ebgelecek. Atasundan alınır mı yoksa tavsiyeniz var mı başka camlar için . Nikon aldım kenarlardan yandan bakınca TV vb bulanık görünüyor su an. Çok memnun kalmadım açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: izzet43

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!.
    Atasunda %30 indirim varmış . Geçen cam için 4000+900 fiyat verdiler %30 olursa 3500 ebgelecek. Atasundan alınır mı yoksa tavsiyeniz var mı başka camlar için . Nikon aldım kenarlardan yandan bakınca TV vb bulanık görünüyor su an. Çok memnun kalmadım açıkçası

Buna 6-7 bine kadar tavsiyeniz ne olur

• Merhabalar herkese, çerçevemden ve camımdan "sıkıldığım için artık" değiştirme kararı aldım. Camımda çok ufak çizikler mevcut, iki yıldır kullanıyordum. Stark'ın kırmızı sertifikalı bir camıydı, Verdure marka kemik bir çerçevem var. Cam Mavi ışık korumalıydı sanırım. Eski reçetem buydu,

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

Hekime gittim iki üç defa. Gözlüğümün şu an iyi olduğunu söylediler. Ben de değiştirmek istediğimi söyledim ve yeni bir reçete verdiler.

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

Gözlüğü değiştirme kararı aldım, optikçilere gittim fakat çok yüksek fiyatlarla karşılaştım en alt segment ürünler için dahi. Her şeyi geçtim, gerçekten hiçbir optikçiye güvenemiyorum. Hepsi birbirini kötülüyor, kötü bir durum.

Yurtdışındaki sitelere baktım ama aliexpressteki satıcılar bir aydan aşağı göndermiyor ve ortalama 1500 tlye geliyor. Ona rağmen bir ay beklemek istemiyorum. Bir de PD değerimi bilmiyorum. GlassesOn'da test yaptığımda 65, 65, 64, 64.5 gibi sonuçlar aldım. İki ay önceki ölçümümde 66mm olduğu görünüyor. Bu ölçümümde de 64.5'tu zannedersem. Kısacası yurtdışından da gözlük alamadım. ama öneriniz olursa kesinlikle denerim. Acelem yok çünkü şu an görüyorum.

Gaziantep ilindeyim bu arada, dürüst esnaf önerisi olan varsa ziyaret etmek isterim.

Cam öneriniz nedir? Stark camları değiştirmeli miyim? 2 yıl oldu aldığım. Hatta 2.5 yıl. Öyle deli dehşet çizilmeler yok, fakat mavi ışık filtresi minimal de olsa sarımtırak yapıyor gün içinde kullanımımda. Gözlüğü çıkarttığımda anlıyorum renk farkını. Onun dışında sorun çıkarmıyor.

çerçeve konusunda yerli ithal ayrımı yapmıyorum. ama yerliler genelde belli başlı tiplerde gibi. Çerçevede şu marka fpdir. iyidir. derseniz dikkate alacağım.

1. Şekil olarak değil, marka olarak çerçeve önerisi;
    2. Cam konusunda bunları kullanabilirsiniz dediğiniz cam;
    3. Yurtdışı öneriniz varsa site öneriniz;
    4. Gaziantep veya ildışında önerdiğiniz varsa alabileceğim yer.

Genelde kemik kullanacağım sanırım, çünkü nose slipler burnumda kayıyor. Küçükken sırf bu yüzden gözlük takmayı bırakmıştım.

Hukuk muşaviriyim, belirtme sebebim mesleğim gereği bilgisayar ve kaynaklarla haşır neşirim. Hem ders çalışıyor hem bilgisayar başındayım. Önerilerinizi bekliyorum lütfen. :)

ek: Atasunu önerir misiniz mesela? ama onlar da pek ucuz değil gibi.

ek2: @faith_388 hocam herhalde en son mecburen gaziantepten mersine yanınıza geleceğim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joppofish -- 4 Şubat 2025; 1:11:35 >

• joppofish J kullanıcısına yanıt

Merhabalar , hocam dereceleriniz güzel değişmemiş. Kullandığınız cam Multifree markasının SHMC kaplamalı mavi ışık filtreli bir cam (UV420nm) SHMC kaplamalı olanların çoğu birbirine eş değer oluyor.

Ben sürekli kullanımlarda daha iyi camlar kullanılmasını tavsiye ediyorum. Markaların kendi özel kaplamalı camlarından.

Çerçeveye gelirsek şuan hangisini söylesem gittiğiniz mağaza satmayabiliyor. Yurtdışından çerçeve belki fiyat olarak cazip görülebiliyor. Tabi gözlükleri deneme şansınız yok , resimdeki görüldüğü gibi de olmuyor , çerçevede sıkıntı olursa garantisi de yok. Bazı optikçiler bu çerçevelere montaj işlemi yapmayabiliyor.

Bu arada fiyatlara bir şey diyemiyorum ama benim bile şaşırdığım fiyatlar verebiliyorlar. (insaflısına denk gelmek lazım :D ) Fiyatın önemli olduğu kadar bir de camın montajı ve satış sonrası hizmet de kullanıcı için çok önemli olması lazım.

Bu arada Mersin'e gelirseniz de beklerim , her türlü yardımcı olurum. Mersin harici Adana'dan gelen forum üyelerimiz oluyor :)

• serdar_71 kullanıcısına yanıt

Merhaba , hocam sorunsuzluk garantisi gibi bir şey yok. Bu fiyatların altında da çok memnun kalabileceğiniz camlar var. Derecelere baktığımızda astigamatın olmaması adaptasyonda zorlanmazsınız.

Geniş kanallı bir cam istiyorsanız VisionArt Anateo , Kodak Atlas önerebilirim. Essilor Comfort , VisionArt Sirus bunlarda orta düzeyde iyi camlardır. Diğer bir çok marka da var , odak ölçüsü ve montajı doğru olduğu müddetçe sorun yaşlamazsınız.

• izzet43 kullanıcısına yanıt

Hocam astigmattan dolayı kenarlarda bulanık alanlar tüm camlarda olacaktır. Çerçeve seçiminize göre cam tavsiyemiz değişebiliyor. Yapılan montajdan dolayı da bulanık alanlara denk gelmeniz fazlaca olabiliyor.

Derecelere bakınca %30 ya da %40 inceltilmiş camlar tercih edebilirisniz. Çerçevesiz bir gözlük seçecekseniz kırılmazlık direnci yüksek camlardan seçmeniz gerekir.

• 
Sayfa: önceki 620621622623624
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.