< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (624. sayfa)

-
-
Rica ederim hocam. Fiyatlara gelince her gittiğiniz optikçi farklı bir fiyat söyleyecektir.Ben liste fiyatlarını söyleyim.
VisionArt Anateo 1.5 AryaUV tek cam liste fiyatı : 10.400₺
Kodak Atlas 1.5 CNC UV tek cam liste fiyatı : 11 .400₺
Bu ay sonuna kadar Anateo'nun güneş camı hediye kampanyası var. Atlas'ta bu kampanyayı kaldırmışlar maalesef.
İşbir Optik'in sattığı camların garanti kapsamları da geniştir. Sadece burada optikçinin yaklaşımı önemli. Mesela ben garanti konusunda esnek davranıyorum. Garantiye girecek bir durum varsa hemen firmaya gönderiyorum. Bazıları firma değiştirse bile ilgilenmeyebiliyor.
-
Optikçiye göre değişmekle birlikte tabii bu liste fiyatlarından en az %30 da indirimde alacağız sanırım fiyat araştırıken...
Amacım sizlerden alacağım bilgiler doğrultusunda fazla para ödememek,hakkı neyse ona göre fiyat ödemek.
İmkan olsada sizden gelip alsam ama ben İstanbul' dayım.
Forum kullanıcılarına büyük yardımlarınız oluyor sizin ve yönlerdirme yapan diğer optikçi arkadaşların...Tekrar ilgi ve yönlendirmeleriniz için teşekkürler,allah hepinizin işlerini rast getirsin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam merhabalar tekrardan, SHMC kaplamanın dışında ne alınabilir mesela? Dereceme uygun cam öneriniz var mıdır? Doğrusu mersine gelip sizinle çözmeyi çok isterim. Güven veriyorsunuz çünkü :) Haftasonu cumartesi açık mıydınız mesela? Mesai sebepleri dolayısıyla ancak haftasonu bir bahane uydurup hem mersin görmeyi hem de gözlüğü halletmeyi isterdim. Ama aynı gün içinde de olur mu o da ayrı bir mesele. Bir de bütçem olarak değecek bir şey olmalı doğrusu. Ha geleceksem de adresiniz gerekli :)
Onun dışında, bu ihtimali kenara ayırırsam.
Atasun önerir miydiniz? Hem yakınlarımdaki avmlerde mevcut olduğundan bir cezbetmiyor değil fakat önceki zamandan çok olumsuz yorum gördüm Atasun hakkında.
Atasun'u da geçtim. Bu derecelerde ve güniçi sürekli kullanımda önerdiğiniz cam, önerdiğiniz kaplamalar nelerdir? Doğrusu maksimum çıkacağım bütçe 3-4 civarıdır gibi düşünüyorum. Bu bütçede de değecek bir gözlük olmalı benim için. Yani elimdekinden iyi görüş sağlaması:) Öğrencilik sebepli şu anlık bu bütçelerdeyim mecburen. Belki de ileriki zamanlarda, derecemin değişmediğinden de emin olduğumda çok daha kaliteli alternatiflere bakabilirim. Şu anki hedefim 2-3 sene götürmesi ve güzel görüş sağlaması.
Mavi ışık filtresi konusunda da, genelde minimal de olsa sarımtırak oluyor görüntüler. Elimdeki cam rahatsız etmeyecek boyutta bir mavı ışık kaplamalı sanırım. Belki de değildir. bilemiyorum.
Antirefle de olması gerektiğini düşünüyorum. Bir de kaşlarımın ve yanağımı gözlüğe çok değdirdiğimden çok yağlanıyor. :D
Önerilerinizi bekliyorum lütfen. Çok teşekkür ediyorum. var olun.
-
Merhabalar , Atasunun kendi camlarından memnun olan çok yok. Mağazada montaj yapmadıkları için çok geç teslim ediyorlar ve odak sorunları çok oluyor. Eskisi gibi de uygun fiyatlar yok.
Cam önerisine gelince Shmc kaplamalar dışında genelde önerdiğim Kodak City Lens ya da Essilor Crizal Easy Pro (BCT) oluyor.
Öncelikle teşekkür ediyorum.İşimi doğru yapmaya çabalıyorum ve insanları doğru yönlendirmek istiyorum.
Mersin'e o kadar uzak yoldan geleceksiniz elbet sizin farklılığınız olacaktır. Cumartesi çalışıyorum siz gelmek istedikten sonra kapalı olsam bile açarız :-)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Atasunun camlarını sürekli kötülüyoruz tüm optisyenler olarak ama ne yapalım mecburen doğruyu söylememiz gerekiyor 😄. Eskiden fiyatları aşırı ucuz olduğu için bi nebze bütçe kısıtı olan arkadaşlara tavsiye edebiliyorduk. Şimdi markası olan camlardan bile daha yüksek fiyatlar verdikleri için genelde tavsiye etmiyoruz.
Forumdaki optisyen arkadaşlarla birlikte bir kâr amacı gütmeden hobi olarak yardım ettiğimiz için, güven konusunda sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum. Sonuçta güven problemi, bir kar amacı olduğunda ortaya çıkıyor. 😄 Bu yüzden eğer imkanınız varsa faith hocamızın yanına gidip almanızı tavsiye ederim en azından aklınızda bir soru işareti kalmaz.
Şu an kullandığınız kırmızı zarflı stark camı ise, mavi ışık filtresinde en az sarı gösteren camlardan biri kendisi. Bunun yanında essilor elements, hawk bluecontrol (yeşil antirefle) camları da aşağı yukarı aynı sarılıktadır. Bluecut camlarda kaplama rengi mavi oluyorsa, ve lazer ışığını kesen cam olursa genelde fazla sarı gösteriyor ve rahatsız ediyor.
Bu camların yanında kodak city lensi çokça tavsiye ediyorum ve şimdiye kadar hiç olumsuz bir dönüş almadım. Özellikle forumdaki satın alan arkadaşlara soruyorum, hepsi çok memnun kalıyorlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Merhaba yaklaşık 3 yıldır camımı yenilemiyordum, epey çizildiği için değiştirmeye karar verip muayene oldum ve reçete edildi. Fakat numaralarımı e nabızda felan göremiyorum normalmidir? Birde devlet cam ve çerçeveye ne kadar ödüyor acaba?
Merhaba,
Reçete edilen camlarınızı buradan görebiliyorsunuz ;
www.turkiye.gov.tr
Medula Optik Reçete Bilgileri Sorgulamahttps://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-medula-optik-recete-bilgileri-sorgulama -
Teşekkür ederim
-
Aslında önceki yıllardaki dwrecelr fazla artmamis . Acaba önceki çerçevesiz ve küçük şimdiki cevceveli ve büyük cam ondan mi yanlar bulanık oluyor . Nikon bende hayal kırıklığı oldu. Şimdi 2023 yılı numarasına göre ne tavsiye edersiniz cam olarak. Bilgisayar telefon mecburi fazla . Bütçe 10k ya kadar belki biraz fazla olabilir . 12 ve altında ne önerirsiniz ve mümkünse fiyatlariyla beraber
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Büyük çerçeveye geçince ve odak ölçülerinden dolayı olabiliyor. Bu derecelerde stok cam bulunabiliyor. 1.60 indeksli camları tercih edebilirsiniz.
Essilor 1.6 Crizal Rock tek cam liste fiyatı : 4500₺
Kodak 1.6 City Lens tek cam liste fiyatı : 3200₺
Hoya 1.6 HVLL tek cam liste fiyatı : 4100₺
Nikon 1.6 ECC UV : 3700₺
-
quote:
Orijinalden alıntı: ademoz05
Herkese merhabalar
Aşağıdaki numaralar için essilor crizal rock 1.60 (Biasiferik ve Mavi ışık koruması da dahil tüm özelliklerin olduğu cam) için 9000 TL fiyat sizce iyi mi? Sadece iki cam fiyatı. Kendi çerçevemi kullanacağız.
Yanına da numaralı güneş gözlüğü kakaladılar (sanırım). Ona da çerçeve 1000 lira, 25% inceltilmiş camlar 3000 lira.
Kazıklandım mı yoksa iyi fiyat mı verdiler anlamaya çalışıyorum
TeşekkürlerMerhaba , hocam Crizal rock bi-asiferik değil asiferik bir camdır. Dereceleriniz stoklarda mevcut. Tek cam liste fiyatı 4500₺ (
Size liste fiyatını söylemiş 9000₺ bunun üzerinden indirim yapılıyor.
Güneş camı içinde tek cam fiyatı ortalama tek cam liste fiyatları 1500-1800₺ arasında değişiyor.
Yani bu fiyatları net olarak verdilerse fiyatlar yüksek başka yerlere bakın.
-
Merhaba hocam, sanırım benim için yazdınız. Teşekkür ederim.
Bi-asiferik yapacağını özellikle söyledi, çünkü mevcut camlarımda her noktadan aynı netlikte görememe şikayetim vardı. Bu camla kenarlarda da net göreceksin dedi. Tek cam liste fiyatının 11.000 lira olduğunu söylemişti.
Aslında 10-15 yıldır devamlı gittiğimiz bir gözlükçü. Yüksek fiyat verdiyse üzer açıkçası. Dün gitmiştim ve camlar hazır olmadığı için Cumartesi gelip teslim alacağım söylendi. Camların kartı geldiğinde de bakarım, tam olarak hangi modeli ayarlamış. Crizal rock'ında sanırım onlarca farklı varyantı var.
Mesela İstanbul Optisyen-Gözlükçüler Odasının sitesinde şöyle bir fiyat var. Umarım bu camdan bahsetmiştir satın aldığım gözlükçü.
Edit: Gerçi işaretlediğim camlar sanırım karanlık camlar, beyazın fiyatı daha düşükmüş :D Bir de liste Temmuz 2022'den.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademoz05 -- 6 Şubat 2025; 13:26:42 >
-
Merhaba, bugün muayene oldum, bu rapora göre tek odaklı mı çok odaklı cam mı bakmam gerekiyor fiyat araştırması için öğrenebilirsem çok iyi olur :)
-
Essilor'da ASP (asiferik) cam var. Bi-Asiferik camları yok. Advans diye bir camı var parametrik ölçüme göre üretim yapılıyor. Bu cam da ASP (asiferik ) oluyor. Bu ölçümle üretileceği için daha geniş alanda görme sağlanabiliyor.
-
Novax firmasina ait liste fiyatlari. Ikinci resim yeni cikan nexus camlara ait fiyatlar. Trion 3d cam yaptırmıştım uzak bölgesi dar ve yanlarda bozulma fazla diye memnun kalmadığımı belirttim optisyenim sagolsun firma yeniden cam gönderdi ben de çerçeve değiştirip taktırdım. Gelen camlar nexus 4d olarak geldi sağolsunlar. Firmanın son yazılımına sahip progresif camiymis. Herhalde ilk kullanicilarindan biriyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustaac -- 8 Şubat 2025; 23:56:18 >
-
Merhabalar,
Yaklaşık 6-7 yıldır kullandığım gözlüğümü kaybettim. Eskiden normalde aylık lens kullanıyordum o yüzden gözlüğü çok az kullanıyordum ancak son 1 senedir aylık lensi gözüm kabul etmedi günlük lense geçtim. Günlük lenste çok pahalı olduğu için (Oasys one day hydra luxe -2.00) günlük iş yaşantımda gözlüğü daha fazla kullanmaya başladım. İşim sürekli bilgisayar başında. Önceki gözlük camım ile ilgili pek bir şey hatırlamıyorum ama çok kaliteli bir şey değildi. Yine de memnundum. 2018 Yılında ve 2023 yılındaki reçetelerim de aşağıdadır. Az da olsa astigmatım olmasına rağmen Lensi 2 derece miyop yani -2 derece kullanıyorum ve gayet başarılı hiç bir sorun yaşamıyorum.
Trendyoldan ucuz yollu 250 TL ye bir çerçeve de getirttim. Bu minvalde bana ucuz yollu hangi camı ve hangi cam derecesini önerirsiniz?
Not: Ankara’dayım. Bir optik’e gittim. Gp Plus 1.56 indeksli bir cam önerdi, elinde -2.00 derecelik cam da var. Çekmeceden çıkarttı. Normalde liste fiyatı 1200müş sanırım. Bütçemi sordu 300-400 dedim. Sana 400 TL’ye veriririm dedi. Orijinal olma ihtimali yok sanırım değil mi?
Son olarak ChatGPT’ye sordum.
Gözlük Seçimi İçin Öneriler
1. Mavi Işık Filtresi: Bilgisayar başında uzun süre çalıştığınız için mavi ışık filtreli camlar göz yorgunluğunu azaltır.
2. Yansıma Önleyici Kaplama (Anti-Refle): Daha net bir görüş ve ekran parlamalarının azalması için faydalıdır.
3. İnce Cam (1.60 veya 1.67 indeks): -1.75 miyop için daha ince ve hafif camlar estetik ve konfor sağlar.
4. Asferik Camlar: Görüntü bozulmasını azaltır ve daha doğal bir görünüm sağlar.
Çerçeve:
Reçetelerim
2018deki Reçetem:
2023deki göz muayenesi sonucu göz ölçümlerim
Herkese yardımları içim şimdiden teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffff123 -- 10 Şubat 2025; 7:10:21 >
-
Merhabalar. Cyl değeri 2 yi geçtiği için çoğu firmada cam üretim olacaktır. Üretim olunca haliyle fiyatlar artıyor. Birkaç yerli firmada camlar stok olarak bulunabilir. Örnek olarak.
Elements 1.6 (essilor kataloğunda) mavi ışık filtreli= 3500 ₺
Hawk 1.6 hmc (orta kalite kaplama) = 2000 ₺
Hawk v-shock 40 steel ar (kırılma dirençli, daha iyi kaplama) = 3000₺
Stok olarak bu camlar alınabilir. Fiyatlar ortalama piyasa fiyatlarıdır değişiklik gösterebilir fikir olsun diye yazıyorum. Başka firmalarda alternatifleri de olabilir. Daha üst bir şey isterseniz üretim olarak şunları tavsiye edebilirim;
Kodak rx 1.6 asp cnc uv = 7000₺
Nikon rx 1.6 as scc plus = 9000₺
Essilor rx 1.6 asp crizal sapphire hr = 8600₺
Bunlar tercih edilebilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLegendary -- 10 Şubat 2025; 14:35:45 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X