Şimdi Ara

GÖZLÜK VE HARP OKULLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben 1 ay önce 0,50 gözlük kullanmaya başladım, harp okullarına girerken problem olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omar94 -- 3 Nisan 2012; 13:08:45 >

• 0.50 İSE MESELE YOK AMA MÜLAKATA FİLAN SAKIN GÖZLÜKLE GİTME.GÖZ MUAYENESİNE GİTMEDEN 4 GÜN ÖNCE ÇIKAR GÖZLÜĞÜ GÖZ MUAYENESİNDE GÖZLERİNİ KISARSIN ORADAN SANA 0.30 GELİR SONUC OLARAK 0.20 KUSURLU ÇIKAR GÖZÜN ODA BİR ŞEY OLMAZ.
  • Ben şimdiden çıkardım gözlükleri cevabınız için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: omar94

Ben şimdiden çıkardım gözlükleri cevabınız için teşekkür ederim

umarım işe yarar ben askeri lise müakatlarında öğle yaptım benim numara 0.75 di :) göz muanesinden geçtim :)
  • 0,75 e kadar dinlendiricidir ve çoğu zaman anlaşılmaz. Rahat ol arkadaşım :))
  • İçimi çok rahatlattınız vallaha sağolun
  • Valla dürüst olayım imkanı yok gözlük ile girmenin bende 0.75 vardı almadıklar sağlıkta elendim eğer günlük yaşantında gözlük kullanıyorsan hava harpte sorun olacaktır doktor mutlak surette tespit eder en küçük bir göz kısmada ne "ne oluyo zorlanıyor musun" diye dalgaya başlar eğer gözün bozuk ise harp okuluna girmen imkansız...

Çünkü şöyle bir durum var ki eğer bir insan bu yaşta miyop olmazsa bir daha asla olmuyor sadece ileri yaşta hipermetrop olur senin göz numaran o.50 ama ilerleyen yıllarda ne kadar gözlükte kullansan mutlak surette ilerliyecektir.

Yani %100 demiyorum ama gözün 0 değil ise harp okulları çok zor hem lise zamanında askeri lise için hemde harp okullarında denedim olmadı :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende 2 hafta önce felan gözlük aldım gözlerim 0,50 normalde pek anlaşılmıyor ama özellikle miyop akşamları daha çok kendini belli eder ve uzaktaki yazıları okurken sıkıntı yaratıyor doktora gittigimde yazıları zor okudum günlük hayatını etkileyecek bir durum degil gündüzleri hiç sıkıntı yaşamazsın hatta 0,50 sınır 1 dereceye kadar gözlük kullanmasanda olur sadece televizyon izlerken vs kullanmak gerekiyor ama bu tarz sınavlarda biraz sakıncalı birde yaşının ufak oldugunu düşünüyorum ilerleme ihtimali var
    bu arada miyop heryaşta olabilir mesela benim ki çok kitap okumaktan oldun büyük düşmanı bilgisayar ve kitap
    arkadaşımın gözleride miyop o 0,75 kızın gözleri sapasağlamdı 28 yaşında bozuldu
    birde toplumun zaten çoğu miyop ama birçogunun derecesi ufak oldugu için anlayamıyor hele ki günümüzde bilgisayar kullananların çoğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berrakk -- 3 Nisan 2012; 18:37:59 >
  • Yav ama bide şöyle bi durum var; günümüzde göz bozukluğu "0" olan bi insan varmıdır acaba? bence yoktur... imkansız gibi bişey, hadi 3-5 kişinin gözünde hiç problem olmayabilir ama bu okul yüz küsür öğrenci alıyor mutlaka ki 0,25-0,75 arasına göz yumuluyordur... diğer türlü imkansız yani
  • sonuçta dene arkadaşım. Ama hava harpı seçme sakın kendin için :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: omar94

Yav ama bide şöyle bi durum var; günümüzde göz bozukluğu "0" olan bi insan varmıdır acaba? bence yoktur... imkansız gibi bişey, hadi 3-5 kişinin gözünde hiç problem olmayabilir ama bu okul yüz küsür öğrenci alıyor mutlaka ki 0,25-0,75 arasına göz yumuluyordur... diğer türlü imkansız yani

0 olan tabiki var mesela benim gözlerimde hiç sorun yoktu son 20 gündür böyle ehliyet alırken göz doktoruna gitmiştim o zaman 0 dı.
    böyle sınavlarda yazıları 3-4 metre uzaklıktan okuyorsun göz doktoruna gidincede aynı şekilde gözleri 0,50 olan biri okumakta ciddi anlamda zorlanır hatta neredeyse yazıları silik görür sonuçta sana kocaman harfleri göstermiyor ama yinede şansını dene ne olur olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berrakk -- 3 Nisan 2012; 19:53:27 >

• Var tabikide gözü 0 olan hatta önceki mesajımda belirttim şöyle bir olay var gözü 18 yaşına kadar bozulmayan birn,n 40 yaşında hipermetrop başlayıncaya kadar uzakta asla bir sorunu olmaz ve 0 olur bende o geyiğe girmiştim ama gözleri 0 olan insanlar tabikide var...
  • İşimiz şansa kaldı anlaşılan yinede denemeye değer
  • Sen eğer hava harbe girersen 0.50 ile bu konu altına mesaj at, AİHM'ye başvururum bende
  • Numarası kaç olursa olsun iki gözünün de aynı olması gerekiyor diye biliyorum
  • Havaya girmen imkansız,karaya girebilirsin ama doktorun insafına kalır o an artık.Başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElysionMaster -- 4 Nisan 2012; 16:56:49 >
  • Eğer girebilirsem mutlaka yazarım buraya bilgilendirmeler için ayrıca teşekkür ederim
  • Girebildin mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş konu hortlatılmış heralde ama yazayım yinede. eğer benim kekeme olan arkadaşım askeriyeye girdiyse seninde girme şansın var diye düşünüyorum
  • ah ulan ah gözlerim saglam olsa havadan baska bi yere gitmezdim ama nasip :))
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.