Şimdi Ara

Harp Okulu-Sivil Okul Arasında Seçim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar herkese. Sakarya Üniversitesi-Makine Mühendisliğini ve Deniz Harp Okulunu kazandım. İkisinin de mutlaka artıları eksileri var elbet. Deniz Harp Okulunda mühendislik eğitimi de alıyorsun.
    Özellikle büyüklerimin tavsiyelerini bekliyorum. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• türkiye'nin en iyi üniversitesinde mühendislik okuyorum ama harp okuluna girme şansım olsaydı hiç düşünmezdim. şahsen ben karacı olmak isterdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leoris

türkiye'nin en iyi üniversitesinde mühendislik okuyorum ama harp okuluna girme şansım olsaydı hiç düşünmezdim. şahsen ben karacı olmak isterdim.

TR NiN EN iYi ÜNiVERSiTESi HANGiSiYMiŞ MERAK ETTiM.

BU ARADA HARP OKULU FALAN MI KALDI MiLLi SAVUNMA ÜNi VAR ARTIK Bi OLAYI KALMADI ASKERLiGiN. O ADAMLARIN HEPSi SiViLE GEÇTi LiSANS OKUYORLAR.
  • affiliation kullanıcısına yanıt
    ÖDTÜ
  • quote:

türkiye'nin en iyi üniversitesinde mühendislik okuyorum ama harp okuluna girme şansım olsaydı hiç düşünmezdim. şahsen ben karacı olmak isterdim.

Bilmiyorum hocam ya çok güzel bir meslek fakat orada geçecek olan 5 sene nasıl geçer bilmiyorum.

Sadece haftasonu okuldan çıkabiliyorsunuz,o da komutan izninizi kesmezse. Her akşam söyledikleri saate uyumak zorundasınız. Tamam şuan kaldırılabilir bazı şeyler de,23 yaşına gelmiş adama bu haftasonu cezalısın bi yere çıkamazsın denmesi de insanın zoruna gider hocam bu en basit örneği sadece.

20 gün hava harp okulu ösu kampında kaldım. Whatsapp profil fotoğraflarımıza bile baktı komutan,değiştir onu falan diye laf yaptı. Bazen insan öyle bir noktaya geliyor ki yeter ulan diye çıkışasın geliyor ama yapamıyorsun

• rahat, gevşek bir insansan harp okulunda çok sıkıntı yaşarsın, hangisi ideallerine daha çok uyuyorsa onu seç
  • quote:

Orijinalden alıntı: affiliation

quote:

BU ARADA HARP OKULU FALAN MI KALDI MiLLi SAVUNMA ÜNi VAR ARTIK Bi OLAYI KALMADI ASKERLiGiN. O ADAMLARIN HEPSi SiViLE GEÇTi LiSANS OKUYORLAR.

Harp Okulları hala var hocam. Sadece MSB Milli Savunma Üniversitesi diye tek bir isime bağlandı fakat okulların yapılarında hiçbir değişiklik yok. Sistem hala eski sistem isim hala harp okulu.

• quote:

ÖDTÜ

BÖLÜM NE
  • quote:

Orijinalden alıntı: affiliation

quote:

Harp Okulları hala kendi özerkliklerini koruyor ve kendilerine has kanun ve kurallar devam ediyorlar ancak artık MSÜ adı altında bir çatıda birleştiler. Öğrenci alımları ortak sadece.
  • Deniz Subayı olmak zordur. Kaldırabilecekseniz gidin.

Bu arada maşallah forumda baya kazanan var bi ben kazanamamışım.
  • Bir buyugun olarak Harp Okulu tavsiye ediyorum.

• Askeri okul aşırı disiplinli olur. Mesela normal bir üniversite hayatı bekleme ama harp okulundan çıktığında elde ettiğin eğitimi çok yerde bulamazsın. Subay olur albay olarak emekli olursun mis :)

• Mutlu olacağınız işi yapın askeri hayat ile sivil hayatın olumlu olumsuz yönlerini maddi ve manevi açıdan değerlendirin + - tablosu yapın ve seçiminizi yapın

• quote:

Orijinalden alıntı: ressi1

Deniz Subayı olmak zordur. Kaldırabilecekseniz gidin.

Bilgi alabileceğim hiçkimse yok hocam çevremde zorluklarını eksilerini bana anlatabilir misiniz bilginiz varsa?

Leoris hocam bunları bile bile babanız da askerse neden asker olmak isterdiniz ki
  • .HOPE. kullanıcısına yanıt
    rutin şeyleri seven biri değilim o yüzden masa başı işler bana hitap etmiyor. özel kuvvetlerde subay olmak istedim de peder sağolsun yollamadı. ama eğer gitseydim teğmenliğime 1 sene kala atılmış olacaktım.

merak ettiğin ne var? elimden geldiğince yardım ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: .HOPE.

quote:

Bilgi alabileceğim hiçkimse yok hocam çevremde zorluklarını eksilerini bana anlatabilir misiniz bilginiz varsa?

Leoris hocam bunları bile bile babanız da askerse neden asker olmak isterdiniz ki

-Okul Hayatı-

7/24 tel arkasında emir komutadasın, ailen İstanbulda değilse dışarıya ancak çarşı iznine çıkabilirsin. Kötü yanı bence bu kadar

Güzel yanları her sabah spor yapmak, yelkenliyle denize açılmak.Bahar dönemi sonunda gemi stajı ve liman ziyaretleri(3. ve 4. Sınıflarda yurt dışı limanları ve açık deniz eğitimi). Okumayı ve kendinizi geliştirmeyi seviyorsanız sınırsız imkanları var.

-İş Hayatı-

-Aylarca evde değilsiniz
    -Gemi yaşamı zaten zordur askeri olanı daha zor vardiyalı çalışırsınız

-İyi yanı görev dönüşü uzun tatiliniz olur

-Daha iyi anlamak için Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz in "Çelik Gemiler Demir Bahriyeliler" kitabını okumanızı tavsiye ederim.

Ek olarak Altınkum Özel Eğitim Merkezi Komutanlığında çalıştım, denizcilerin mekanıdır, mükemmel bir yer.

Bu arada puanınız kaç hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 12 Ağustos 2017; 13:13:23 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .HOPE.

quote:

-Okul Hayatı-

7/24 tel arkasında emir komutadasın, ailen İstanbulda değilse dışarıya ancak çarşı iznine çıkabilirsin. Kötü yanı bence bu kadar

Güzel yanları her sabah spor yapmak, yelkenliyle denize açılmak.Bahar dönemi sonunda gemi stajı ve liman ziyaretleri(3. ve 4. Sınıflarda yurt dışı limanları ve açık deniz eğitimi). Okumayı ve kendinizi geliştirmeyi seviyorsanız sınırsız imkanları var.

-İş Hayatı-

-Aylarca evde değilsiniz
    -Gemi yaşamı zaten zordur askeri olanı daha zor vardiyalı çalışırsınız

-İyi yanı görev dönüşü uzun tatiliniz olur

-Daha iyi anlamak için Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz in "Çelik Gemiler Demir Bahriyeliler" kitabını okumanızı tavsiye ederim.

Ek olarak Altınkum Özel Eğitim Merkezi Komutanlığında çalıştım, denizcilerin mekanıdır, mükemmel bir yer.

Bu arada puanınız kaç hocam ?

97bindeyim hocam,DHO 270. Asilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .HOPE. -- 12 Ağustos 2017; 13:28:21 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim gerçekten o fiziki yapı, sabır ve irade olduğuna inanıyorsan gel. Duruşunda subay duruşu olmalı. Bilgili olmalısın. Astlarından daha iyi daha bilgili görgülü olmazsan seni dinlemezler. Harp okulu zordur ama meslek daha zor aklından çıkarma. Deniz kuvvetleri diğerlerine nazaran daha yumuşak. Bunu da unutma

• quote:

rutin şeyleri seven biri değilim o yüzden masa başı işler bana hitap etmiyor. özel kuvvetlerde subay olmak istedim de peder sağolsun yollamadı. ama eğer gitseydim teğmenliğime 1 sene kala atılmış olacaktım.

merak ettiğin ne var? elimden geldiğince yardım ederim

Deniz subayı olduktan sonrada özel kuvvetlere başvurabilirsin. Özel kuvvetler tüm kuvvetlerden alım yapar. Hatta Deniz özel birliklere (SAT, SAS) başvurabilirsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.