Şimdi Ara

Gözü açık olmayı merak ediyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkanda bıçaklar, çok fenalar, suya susuz getirmek gibi lütfen klişe şeyleri söylemeyin. Net bir şekilde bunun özellikle fizyolojik ve algoritmik açıklamasını merak ediyorum.

• Insan kazik yedikce ve yaslandikca kurnazlasir

Ozellikle 50 yasindan sonraki insanlar akilli olmasalar bile kurnaz olur

Cunku ulkedeki insanlarin yuzde 80i falan kendi capinda birer dolandırıcı yalanci hilebaz duzenbaz vs

Insanlar yavas yavas kimseye güvenmemeyi kimin ne yapabilecegini kavramaya başlar ve buna gore onlemler alır

Ben mesela yillardir 0 risk 0 arkadas takılıyorum çünkü kazik yemekten usandim kimisi kurnaz olur kimisi cimri olur 70 yasinda almanyadan gelme multi milyoner cay parasının hesabini bile yapan pazara arabayla gitmeyen komsum varlan düşünün artik

O PARA BENDE OLSA NE YERIM NE YERIMLAN OFFFFFFFF
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Nasıl? Sırf bunlar para için mi?
    Simyacı gibi ilerliyor. Edindinilen bilgi net paylaşılmıyor. Kendim uğraşıyorum anlamak için belki doğru belki yanlış çıkarım yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lakapsız 98

Nasıl? Sırf bunlar para için mi?
    Simyacı gibi ilerliyor. Edindinilen bilgi net paylaşılmıyor. Kendim uğraşıyorum anlamak için belki doğru belki yanlış çıkarım yapıyorum.
    Knk bak benim anladığım ne var ya

Türkiyede aşırı vahşi kapitalizm var insanlar ac bazisi kopek gibi ac ufacik bir cikar icin 1000 kisi birbirini yemek zorunda

Jack londonin vahsetin cagrisi beyaz dis ates yakmak gibi kitaplarindaki kanada tasviri gibi kaynaklar az insanlar cok herkes 1 lokma et icin kurt gibi birbirini parcalayacak halde

Bu da asiri bencillik ve yirticilik getiriyor

Yani evet basta para olmak uzere çıkarlar için moruq insanlar kafayı yemiş
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Aslında ne kadar doğrudur bilemem kendini düşünmek. Ama daha önce öğrendiğim kadarıyla psikolojide aşırı vericilik diye rahatsızlık var onda karşındakine fazla fedakarlık yapıp beklentiye girme durumu. Hatta bunun için önceliğinizi kendinize verin deniliyor örnek olarak uçakta solunum maskesini önce kendiniz takın sonra çocuğunuza takın deniliyor yoksa çocuğa takmak için hem kendimiz hem de çocuk boğulabilir.
  • Dünya korkunç bir yer aslında kedi köpeğe tecavüzler imam olup zina yapan allahtan baahsedenler iş yerinde çalıştığım müdürün kasadan her ay para çalması..İş çıkışı sırf yan baktı diye tanıdık birini bıçaklayarak öldürülmesi....Para kazanmak için kerhanede domalan insanlar...Sokakta aç sussuz yaşan insanlar..3 kuruş paraya çalıştığı halde adamın kuyusunu kazmaya çalışan insanlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-67D7F6EFB -- 21 Eylül 2019; 10:53:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lakapsız 98

Aslında ne kadar doğrudur bilemem kendini düşünmek. Ama daha önce öğrendiğim kadarıyla psikolojide aşırı vericilik diye rahatsızlık var onda karşındakine fazla fedakarlık yapıp beklentiye girme durumu. Hatta bunun için önceliğinizi kendinize verin deniliyor örnek olarak uçakta solunum maskesini önce kendiniz takın sonra çocuğunuza takın deniliyor yoksa çocuğa takmak için hem kendimiz hem de çocuk boğulabilir.
    o gerizekalılık eskiden bende vardı malesef berbat bir şey herkesten kazık yediğimi hissediyorum hala
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Insan kazik yedikce ve yaslandikca kurnazlasir

Ozellikle 50 yasindan sonraki insanlar akilli olmasalar bile kurnaz olur

Cunku ulkedeki insanlarin yuzde 80i falan kendi capinda birer dolandırıcı yalanci hilebaz duzenbaz vs

Insanlar yavas yavas kimseye güvenmemeyi kimin ne yapabilecegini kavramaya başlar ve buna gore onlemler alır

Ben mesela yillardir 0 risk 0 arkadas takılıyorum çünkü kazik yemekten usandim kimisi kurnaz olur kimisi cimri olur 70 yasinda almanyadan gelme multi milyoner cay parasının hesabini bile yapan pazara arabayla gitmeyen komsum varlan düşünün artik

O PARA BENDE OLSA NE YERIM NE YERIMLAN OFFFFFFFF
    Bu alışkanlıktan oluyor çok yokluk görünce parayı tutmayı harcamamaya alışınca alışmış kudurmuştan beterdir paran olunca bile harcayamıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-67D7F6EFB

Dünya korkunç bir yer aslında kedi köpeğe tecavüzler imam olup zina yapan allahtan baahsedenler iş yerinde çalıştığım müdürün kasadan her ay para çalması..İş çıkışı sırf yan baktı diye tanıdık birini bıçaklayarak öldürülmesi....Para kazanmak için kerhanede domalan insanlar...Sokakta aç sussuz yaşan insanlar..3 kuruş paraya çalıştığı halde adamın kuyusunu kazmaya çalışan insanlar...
    İnsanın içi gidiyor. Bunlar konuşuluyor ama belki biz de küçük, önmemsiz konularda ufak tefek de olsa hata yaptığımız oluyor. Onun yani kendimizin hesabı dururken başkalarının kendi yaptıklarının hesabını nasıl verecek? Uğraş dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lakapsız 98 -- 21 Eylül 2019; 11:14:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

o gerizekalılık eskiden bende vardı malesef berbat bir şey herkesten kazık yediğimi hissediyorum hala

Alıntıları Göster
    Ben de bu konuda merakı gidermek için çabalıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.