Şimdi Ara

Gözü bozuk olanlar buraya (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
9.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Miyop
  • sağ göz sağlam solda ise doğuştan göz tembelliği var da görme oranını bi türlü tutturamadılar

ehliyet için 19 yaşında muayene olduğumda %20 nin altında dediler..ama askerde girne 200 yataklı hastanede muayene olduğumda da %20 nin
    üstünde çıktı

monoküler muhabbetine ehliyet için 2-3 yıl önce muayene olduğumda doktor senin gözünde tembellik var ehliyet alamazsın dedi
    ben de o zaman monoküler olarak almak istiyorum dedim o zaman ehliyet alabilirsin dedi

şimdi bu duruma gülünür mü ağlanır mı

• çoğu göz doktoru gözlük takıyo.Göz ameliyatı olmadan önce bu tür şeyleride dikkate almak lazım
  • sağ:-4:00
    sol:-3.00
    astigmat, miyop
  • quote:

Orjinalden alıntı: GoldPunch

amaliyat olmayı düşünüyor musunuz ilerde?

Düşünüyorum ama göz tembelliğinden kurtulamazsın dediler.Sadece gözlüğü kullanmazsın o kadar dediler.

Sosyal güvence de bunu karşılamıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 9 Mart 2009; 10:34:36 >
  • miyop sağ 1 sol 1 28 yaşından önce ameliyat sakıncalıymış
  • Konuyu hortlatıyorum.

Sağ ve sol gözüm 1.25 miyop, uzağı tam net göremiyorum. Uzağımda ki yazıları okuyamıyorum. Günlük hayatta gözlüğü sadece derste ve bazende bilgisayar başında kullanıyorum. İlerde Lazer ile çizdirmeyi düşünüyorum ancak endişeliyim.
  • sağ gözümde göz tembelliği var ve bulanık görüyorum.ama göz tembelliği göz bozukluğu değilmiş galiba göz normalde sağlam ancak beyne gelen görüntüyü beyin sağ gözden alırken sorun yaşıyormuş 7 yaşına kadar tedavisi varmış ve ben 14 sene geç kaldım
  • Sağ 1,25 Astigmat
    Sol Sağlam
  • Sol -> 2.25 Miyop, 0.75 astigmat
    Sağ -> 2.75 Miyop, 1.00 astigmat

Yaşım 19. Umarım daha fazla büyümez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

amaliyat olmayı düşünüyor musunuz ilerde?

• Sağ ve sol aynı 3.50 astigmat yok miyop lens takıyorum 1 senedir yaş 16 inş 3 sene sonra ameliyat olcam.gözlük sevmeyenlere önerim lens taksınlar mesela gözlük hep kulağımdan kayardı benim terleyince ve çok rahatsız ederdi lens aldım rahatladım ama lens alınca gözlük takmıycaz diye bişey yok tabikide akşam eve gelince gözlük takıyorum yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clanthee -- 31 Mart 2010; 16:01:45 >
  • biri 5 biri 6 miyop

Ben korkuyorum ya ameliyat falan.Eğer genel anestezi yapacaklarsa olabilir.
    Birde doktor bana lens vermek istemedi hatta vermedi, kullanmazsın sen mikrop kaptırırsın diye.
    Şimdi artık bi numaralı güneş gözlüğü alıp keyfime bakayım diyorum.
  • Sağ ve sol göz 2,5 derece miyop birde astigmat var tabi en kötüsü
  • bence kullan onlar öyle derler günde 2 kere gözüme damla sıkıyorum lens takıyorum inan gözlk takmaktan daha koaly hiç deilse al bi lens 1 ay dene beğenmezsen gözlüğe devam edersn
  • quote:

Orijinalden alıntı: clanthee

bence kullan onlar öyle derler günde 2 kere gözüme damla sıkıyorum lens takıyorum inan gözlk takmaktan daha koaly hiç deilse al bi lens 1 ay dene beğenmezsen gözlüğe devam edersn

Ya bu bide hergün çıkartmanı gerektirmeyen lensler varmış.
    Onlar nasıl acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clanthee

bence kullan onlar öyle derler günde 2 kere gözüme damla sıkıyorum lens takıyorum inan gözlk takmaktan daha koaly hiç deilse al bi lens 1 ay dene beğenmezsen gözlüğe devam edersn

Damla olayını sanırım göz kuruluğu için kullanıyosunuz,doktor bana hiç bahsetmedi gözde çok kuruluk oluyo işe yarıyomu ?
  • Yaşım 17

Sağ 2.75 Sol 1.75 Astigmat Miyop Var
    Kesinlikle Ameliyat Olcam Böle Yaşanmaz Herşey Bulanık
    Gözlüğü Sadece Derslerde Takıorum
  • @makman evet dediğin gibi her gün çıkarman gerekmeyen lensler var ama onlar çok zararlıymış etraftan mikrop kaparsın gözlerin kıpkırmızı olur ve gözkuruluğu yapar o yüzden her gün çıkarman gerekiyor ama çok zor bişey deil max 30 sn ye 2 gözünede lensi takarsın çıkarmak 10 sn bile sürmez

@riaz evet doğru bildin.hemde baya işe yarıyor geçen yaz bende göz kuruluğu vardı bazen lensi çıkarmadan yatıyordum sabah kalkıncada lens iyice kurumuş oluyodu hatta bikeresinde okuldayken göz kapağıma kaçmıştı lens ama çok rahat bi şekilde çıkarmıştım herneyse doktora gittim anlattım olayı sende göz kuruluğu var dedi bitane damla önerdi günde 2 kere gözüme damlattım şuan hiçbi kuruluk yok gözümde

@Berat bende gözüm 2 numarayken öyle yapıyodmda öylede çok kötü be yani önümdeki insanın yüzünü bile göremiyordum bence gözlüğü çıkarma hiç 1 sene sora ameliyat olrsn saten kendinde diosn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clanthee -- 31 Mart 2010; 16:15:11 >

• Yaşım 17

iki gözümde 3.75 miyop.

lens kullanıyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.