Yeni tasinacagim sitede fiber altyapi mevcut her odaya ethernet hattida cekilmis. İnternetin oldugu kutuda fiber sonlandirici var. Superonline baglatacagim onlarda gpon koyup modeme bagliyorlar ya, o baglantidan once araya switch koyup her odaya ethernetle internet goturebiliyor muyum yoksa gpondan sonra illa modememi baglanmasi gerekiyor? Fikri olan var mi
ONT'den sonra modemi bağlarsın.Odalardan gelen ETH kablolarını da modemin LAN girişlerini bağladığın zaman switch'e de gerek kalmaz.4 LAN+1 WAN girişi oluyor genelde fiber modemlerde.4'ten fazla dağıtım yapmam lazım diyorsan da modemdeki LAN girişlerinden birini switch'e takar oradan dağıtırsın.
Dediginiz dogruda fiber kutusu yatak odasinda ben modemi salona koymak istiyorum ama oturma odasinda da ethernetle baglanmak istiyorum yani salona ethernetle internet gider ama diger odalara gonderemem
eneskaanbE
kullanıcısına yanıt
Öncelikle cevap yazarken "haberdar et/mentionla" seçeneğini seçersen daha çabuk yanıtlayabilirim.
Odalardan gelen ETH kabloları fiberin de geldiği YATAK ODAsında mı toplanıyor yoksa sadece FiBER KABLO yatak odasına gelip ETH kabloları başka oda da mı toplanıyor?
Charmlander
kullanıcısına yanıt
Kablolar fiberin oldugu yerde toplaniyor
eneskaanbE
kullanıcısına yanıt
Bu durumu en pratik yatak odasında router + salonda access point olarak çözersin gibi geliyor.Kırıp dökmeden, ekstra kablo çekmeden vb.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme