<font face='Lucida Console'>____Arkadaşlar bende GPRS ile ilgileniyorum. <i>(Tabi şu anda nasıl GPRS'i bir telefon alsam diye düşünüyorum)</i> Ama gördüğüm en büyük eksiklik Türkçe içerikli hiç bir yerde GPRS'li telefonların bir listesi yok.
____Ben aşağıya kendi çabamla hazırladığım bir listeyi ekledim. Belki yanlışları olur ama sizlerde listeyi genişletirseniz bende dahil herkes bundan faydalanırız.
____Bu arada hatırlatayım sadece Dahili Modem'i olan GPRS'li telefonlar ile PC'den Internete girebilirsiniz. Bu yüzden aşağıda sadece dahili modemi olan telefonları göreceksiniz.
____Bir sorun daha varki bazı telefonların Class'ları konusunda hâlâ bazı anlaşmazlıklar var ve bu konu ile ilgili diğer topic'ler birçok ihtilaflı mesaj göreceksiniz. Nasıl mı oluyor diyorsunuz?
____Aynı anda sadece Aktif Slot Sayısı kadar bağlantı kurabilirsiniz. <font color='brown'>Örn:</font id='brown'> Class <font color='brown'>12</font id='brown'>'de <font color='brown'>5</font id='brown'> Aktif Slot için <font color='brown'>4</font id='brown'> down <font color='brown'>1</font id='brown'> up, <font color='brown'>3</font id='brown'> down <font color='brown'>2</font id='brown'> up yada <font color='brown'>2</font id='brown'> down <font color='brown'>3</font id='brown'> up gibi Ama her defasında en az bir slot <font color='brown'>uplink</font id='brown'> yada <font color='brown'>downlink</font id='brown'> olarak ayrılır. <hr noshade size='1'> <font color='brown'>Class A -></font id='brown'> Aynı anda hem GPRS'i kullanır hemde GSM hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. <font color='brown'>Class B -></font id='brown'> Aynı anda dönüşümlü olarak GPRS ve GSM hizmetlerinden birini kullanabilirsiniz. <font color='brown'>Class C -></font id='brown'> Aynı anda sadece bir hizmetten faydalanabilirsiniz. ya GPRS yada GSM hizmetleri. <hr noshade size='1'> __________<font color='brown'><b>GPRS Bağlantı Ücretleri</b></font id='brown'>________________<font color='brown'><b>Class (A,B,C)Desteği</b></font id='brown'>__<font color='brown'><b>Class</b></font id='brown'> <font color='brown'>Turkcell</font id='brown'>__1kb=1.400 TL______________________________ <font color='brown'>Telsim</font id='brown'>____Aylık=5.000.000 TL________________________ <font color='brown'>Aria</font id='brown'>______Internet_1kb=1.200 TL--GPRS_1kb=4.800 TL__Class A_ <font color='brown'>Aycell</font id='brown'>____Ücretsiz__________________________________ <hr noshade size='1'> Kaynak:http://www.gsmworld.com/</font id='Lucida Console'>
Güzel bir liste hazırlamışsın.Yalnız bildiğim kadarı ile Nokia 6510 class 6,Ericsson T200 class 4 yada 8 emin değilim(herkes başka bir şey söylüyor.)
Philips Fisio 820 modeli nerede satılıyor tırtıl ? Bildiğim kadarı ile o telefon class 10 veya 12 idi. Yani olayın sonuna yakınlar. Fiyatları ne kadar acaba?
Selam KMC
Ben o telefonu Almanyadayken almıştım ya 3-4 ay oldu. Ben aldığımda 320 € idi ama şimdi bilemem. Bu telefon türkiyeye gelmeyecekmiş nedenini bilmiyorum. Türkiye pazarı için uygun değil diyorlar. Ama herşey biryana o florasan gibi ışığı ile 2-2.5 saatte şarj olup 15 günde deşarj oluyor. Küçücük karizma bişey.
Turgay Hakanın listesi doğru T 200 ve 6510 class 8 dir. emin bir yerde gördüm benim de listem de var.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mtiske</i> <br />Turgay Hakanın listesi doğru T 200 ve 6510 class 8 dir. emin bir yerde gördüm benim de listem de var. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Selam mtiske,
Benim bildiğim kadarı ile Nokia ların hiçbiri class 8 değil 6310i dahil.Nokia telefonların içindeki maximum class number 6. T200 e ise önceleri bende class 8 diyordum daha sonra ise bu konu benim için bir soru işareti oldu.Nedenine gelirsek forumda bu konuyu arkadaşlarla baya bir araştırmıştık.Sonuçlar ise şaşırtıcıydı.Buraya linki atıyorum incelersen sanırım ne demek istediğimi anlayacaksın.Unutmadan orada bir site linki var GSM WORLD diye onada bir bakacak olursan çeşitli telefonların class numaralarını inceleyebilirsin yalnız raksın class number ı yanlış yazılmış birde ericssonlar soru işareti tabi benim için.Saygılar...
Selam; Yukarıdaki listeye birde şu oparatörlerin destek verdiği class ları veya u/d hızlarınıda ekleyebilirseniz herkesin kendine uygun telefon/oparatör hizmetinden daha çok faydalanır.
Kolaygelsin.
ericsonlar 3+1 beyler yani 43.2kpbs imkanı var,buda şimdilik yeterli.
bir sey sormak istiyorum bende t260 var ,3+1 de upload yapmadigimiz zaman sadece 3 timeslot kullanmiyormu 4 unu de download icin kullanabiliyormuyuz bildigim kadariyla 11000*3=33kbitps ve 42000 tumunun toplami oluyor..
Memmory dedigini anladım. Benimde pcworld de okudugum habere göre; Dergide aynen şöyle yazıyor. "İnternetten büyük bir dosya çekerken veri alma kanalındaki ihtiyaç artacagından dolayı telefon 3+1 konfigürasyonunda çalışır. ancak tersini yaparken örneğin internetten büyük bir dosya gönderdiginiz zaman veri akış ihtiyacı tersine döner 1+3 olarak kullanılır.
Yani Hicbir zaman Download yada upload 4 olmuyor. Burda böyle yazmıs
yaw R520m class 8 degilmiydi?
"memmory" sanırım daima 1 up veya 1 down slot açık halde tutuluyor. Tabi bu konuda bende emin değilim. Bir şeye eminimki hiçbiryerde 4 + 0 görmedim. Tabi bu olamayacağı anlamınada gelmez. Her slotun hız olarak hangi hızda çalıştığını ise bilmiyorum.
4+0 yani upload hiç bir zaman sıfır olamaz ki.
birşey düzelteyim siemens me 45 ve s45 modelleri class 8 dir 23 versiyon yazılımıyla artık bu modeller class 8 desteklemektedir.siemens me45+telsimle en yüksek hız 7,48 download yaptım gerçekten çarpıcı bir hız.ama sadece 30 sn sürdü bu hız bunuda belirteyim.
Bu uyarı için teşekkürler "Banderas".
Ya beyler şimdi T200 class 8 değil mi?
Eğer değilse T65 alcam.
ben class 8 diye biliyom. ben de T200 var maksimum download 4,3k/sn indiriyo. bu sartlarda class 8 olmasi lazim eger memmory dedigi gibi bir slot 11000bps yapiyorsa bu demek oluyo 4 slot indiriyo ve buda demek oluyo 4+1 ve buda demek oluyo class 8