<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Hicorotti</i> <br />kutlu kardeş bende benim durumum için 2. durumu şans eseri falan olduğunu düşünüyorum akşamdan ertesi gün öğlene karad 14 saat 37 dakika download yaptım gozilladaki listem baya kabarıktı sabaha kadar da 50-60 mb civarında bilgi almış küçük sayılabilir ama benim bağlantım 1.5 k sabit aycellden dolayı bu da hiç kesintisiz bilgi almış demenk ve kopmadı <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Hicorotti, gerçekten telefonun (c336) "hiç" veri kesilmesi yaşamıyorsa, benim c336 yı göndereyim... hatta üstüne para bile verebilirim. telefonları değişelim.
ne uyuz bir forum sayfası oldu..baz terminallerini anladık güzel..c336 daki sorun fazla baglı kalıp kalmama degil..14 saat nette kalmıstım filan diyosunuz oda degil...belli uzunluktaki dosyaların boyutlarına,download ettigin programlara gore degisiyor..bir dosya adresi versem..herkes kesinlikle 3 dakika icinde kapatmak zorunda kalır telefonu..haa bazda sorun var sebekekede var,banane varsa var sebekeye 250 milyon vermedim..idare ederiz..ben telefonu niye kapatıp acıyorum.oyunmu oynuyorum sanıyorsunuz.. neyse bu topic c336 icin degil zaten..
arkadaşlar hala baz istasyonu diyorsunuz makinayı 30 dakikada bir kapatıp açıyorum tekrar baglandıgımda veri alış-verişi oluyor fakat30-40 dakika sonra veri kesiliyor ve tekrardan aynı sahne kardeş sen ne yaptında devamlı baglı kalıyorsun söyle bizde yapalım kurtukakım şu illetten ....
arkadaşlar hala baz istasyonu diyorsunuz makinayı 30 dakikada bir kapatıp açıyorum tekrar baglandıgımda veri alış-verişi oluyor fakat30-40 dakika sonra veri kesiliyor ve tekrardan aynı sahne kardeş sen ne yaptında devamlı baglı kalıyorsun söyle bizde yapalım kurtukakım şu illetten ....
ver bakalım dosyayıda indirelim bakalım ayrıca banane motoroladan savunuyorda değilim ama gerçekleri söylüyorum. motorola hatasızda demiyorum sorun birincil olarak şebekeden ikincil olara motorladenen bu illet alette şebeken boşsa (yoğun değilse) sorun yok yoğunlaşınca bütün telefonlar kesiyor ama bu oran bu zıkkımda daha yüksek onuda kabul ettim AÇIĞI VAR motorolanın. bu pazar biraz zorladı internet ama YOĞUNDU... ayrıca belki yazılım tabanlı bir düzgünlük olabilir diye ben aleti servise falan da götürmedim. kaza kurşununa uğrarda yeni yazılımı falan yükleyip benide kanser ederler noolur noolmaz.
YAW NASIL TÜM TELEFONLARIN AYNI OLDUĞUNU SAVUNURSUNUZ?? Slot Sayıları vardır hepsinin Download ve Upload diye. 10taneyi aşkın class'ları vardır. Kimisini aradığında hat düşer. Kimisini aradığında o an bağlı ise ulaşamazsın. Kimisinde GPRS'e bağlı iken msg yollar ve alır hatta üstüne konuşursun. Kimisinde ise yapamazsın.. YUH YANİ!!!!!! Nasıl hepsi aynı olur..
ANCAK ŞEBEKENİN YOĞUNLUĞU KONUSUNDA ÇOK HAKLISINIZ!!...
gokmenmani'ye: İndiremediğiniz dosyalardaki problem, server'dan kaynaklanır. Şebeke ya da telefonda sorun olduğunu varsayarsak bağlantının genelinde (gerek sayfa açarken, gerek "herhangi" bir dosya download ederken) yavaşlık veya veri gelmemesi sıkıntısı söz konusu olması gerekir.
lord_of_the_world84'e: Class'lar arasında şüphesiz fark var. Bazı telefonlarda upload slotları fazla olabilir, kabul. Ancak bu telefonlar ortalama telefonlara göre daha pahalıdır ve ortalama bir internet kullanıcısını değil, upload işleriyle (FTP gibi) uğraşanları yakından ilgilendirir.
Ortalama bir telefonda da 4 tane download slotu vardır, yüksek class telefonlarda da. Yani download olayında class farkı önemli değil. Çünkü hepsi aynı sayıda slota sahip olduğu için aynı miktarda veri transfer edebilmektedir.
Hem zaten sorun şebekelerde... Dolayısıyla şebeken yoğunsa ya da altyapısı yeterli değilse istersen telefonunu class 1000 olsun kaç yazar?
Bir başka class olayından daha bahsedilebilir ki, bunlar da Class A, B ve C'dir. Yani: Telefonla söz gelimi internete bağlıyken çağrı gelirse bağlantının kopması (Class C), kopmayıp verinin geçici olarak kesilmesi ve çağrının cevaplanmasının ardından veri transferinin devam etmesi (Class B) ve hem veri akışının devam etmesi hem de çağrının cevaplanabilmesidir (Class A).
Türkiye şartlarında bu telefon class'ları arasında da bir fark olmadığından söz edilebilir. Neden? Çünkü Türkiye'deki GSM operatörlerinin hemen hepsi Class A'yı desteklememektedir. Class'larının ne olduğu konusundaki rivayet de muhteliftir. Dolayısıyla telefonun Class A ise bile şebeken Class B ya da C ise telefonun da Class B ya da C özelliği gösterecektir.
Uzun lafın kısası:
GPRS'i birincil dercede etkileyen faktör ŞEBEKE'dir. Şebeke sorunluysa TELEFONUN EN KRAL TELEFON OLSA BİLE bir işe yaramayacaktır. Çünkü, "Vermeyince ma'bud n'eylesin Mahmut."
Not: Bunları 10 kere yazsak yine anlamayacaksınız, biliyorum.
Sayın aRmut, Sorun biricil derecede şebekeden diyorsun..peki ben evimde telsimle (yani aynı şebekeyle aynı hatla) yaptıım denemede, download yaparken neden c55 de veri kopması olmazken yada az olurken ,c336 da adeta ayarlanmış gibi her 1.5 mb ta donduğunu,veri kesilmesi olduğunu söylermisin..???
alperens işte oradaki sorunda sıra ikincil olan alete geçmektedir. telefonla alakası olmaz gibi bir şey okuyabildin mi? tekrar yazıyorum. 1 problem şebeke ikincil problem telefon ikincil problemin en önemli faktörü ise bu konuda açığı diğer modellere göre biraz daha fazla olan motorola c336 dır ki bu telefonda class c dir. (class kaynağı: motorola istanbul ramazan bey konu ile ilgili en yetkili ve bilgili şahıs) madem telefon hatalı bende neden kopma hiç olmuyor
arkadaslar ispartadayim havalimaninda calisiyorum limanda veri kesilmesi hemen hemen hic olmuyor.sehre yaklasik 40 km uzakta havalimani.10-12 saat bagli kaldim ve cesitli boyutlarda surekli download denemeleride yaptim.nadirde olsa veri akisinda donma oldu ama cok nadir yani 20 denemede 1 bile olmamistir.fakat evden baglanirken donmalar daha sik yasaniyor ama sizin ki gibi deil yani sinir bozucu donmalar deil.her 1.5 mb da flan donma yasanmiyor.mesela bugun kazaadan terminator3 intro indirdim 18 mb ve arti mp3ler vardi listede tam 6 saat full download ettim.Yani sizin ki gibi bi veri kesilmesi yasamadim ama bazen bahsettiginiz gibi telefonu acip kapamak zorunda kaliorum fakat bu r520m kullananlarda t200 kullananlarda t65 kullananlarda nadirde olsa siemens gibi modellerde de olan bi olay.Bunlari sizin sinirinizi bozmak icin yazmiyorum ama dedigim gibi evde daha sik oluyor(ama sinir bozucu deil yinede) havalimaninda hic denecek kadar.bilginiz olsun istedim daha oncede yazmistim bu konuyu
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by aRmut</i> <br /> Not: Bunları 10 kere yazsak yine anlamayacaksınız, biliyorum. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
peki, anlamıyorum... bunu varsayalım...
benim için şu son testime bir yorum yap... <b>test 1</b> konfig.1: laptop(pIII-1ghz-w2000)--nokia 3650--aycell (IRDA olarak bağlı) konfig.2: desktop(p4-1.4ghz-w2000)--c336--aycell (USB kablo ile bağlı)
her ikisinden de internete bağladım. iki makina da aynı odada. büyük bir download başlattım. dosyam 23.3MB:
konfig.1 bir kesilme yaşamadı... 1327byte/s ile dosyayı ilk denemede tamamladı. süre 5:01:57
konfig.2 7. dakikada veri kesilmesi ile karşılaştı. tekrar bağlantı kurdum. 1 saat 32 dakika sonra tekrar veri gelişi durmuş. o sırada evde olmadığımdan tekrar bağlantı kuramadım.
gece sinemadan dönünce sonuçlara bakıp ikinci testi yaptım:
<b>test 2</b> konfig.3: laptop(pIII-1ghz-w2000)--c336--aycell (USB kablo ile bağlı) konfig.4: desktop(p4-1.4ghz-w2000)--nokia3650--aycell (IRDA adaptör ile bağlı)
aynı download'ı başlattım. dosyam 23.3MB.
konfig.3 ilk 38 dakika bir kesilme yaşamamış ancak sonra veri akışı durmuş.
konfig.4 kesilmeden 2187byte/s hızla 3:06:11 de işlemi tamamlamış. ve sabah 7:30 civarında baktığımda hala hatta ve ping çekmeye devam ediyordu.
<b>diğer şartlar</b>
test.1 akşam saat 17:30 civarı hafta içi bir gün yer Adana, baz istasyonuna 100mt fesafe test.2 aynı gün gece 1:00 civarı, aynı yer
her iki telefon da sürekli şarjda ayrıca tüm sistem 1kva gücünde bir UPS'e bağlı idi.
ayrıca her iki testte de bir mIRC açıp basit bir script ile kendime ping çekerek bunun log'unu tuttum. bunun yardımı bağlantı kalitesini ve kesildiği anı kayıt etmek.
Demek!! Türkiye de Class A'yı destekleyen Şebeke yok!! YUH!!!!!!!
Sevgili gurollorug;
C336'nın, telefonun işlemcisine dönük bazı komplikasyonları var. Bunlar da bazen GPRS'i etkileyebiliyor. (Melodi çalma vs. gibi) Bu tarz bir problem olmadığından eminsen ve driver/bağlantı ayarları konusunda da bir sorun yoksa eğer, telefonunun spesifik bir arızası olma durumu söz konusu olabilir. Bir tez attık ortaya diye başımızı kuma sokmaya gerek yok. Ama yine iddia ediyorum ki bu, spesifik bir sorun.
tekrar selam arkadaşlar. iki gün önce karamanda ki bi tanıdık mot336+aycell'i gprs bağlantısı için almış eğer bağlantısında herhangi bir kesilme donma v.s. gibi sorunlar olmazsa şebeke tezi kesinleşmiş olacak. bu arada aycell ve aria daki yetkililerle görüşmemden öğrendiğim olaylar şunlar.
1800 mhz deki espiri ses kalitesinin yüksekliği imiş yalnız adım başı denebilecek sıklıkta baz istasyonu kurmak gerekiyormuş.
baz istasyonlarnda öncelik arama ve sms'te imiş sonra gprs,yönlendirme v.s. gibi hizmeter geliyormuş ve konuşmada üst sınıra (30) geldi mi gprs'deki telefonları (tabiri caizse) şutluyormuş.
ve gprs baz istasyonu ile değilde time slotlarla alakalı imiş (aycell konyada bu hafta 3.time slot'u kuracak ve hızlanma olacak dediler)
yani motorolanın buradaki sorunu üst sınıra gelipde şebeke şut çektimi hattan düşme olabilir. diğer telefonlar ise bu konuya bir kaç saniye tahammül ediyor olabilir. o sırada şebeke boşalırsa geri dönüyordur ve kısa süreli veri kesilmesi olarak kullanıcıya yansıyordur. motorola ise gittimi gelmiyor... yani sorun yine ŞEBEKE ile alakalı.
Hay ağzına sağlık Hicorotti kardeş. Seni Allah mı gönderdi ne. Burada bu vatandaşlara laf anlatana kadar imanım gevredi yaaawww! :)
BANA GİTTİMİ GELECEK TELEFON LAZIM..ONUN İCİN MOTOROLANIN BİR AN ONCE YAZILIMDAKİ REZİLLİKLERİ BULUP DEGİSTİRMESİNİ BEKLİYORUM..YOK GİDECEK..GELMİYECEK..MOTOROLA ENGELLİYECEK..DİGERİ ENGELLEMİYECEK..NEDİR BU YA..TELEFONUN MUHENDİSİMİ OLACAMM.DİGER TELEFONLAR GİBİ YAPSIN MOTOROLADA...NOKİA GİBİ ERİCSON GİBİ SİEMENS GİBİ RAKS GİBİ DAHA AKLIMA GELMİYOR..TELEFON BOZUK SEBEKELER İDARE EDER İSİMİZİ GORUYOR..B.U.K.A.D.A.R
benim işimi görmüyor sabit 1.5k. O DA B U K A D A R!!! NE DİYİM ARTIK :))
Hicorotti yazm#305;s: '' yani motorolanın buradaki sorunu üst sınıra gelipde şebeke şut çektimi hattan düşme olabilir. diğer telefonlar ise bu konuya bir kaç saniye tahammül ediyor olabilir. o sırada şebeke boşalırsa geri dönüyordur ve kısa süreli veri kesilmesi olarak kullanıcıya yansıyordur. motorola ise gittimi gelmiyor... yani sorun yine ŞEBEKE ile alakalı.''
Son cümleye lütfen dikkat ediniz: Motorola ise gittimi gelmiyor----sorun sebekede yani.. #304;yiki söledin zaten bende motrolan#305;n gittimi gelmemsinde hemen sebekeyi suclu buldum.Diger telefonlar 'dandik' ,bizim ülkemizdeki gibi 'dandik' GSM sebekeleri icin üretilmisler. Suc bizdeki, cok 'kaliteli'(!) bir secim yaparak C336 alm#305;s#305;z.
Ben bir insan#305;n bu sekilde sebep-sonuc iliskisi kurdugu bir ortamda bulunmay#305; reddediyorum. Son günlerde görülen o ki forumu taraftarlar istila etmis durumda.
Son mesaj#305;md#305;r . Sayg#305;lar#305;mla.
"TARAFTARLAR İSTİLA ETMİŞ". istilaya uğrayanlar ya vatanını savunur yada kaçar. iki seçenekten birini seçmek sorundasınızdır zaten. evet anlatımda hata var. kabul ediyorum eksik yazmışım. bunu dışında bazı arkadaşlarda ise OKUMA VEYA ANLAMA özürü var. yazıyı dikkatli okuyun (anlayamayanlar için) MOTOROLANIN SORUNU şebeke şut çektimi hattan düşmek olabilir.....sorun yine şebekede. "(yuğunluğunda" eksik yazılan kısım) iyide arkadaşlar benim anlamadığım şebeke bağlantını kesecek ve telefon ben illede bağlı kalacam diye diretecek.. şahsen programı yazan ben olsaydım böyle bir ihtimal aklıma gelmezdi herhade. çünkü olayı bir de (!düşmanım sayılabilecek durumda olmalarına rağmen!) şebeke açısından düşünürüm. ki zaten bu telefonların üretildiği ülkelerde gprs pc'den bağlantı için ilk planda gelmiyor. ve yoğunluk'tan da söz edilemez. zaten adamların dial-up'ları ya bedava yada makul ücretlerde (gprs ücretleri ne alemde bilmiyorum) veya maddi durumları bizlere göre daha iyi olduğu için dsl cable v.s. gibi bir bağlantı kullanıyolar. ondan dolayı motorolanın "gprs şebekesi yoğunlaşınca telefon hattan düşüyor mu acaba?" diye bir düşünceye durupdururken girmemesi gayet normal. sorun iletildi, konu ile ilgilenilmeye başlanıldı ki yeni yazılım çıkarmakda o kadar kolay bir şey değil (aslında 2-3 günde yazıla bileceğine inanıyorum ama denenmeden piyasaya sürerlerse 70e2 sürümündeki gibi ya tuş kilidi çalışmaz ya ekran kararır veya daha büyüklü küçüklü bir sürü sorunla çıkar). eğer zıttını iddia eden varsa alır eline yazar bir program gönderir motorolaya hem kendi kurtulur hem bizi kurtarır. diğer telefonlarda yok diyorsak ya yeni sürümü bekliyeceğiz yada paşa paşa yasal yollardan iade edeceğiz veya atıp-satıp telefon değiştireceğiz. bunların haricinde de başka bir çaremiz yok. işinize geleni seçin ve biran evvel yapmak için yola koyulun. ilgilenilmediğini düşünüyorsanız (ki daha bunun için BENCE erken) iadeler artınca akılları başlarına gelecektir. her zamanki savunduğum olayı yine savunuyorum. MOTOROLALAR SORUNLU TELEFONLARDIR. fakat gprs sorununda motorolanın suçu 2. derecedendir. hörmetlerr.