Şimdi Ara

GPRS'TE SON: ŞEBEKEN YOĞUNSA KENDİNE YENİ EV BAK!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu forumu epeyden beri takip ediyorum. Müdahale etmemek için kendimi zor tutuyordum. Ancak sonunda dayanamadım ve mesaj göndermek için üye oldum.

Bütün bu laf kalabalığına yeni bir açılım getirmek istiyorum. Ve iddia ediyorum ki bu, GPRS'te gelinen son noktadır. GPRS için biraz fazla zaman kaybediyorsunuz gibime geliyor. Bu zamanı daha önemli aktivitelere ayırabilirsiniz.

Konuştuklarınızın hemen hepsi nafile şeyler... Yok şu telefon sorunluymuş, yok bu telefonda bağlantı yavaşmış falan filan. Yok böyle bişey. GPRS'te tek bir gerçek var, o da: ŞEBEKE. Şebeken yoğunsa, bağlantın kötü, şebeken yoğun değilse bağlantın güzel (o da MAX. 4-5 K arası) olacaktır. Yok Class 8'miş, 6'ymış, 4'müş, hiç önemi yok. "Vermeyince ma'bud neylesin Mahmut." Şebekede hız karşılığını bulmuyorsa, ya da şebeke yeterli hızı vermiyorsa telefonunuz isterse Class 1000 olsun, farketmez.

Dolayısıyla telefonunuza kabahat bulmayın. Motorola, Siemens, Ericsson... hiç önemli değil. Bakıyorum da hep telefonları sorguluyorsunuz. Neden GSM operator'leri veya şebekeleri sorgulamıyorsunuz?

Olay bitmiştir.

İyi günler.

• Merhaba Armut Arkadas.
    Olayı bitirdigine sevindim cünki bizde bıktık ' MOTOROLA C336 ' ile ugrasmaktan.

Keske dedigin gibi olsa da telefonu acık bırakıp gitsem.Sebekeler dolu olsa ama telefon dogru düzgün calıssa hata vermese , az da olsa bi veri akısı olsa.

Ama olmuyor iste MOTOROLA bize hatalı ürün satmıs biz nerden bilelim C336 nın ' AYIPLI MAL ' oldugunu.

O zaman burdan bir kez daha uyaralım:

SAKIN OLA C336 MOTOROLA CEP TELEFONU ALMAYIN!!!
    ÜZÜLÜRSÜNÜZ...

Di mi ARMUT Arkadasım.
    Hadi saglıcakla kal.
  • Gözünüzden özellikle mi kacıyor bilmiyorum ama su ana kadar GPRS ile ilgili C336 dısında kimseden sikayet gelmis degil.
    Herkes hatların yavslıgından sayfaların acılmadıgından yakınıyor.
    Ama bizim sorunumuz cok farklı.
    Bizden baska hickimse telefonunu günde 10 defa acıp kapamak zorunda kalmıyor
    Bilmem anlatabildim mi?
    Tabi anlamak isteyene sözümüz...
  • topgun + bi milyon..:)))
  • agzı olan konusuyor..
  • Armut kullandığın telefonu C336 ile değiştirsene :)
    Burdan istediğin C336 sahibiyle değiştirebilirsin hiç problem çıkmaz..
    Hem mixeri felanda var remix yaparsın hemde zorlarsan GPRS :)
  • globaltan, telefonum Motorola C336. Melodi çalarken buffer dolayısıyla veri kesilmesi dışında GPRS'te hiçbir sorun yaşamıyorum (ki bu gayet normal, çünkü işlemciye yükleniyor. Diğer bazı telefonlarda da bağlıyken menülerde veya oyunlarda yavaşlama oluyor. C336 ise ağırlığı bağlantıya değil telefona veriyor.) Bu tarz diyaloglara girmek istemiyorum. Zira kendimle çelişmiş olurum.

Tezimde ısrarlıyım. GPRS'i etkileyici en önemli değişken "şebeke"dir.

gokmenmani'ye: Ağzı olanlar konuşmasaydı, işkembeden atanlar çoğalırdı. Ağzı olanlar konuşamasaydı özgürlüğün bir anlamı kalmazdı. Ağzı olanlar konuşacak, çünkü burası demokratik bir platform.
  • armut kardeşim gprs class konusunda söylediklerine katılmıyorum class 2 ile class 8 arasındaki farkı anlatmak gerekirse 33.600 modem ile 56.000 arasındaki fark neyse burada da odur
  • peugeot206WRC kardeş,

Şebeke 33600 modem kalitesinde veri gönderiyorsa... "Vermeyince ma'bud n'eylesin Mahmut" dememin sebebi bu. Elde edebileceğin maksimum download hızı 4-5 K/sn'dir. En iyi class bir telefonda (6 veya 8 değil) upload hızı da maksimum bu kadar olacaktır.

Anlatmak istediğim bu.
  • EVET CLASS larda fark çok ama arkadaşta doğru söylüyor hatlarda iş yok bence
  • turkcellin bağlantı hızı yani armutun deyişiyle şebeke hızı gayet iyi ama o da indirdiğin data kadar ücretlendirme yaptığından çok pahalıya geliyor. turkcellin gprs ücretlendirmesi ile ilgili bir forum sayfası var.turkcelle mail atarak sesimizi yükseltirsek belki daha hızlı bir şebekeye sahip olabiliriz.
  • Telsim veya Türkcell farketmez. Önemli olan hattın kesilmemesi.
    Hepsi aynı.
  • Seni kandırmışlar Armut o C336 değildir :)
    Öle C336 olmaz, zırt pırt kesilmesi kopması falan lazım..
  • Hâlâ anlaşamıyoruz. Sorun telefonlarda değil. Sorun GSM operatörlerinde de değil. (Hoş, daha hızlı bir bağlantı sunabilseler fena olmayacak ama) Önemli olan bulunduğun bölgedeki baz istasyonu. Belki telefonu oynatınca, bir odadan diğerine geçince bile çok şey değişebilir. Anlatabiliyor muyum?

Bu durumda iyi bağlantı için iki şeyin bi arada bulunması (bileşimi) önemli:

1) Şebekenin fena sayılmayacak bir GPRS bağlantısı sunmak için yeterli altyapıya sahip olması.
    2) Şebekenin fazla yoğun olmaması.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by aRmut</i>
    <br />Hâlâ anlaşamıyoruz. Sorun telefonlarda değil. Sorun GSM operatörlerinde de değil. (Hoş, daha hızlı bir bağlantı sunabilseler fena olmayacak ama) Önemli olan bulunduğun bölgedeki baz istasyonu. Belki telefonu oynatınca, bir odadan diğerine geçince bile çok şey değişebilir. Anlatabiliyor muyum?

Bu durumda iyi bağlantı için iki şeyin bi arada bulunması (bileşimi) önemli:

1) Şebekenin fena sayılmayacak bir GPRS bağlantısı sunmak için yeterli altyapıya sahip olması.
    2) Şebekenin fazla yoğun olmaması.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

peki, yazdıklarında haklı görünüyorsun, şu testimin sonuçlarını nasıl değerlendirirsin merak ediyorum;

2 farklı bilgisayar (laptop - desktop)
    2 farklı mekan (ev - iş (şehir merkezi))
    2 farklı işletim sistemi (windows 2000 - W98)
    2 farklı telefon (c336 - nokia3650)
    testlerde kullandığım 2 aycell, 1 telsim, 1 turkcell hattım var

yapılabilir farklı test: çok adet.

mesela..
    laptop - ev - w2000 - c336 - telsim
    laptop - iş - w2000 - c336 -telsim
    destop - ev - w98 - c336 - aycell
    desktop - iş - w2000 - c336 -aycell
    bunların bir de nokia'lıları.
    .....(epey seçenek var)
    tam 6 kere makina formatladım. c336 ile yüzlerce kez, nokia ile 10larca kez deneme yaptım.

günler ve geceler boyu download'a bırakıp makinalar açık kaldı.

bazı günler download etmeden sadece PING atarak açık kaldı...

aynı mekanda (evde) laptop'a c336, desktopa nokia baglı iken denemeler yaptım. aynı dakikalarda sorunla karşılaşınca laptop-nokia, desktop-c336 denedim.

denemediğim ihtimal kalmadı....

sonuç:

c336, tamamen denediğim şartlardan bağımsız olarak, farklı sürelerde (5dk - 4 saat) veri kesilmesiyle karşılaştı... (tekrarlıyorum, driver hattan düşme sorunları değil hatta iken direk veri kesilmesi)

nokia ise veri kesilmesi ile karşılaşmadı...

bu arada biraz kendimden bahsedeyim (bilgisiz bir adam da değilim)

1986 dan beri bilgisayarım var.
    1989 da bitnet ile tanıştım (üniversitede). 1993'den beri modemim var. HiTNeT'in adana hublığını yıllarca yaptım. o dönemde herkes gibi modem ve AT komutları üzerinde uzmanlaştım. halen hobi olarak VB, ASP gibi dillerle programlama yapmaktayım. Bilgisayar nasıl çalışır modemle nasıl anlaşır iyi bilirim.

c336 ile uğraşırken AT komutları ile müdehale ettiğim gibi QoS ayarlarından da sistemi minumum ayarlara çektim. hatta o aşamada sorunu çözdüğümü bile düşündüm. ancak daha sonraki denemelerimde yanıldığım ortaya çıktı.

tüm bilgilerimin içinde tek eksik kısım var o da GSM sistemi. boş vakit bulursam onu da araştıracam.

bugunlerde bir format daha atıp Linux üzerinde c336 ve nokia ile denemeler yapacağım..(vakit kalırsa)

• gurollorug arkadaşım c336 kadar felaket bi tlf yok anlayabildiğim kadarıyla yalnız şebekelerinde gprs için yetersiz kaldığı açık..
  • hocam sorun telefondaaaa...siemens m50(class 8) ile 5kb sabit hızda download yaparken sony ericsson t68i(class4) ile aynı yerde aynı hatla saniyede 3-4 kbtı geçmiyor
  • Önce de söylediğim gibi C336'da telefonun işlemcisine dönük bir yoğunluk oluşunca (ör: melodi çalma) veri kesilmesi oluyor. C336'da buffering problemi söz konusu olabilir. Polifonik zil sesi olan bir telefonda bu gayet normal bence.

Ericsson'larla GPRS'e bağlıyken oyun oynamayı bir deneyin bakalım. Oyun yavaşlıktan oynanmıyor bile. C336 n'apıyor, ağırlığı telefona veriyor ve GPRS bağlantısında veri sağlıksız geliyor ya da kesiliyor. GPRS'le uğraşırken melodileri kapatacaksınız artık.

Hem bu forumda bir arkadaşın yazısını okumuştum. USB bir scanner'la çalışırken GPRS'te veri kesilmesi olduğundan bahsetmişti. Sorunun USB veri yolundan ya da PC'deki yoğunluktan/donanımsal yetersizlikten kaynaklanması da ihtimal dahilinde. Benim gibi C336'da veri kesilmesi yaşamayan arkadaşlar da var epeyce. Sorunu telefona yüklemektense biraz da başka şeyleri sorgulayın diyorum ben.

Denemelerinizi gece geç saatlerde (yoğunluğun az olduğu zamanlarda) yaparsanız daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Hem şunu da kabul etmek lazım. Elinizdeki bir telefon, modem değil. Belli bir süre sonra yavaşlaması ve şişmesi de gayet normal. Dial-up bağlantının stresinden sizi kurtarmışsa bu tür sorunları da görmezlikten gelmek size çok fazla şey kaybettirmese gerek. (Bu arada yavaşlamanın %99 şebeke kaynaklı olduğunu unutmayın!)

• Armut ben GPRS yaparken telefonu yerinden bile oynatmadığım gibi,
    sadece GPRS için başka bir hat kullandığımdan birinin araması yada
    benim birini aramam söz konusu değil.
    Dolayısıyla buffer problemi olsaydı bende olmazdı.
    Ben 3 4 saat sorunsuz sörf sürelerine ulaşabiliyorum.
    Zırt pırt kesiliyor diyemem ama download yapamıyorum FTP hiç yapamıyorum.
    FTP login olabilecek bilgiyi gönderemiyor telefon.

Kısaca sorun ya işlemcisinde ya bufferında ya anteninde ama
    mutlaka telefonda bir şey var. Ayrıca Gürol yapmış olduğun
    testlerde kullandığın C336 bizimkilerden farklı bir seri olabilir.
    Benim 5 arkadaşımda C336 var, 4 tanesi tıpa tıp aynı bir tanesinde
    farklılıklar var.
    Dördünün ekranı maviye kaçan beyaz birinde sarı tonlara kaçan
    beyaz, dördünün tuşlarına zor basılıyor ve tuşları takılabiliyor
    farklı olanın tuşları pamuk gibi ve hiç takılmıyor.

Yani arada önemli sayılabilecek farklar var.
    Birde Motorola bu telefonu tüm dinyada satmıyor.
    Neden acaba, buda ayrı bir soru işareti.

Benden bu kadar, görüşmek üzere..

• Önceki yazdıklarımla GPRS'teki sorunların şebeke kaynaklı olduğu tezimden vazgeçmiş olmadım. Bu tezimde hâlâ iddialıyım.

C336 ile internete bağlanan arkadaşlar:

1) Telefonunuzun melodilerini kapatın, menülerle fazla oynamayın, işlemcisini zorlamayın.
    2) Bilgisayarınız iyi donanımlı olmalı. Ayrıca internet bağlantısı haricinde bilgisayarınızda bir işlem yapmamanız önerilir. (Oyun oynamak, tarama işlemi yapmak gibi işlemciyle direkt alaklı işler)
    3) Şebekenizin iyi durumda olduğundan (yoğunluk ve GPRS altyapısı açısından) emin olun.
    4) Denemelerinizi gece geç vakitte yapın, zira şebeke daha az yoğun olur. Bu da bağlantının hızına direkt etki eder.

Bütün bunlara rağmen hâlâ bağlantınızda bir sorun varsa, problem telefonu modem olarak düzgün tanıtamamış olmanızdan, ya da bağlantı ayarlarınızı yanlış yapmanızdan kaynaklanabilir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.