globaltan, C336'nın FTP'de sorun yaşamasının sebebi, 4 download - 1 upload slotuna sahip olması. Bu da demektir ki maksimum 1 K/sn ile upload yapabiliyor. Yani class problemi var. Yüksek class telefonlarda upload olayı çözümlenebilir. Çünkü upload slotları artacağından upload hızı da artar. Ama en yüksek class telefonda da 4 download slotu var. Yani web'de gezinirken ya da download yaparken en yüksek class'a sahip bir telefondan farkı yok C336'nın. Şebeke yeterli hızı sağlamayınca telefonun class'ı ne olursa olsun yine düşük hızda bağlantı problemi olabilir. En yüksek class telefonda da eğer şebeke sorunun varsa FTP problemi yaşayabilirsin.
bende bir şeyler yazayım bakalım nekılıf uyduracaksınız bu duruma. 2 aydır gprs ile uğraşıyorum.şu an siemens me45 telefonunun kullanıyorum.3 hatla ve 2 telefonla deneme yaptım sonuçlar: me45+aycell+kablo baglantısı günün her saatinde baglantı normal 8,5 saat kesintisiz baglantı ve download yaptım.(şarj bitinceye kadar) me45+telsim+koblo telefon 5 te 4 çekiyor ama her 10 dakikada bir yada her saatte bir baglantı donuyor.baglı ama veri yok.ama bazı günler genellikle hafta sonları telsimlede normal 8 saat kadar baglantı yaptım hiçç bir problem yok.yanii her zaman aynı sonuç yok. turcell+me 45+kobo yine normal baglantı en ufak bir problem yaşanmadı.ve emin olmak için s45 ilede baglantı yaptım hemen hemen aynısı yazmama gerek yok.gerekirse c336 telefonuylada yaparım zaten bu telefon ve aycell ile baglantı yapanlar var onlarda söylüyorlar aycell kesintisiz iyi ama telsimde devamlı donma yaşanıyor.acıp kapamaktan gına geldigini söylediler.sizde aynısını söylüyorsunuz. şimdi gelelim sorun telefonda diyenlere.tamam belki telefondada sorun olabilir binde bir veya 100 de 1 birşey demiyorum.üç testten sonra yine telefondan kaynaklanıyor diyebilirmisiniz alın işte sonuçlar ortada siemens me45+s45 ile size sonuçları yazdım.bu donmaların sorumlusu kesinlikle şebekedir.telsim de alt yapı yetersiz.henüz gprs için yeterli degiller.sizde yazın sonuçları ona göre tartışalım. not:me45 ve s 45 ile telsimde baglantılar donduktan sonra telefonu restart yapmak gerekiyor.aksi takdirde baglantı yapılmıyor.
Arkadaşım. Ben Telsim kullanıyorum ve çok memnunum. Dediğim gibi GSM operatörlerinde değil sorun. Sorun bulunduğun bölgedeki baz istasyonlarında. Ya altyapı yetersiz, veya yoğunluk fazla. Bölgeden bölgeye farklılık gösteren bir durum bu.
Görüldüğü gibi tezim her geçen gün doğrulanıyor:
GPRS'TE "ŞEBEKE" FAKTÖRÜ TÜM FAKTÖRLERDEN DAHA ÖNEMLİ VE ETKİLİDİR. ORTALAMA BİR TELEFON VE HERHANGİ BİR HATLA MAKSİMUM 4 K/SN'LİK DOWNLOAD YAPABİLİRSİNİZ. YETER Kİ BULUNDUĞUNUZ BÖLGEDEKİ ŞEBEKE ALTYAPISI YETERLİ VE AZ YOĞUN OLSUN.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Banderas</i> <br />not:me45 ve s 45 ile telsimde baglantılar donduktan sonra telefonu restart yapmak gerekiyor.aksi takdirde baglantı yapılmıyor. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> m50 de telefonun surf bolumune girince bağlantı geri geliyor. sen de bi dene
acaba 6310i olayı nasıl iyi bir telefonmu gprs için
Armut senin yaptığın yanlış bana sorarsan , burada bu kadar adam yaklaşık 1.5-2 aydır c336 probleminin çözümü için elinden geldiği kadar uğraşıyor belki senin elindeki telefon arızalı olmayabilir (düşünürsek Yeni Rakının Bile Kalitelisi ve Kalitelisi aynı ambalajda ve Aynı Rafta Bulunabilir) Sence burada elinde c336 olan bütün arkadaşlar yoğun şebekelerin bulunduğu semtlerde mi ben birkaç arkadaşa rastlamıştım karadenizden filan bağlanan oradaki şebekeler istanbula göre daha az yoğun peki onlar neden bağlantıda problem yaşamıyor.
Bence sen sözlerini tam olarak anlatamamışsın benim anladığım kadarıyla
1-) Gprs li telefonunnuz değil 8 -12 slotda olsa çekebileceğiniz fazla veri 1-2 kb. arasında olur bunun için milyoınları bir telefona bağlamak yanlıştır.
2-) Eğer şebekeniz yoğun ise GPRS bağlantınızdan çok fazla şey beklemeyin.Maillerinizi okuyun forumlara yazı yazın ama webserver açmayın :o) yada 2mb. geçen dosyalara download için tıklamayın...
3-) Evet Telefonunuzunda önemi var c336 sahibiyseniz telefonu bırakıp gitme gibi bir lüksünüz yok başında bekleyeceksiniz ve dondukça restart edeceksiniz ,
demek istediğin buydu...
oooff..yaw arkadaslar..bizden yanamısınız domuzdanmı..bilgisayar ve modemden anlayan birisiyim.diger telefonlarda sorun yok sadece sorun c336 da..benim telefonu banamı anlatıyosunuz allah askına..bu sorunlar idare eder gibi degil..buffer sorunu..tamam buffer veya baskası..benim bildigim tek sey bu telefonda bir b.kluk vaaaaar..
arkadaşlar ben armut'a hem katılıyorum hemde katılmıyorum şebekelerin yoğunluğu ile %80-95 alakalı bir sorun çünkü aycell kullanıyorum ve alarm çalması haricinde bir kesilme sorunu ile karşılaşmadım. dün (pazar günü) yoğunluktan dolayı veri kesilmesi oldu fakat geri toparladı makina. flex ver :SE4242AXXQ7066 yazılım ver : TA02_G_06.04.1FR DSP ver: 000431D sizlerde bu numaralarla bir karşılaştırın aynı olan arkadaşlarda kesilme problemi var mı? yani yazılımınızdan mı donanımınızdan mı? yoksa ŞEBEKENİZDEN Mİ? ben bu gün modeksan genel merkezinden RAMAZAN bey ile görüştüm sıkıntıları söyledim (gprs haricindeki telefonun bil umum hatalarını) yakın zamanda bir update gelecek ama ne zaman belli değil dedi. teze bir iddia da benden (kanıtlanmış) bir arkadaşın evinde arkadaşın telsim hattı ile telefonu denedim download falan yaptım hiç bir kesilme olmadı. arkadaştan ayrılıp eve geldim 1-2 saat sonra nette karşılaştık bir ara koptu ve geri gelmesi biraz uzadı (eric.520m) geldiğinde "bağlantım kesildi teefonu kapatıp açmadan tekrar bağlanamadım" dedi. PROBLEM ŞEBEKELERDEN MOT.C336NIN DA BU KONUDA AÇIĞI VAR DİĞER TELEFONLARA GÖRE DAHA FAZLA KESİLİYOR. bu arada class meselesi de benim şebekem 1/1in üstüne çıkamıyor. Şubatın son haftasından beri aycell le günde 2-3 defa muhatab oluyorum ve daha çözülemedi. ftp'ye bağlanamayan arkadaşlar class6 veya üzeri (8 hariç) deneyin. çünkü göndermeleri 2 veya üzeri olacaktır.
bir değişik bakış açısı daha defalarca 10 saat civarında bağlı kaldım bir kerede 14saat37dk bağlı kaldım ve bağlantıyı elimle kestim madem motorolada hatavar tamamen bu nasıl oluyorda mümkün oluyo ????
C336'nın sorunlarından yakınan -ismini hatırlayamadığım- bi arkadaş "C336'yı aldım alalı aklımda telefondan başka bişey yok" diyordu.
Yazık kere yazık.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by aRmut</i> <br />Denemelerinizi gece geç saatlerde (yoğunluğun az olduğu zamanlarda) yaparsanız daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
bu mesajından ve sonradan yazdıklarından anlıyorum ki benim uzun mesajımı okumamışsın (yada kaale almadın). senden ricam mesajım ve denemelerim hakkında yorum yapman.
ben c336 nin sorunlu olduguna inaniyorum ama bu sorunun ortaya cikmasi daha cok yogun sebekelerde oluyor Ayni telefonla eskisehirde hicbir kesilme olmamasina ragmen istanbulda cok berbat konya ve denizlide kullanan arkadaslarda bunu soyluyor .Sebekenin yogun oldugu yerlerde telefonda veri kesilmeleri artiyor.Sonucta bu telefonun hatasidir ve duzeltilmesi yada iadesi gereklidir.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by NightWalker</i> <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Banderas</i> <br />not:me45 ve s 45 ile telsimde baglantılar donduktan sonra telefonu restart yapmak gerekiyor.aksi takdirde baglantı yapılmıyor. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> m50 de telefonun surf bolumune girince bağlantı geri geliyor. sen de bi dene <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
onuda denedim dostum ama olmadı.mecburen açıp kapamak gerekiyor.
bence yogunlıktan kaynaklanmıyor.gece 5,00 te ücra bir köşesindeki vericide ne yogunluk olacakmış.yogunlukla alakası yok tabii veri donması probleminin.yogunluk sadece download hızını düşürür belki sıfıra iner onun haricinde baglantı tekrar normale döner.
C336'nın sorunlarından yakınan -ismini hatırlayamadığım- bi arkadaş "C336'yı aldım alalı aklımda telefondan başka bişey yok" diyordu.
Yazık kere yazık. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
1)Ya milleti c336 nın sorunsuz olduğuna inandırmak istiyosun(satmak için hesaaabı - kimi inandırabilirsin acaba?) 2)Ya motorola sana özel yapım modifiyeli bi c336 verdi 3)Ya milleti kızdırıp attıkları mesajları okudukça kıs kıs gülüyosun 4)Ya da c336 nın sorununun surf yaparken bağlantı kopması değil de download sırasında VERİ AKIŞININ DONMASI olduğunu bilmiyosun.
Bence 4. seçenek kuvvetli bir ihtimal.
kutlu kardeş bende benim durumum için 2. durumu şans eseri falan olduğunu düşünüyorum akşamdan ertesi gün öğlene karad 14 saat 37 dakika download yaptım gozilladaki listem baya kabarıktı sabaha kadar da 50-60 mb civarında bilgi almış küçük sayılabilir ama benim bağlantım 1.5 k sabit aycellden dolayı bu da hiç kesintisiz bilgi almış demenk ve kopmadı
acikcasi bu telefonla ugrasmaktan paronoyak olduk herseyden nem kapiyoruz adamlar bize belesten tester lik yaptirdilar .Sorunun telefonun konumundan kablosundan sarjindan vb bir suru sebepten olabilecegi soylendi bence bu telefonu degistirmezler elimizde boyle kalir onun icin sorunu cozmeye calisalim servisteki arkadaslar bizde kullaniyoruz veri kesilmesi falan yok deyip cikiyorlar bunu nasil kanunlara uygun bir sekilde ispat edip kusurlu mal sinifina nasil sokariz bilmiyorum.
Benim bulunduğum yerde Aycell'in yakındaki baz istasyonu bazen anten göstergesini full yakıp bazen de kayboluyor. Ve kilometrelerce uzaktaki baz istasyonlardan çok az çekiyor. Full olduğunda hızım iyi oluyor ama stabil bir sonuç alamıyorum şimdilik Aycell'den. Telsim'de ise iki baz istasyon arasında kalıyorum. Ping süresi ortalaması biraz daha yüksek olmasına rağmen, sürekli veri akışı açısından genelde Aycell'e göre biraz daha iyi sonuç alıyorum. Tabii bu birbirine kıyasla olan iyi sonuç. Aslında sonuç pek da iyi değil ve bulunduğum yerden en çeken şebeke Turkcell olup, GPRS'le internet bağlantısı denememde iyi sonuç almıştım. Umarım ilgili topicde Turkcell'e yaptığımız baskı işe yarar ve Turkcell GPRS'de sabit ücret uygulamasına geçer. GPRS'de kullandığım ilk telefon olan Motorola C336'ile iyi sonuç alanlar olsa da, iş yüzdeye vurulduğunda, sonuçtan memnun olmayanlar sanırım %90'ın üzerinde çıkar. Bunda baz istasyonlarla olan uyumsuzluk ve belki yazılımda da olan bir sorunun etkili olabileceğini düşünüyorum. Şu an ilk kez Telsim'le 6310i kablo bağlantısı ile bağlıyım. Şebekeleri bu telefonla daha sağlıklı olarak değerlendirebildiğimi düşünüyorum. Arada şebeke kaynaklı veri kesilmeleri olsa bile, bağlantım 5 buçuk saattir devam ediyor ve şebeke düzeldiğinde veri akışı yine devam ediyor. Ancak yine de download yapmayı düşünebileceğim kadar sağlıklı bir bağlantım yok. Aycell'in iyi çektiği bir zamanda, 6310i telefonumla 2-2.5 Kb hızla download yapabilmiştim ancak sonradan şebeke problemi nedeniyle veri akışım durdu. Sonuç olarak şöyle düşünüyorum. Şebeke problemleri sorunlu telefonlarla birleşince bağlantı doğal olarak iyi olmuyor. Yetkili servisler sorunun donanımımızda, kablomuzda olduğunu söyleyip, kendilerinde sorun olmadığını belirtirlerken, GSM şebekeleri de GPRS problemlerimize kalıcı bir çözüm bulup, gerekli iyileştirme yatırımını yapamıyorlar. Turkcell belki de doğabilecek sorunları da düşünerek, sabit uygulamasını şimdiye kadar başlatmadı.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by aRmut</i> <br />Önceki yazdıklarımla GPRS'teki sorunların şebeke kaynaklı olduğu tezimden vazgeçmiş olmadım. Bu tezimde hâlâ iddialıyım.
C336 ile internete bağlanan arkadaşlar:
1) Telefonunuzun melodilerini kapatın, menülerle fazla oynamayın, işlemcisini zorlamayın. 2) Bilgisayarınız iyi donanımlı olmalı. Ayrıca internet bağlantısı haricinde bilgisayarınızda bir işlem yapmamanız önerilir. (Oyun oynamak, tarama işlemi yapmak gibi işlemciyle direkt alaklı işler) 3) Şebekenizin iyi durumda olduğundan (yoğunluk ve GPRS altyapısı açısından) emin olun. 4) Denemelerinizi gece geç vakitte yapın, zira şebeke daha az yoğun olur. Bu da bağlantının hızına direkt etki eder.
Bütün bunlara rağmen hâlâ bağlantınızda bir sorun varsa, problem telefonu modem olarak düzgün tanıtamamış olmanızdan, ya da bağlantı ayarlarınızı yanlış yapmanızdan kaynaklanabilir. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Dostum sadece nete girmek istemiştik, fantezi yaptın. Hava alanı yakınlarında oturanların uçakların inip kalkmasınıda engellemesi gereiyormu? Telefon etkilenmesin noolur noolmaz.
yıllarca baz ıstasyonlarının planlanmasında calışmıs bırısı olarak gprs ı tam anlamıyla kullanamamanızın sebeplerınden en onemlısı baz termınallerıdır.bır baz ıstasyonun kapasıtesı 30 aboneyı kapsar.ryanı max. bır baz ıstasyonunda aynı anda 30 kışı konusabılır.turkıyedekı servıs saglayıcılarının alt yapısını erıcson ve motorola vs.. kuruyor.bunlar malıyet dusurmek ıcın ıstasyonlarda bu sekılde bır uygulamaya gıdıyorlar.termınaldekı telefon trafıgı arttıgı zaman termınal uzerınden kullanılan data akışı sısıtem tarafından azltılır yanı sıstem telefon konusmasına oncelık tanır.telefon trafıgı azalınca tkrar data akısı devam eder.bunun yanısıra sebekenın sınyal kalıtesı de cok onemlıdır.bu sızın data akısınızın ortalama hızını belırler.gprs yogun bır sekılde kullanılmaya baslandıgı su donemlerde dılegım baz ıstasyonlarının kapasıtelerını arttırmaları ve altyapılarını guclendırmelerı olacaktır.