Şimdi Ara

GPS cihazlarındaki kanal sayısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

GPS cihazlarında 12 kanal uydu erişimi yada 20 kanal uydu erişimi şeklinde bilgiler veriliyor. Bir gps cihazının 12 kanal ya da 20 kanal uydu erişimi olması neyi değiştirir? Birde garmin nuvi 770 kaç kanal uydu erişimi sağlıyor? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirseniz sevinirim

• Sayın koymen; Bu ve diğer sayfalarda aradığınızı bılabileceğinizi düşünüyorum.

https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=10623&locale=en_US

Bu cihazlarda 20 uydu erişimi var diye biliyorum.
  • İlgilendiğiniz için teşekkürler ancak verdiğiniz linkte nuvi 770 in tüm özellikleri yaralmasına rağmen kanal sayısı belirtilmemiş ya da ben göremedim? Birde kanal sayısının 12 yada 20 olması neyi etkiler?
  • bildiğim kadarıyla bir uyduya birden fazla kanaldan bağlanmayı sağlıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _PainKilleR_

bildiğim kadarıyla bir uyduya birden fazla kanaldan bağlanmayı sağlıyor.

Doğrudur....Bunu daha önceki yazılarımda belirtmiştim.Bu kanal sayısının fazlalığı bağlantınında fazlalığı demektir,bu da hassasiyetin ve konumun hem daha çabuk hemde daha hızlı olması demektir.Örneğin kullanan var ise MTK chip'li 32 kanalları bir cihaz ile 12 yada 20 kanallı bir SIRF cihazı kıyaslasın bunu daha net anlayacaksınız.

Ayrıca fazla kanal sayısı olan cihazlarda genelde DGPS olmaz,çünki kanal sayısı fazla olduğundan zaten hassas belirleme yapar.

İyi akşamlar
  • Ama bildiğim kadarıyla zaten şu anda uzayda toplam 24 gps udusu var. Ozaman 24 ün üzerindeki kanal sayısının ne anlamı var;? Piyasada 54 kanllı olduğunu söyleyen gps alıcıları bile var?
  • Hımmmm sanırım siz yazdığımı anlamadınız....o zaman kabaca aynı olmasada şöyle açalım konuyu.

Diyelimki bir yerden bir dosya indiriyorsunuz,nasıl indirirsiniz ? Üzerine basar beklersiniz,ama ben getright yada flashget ile birden fazla bağlantı ile gene aynı dosyayı alırım,bunda süre kısalır ciddi oranda.

24 tane GPS uydusuna 32 yada 54 kanaldan bağlantı yaparsanız bu çabuk bağlanmanızı ve yerinizi çabuk fix etmenizi sağlar,yani uydu sayısı ile bu bağlantı sayısının alakası yoktur.

İyi günler
  • quote:

Orjinalden alıntı: gps.navigation

quote:

Orjinalden alıntı: _PainKilleR_

bildiğim kadarıyla bir uyduya birden fazla kanaldan bağlanmayı sağlıyor.

Doğrudur....Bunu daha önceki yazılarımda belirtmiştim.Bu kanal sayısının fazlalığı bağlantınında fazlalığı demektir,bu da hassasiyetin ve konumun hem daha çabuk hemde daha hızlı olması demektir.Örneğin kullanan var ise MTK chip'li 32 kanalları bir cihaz ile 12 yada 20 kanallı bir SIRF cihazı kıyaslasın bunu daha net anlayacaksınız.

Ayrıca fazla kanal sayısı olan cihazlarda genelde DGPS olmaz,çünki kanal sayısı fazla olduğundan zaten hassas belirleme yapar.

İyi akşamlar

Hocam gps ler için şuan en iyi sirf star 3 çipli olanlar deniyor. Peki MTK çipli olanların başarısı nedir? Bir arkadaşımın Holux sirf star 3 çipli gpsini kullandım. 20 kanallı ve çekim çok iyiydi. Ebayda gezinirken MTK çipli Holux marka 32 kanallı olanlarını gördüm. Fakat alıp almamakta karar veremedim. 32 - 20 kanal karşılaştırmasına göre 32 si daha iyi diyorsun. Fakat gps çipi olarak MTK yi kullanıyormusun? Başarısı nasıl?

• uzun zamandır araştırıyorum gps modellerini. kafa kafaya iki çip de. biri 10 saniyede bağlanıyosa diğeri 13 saniyede bağlanıyo falan.

şu an mtk'nın tek sorunu düşük hızlarda sizi hareket etmiyormuş gibi sanması. yani yürürken sorun çıkarabilir. bunun dışında denkler bence. gps.navigation hocam ne der bilemem :)
  • Sayın Teğmen,

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür edreim. Siz açıklayınca konuu daha iyi kavradım. Tesekkurler. Birde ben şu an blaupunkt nav55e kullanıyorum kaç kanallı olduğunu bilmiyorum ama özellikle ilk bağlantı esnasında çok bekliyor. Bu alette en büyük sorunum da harita(teleatlas haritaları kullanıyor) Teleatlasın da türkiyede bir ofisi yok. Muhatap olabileceğiniz birini bulamıyorsunuz.

Siz cihaz olarak ne tavsiye edersiniz. Ben garmin nuvi 770 e baktım güzel gibi... Ancak kendi sitesinde kanal sayısı ile ilgili bilgi vermemiş ya da ben göremedim?

Saygılar....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.