Şimdi Ara

GPS Navigasyon cihazı alırken nerlee dikkat etmek lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu aletlerden alırken nerle dikkat etmek lazım?

• Zaten bu sektörde lider olan 1-2 marka var... Eğer jeoloji Mühendisi iseniz yada öğrencisi iseniz, sizin işinizi alt modeller görecektir...

Keza yine tırmanış için yada diğer dağcılık faliyetleri için almak istiyorsanız ek olarak hava durumu tahmini yapan modelleri tercih etmenizi öneririm. Yada biraz bilginiz varsa eğer meterolojik tahminlerin nasıl yapıldığı üzerine, sadece hava basıncı ölçmesi yeterli olacaktır sizin için. Yine alt modeller işinizi görür.

Harita çıkartmak gibi bir düşünceniz varsa alabildiğiniz kadar üst model alın...

Alırken genel olarak hafızasının büyük olmasına özen gösterin, point bırakırken çok ihtiyacınız olacaktır... Çünkü bu bıraktığınız pointler sayesinde (iz bırakma denir) geri dönüş yolunu veya alan hesaplamasını veya harita çıkarımını veya uzaklık ölçümlewrini yapacaksınız.

Harita Kadastro görevlileri çok kullanırlar, ben daha çok hobi amaçlı ilgileniyorum bu konuyla.

Sizin ne için aradığınızı bilmediğim için bir model önermeyeceğim, ama buraya yazarsanız ve bana da PM ile haber verirseniz kullanma amacınızı, size uygun olan modeli öneririm.

Ayrıca şu bir gerçek, fiyatlka kalite doğru orantılı. Ama bilmeniz gereken ana şeylerden birkaçı da şu bence.

Bu aletler belli bir kalite sınırından sonra genelde aynı özelliklere sahipler, fiyatı belirleyici hususlar buy sınırın üzerinde genelde renkli ekran, hafıza boyutu, pil süresi, ergonomi (darbe dayanıklığı gibi... Not: Su geçirmezliği standart haline geldi)... Yani eğer amacınıza yönelik en az bütçeyle en uygununu arıyorsanız o zaman yardımcı olayım.

Ama param var sorun değil derseniz, en pahalısını gidip alabilirsiniz

Hata payları henel olarak 5 metre oluyor, kimisinde sıfır hata veya 2 metre hata yazar ama ben rastlayamadım nedense o verileri doğru olarak veren modele...

Genel kullanım için; Hız, yükselti, barometrik basınç ölçümü, en az 4 mb hafıza, sınırsız iz bırakma, 5 metre altı hata payı, uzun pil ömrü (kıyaslayarak bakmak en mantıklısı), eğer yeterli bütçe varsa renkli ve geniş ekran, 3 boyutlu gösterge (kesinlikle vazgeçilmezimdir), nem ölçer(benim için önemli ama çoğu kişi umursamaz)...

Ayrıca kolay harita yüklenebilir bilindik 1-2 marka içinden seçilirse gayet kullanışlı olur. Google Earth'den harita da yükleyebilirsiniz kolayca

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.