Ben yurt dışına çok sık çıkan bir insanım. Yurt dışında iken GSM şebekesini kullanamadığım ve internete giremediğim zamanlar çok oluyor. O nedenle, internetsiz, gsm şebekesiz yol tarifi yapacak , gps özelliğini rahatça kullanabileceğim telefon tavsiyeniz ne olur ?
GLONASS özelliği nedir, tam olarak anlayamadım , bunun için GSM şebekesi gerekir mi ?
Siz benim yerimde olsaydınız Nokia Lumia 920 veya Samsung S3 hangisini alırdınız ? Veya sizin tavsiye edebileceğiniz başka bir telefon var mı ? Benim için fotoğraf çekmesi veya video kayıt yapması hiç önemli değil, sadece bu şartlarda iyi GPS gerekli.
Saygılar.
Hocam siz direk navigasyon cihazi almayi dusundunuz mu ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Kendi aracınızla çıkıyorsanız kesinlikle navigasyon alın , hem telefonda gps açınca şarjı resmen ışık hızında bitiriyor.
İlla telefon derseniz eğer , en son 4 sene önce akdenizin serin sularına düşürmüş olduğum 5800 telefonumla 1000 km ötedeki detaylı adreslere bile çok rahat güvenerek , internet veya mobil şebeke olmadan gidebiliyordum , kapının önüne kadar götürüyordu.
Genel olarak Nokia ' nın telefonlarında ömür boyu ücretsiz navigasyon oluyor.
Kendi aracımla çıkmıyorum. Uçakla gidiyorum. Bir tane navigasyon cihazı aldım, Piranha . Ama sağlıklı şekilde çalıştıramadım , ve onda ayrıca her ülke için ayrı ayrı ödeme yapıp o ülkenin haritasını satın almak gerekiyor. Ve navigasyon cihazları biraz büyük olduğu için cepte taşıyamıyorum, cep telefonunu tercih etmemin nedeni daha küçük olması ve haritalara ayrı ayrı ödeme yapmak istemiyorum. Siz ne dersiniz bu konuda ?