Şimdi Ara

GPS Seri <=> USB Bağlantı Kablosu ( Prolific

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Holux M1200 Bluetooth GPS alıcı satın aldım. Firmware ile ilgili bir update gerçekleştirmem gerekiyor. Cihazın bilgisayar ile bağlantı kurmaya yarayan kablosu özel. Türkiye' de bulunmuyor. İnternette araştırma yaptım. GPS çipleri seri bağlantı üzerinden data alışverişi kabul ediyormuş. Bu yüzden cihazın üzerinde mini usb bağlantı portu var gözüksede durum öyle değil ;

USB bağlantı kablosu ile bağlantı kurulduğunda sadece şarj olabiliyor. Yukarıda yazdığım gibi data transferi için özel kablosu var. Cihazla ilgili diğer bilgiler ;

Output Protocol ;

Baud Rate = 38400 bps
    Data Bit = 8
    Parity = No
    Stop Bit = 1

Yurtdışındaki siteleri incelerken çok azda olsa bilgiye rastlayabildim. Bir kişi Prolific 2303 çipi (http://www.prolific.com.tw/eng/Products.asp?ID=59 ) taşıyan USB <=> Seri Port çeviricileri ile bağlantı gerçekleştirdiğinden bahsetmiş (http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=12237&p=1 ) fazla bir bilgi vermemiş.

quote:

This is the smallest, and thinnest gps module ive seen yet (except for that keychain one).
    It is bluetooth and in some cases is packaged with a small lithium battery.

Name/Model:
    94V, Also known as Holux M-1200, Diatec G65, others ?

Dimensions:
    Width: 18mm
    Height: 58mm
    Thickness: 5.5mm with shielding and usb socket, 4mm without.

Pictures:

or Large Picture

Information:
    The middle is MTK gps chipset, and on the right side (exposed) is the bluetooth chipset and antenna.

The USB connector is used primarily for charging, but is not for connecting to a pc directly for data (only charge)
    The USB exposes the serial connections, instead of the appropriate D-/D+ for usb coms.

It is rated to use around 50ma, and under 5ma in standby.

How to install/use:
    The thin-ness makes it suitable to install in the space on the left of the lcd panel.
    It will fit, but will require cutting of the three little pegs, there will be a slight bulge were the antenna is located, but if you installed a touchscreen, there will not be a bulge (as the touchscreen+screen is thicker than the gps)

Remove the shielding from the GPS chipet, and the USB connector so as to bring it down to 4mm thickness.

A Serial to USB adapter is required. The ideal unit is the prolific PL2303 but the Silicon Laboratories CP2102/2103 and the FTDI chips will also work. Simply connect the TX/RX at the usb connector to the Serial2USB and then that to a USB port.

To save on power, the bluetooth part can be disabled by removing one tiny part OR cutting a trace.
    Option 1 - Remove Part
    Option 2 - Cut Trace

Let me know if this has been helpful.

Enjoy :-)

Elimde Manhattan marka bu tip bir kablo vardı zaten. Teknik dökümü ;http://www.manhattan-support.com/Datasheets/205146_techdraw.pdf

DB-9 konnektörde 2 ve 3 pinlerin TX - RX transferi için kullanıldığını öğrendim. Cihazda USB bağlantısı üzerinden D+ D- çıkışlarından TX - RX transferini kullanıyor. Cihazın kendine ait beslemesi / pili var kablo üzerinden herhangi bir besleme istemiyor.

Buradan yola çıkarak bir usb kablosunu kestim. D+ ve D- ile ilgili olan kablolar sanırım Yeşil ve Beyaz olan. Elimde DB-9 Dişi konnektörde mevcut. Nasıl bir bağlantı gerçekleştirmem gerekiyor?

• usb to rs232 kullanarak olmaz mı sen ne yapmak istiyorsun haberlesebilmek mi cihazla yoksa sarz etmek mi?
  •  GPS Seri <=> USB Bağlantı Kablosu ( Prolific

sanırım bu şekilde yapabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: emcyaman

sanırım bu şekilde yapabilirsin

Arkadaşım yardımın için çok teşekkürler

Sormak istediğim ;

a) GPS aygıtının kendi beslemesi mevcut. Bu durumda kestiğim kablonun GND, 5V, Şasi bağlantılarını kurcalamama gerek yok sanırım. D+ ve D- ( Sanırım beyaz ve yeşil uçlar oluyor ) bağlantılarını entegreye gerçekleştireceğim.

b) Diğer anlamadığım konu entegre ayakları. Entegrenin diagramı aşağıda ;

Bu da elimdeki USB <=> RS232 devresinin orjinal resmi ;

GPS den gelen uçları hangi ayaklara lehimleyeceğim?

Yardımın için tekrar teşekkürler

• bu aletle olmaz max232 entegresi bambaşkadır bilgisayarın rs232 portu 15v seviyesinde iletişim yapar elinizdeki gps ise 3.3 ve 5 volt seviyesinde iletişim yapıyormuş max232 entegresi ise bu 5v tu 15v seviyesine yükseltir yani haberleşme protokolunde değişiklik yapmaya gerek yok bu max232 entegresini ve diğer malzemeleri herhangi bir elektronikçiden alabilirsiniz topu topu 2-3 ytl tutar mini-usb kablosunu kestiğinizde çıkan uçları şemaya göre ölçün ve tesbit edin herhangi bir 5volt kaynağı kullanabilirsiniz usb olabilir mesela.

usb kablosunu kestiğinizde karşınıza bunlar çıkar
    kırmızıyı herhangi bir 5 volt dc veren kaynağın + sına bağlayın
    siayhı 5 volt veren kaynağın - ucuna bağlayın
    yeşil ve beyazıda hangi pine denk geldiğini ölçüp bu şemadan bakarak benim gönderdiğim devredeki yerlerine lehimleyin bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emcyaman -- 11 Mayıs 2008; 0:12:40 >

• GPS ünitesinin üzerinde kendisine ait pili var. Dışarıdan beslemeye ihtiyaç duymuyor. Kaynak olarak aldığım dış sitede Max232' nin kullanılamayacağından bahsediyor.

quote:

Any cable that uses the PL2303 will do, I have not tried the FTDI chipset, but those should also work.
    (The CP2102 will not fully work - but not many cables use this chipset)

And remmeber, when using the USB-RS232 cable, connect the GPS' TX/RX to the PL2302, and not the MAX232.

Bağlantıyı gerçekleştiren kişi PL 2303 kullanan USB-RS232 kablosu üzerinden bağlantıyı gerçekleştirilmiş. D+ ve D- kabloları sanırım direkt PL 2303 üzerine bağlanıyor ama bağlantı konusunda bilgi vermemiş maalesef.

1 ve 5 ayaklarını denedim bir işe yaramıyor.

• evet 1 ve 5 ten bağlanması gerekir ama belki ters bağlamışsındır rx tx i birde değiştirip denermisin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB Hub ve Displayport
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ayakların devrede olması sorun çıkarır mı? Devre ile bağlantılarını kesmem gerekiyor mıdır acaba?
  • neden max232 kullanilmiyor anlamdim ama obur devrede ayaklarin baglantisini kesip dene ama max232 Neden olmuyor demiski
  • Tüm kombinasyonları, her şekili denedim olmadı. Yurtdışında kaynak olarak aldığım mesajı yazan kişiyede mesaj attım sağolsun cevap vermedi. Vazgeçtim. Gittigidiyor' da bağlantı kablosu denk gelirse alacağım. @emcyaman ilgilendin, kafa yordun çok sağol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.