Şimdi Ara

GPS yerlerim senkronizasyonu ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar GPS ile ilgilenen arkadaşlara birkaç sorum olacak;
    Telefonum N78, ancak aşağıda belirttiklerim GPS olan teller ve Navigasyon cihazları içinde geçerli...

Sorun genelde bir navigasyon programına kaydettiğimiz yerlerin diğerlerine aktarmasıyla ilgili,

N78 de;
    Nokia maps ve google maps, yerlerimi hangi haritadan kaydettiğimize bakmadan 2 harita programında da gayet güzel gösteriyor. Telde aynı zamanda garmin 4.20.20 yüklü. Ancak Garmin de bunları kullanmanın bir yolunu bulamadım. (Garminin kendi içinde aktarması GPX dosyasıyla oluyor)

1. Garmine kaydettiğimiz rehber ve konumlarımı nokia maps ya da google'a nasıl aktarabiliriz ?

2. Tam tersi olarak nokia daki orjinal yerlerimi (landmarks) Garminde görmenin bir yolu var mıdır ?

3. Bilgisayarda google da konumları kaydeden .klm türü dosyaları teldeki google'da kullanmanın yolu nedir ?

4. Aracımdaki navigasyon cihazında da igo8 ve Navtürk yüklü doğal olarak ikisi arasında bir senkranizasyon sözkonusu değil ama o programlarda da kayıt yapıyorum. bunları hem birbirinde hem de telefondaki navigasyon programlarında kullanmak hangi dosyaların aktarılması ile mümkün olabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1uzaklar1 -- 19 Ekim 2008; 13:42:19 >

• Arkadaşlar, cevaplayan olmadı ama kendi derdimi kendim çözdüm, konu ile ilgilenenler için araştırma sonucunu aşağıda açıklıyorum, internette ingilizce olarak konu hakkında fazla miktarda çözüm önerileri mevcut...

http://www.poieditor.com/poi_convert/kml-to-lmx/

Adresinden bilgisayardaki google earth deki yerlerimi kaydeden KLM uzantılı dosyaları nokia maps ve google da kullanılan landmarks a kaydetmek için LMX uzantılı dosya haline getiriyor. (lmx uzantılı dosyayı hafıza kartına kopyalayıp açmamız yeterli) Böylece google earth de ki yerlerim ve çalışmalarımızdan istediklerimizi nokia telefonumuza aktarabiliyoruz.

Aynı adresten garminde kullanılan gpx dosyalarını da nokia, ya da google a çevirmek ya da tam tersini yapmak mümkün...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wi-Fi ince ayar yardım ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.