Wi-Fi İnce Ayar Yardımı
Wi-Fi ağınızın performansını optimize etmek için yapabileceğiniz birkaç ince ayar vardır:
Beacon Aralığı: Beacon aralığı, erişim noktanızın diğer aygıtlara konumunu ve varlığını yayınladığı sıklığı belirler. Daha kısa beacon aralıkları, aygıtların ağa bağlanması için daha kısa tepki süreleri sağlar.
DTIM Aralığı: DTIM aralığı (Delivery Traffic Indication Message), aygıtların yayınlanan beacon mesajlarını ne sıklıkla kontrol edeceğini belirtir. Daha uzun DTIM aralıkları, aygıtların güç tasarrufu yapmasını sağlar ancak bağlantı kalitesini düşürebilir.
RTS Eşiği: RTS eşiği, erişim noktanızın veri iletmeden önce RTS (İstek Gönderme) paketleri kullanıp kullanmayacağını belirler. Daha yüksek RTS eşikleri, ağdaki çarpışmaları azaltmaya yardımcı olur ancak daha düşük veri hızlarına neden olabilir.
Önerilen Ayarlar:
Kablosuz ağınızın performansını iyileştirmek için önerilen ayarlar şunlardır:
- Beacon Aralığı: 100ms-150ms
- DTIM Aralığı: 1-3
- RTS Eşiği: 2347 bayt (Çoğu cihaz için varsayılan)
Bu ayarlar yalnızca bir başlangıç noktasıdır. En iyi performans için ağınızın özel ihtiyaçlarına göre ince ayar yapmanız gerekebilir.
İpuçları:
- Ayarları yapmadan önce mevcut Wi-Fi performansınızı test edin.
- Bir seferde yalnızca bir ayarını değiştirin ve değişikliklerin etkilerini izleyin.
- Gerekirse ayarları sıfırlayın ve tekrar deneyin.
- Ağınızın güvenliğini her zaman kontrol edin ve en son güvenlik yamalarını uygulayın.