Şimdi Ara

Wi-Fi ince ayar yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Wi-Fi ince ayar yardım ?

arayüz wifi ayarları
    Beacon aralığı:
    RTS Eşiği:
    Parçalanma:
    DTIM aralığı
    ve diğerleri ne demek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orange DH -- 5 Ekim 2013; 16:28:19 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Wi-Fi İnce Ayar Yardımı

Wi-Fi ağınızın performansını optimize etmek için yapabileceğiniz birkaç ince ayar vardır:

Beacon Aralığı: Beacon aralığı, erişim noktanızın diğer aygıtlara konumunu ve varlığını yayınladığı sıklığı belirler. Daha kısa beacon aralıkları, aygıtların ağa bağlanması için daha kısa tepki süreleri sağlar.

DTIM Aralığı: DTIM aralığı (Delivery Traffic Indication Message), aygıtların yayınlanan beacon mesajlarını ne sıklıkla kontrol edeceğini belirtir. Daha uzun DTIM aralıkları, aygıtların güç tasarrufu yapmasını sağlar ancak bağlantı kalitesini düşürebilir.

RTS Eşiği: RTS eşiği, erişim noktanızın veri iletmeden önce RTS (İstek Gönderme) paketleri kullanıp kullanmayacağını belirler. Daha yüksek RTS eşikleri, ağdaki çarpışmaları azaltmaya yardımcı olur ancak daha düşük veri hızlarına neden olabilir.

Önerilen Ayarlar:

Kablosuz ağınızın performansını iyileştirmek için önerilen ayarlar şunlardır:

• Beacon Aralığı: 100ms-150ms
    • DTIM Aralığı: 1-3
    • RTS Eşiği: 2347 bayt (Çoğu cihaz için varsayılan)

Bu ayarlar yalnızca bir başlangıç noktasıdır. En iyi performans için ağınızın özel ihtiyaçlarına göre ince ayar yapmanız gerekebilir.

İpuçları:

• Ayarları yapmadan önce mevcut Wi-Fi performansınızı test edin.
    • Bir seferde yalnızca bir ayarını değiştirin ve değişikliklerin etkilerini izleyin.
    • Gerekirse ayarları sıfırlayın ve tekrar deneyin.
    • Ağınızın güvenliğini her zaman kontrol edin ve en son güvenlik yamalarını uygulayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • - Beacon Interval (Beacon Aralığı), işaret aktarımları arasında geçen süredir. Bir işaret, en basit anlatımıyla, kablosuz istemci ya da erişim noktası için ağın hala etkin olduğunu belirten bir kalp atışı gibidir. Bu aralık 1 ile 1000 milisaniye arasında olacak şekilde ayarlanabilir.

- RTS Eşiği; Bilgisayar veya terminalin bilgi göndermek istediği zaman RTS'yi (Request to Send) aktif hale getirerek karşı tarafın CTS'yi (Clear to Send) aktif hale getirmesini beklemesi ve CTS de aktif olduğunda bilgi göndermeye başlaması işlemine "RTS-CTS Handshake" adı verilir. RTS Threshold ise, bu işlem için belirlenen değerin minimum boyutudur. Özellikle ortamda aynı kanalda çalışan çok sayıda kablosuz cihazın olması durumunda bu eşik değerinin düşürülmesi paket kaybını azaltacaktır. Bu ayarın varsayılan değeri genellikle 2347 byte olarak belirlenmiştir.

- DTIM; Bu parametre, ara belleğe alınmış broadcast ve multicast çerçevelerinin kablosuz istemcilere gönderileceği süreyi konfigüre eder. Bu, mobil istasyonların güç tasarrufu yapmasını sağlar. Broadcast veya multicast paketleri kullanan uygulamalar için multicast ses ve video yayını gibi gerçek zamanlı trafikte oluşan gecikmeyi minimuma indirmek gerekmektedir, bunun için de bir Gönderim Trafiği Gösterge Mesajı, yani DTIM (Delivery Traffic Indication Message) kullanmanız gerekmektedir.

- Preamble Type; Access Point ile kullanıcılar arasındaki iletişim için geçerli olan CRC (Cyclic Redundancy Check-Döngüsel Artıklık Kontrolü) uzunluğunu tanımlar. Başlangıç, Synchronization (Senkronizasyon) ve Start Frame Delimiter (SFD-Çerçeve Başlatma Sınırlandırma) alanlarından oluşmaktadır. Sync (Senkronizasyon) alanı, bir çerçevenin kablosuz istasyonlara gönderilmesini göstermek, radyo sinyalinin frekansını ölçmek, gerektiğinde düzeltme yapmak için kullanılır. Başlangıcın sonundaki SFD, çerçevenin başlangıcını işaretlemek için kullanılır.
    Eğer sisteminizde 802.11b cihazı kullanmıyorsanız, bu ayarı optimum performans için Short (Kısa) olarak ayarlayabilirsiniz. Long (Uzun) Başlangıç tipi, ağınızda hem 802.11g hem de 802.11b cihazları varsa kullanılmalıdır.

-

• Teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jexon17

Teşekkür ederim

- Rica ederim.
  • Arkadaşlar Benim Modemim Kablolu Telefondan Wifi Gözükmüyo Modemi Değiştirsem Wifi Gözükürmü Acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kolest1

Arkadaşlar Benim Modemim Kablolu Telefondan Wifi Gözükmüyo Modemi Değiştirsem Wifi Gözükürmü Acaba?

- Kablosuz Yayın'ı açman gerekir.
  • adsl niz tt net ise 444 0 375 numaralı telefonu arayıp teknik destek alabilirsiniz bu konu ile alakalı...bana ayarlar konusunda yardımcı olmuşlardı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.