Şimdi Ara

GPU Isınma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
87
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 3 ay önce Vatan dan özelliklerini resimlerde görebileceğiniz bir hazır sistem satın aldım. 3D tasarım uygulamasını crackli olarak kurdum ve yaklaşık bir ay sorunsuz kullandım. Bir aydan sonra bilgisayar ilk açılışta videoda göründüğü gibi GPU1 sıcaklığı 60 derecede başlayıp 2-3 dakika içinde 100 dereceye kadar çıkıp kendini yeniden başlatmaya başladı. Zamanla bu sorunu peşpeşe 3-4 kez yapmaya başladı, her mavi ekranda farklı hata kodu verdiyor. ilk açılışta bu şekilde GPU1 sıcaklık 100 dereceye çıkıp yeniden başlıyor bunu art ardarda 4 kez yaptıktan sonra ertesi güne kadar hiç sorunsuz çalışıyor. Vatana geri götürdüm donanımsal bi durum yok yazılımsal olabilir dediler. Format attım ama sorun halen devam ediyor. İlgili arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum.

• format attın düzelmediyse yazılımsal değildir. Ver servise olmazsa tüketici hakem heyete ver gitsin. uğraşma

• romedon kullanıcısına yanıt

İlk bir ay sorunsuz kullandım şimdide ilk açılışta 3-4 kez aynı sorunu yapıyor sonra düzene giriyor donanımsal gibide durmuyor o yüzden anlam veremiyorum.

• böyle bir problemin çözümü garantiye gitmek üründe hata var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcanoa -- 16 Aralık 2023; 23:26:27 >
  • Selam.

Tamamen yazılımsal bakıyorum olaya...

Şimdi videoda izlediğim kadarıyla ekran kartında yük olmamasına rağmen sıcaklık artmış. Bir sebepten dolayı fanlar çalışmıyor. 3-4 restarttan sonra muhtemelen eski sürücüye geçiyor.

1 - Windows güncellemelerini durdur.

2 - DDU ile tamamen grafik sürücüleri kaldır.

https://www.guru3d.com/download/display-driver-uninstaller-download

2 - Kartına göre bunu buldum. Şuradan Driver indir:

https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N406TGAMING-OC-8GD/support#support-dl

Tekrardan hata yaşıyor musun diye takip et... (Anlattığına göre örneğin tamamen kapalı kalsın bir süre, sonra aç)

Bu da olmazsa Bios uyumsuzluğu olabilir. Windows Update sebep olabiliyor. Ona bakarız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.