Şimdi Ara

GPU SÜRÜCÜSÜNÜ YÜKLEYİNCE WİNDOWS UN AÇILMAMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorun aniden başladı. Windowsum açılmamaya başladı hiçbir şekilde. Bios ekranından sonra windows yüklenirken donup kalıyordu. Format attım ve windows u açtım fakat gpu sürücülerini yüklediğimde tekrar aynı sorun yaşanmaya başladı. Bilgisayarı ağ destekli güvenli mod da açıp gpu sürücülerini sildim ve windows tekrar açıldı. Eski sürüm sürücüyü de yükledim fakat sonuç yine aynı. yani hiçbir şekilde ekran kartımı kullanamıyorum. Donanımsal mı bir sorun mu acaba. Kartı daha 1 ay önce incehesap tan aldım ve 1 aydır sıkıntısız kullanıyordum. Yardımınızı veya fikirlerinizi bekliyorum. Windows açılırken yuvarlak biraz dönüp sonra donuyor.

MSİ AMD RADEON 5500XT MECH OC 8GB
    MSİ B450M PRO-M2 MAX
    16 GB RAM
    WİN10

GPU SÜRÜCÜSÜNÜ YÜKLEYİNCE WİNDOWS UN AÇILMAMASI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uurrkk -- 8 Temmuz 2020; 14:32:45 >

• driveri nereden indiriyorsun?
  • Buradan indirip deneyiniz.
    www.msi.com
    Support For Radeon RX 5500 XT MECH 8G OC | Graphics card - The world leader in display performance | MSI Global
    https://www.msi.com/Graphics-card/support/Radeon-RX-5500-XT-MECH-8G-OC#down-driver

• Eve gidince deneyeceğim tesekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msi beni yine amd nin sitesine götürüyor malesef. Yukledim olmadi.

Internette "Black screen after install gpu driver" basliklari gordum, sabah okuyacagim onlari birsey bulamazsam teknik servisi arayacagim. Guvenli mod a alip sildim yine guncellemeleri, aciliyor pc suan ekran kartini gormeden.

Guncelleme olmadan goruntu almam bana sacma geliyor. Kart bozuksa niye goruntu veriyor onu anlamadim. Çipset arizasi mi acaba.

• Aynı hatayı şu an ben de alıyorum ve her şeyi denedim, ama düzelmiyor. Kafayı yemek üzereyim
  • kart gidik diyecegim eski bir kartta degil

• Kart bozulmuş olabilir. Başka bir kasaya takın olmassa direk garanti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rdna kartlar guncel olmayan bioslarda calismayabiliyor asrock anakartta basimiza gelmisti yakin zamanda. guncel degilse biosu guncellemelisin.

ayrica windows yapi 2004 surume guncellendiyse o da uyumsuzluk cikartiyor olabilir hardware accelerated graphics destekli driver gelmedi henuz amd'den

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 9 Temmuz 2020; 8:21:44 >
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    bios update dene kesinlike. benzeri rx590'la başıma gelmişti güncelleyince açılmıştı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bios u da guncelledim arkadaslar malesef olmuyor. Radeon surucu yukleme ekraninda normalde ekran iki uc kere kapanip acilirdi guncelleme gereği ama bende ikinci kapanmadan sonra ekran birdaha acilmiyor. Ayrica ekran karardiginda pc den herhangi bi aygit cikarttigimizda gelen ses geliyo.

• ugurcav U kullanıcısına yanıt
    Eger bir cozum bulursaniz yazin lutfen.

• Arkadaşımın rx 470li bilgisayarında denedim. Windowsu açtıktan 5 saniye sonra, burada da aynı hatayı verdi. Siyah ekran verdi sonrasında da windows bendeki gibi açılmadı.
    Yarın kartı teknik servise yollayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uurrkk

Arkadaşımın rx 470li bilgisayarında denedim. Windowsu açtıktan 5 saniye sonra, burada da aynı hatayı verdi. Siyah ekran verdi sonrasında da windows bendeki gibi açılmadı.
    Yarın kartı teknik servise yollayacağım.
    farklı bir windows sürümü deneyin. windows 7 de olabilir gelen sürücü windows 10 ile düzğün çalışmıyor olabilir. arkadaşınızın kartı da aynı hatayı yaptı ise
  • Yanlis anlatmisim sanirim.

Arkadasimin pcsinde rx470 vardi. Onu cikartip benim 5500xt yi taktim. Power tusuna bastim windows acildi. Masaustu 10 saniye acik kaldiktan sonra direk ekran karardi. Pc ye reset attigimda ise, daha once benim pc de oldugu gibi windows acilirken dondu kaldı.

Bu arada, arkadasimin rx 470 ekran kartini tekrar geri taktigimda gpu nun suruculeri silinmisti. Bu belki normal birsey bilmiyorum ama belirteyim dedim.

• Farkli bi windows denemek mantikli olabilir. Deneyecegim eve gidince.

• Ekran kartı cortlamış. Servise yolladım 1 hafta önce, bugün iade/değişim i onaylanmıştır diye mesaj geldi. Nvidia alacağım, amd ye bulaşmam bir daha ekran kartı tarafında.
  • Biz millete anlatamiyoruz yada bizim milletimiz anlamiyor bilemiyorum artik.Ortalık amd ekran kartlarinin sacma sapan sorunlariyla doluyken hangi vesarrtle hala amd ekran karti aliyorsunuz anlamis degilim.Ucuz olması stabil oldugunu gostermez nvidiaya fazladan verilen o 1000 lira farklar varya işte boyle b.k püsür işlerle uğrasmadan canavar gibi stabil birsekilde kullanmak icin.Yoksa millet mal mı ucuz varken pahalı alsin.Millet nvidia yı keyfinden mi aliyor saniyorsunuz.Islemcide kesinlikle amd ekran kartinda kesinlikle nvidia bu isin oluru bu artik anlayin şu işi.Adam diyecek simdi benim de ayni kartim var bende bir sorun yok.Evet sende olmaz onda olur ama bu senin kartta da her an bir sorun olmayacagi anlamina gelmez.Gerek yok.Al nvidia bak keyfine adamlar sonuna kadar hakedoyorlar

• Bir önceki ekran kartım rx 470ti mesela. 4 yıl kullandım sonra siyah ekran verdi, mosfetler yamulmuş falan tamir ettirdik 150 tlye sonrada arkadaşa hediye ettim. Şahsen bunu da uyguna buldum, bir 4 yıl da bunu kullanırım diye aldım ama maalesef. Daha en başta radeon adrenalin midir nedir drop yedirip duruyodu oyunlarda, anlık yavaşlamalar falan, uygulamadan tüm oyunları kaldırdım da sonradan öyle adam akıllı oynayabildim fakat bu işin yazılım ayağında bi sıkıntı olduğunu anladım yani. Sonradan malum bu sorun geldi başıma işte. Bazı şeyleri tecrübe etmek gerekiyor demek ki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.